Koncert

Színpadra fel! – Stoboš | Mádava || Feltörekvő és hobbi zenészek

Magyar Zene Háza
2024. szeptember 11. (szerda) 20:00 - 22:00
Ingyenes

Helyszín:

Magyar Zene Háza
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

A Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indított Fringe program keretében – három kategóriában hirdettek felhívást – zeneiskolásoknak, hobbizenészeknek, feltörekvő zenekaroknak és utcazenészeknek adnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A Színpadra fel! sorozatban tehetséges fiatal zenészek, feltörekvő, vagy olyan előadók lépnek fel, akik munka mellett, akár hobbiból zenélnek. Ezúttal Stoboš és Mádava koncertezik a Szabadtéri színpadon.


A Stoboš (ejtsd: Sztobos) tamburazenekar 2007-ben alakult. A Muramentén felcseperedett együttes az évek során szerte az országban, illetve számos külföldi színpadon is megfordult már, így többek között Németországban, Horvátországban, Szlovéniában valamint Erdélyben. Koncertjük egy izgalmas betekintést kínál a tambura muzsikán keresztül a délszláv zenei világ misztériumaiba, mely a zenekar fő vonalát képezi. Emellé társul a magyar és sok más nemzetiség népzenei vagy műdalkincse, mellyel a Stoboš tamburazenekar legfőbb célja továbbra is az élőzene népszerűsítése illetve a zenei kultúra ápolása, mind bel-, mind külföldön.


Papp Mádava és barátjával Alexi Ferenc “Fefe”-vel kezdte el kibontogatni solo projektjét. Korábban három évig a hari_drama kollektíva tagjaként zenélélt számos fesztiválon és klubban. Hamarosan megjelent single-je minden platformon. Több zenei versenyen lett díjazott