Koncert

Trio Mandili

Trio Mandili előadó
Kobuci Kert
2024. május 11. (szombat) 20:00
Ár: Early bird: 5500 Ft, Elővétel: 6000 Ft, A koncert napján: 6500 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

Három fiatal és bájos grúz hölgy egy eldugott kis kaukázusi faluból újra a Kobuciba érkezik. A lányok a neten, a YouTube és Facebook segítségével hihetetlen ismertségre tettek szert, és néhány hét alatt világsztárokká váltak. A “mese” egy átlagos napon kezdődött, amikor is a három barátnő ragyogó időben sétált falujukban az országúton és jókedvükben énekelni kezdtek. Tatuli a telefonjával fel is vette egyik kedvenc és sokszor énekelt, azóta világslágerré vált Apareka című dalukat, amit aztán feltöltött az Internetre. A videó drámaian megváltoztatta a lányok életét, hiszen a dal két héten belül többmilliós nézettséget ért el.

A Trio Mandili híre eljutott a világ legkülönbözőbb pontjaira és a zenekar napok alatt hatalmas rajongótábora tett szert, ami napról napra növekszik.A trio neve “Mandili” – egy grúz fejkendő fajta, amelyet a nők nagy gyakorisággal viselnek. A tradíciónak megfelelően ezt a kendőt a földre dobják, ha két vitázó férfi között békét akarnak teremteni.

Természetesen a váratlan siker nagyon boldoggá tette a lányokat, de ennek ellenére Tatuli Mgeladze, Tamara Tsiklauri és Mariam Kurasbediani alázatosak maradtak az énekléshez és a dalokhoz.

A Trio Mandili az egész világon turnézik, a folk fesztiválok rendszeres fellépői, valamint nagysikerű, önálló koncertek házigazdái. A Trio Mandili Grúzián kívül Európa-szerte, Kazahsztánban, és Izraelben is megdobogtatta a közönség szívét.