Koncert

Úrfi, Planéta

A38 Hajó
2024. szeptember 12. (csütörtök) 19:00
Ár: Early bird: 3000 Ft, Elővételben: 3500 Ft, Helyszínen: 4000 Ft

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

18:00 Kapunyitás
19:00 Planéta
20:00 Úrfi


A Planéta az Exopop zenekar közel 5 éves működése után átalakult magyar alternatív, indie rockzenekar. 2024-től Planéta néven új és izgalmas arculattal, lehangolt gitárok nyújtotta egyedi hangzással készítették el első nagylemezüket, ,,Nyomát sem látom az esőnek” címmel. A 9 magyar nyelvű dalt tartalmazó lemez Lee Olivér produceri közreműködésével készült. A zenekar a dalszövegekben igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok, fiatal felnőttek kevés figyelmet kapó problémáira, traumáira. A lemez első single dalai felkerültek a Spotify New Music Friday playlistre. Első, Ölel című daluk videóklipje a Lángolón debütált, majd második megjelenésüket a Felhőképek-et beválogatták a Musictunnel blog májusi 12 dalos listájára. A lemezt június 7.-én mutatták be a Turbinában, amit a közönség elismerően fogadott és a zenekar komoly sikerként könyvelt el. A srácok ezzel a lendülettel és energiával tovább dolgozva szeretnék eljuttatni üzenetüket minden alternatív rockzenét kedvelő fiatal számára.


Az Úrfi 2018 óta része a hazai könnyűzenének. A magukat szövegcentrikus panaszkodós-popként aposztrofáló zenekar legfontosabb jegyei az intim és érzékeny szövegek, valamint a stilusok határait összemosó eklektikus hangzás. A zenekarhoz közel áll az önirónia, az önfeledt magukon kacagás, a keserédes felismerését és a leküzdhetetlen igény, hogy valamit megoszthassanak azzal, aki megtisztelő őket a figyelmével.


A zenekar működése alatt túl van már két szerzői kiadású lemezen, fesztivál fellépéseken (Művészetek Völgye, Fezen, Budapest Tavaszi Fesztivál, Dreher Feszt stb...). Önálló koncerteket tartottak az ország több prominens klubjában is (Akvárium, A38, stb…). Megnyerték a Müpa Garázsband versenyét, valamint a Dreher és a Lángoló közös tehetségkutatóját is. 2023-ban pedig első önálló vidéki turnéjukra indultak útnak, hogy megmutathassák a világnak a sírós-nevetős zenéjük és azt csinálhassák, amit a legjobban szeretnek.