Koncert

Üsd össze! - Örömzene csődobbal

Elmarad
Müpa (Fesztivál Színház)
2020. április 20. (hétfő) 11:00
Ár: 500 Ft

Helyszín:

Müpa (Fesztivál Színház)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Voltál már élő xilofon? Most végre lehetsz: a koncerten a kezedbe adott egyszerű, színes, műanyag csövekről kiderül, hogy valójában egy sokoldalú, számos meglepetést tartogató hangszer alkotóelemei. Ez pedig nem más, mint a Boomwhackers, vagyis a csődob. A különleges interaktív foglalkozás végére a közönség részvételével valódi zenekar áll majd fel: az újdonsült zenészek a „karmesternek” köszönhetően ismerős és új dallamokat is eljátszanak majd. Mert néha a legegyszerűbb dolgok a legszórakoztatóbbak.


De miért nem nekem jutott eszembe először? - nyilván sokan kiáltottak fel így, amikor 1995-ben az amerikai Craig Ramsell feltalálta a Boomwhackerst, amelyből azóta több millió darab lelt már gazdára. A működési elv egyszerű: minden cső egy bizonyos hangra van hangolva, amely a megfelelő felülethez ütve megszólal. Az eltérő színek segítenek a könnyű tájékozódásban: mindig mindenki látja, éppen milyen hang következik. Óvodák és iskolák mellett nem meglepő, hogy ma már céges csapatépítéseken is találkozni az eszközzel, hiszen a zene önismeretet fejleszt és magabiztosságot ad. A minőségi szórakozás garantált: a kézbe kapott csövekkel az egyszerű ritmusképletek eljátszásától ismert slágerek csődobra „újrahangszerelt” változatáig is el lehet jutni. A siker titka a másokra irányuló figyelemben rejlik: ha mindenki megfelelő időben és ritmusban szólaltatja meg a saját eszközét, dallam formálódik. A műsorvezető az interaktív örömzenés foglalkozások elsőszámú hazai képviselője, az Ethnosound vezetője, Fehér Károly.


Közreműködők (csődobok, ütőhangszerek): Molnár Emese, Fehér Károly, Gerzson János, Tar Gergely, Cheikh Ibrahima Fall, Abdoul Camara


Az előadás után, Lecsengető címmel a Zászlótérben ingyenes foglalkozást tartanak, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat várják.


Korosztály: 10-14 év


Az előadásra oktatási intézmények válthatnak jegyet, a csip@mupa.hu email címen történő előzetes írásbeli foglalás alapján.