Blindmouse 2025 okt. 12. - 18:03:18 Előzmény Zahire
(59/59)
Igen, ezt eltaláltad. Talán a Golden Eye ami még mondjuk oké volt talán? Ezer éve nem láttam. :D
Connery-féle filmeket még mondjuk bírom valamennyire. :D

Lehet azt nehéz feldolgoznom hogy ez olyan mint a "Dr Who?" hőse hogy x epizódonként külsőt változtat :D :D

Zahire 2025 szept. 17. - 19:22:05 Előzmény Blindmouse
(58/59)
Az nekem is, de a használat nem, de valóban nem veszünk ezen össze :)
Gondolom akkor Brosnan és Craig mivel igen távol állnak a - szerintem Sinlair Bond-tól - sem a kedvenceid :)
Blindmouse 2025 szept. 17. - 11:04:00 Előzmény Zahire
(57/59)
Nekem tökmindegy mikor lett az. :D :D

Jó, hát neked ezért nem tetszik, nekem meg a Dalton olyan mint akinek születési rendellenesség okán nincsen semmiféle személyisége. :D :D

Szerintem összeveszni nem fogunk ezen. :D :D
Zahire 2025 szept. 17. - 08:33:37 Előzmény Blindmouse
(56/59)
Elnézést de két megjegyzés, azt hiszem, hogy Sir Roger Moore, illetőleg amennyiben a filmek készítése idején még nem volt Sir, akkor is mondhatjuk, hogy a főszereplő Sir Roger Moore, Sean Connery stb ? Már csak azért, mert pl.Grace Kelly, vagy Meghan Markle filmjeinél sem sorolják fel a hercegnő címet ....Meg kell mondanom, hogy én éppen azért nem kedvelem Roger Moore Bondjait ( őt magát igen ) , mert számomra az akciókon kívül, olyanok mintha Lord Sinclair "átnevezte" volna magát.De hát ez csak az én véleményem :)
Blindmouse 2025 szept. 16. - 21:42:50 Előzmény Zahire
(55/59)
Nekem valahogy a 007 örökre kizárólag sir Roger Moore marad.. :D
Amúgy párhuzamnak ott van a True Lies, az se veszi magát túl komolyan, mégis jó film, pont ettől hogy elvicceskedik. de nem vagyunk egyformák.

Egy hiper szuper ügynök életében is lehet móka és kacagás. :D
Zahire 2025 szept. 16. - 20:08:37 Előzmény Blindmouse
(54/59)
Természetesen nem, de nekem ezzel együtt idétlenkedésnek tűnik...egy szuper-hiper ügynök kalandjait komolyabbnak gondoltam, ennélfogva én viszont ezeket ma már csak Timothy Dalton-tól kezdve csípem :)
Blindmouse 2025 szept. 16. - 19:27:11 Előzmény Zahire
(53/59)
Ugye ugye. még egy dolog, ne akard komolyabban venni a filmet, mint amennyire a film (nem) veszi komolyan magát. :)

BÁRMELYIK akciófilm tele van hasonló marhaságokkal, de ez legalább még egy jó korszakban készült, én csípem. :)
Zahire 2025 szept. 16. - 19:19:29 Előzmény nikato
(52/59)
Hááát ....ez tényleg igen kis szerep volt, Lundgren áll, néz, és előveszi a pisztolyát ...jelenet vége.
Zahire 2025 szept. 16. - 19:18:20 Előzmény Blindmouse
(51/59)
Na ez igaz ! Bár véleményem nem változott, de
a mai szuperhősös filmekhez képest valóban színvonal :)
Blindmouse 2025 szept. 16. - 10:20:58 Előzmény Zahire
(50/59)
Viszonyítás kérdése, messze nem akkora hülyeség mint pár mai szuperhősös film. :)
Zahire 2025 szept. 16. - 08:52:23 Előzmény Kovács kolléga
(49/59)
Én éppen fordítva vagyok vele.Ráadásul az ilyen hülyeségek, hogy a lány lóg a Golden Gate tetején, Bond elindult bunyózni, és azt mondja " Maradjon itt !" ....mégis hova ment volna, szaunázni ?
Zahire 2025 szept. 16. - 08:50:39 Előzmény Patrick Macnee
(48/59)
Egyrészt én pozitív szerepben két filmben láttam Walkent, a többiben vagy gazember, vagy hülye volt, ráadásul szerintem itt kimondottan ripacskodott.
Zahire 2025 szept. 15. - 18:06:38
(47/59)
Ismét meg akartam nézni, de ma már egy bődületes nagy idétlenségnek tartom.
7/10
nikato 2025 máj. 05. - 13:59:59 7/10
(46/59)
Megmondom őszintén a betétdal és a retro feeling tesz hozzá sokat, amúgy nem egy nagy szám film.
7/10
nikato 2025 máj. 05. - 13:56:39 7/10
(45/59)
Érdekességek/OFF.: Roger Moore azt nyilatkozta 2007-ben, hogy ebben a filmben "csak 400 évvel volt idősebb, mint kellett volna", ezzel arra célzott, hogy öreg volt Bond karakteréhez. Sean Connery azt nyilatkozta, hogy James Bondot egy 33-35 éves színésznek kéne játszania.
Moore és Grace Jones nem igazán jöttek ki a forgatások alatt.
Dolph Lundgrennek volt egy kisebb szerepe, mint Venz, Gogol tábornok testőre, amit annak köszönhetett, hogy Grace Jones-szal randizott a forgatás ideje alatt, John Glenn rendezőnek pedig gyorsan kellett valaki és kiszúrta Őt. Ez volt az első filmszerepe.
Tanya Roberts karrierje még a Bond film hatására sem lendült fel és ezután nem is szerepelt már ilyen nagyszabású mozifilmben. Egyébként ezért a szerepért jelölték a "Legrosszabb színésznő" kategóriában a Razzie díjra (ugyanebben az évben szintén ebben a kategóriában jelölték a "Sheena, a dzsungel királynője" c. filmért is.)
David Bowie-nak ajánlották fel Max Zorin szerepét, de Ő a Labirintus c. filmet választotta.
A Duran Duran főcímdala volt az első James Bond-dal, amely elérte az első helyet az Egyesült Államokban és amit a főcím alatt végigjátszottak.
Érdekességek/OFF. VÉGE

Varjub 2025 márc. 09. - 11:34:07 Előzmény zee944
(44/59)
Szerintem meg (A kém aki szeretett engem és a Szigoruan bizalmas)!
8/10
Patrick Macnee 2025 jan. 03. - 12:33:01 8/10
(43/59)
Sztem jó volt 👌 Christopher Walken mindig nagyon patika gonosz szerepben! 🙏😎
DUNAWÖLD 2023 dec. 18. - 04:49:50
(42/59)
Scary Jones megjelenése a brit filmipar liberàlis lejtmenetének első pillanata.
Zachariah 2022 szept. 09. - 22:52:59
(41/59)
Átlagos, de szórakoztató Bond-film (különösen a tűzoltókocsis jelenet). Egyetértek azzal, hogy emlékeztet a Goldfingerre.
Egy érdekesség: az egyik Ubuntu alapú kisebb Linux disztribúció neve Zorin. Vajon ez véletlen egybeesés? Vagy a fejlesztő cég úgy gondolta, hogy ez az operációs rendszer gondokat okoz majd a Szilícium-völgyben? :)
Kovács kolléga 2021 márc. 16. - 17:04:43
(40/59)
Még egy gondolat. A James Bond-filmeket lehetetlen megunni. Talán azért, mert már annyi van belőlük, és annyiféle stílusban varázsoltánk elénk a karaktert, hogy mindig talál az ember kedvére valót.
És azt kérem az alkotóktól, hogy ne variáljanak a karakterrel, pláne ne a mai divatos gender-, meg rasszhülyeségekkel. Hadd maradjon meg James Bond egyfajta menedék azoknak, akik a heteroszexuális fehér férfiakat kedvelik az akciófilmek műfajában.