Téma: 12 majom

Rahel 2010 febr. 07. - 20:18:16 Előzmény Petrapetrus
(234/414)
-Nem volt gonosz!!:))
Petrapetrus 2010 febr. 07. - 18:41:45 Előzmény Rahel
(233/414)
Csak magát adta... X-D

(Bocsi, gonosz megjegyzés, de én nagyon nem csípem a pasit. Ebben a filmben tényleg jó, azt el kell ismerni. Még én is el bírtam viselni, pedig engem kifejezetten idegesíteni szokott... :-))
Petrapetrus 2010 febr. 07. - 18:39:08
(232/414)
Ja, a film: ma láttam, tetszett. A végén elmorzsoltam egy könnycseppet...
Petrapetrus 2010 febr. 07. - 18:38:37
(231/414)
A panelban sok minden áthallatszik, nem is hinnéd...
Peppo 2010 febr. 05. - 18:35:59
(230/414)
Zseniális film. Az egyik kedvencem.

Idõutazást ennyire "reálisan" nem sok filmben látni. Mindenhol elkúrják azzal, hogy a fõhõs végül mégis megváltoztatja a jövõt, ami persze az idõparadoxon miatt képtelenség. Itt viszont bár a fõhõs néha elhiszi, hogy változtathat a jövõn, mégsem képes rá, legfeljebb a már általa ismert jövõ felé irányíthatja a történést, ezt is leginkább szándékán kívül.

A végén a reptéri jelenetet elõször látva (jópár éve már) nagyon ledöbbentett. Ugyan sejtettem már, hogy valami ilyesmi lesz, de mégis nagy hatással volt rám annak idején.

A színészi játék nagyon jó. Willis is hozza amit kell, Pitt viszont egyik legjobb alakítását nyújtja. Ez után kezdtem megkedvelni, addig a nyálas szerepei miatt kimondottan utáltam.

Rendkívül nyomasztó film, talán pont azért, mert olyan hihetõen van összerakva.

De van egy számomra nehezen elfogadható része, mikor Cole azt hiszi magáról, hogy megõrült és a tudósoknak mondja, hogy õk nem is léteznek, csak a fejében. Ha egyszer tudja, hogy utazik az idõben, azt is tudja, hogy ahova megy, ezt nem hiszik el neki, ezért hiába gyõzködné bárki a célállomáson, hogy nincs idõutazás, õ tudná, hogy igaza van. Azt meg nem hinném, hogy az idõutazás tudatától egy racionálisan gondolkodó ember megõrülne. Kicsit szokatlan dolog, az oké, de azért egy logikus embernek simán feldolgozható.

És még amit nem értek, hogy miért kellene lelõnie a csajt. Pár hét múlva úgyis beindul a járvány, valószínûleg úgyis meghal, de ha nem, akkor is mindegy. Semmilyen veszélyt nem jelent a jövõre nézve. Csak õ pár héttel hamarabb tudja meg, hogy kipusztul az emberiség. De ez aztán semmit nem számít.


Ettól függetlenül egyértelmûen 10/10 a film.
10/10
horas 2010 febr. 04. - 23:08:55 10/10
(229/414)
Az idõ kapszula.
Zseniális,alapfilm,Terry Gilliam elsõ igazi klasszikus örülete.
Az talán egy kicsit elgonolkodtató,hogy Brad Pitt ezért az alkításáért nem kapott semmit sem...kár pedig a film is kiváló és hány felejthetõ film és alakítás lett véresre tapsolva,mindegy kb ennyit is érnek a díjak...

Kult-film.
10/10
Peeeeet9 2010 febr. 04. - 21:11:35 10/10
(228/414)
jó film,nagyon jó :D
Rahel 2010 jan. 29. - 11:47:47
(227/414)
-De ezt ezt most tényleg nem poénnak szántam!
Rahel 2010 jan. 29. - 11:33:59
(226/414)
-Talán Joe Black segít!!:))
-Nézzed meg a filmet!
oreglue 2010 jan. 29. - 01:23:33 Előzmény Rahel
(225/414)
ha valaki meghal a jelenbe hogyan irányíthatja a jövõböl az eseményeket?
Rahel 2010 jan. 27. - 22:17:09
(224/414)
-Az az igazi színész, aki a bolondot is el tudja játszani!
-Brad Pitt nagyon tud!
derelye 2010 jan. 27. - 20:50:41
(223/414)
Imádom ezt a filmet!A nézõtõl fokozott figyelmet igényel,gondolkodásra késztet, nincsenek elõre kiszámítható események. Még több ilyen alkotást akarok látni!
derelye 2010 jan. 27. - 20:50:22
(222/414)
Imádom ezt a filmet!A nézõtõl fokozott figyelmet igényel,gondolkodásra késztet, nincsenek elõre kiszámítható események. Még több ilyen alkotást akarok látni!
10/10
sakit felut 2010 jan. 04. - 23:36:05 10/10
(221/414)
--- ** S P O I L E R ** ---

Igazad van, a pszihiáter Cole- t akkor ismerte fel és hitt neki igazán, amikor megtalálta a fényképet a újságfalán, mert meghallotta a rádióból hogy igaza van a a " kútbaesett " kisfiú csínyjével.

De már akkor is mondja hogy látta valahonnét ismerõs neki, amikor 90be kerül elsõre Cole. És ráadásul a többi orvosnak mondja ezt a pszihiátrián.

Mikor visszakerül Cole a rendes idõbe, ahová küldeni akarják, arra persze hogy emlékezik a Kathryn nõ hogy a betege volt, de Cole utcalakó csöves kinézete alapján és és rabló támadása miatt is eléggé megijed és veszélyes beteg hülye õrültnek nézi õt .

Szóval elég sok részlet van, tényleg érdemes újranézni, már csak azért is mert sok jó állati poénos része is van például a szellemi elhajló devianciáról :)
10/10
sakit felut 2010 jan. 04. - 13:46:09 10/10 Előzmény sakit felut
(220/414)
** S P O I L E R *** //: ezt most értettem meg, elfelejtettem az elõbbi beírásomnál

" Got yourself a Prob, Bob ? " :)

Bocsánat, egyébként se bírok fogalmazni jól és írni helyesen mindig, de éjszaka már annyira álmos fáradt voltam hogy az egyik legfontosabb mondatomat teljesen szétvertem. Azt akartam írni hogy Cole a saját telefonhívásáról még nem tudott amikor ott volt, de Hozé bajtársát azért szedték ki a a nagy földalatti cellanyomorból a jövõ :) jelenjében, mert ez hirtelen megváltoztatta és az õ szövege alapján jöttek rá hogy nem a " 12 majom " tette a víruskiengedést ... Ha ez így megtörtént akkor már fokozatosan küldhetnek vissza embereket a múltba és ezért mondom hogy bármi megváltozhat még !

Hóber, köszönöm hogy válaszolsz, de már az elsõ hozzászólásodnál tudtam hogy Cole kisfiúként saját magát és Kathryn- t látja a végén az emlékei hatására és fokozatosan ismeri fel a nõt a filmben. Nem kell ismételni, ezektõl a dolgoktól lesz nagyon megrendítõ jó a film ;)

Azt is értem hogy a nõ fokozatosan hisz neki a semmibõl, de Willis és Stowe szerepének játékát itt tartom egy kicsit nem elhihetõ jónak és túlzottnak, hogy nem értem a nõ miért kezd el neki hinni, mikor többször is megszökhetne. Nem ki kellene operálni a hüvelyt a lábából, hanem megszökni, hívni a zsarukat, stb... Emiatt már levonnék egyet a 10es osztályzatból is, ha nem lenne a film sztorija, rendezése, látványa 10/ 15ös >:-` ..

Többször mondja Kathryn a filmben hogy õ látta már Cole- t valahol. Ez a dolog a legérthetetelenebb számomra, hogy hol látta ?? ?

Amúgy jók a képeid, beteszek én is egyet, jó benne a fény és árnyék kontrasztja. Igazából én úgy gondolom, Willis játéka annyira nem kiváló, de nem is kell több, a legjobb hogy mennyire vicces szakadt piszkos kinézetet csináltak a fõhõsnek, aki bizonyos helyzetekben értelmessé válik. Ha ránézel egy szegény szerencsétlen fickónak néz ki Willis, hogy a végére nevetséges hippi paraszt kinézetûre alakítsa a pszihiáternõ a bajusszal, parókával a 70es évekbõl :-` .. .
10/10
sakit felut 2010 jan. 04. - 02:49:03 10/10
(219/414)
Most néztem át a filmet, és értem, de akkor ez van amit le tudok jegyezni :)

... nagyon beteg a film vége, milyen viccesen néz ki mindenki, mégis mekkora tragédia .. :-`

.. amit pár beszólással ezelõttrõl értettem meg az az hogy a tömeggyilkos virushordozó laborasszisztens fickó mellé a tudós nõ ült be ...

Ez viszont már azt jelemt amit az is hogy Cole- t megtalálja Hozé a telefonja miatt, ami azt jelenti, hogy késõbb vették azt a telefonüzenetet is, amit õ még nem tudhatott róla. Ez viszont már változó múltat, jövõt jelent, aminek egy szálát ismerhettük meg. Szerintem nem kizárt hogy a megfigyeléssel, több visszaugró próbálkozással akár a virust is kiiktathatják, megölhetik a gyilkost elõre.

Persze itt jönnek az olyan dolgok hogy ki tudja milyen emberfeletti dolgok történnek a jelenben ha egyszerüen csak kiveszünk a múltból valamit. Nagy felelõsségû drasztikus a változás, amit lehet meg se lehet tenni. De errõl nem szól a film, hogy képesek akár azt is elérni hogy Cole életébe egyszer se volt ezen a reptéren ...

Amit a film alapján még mindig nem értek az pedig hogy rendben, hogy a pszichiáter Kathryn azért hitt Cole- nak mert õ is látta valahol, de hol ?! ? Kiderült honnét ismerte már az elejétõl fogva, mert én csak Cole- nál értem ?

A plussz ajándék meg hogy pont mostanában nézegettem David Morse hol játszogat, és hát elég epizód szerep, de ennyire rohadt szemét dagadt tudósarcú gyilkost még nem játszott :D Már az elsõ pillantban tippeltem rá a filmbe, de nem akartam el hinni ..

Szóval fura egy film, nem lehet tudni szerintem hogy még mi minden változtatható meg az életünkben, ha már ez a pár dolog igen. Lehet, hogy kábé meg se történik az egész. ha még pár embert visszaküldenek ebbe, abba a korba.... csak akkor nem lehet tudni mi történik és ki robban szét a semmibe az õ jelen jövõjükbe mert nem is születik meg mondjuk, és nem mernek olyan nagyot változtatni ? na jól van akkor ez nagyon szép történet, csak lehet akár nem is megtörtént így késõbb, én alszom.. de legalább így még van valami szabad akarat kérdése is, ez valahol a külön jövõdimenziók és a megváltozhatatlan Lost- jövõeffektus közt van ... jó éjt :)
10/10
sakit felut 2009 dec. 31. - 00:22:51 10/10
(218/414)
Megmondom õszintén hogy szilveszter utánra idõzítettem az utolsó félóra megnézését, mert holnap kelek korán és mivel nem aludtam el az utóbbi két órán, ezért most elolvastam milyen jókat írtatok ide. Szóval az én emlékeim meg úgy összekavarodtak a végérõl hogy most ez jutott eszembe, de persze kis gondolkodással csak hülyültem egyet, poén volt .. ...

Köszönöm, akkor a dolog csak annyiban hasonló hogy kicsivel a születése után már észreveszi a jövõbõl pattant már ezt a korát is megélt jóval öregebb önmagát, ettõl már nincs messze az se hogy akár saját maga paja lehet. Nos ez nálam a Lost- nál is a legviccesebb önmagába szoruló hurok, amit egyébként egy olyan ritka sorozat lesz nálam, amit végignézek, mert szeretem :)

... na de azért érdekes gondolat az eleve létezõ életünk elve, csak valamennyire változik, mert így nem lehet meghatározni hogy a kezdet ..

a film meg nagyon eredeti, ha nem vesszük még a diehard szindrómát, hogy Willis lõtt combbal ugrik egy emeletet és szakítja át az erdõt ;) .. bár ha azt vesszük hogy ez is egy mátrix a jövõbõl ;-` .. a fõ hogy " ..szökellni akarok ... itt vagyok.. beöntést mindenkinek !! " by Brad Pitt :D

... és a szemétkedõ belsõkülsõ hang tényleg az örülete jele volt, csak a másik még büdösebb csövesnél annyira hitt neki már a csaj hogy nem menekült el ?
10/10
sakit felut 2009 dec. 30. - 21:52:25 10/10
(217/414)
nahhh, azert orulok, hogy egyszer mar megemlitettem, hogy a film noi karaktere, romantikaja azert rossz egy picit... most hogy neztem a filmet, sajnos meg rosszabb.. ha erre jol emlekszem, akkor lehet mégis levonok egyet az osztályzatból..... valahogy fura, ahogy olyan gyorsan hisz masodszor az õt elrabló bûzlõ csöves Willis Cole figurájának, nem csinálták meg olyan jól .. még nem néztem végig, sõt le kéne feküdnöm, de már beleolvastam a forum háeszeinek elejébe :) ...

Egy idõ után rájöttem hogy Leginkább én is beszélngetnék valakivel arról hogy is gondolta a sztorit ez a film... az egy nagyon okos megjegyzés volt szerintem, hogy a lényege hogy homályos minden, mert ezt nem lehet egybõl átlátni senkinek, fõleg itt Cole- nak, és jobban elgondolkodtat a végén mindenkit ! :) ...

Ami durván nem tetszik a megváltozhatatlan jövõnél azt már valahol a Lost- nál is diskuráltam emberekkel egy másik fórumon, és ez a gubancok meg az eredet ! Nos ennél a filmnél most ott tartok éppen hogy Cole egyben a saját apja is ? :D D D ..
10/10
sakit felut 2009 dec. 30. - 18:13:35 10/10
(216/414)
Nem semmi hogy milyen embereket és világokat összevegyít a rendezõ, különös, fura meg érdekes élet a nagy feka ápolóé, a diliházba zárt gazdag gyereké Brad Pitt- tõl, meg a többi beteg... mekkora szövegek vannak, az a legnagyobb :) ... az idegosztályon való monk"key"-business szökést hogy megcsinálták hhhá ..
10/10
sakit felut 2009 dec. 30. - 13:42:56 10/10
(215/414)
Nem igazán lehet kedvenc filmet mondani, nem is szeretek, de ez az egyik ami után sok ideig úgy éreztem az alapötlet, sztori, csavarok, gondolatok, alakítások ( Brad Pitt legnagyobb darabja a Harcosok Klubjával együtt ) után hogy az. A romantikás rész talán egy kicsit túl erõs benne, de az is jó. 1000Ft- ért is kevet vettem de Kábé pár dvd- ém van 1000 fölött és ez az egyik véletlenül, de megérte ! :)

Most hogy látom itt a fórumon, lehet elolvasom a hsz- eket és újra is nézem, hogy írjak még valami ténylegesebbet mint így pár év után :-` ...

Terry Gilliam meg a legnagyobb, eredetibb, betegebb, poénosabb rendezõ isten, meginnék vele pár sört az frankó !! ! >: D