1/10
redHat ápr. 05. 13:53:44 1/10
(12/12)
1 òra 25 percnèl , majdnem kikapcsoltam mi ez a fos tràgya film? Pfff
1/10
redHat ápr. 05. 13:50:52 1/10
(11/12)
Elcseszett ritka rossz film, zombikhoz köze sincs, tàn èrdekesebb lett volna az orvosi szàlat jobban közre fogni, az èrdekesnek tűnt, hogy hogyan hathatna különböző ideg stimulàlòk a zombikra stb..
4/10
Mozibúvár márc. 27. 05:31:24 4/10
(10/12)
Egyszer megnézhető ez az új két rész, de mint többen is írták, meg sem közelíti még csak a 2. részt sem, az elsőt meg ne is említsem..
Az 1-2 rész teljesen más síkon mozgott, ezek meg a futó zombiktól eltekintve inkább már hajaztak a TWD sorozatra .. A fiú és az apja tökre hozták Rick és Carl párosát, a fater még hasonlított is a már teljesen meggyötört Andrew Lincolnra.
Az első rész végét totál szétvágta az a viccnek is rossz befejezés, a Power Rangersbe oltott angol lakótelepi tinikkel, meg a Trainspottingból ide keveredett sátánista idiótával ( akiről végülis megtudjuk ki is volt..).. Ebben a részben se lett sokkal kidolgozottabb az ő világuk... hozták a budget WD egyik aktuális gonosz bandáját, picit más köntösben..
Ian és Salamon sztorija egyre cringebb lett ahogy haladt a film reméltem , hogy azért nem viszik el vmi aberrált síkra .. amúgy Salamon egy hollywoodi verzióban simán lehett volna Jason Momoa is nem gondolták túl a kinézetét..Fienesról pedig nekem állandóan a Lostos John Lock(Terry O Quinn) jutott eszembe.. :D
Felejthető alkotás lett, sok agyalással, és pár szadista jelenettel megspékelve..
k11zoltan márc. 21. 21:49:18
(9/12)
Az eddigiek is gyenge filmek voltak, de nem akarok lemaradni, úgyhogy megnéztem.
A horror besorolás az mire??
Ez max egy dráma , de még annak is kritikán aluli.
3/10
pihes márc. 06. 14:38:48 3/10
(8/12)
Másodjára látom azt hiszem, de továbbra sem váltott ki semmi használhatót HÁROM/TÍZ
1/10
APBT márc. 03. 19:11:38 1/10
(7/12)
Valamiféle keveréke az indokolatlan erőszak, vér, nosztalgia, kukik és csipet zombi témának.
Az előző rész után nem volt nagy elvárásom, de maga a történet hiánya ezt is alulmúlta.
Alex Garland-nak valami nagy gond van a fejével. Amúgy a zombi eredetileg egy lélek nélküli halott, feltámasztott hulla (Haiti, Vudu varázsló által). A manapság dívó vírus/gomba hatására létrejött zombi is halott, oszlik, nem lehet "megmenteni". Nyilván létük ellenkezik a fizika és biológia törvényeivel, de azért ennyire ne rugaszkodjunk már el.
Ez az 50-60 kilós kisfiúkból és lányokból álló "elvetemült banda" koncepció pedig szánalmas volt. Ha valakik életben maradnának és ütőképesek lennének egy ilyen poszt-apokaliptikus helyzetben, akkor azok pont nem az ilyenek lennének. Cillian Murphy biztos jó pénzt kapott ezért az 5 percért, meg hogy a neve szereplő listára kerüljön. Egészségére.
8/10
Raszkolnyikov-420 febr. 24. 22:02:00 8/10 Előzmény Gulácsi Péter
(6/12)
Nekem tetszett a film, Én 10/8-ra értékeltem, az 1/10 azért kicsit túlzásnak érzem. Ha nem is tetszik egy 10/3-ra azért lehet értékelni. Mert az 1-es szint az szerintem tényleg a filmek legalja, amibe semmi munkát, kreativitást nem tettek. Na de nem is ezért kommenteltem Neked, hanem, hogy Steiner Kristófnak öltözve! :D Ezen jót derültem! :D Köszönöm!
6/10
nick név febr. 22. 19:59:52 6/10
(5/12)
Jobban sikerült mint az előző epizód, de az első kettőhöz képest így is jelentősen elmarad.
Az első rész meglehet egyszerűbb eszközökkel operált, nem kívánt széles íveket befutni a társadalmi ábrázolás terén, de hogy olyan alapokat fektetett le a zombiapokalipszis témában a teljesen egyedi szemszögén keresztül, mint előtte semmi, az tény. Rendkívül hitelesen, eredetien ábrázolt egy a miénkből kiragadott világot, volt egy teljesen eltéveszthetetlen atmoszférája, volt szaga, volt tapintása, amit eleinte a The Walking Dead is próbált átvenni és ezen mintamásolás révén az egész zombivilágvége-koncepció örökre megváltozott a tömegkultúrában. Az eredeti film ezt tudta, talán bizonyos szempontból nem volt annyira kimunkált, mint a későbbi epizódok, de a minősége kétségtelen volt, mondhatni olyan volt, mint a nyers gyémánt. Hozzá képest a 28 évvel később: Csonttemplom egy gondosabban megmunkált, igényesebb műanyagdarab (legalább nem a kocogós fajta).

Mickey-ék visszatértek. De hová züllenek Mickey-ék Mickey nélkül ugye. Ha komolyabbra akarom venni a szót (ennek a tekintetében a film sem vette rá a fáradtságot), akkor valójában egy fura The Walking Dead-es parafrázis történik meg benne, ahol a túlélők egy része a zord vasfarkastörvények révén sajátos társadalmi struktúrába szerveződik, ahol az erőpolitika és a tekintélyelv uralkodik, minden és mindenki kegyetlen, illetve ahol Negan szőke és nem így hívják. Oda-vissza utal egymásra a két sorozat (az első rész kórházjelenete szinte egy az egyben ihlette a The Walking Dead szintén kórházas kezdőjelenetét, vagy az ottani Terminus-os rész meglehetősen rímel az itteni pajtajelenetre, vagy a már említett Negan az itteni Kristály Jakab nagyúrra), ami valahol érdekes, de maga a történet emellett sem különösebben érdekes, vagy eredeti. Egy Az út típusú történet zombikkal sokkal eredetibb lenne, de ezt valahogy senki nem akarja felvállalni, mindenki inkább különc, Fallout-szerű világokat kreál, mert azok bizonyára könnyebben befogadhatóbbak.

A zombijogizmus koncepciót még mindig zavarónak, feleslegesnek gondolom. A zombi lényege pont az, hogy egy olyan lény, ami valaha ember volt, de már soha nem lesz az újra. Tudatlan, állatias, vad, éhes. A zombi elrohad, szétbomlik, az entrópia elve szerint. Eljátszani azt, hogy igazából a zombik is értelmesek, csak törődni kell velük és "szeretni" (Pavlov fertőzöttjei)... Ordas blődségnek érződik, egy erőltetett történetívnek, mintha a barna medve, vagy a bengáli tigris nem tépne szét a következő alkalommal, csak mert figyelmes lennél vele és adnál neki morfiumot. Ez gondolom a szeressük egymást gyerekek szekció akarna lenni, pontosabban a film kontextusában "a nem is a farkas a farkas, hanem a másik ember" rész. Egyébként Fiennes humanista karaktere szimpatikus, de valljuk be, bármilyen emelkedett is ő, egy ilyen világban nem lenne életképes, ahogy önmagában megoldást sem jelentene a szétesett civilizáció kérdésére. -- Spojler, spojler -- Persze a barátkozás közepette hirtelen feltalálja az ellenszert is, mert olyan jó ember. A szőke Negan-t egyébiránt ki tette fel a sátánista keresztre? A kisfiú és az 50 kilós lány, vagy a haldokló orvos? -- Spojler vége -- Logikus a kompozíció, csak nem tűnik reálisnak. Túl lett tekerve a szimbolizmusba csomagolt esztétika és benne a morális szándék, keletkezett általa egy kis kakofónia. Egy The Walking Dead-ben ez nagyjából úgy ért volna véget, hogy egyik pozitív szereplő elvágja a legyőzött antagonista torkát és jó napot. Félreértés ne essék, dicsérni nem akarom a The Walking Dead-et, de voltak jó pillanatai és megoldásai is.

A 80-as évek zenei nosztalgia borzalmas volt, ezt még meg kell jegyeznem. A Radiohead legalább jó volt, ami ugye nem 80-as évek. A rockmusical viszont mindent alulmúlt.
1/10
Gulácsi Péter febr. 21. 22:47:39 1/10
(4/12)
Iszonyat szar film volt. Kevés filmet untam ennyire. Egy idióta, ripacs, skizofrén, pszichopata, sátánista hülyegyerek, meg a degenerált követői Steiner Kristófnak öltözve halomra ölnek ártatlan embereket, meg egymást is, teljesen öncélú módon. Miközben folyamatosan előkerül a nagyfarkú Sámson zombi, akit most (szerencsére) kevesebbszer mutogatnak premier plánban.
Ezen kívül zombik (szinte) nem is jönnek, vannak elvarratlan szálak, ami miatt értelmetlen az eleje és sok semmirevaló üres pofázás.
Az első rész tetszett egész jó volt a tanúlsága/üzenete.
Ez meg egy újrafelhasznált, VÉGTELENÜL OLCSÓ, öncélú szánalmom volt.
Pénzt nem ér.
Az utolsó 10 perc ért volna valamit, de azt is elvókosították.
10/10
Danzodavid jan. 27. 07:20:49 10/10
(3/12)
Csak azt sajnáltam, hogy nem volt +1 órával hosszabb.
8/10
Ildikó Nóra jan. 19. 13:01:35 8/10
(2/12)
Jack O'Connell és Ralph Fiennes alakítása miatt érdemes megnézni a filmet, jól állt neki a szerep és nagyon jól játszottak. A film hangulata, a filmzene, a szinkron is tetszett.
10/10
Anyádba jan. 19. 01:24:16 10/10
(1/12)
Imádtam, a doki karaktere miatt már érdemes megnézni.