Téma: 300

delamico 2009 márc. 27. - 16:50:24 Előzmény Pingi88
(748/1248)
Igen, igen, értem a célzást. Ettõl függetlenül szembesítenélek azzal a kiváltképp kellemetlen ténnyel, hogy a szoláriumozott és szõrtelenített bõr, a fülbavalók és pirecingek, a rajzolt szemöldök, a kihúzott szemek azért nem egy lapon említhetõek a skótszoknyával, ami ugyanolyan népi hagyomány, mint nálunk a párta vagy a japánoknál a kimonó.
Mellesleg, minthogy nem én vagyok az egyetlen, aki szerint Xerxész transzvesztitának néz ki a filmben: http://bola.blog.hu/tags/nõ
Ennyire ne legyek hülye, bocs, de nem teszem meg neked ezt a szívességet. Amennyiben beszünteted az "Én vagyok nagy jófej okostojás, aki megmondja az õszintét a hülye pisiseknek" stílust (amit a nagycsoportosok szoktak a kiscsoportosokkal játszani az oviban), akkor majd talán elkezdhetjük "vitatkozásnak" nevezni ezt a párbeszédet (intelligens emberek közötti vitában nem szokás leidiótázni a másikat).
Töriórákon te is így képzelted...ez valahogy kitûnik abból, amit írsz (és mellesleg minõsíti a 21. század oktatási reformjait)
Na, de ettõl függetlenül jót nevettem a kommenteden, egészen röhejes volt, szóval ha ez volt a cél, akkor gratulálok, ha az, hogy beszólj, akkor máskor jobban igyekezz :)
10/10
Pingi88 2009 márc. 27. - 13:13:05 10/10
(747/1248)
Teljes mértékig egyet értek Veled azzal, hogy van különbség a film és a megtörténtek közt, de elég kicsi a valószínûsége annak, hogy teljesen élethûen tudják feldolgozni, hisz vannak sötét foltok!
Még nem láttam egy olyan filmet sem ami pontosan úgy írná le ahogy tényleg történt és ez felvet még egy kérdést... hogy történt valójában?
Én azon akadtam ki, hogy miért lett szerencsétlen Xerxes transzvesztita...
Ha valaki elmagyarázná nekem azt megköszönném...
Ha esetleg a különbségeknél tartunk akkor nekem mindegy, vitatkozhatunk évekig, mert Te sem tudod, hogy néztek ki és én sem, de a kép Jacques-Louis David képe aminek a címe Leónidász Thermopülainál!
A képen ábrázolt szereplõk ruhái jobban hasonlítanak a filmbelihez, mint amit a linkeden láttam!
Ha a különbségeket akarjuk keresni nekem oké... életünk végéig kereshetjük és "civakodhatunk"!
5/10
Crazy Horse 2009 márc. 27. - 02:08:42 5/10
(746/1248)
Te tényleg 21 vagy? Mert a hozzászólásod színvonalából nem ez derül ki. Vagy ha másnak a véleménye nem egyezik a tiéddel, az már idióta? Hmm, ez inkább téged minõsít...
Elfogadom, hogy lehet benne fantázia és monda elemek, de azért valahol meg kellett volna húzni a határt.
És én ugyan elég szar voltam történelembõl, de annyit azért tudok, hogy a Perzsa birodalom néhány szempontból fejlettebb és mûveltebb volt a görögnél is, nem kevés lelet is fennmaradt, ezért a filmbeli horda sereg és a transzvesztita Xerxész köszönõ viszonyban sincs a valósággal.
Itt ezen a fórumon fel van sorolva néhány különbség, hiba: http://www.irandefence.net/showthread.php?t=30287
...és még van pár ezeken kívül is.
10/10
Pingi88 2009 márc. 26. - 23:45:42 10/10
(745/1248)
Olvasom itt a kommenteket és valamilyen szinten igazat adok egyes embereknek és valamilyen szinten hányingerem van attól amit ide írnak!
Nem való bele a fantasy? Akkor meg minek említik Zeuszt? Az óriás a megvadult orrszarvú ugyanúgy a monda, a legenda része mint pl. Zeusz vagy az bármelyik isten...
Ha pl. egy történelmi filmben felmerül valami olyasmi ami az adott nép mondavilágából való akkor az már nem is igazi történelmi film!
Ez a film egy mondát, egy legendát, egy hõstettet dolgoz fel és minden mondába, legendában, hõstettben benne van a fantázia szereplõk! Milyen lenne egy Trója Achilles nélkül... hisz õ is félig isten volt...
Valaki transzvesztita Xerxest emlegetett...
IDIÓTA... Abban az idõben nem farmerban és "v" nyakú pólókban flangáltak az emberek vagy ha már a háborúról van szó akkor nem terepszínû ruciban harcoltak... Mást nem tudok mondani, mint TE IDIÓTA! Ennyi erõvel a tanács tagjai is homik, mert milyen b..is ruhában voltak már?! Nem? Vagy a skótok... azok is transzvesztiták, mert a népviseletük a szoknya...
Ennyire hülye ne legyél már légyszi...

A filmrõl... Nagyon jó kis történet, nagyon jól megcsinálták, a színvilág az meseszép, egyszerüen nem tudok belekötni... A töriórákon valahogy így képzeltem el én is!
Azok a vérspriccelõs jelenetek... azért jól megcsinálták... sokan próbálkoztak ilyenekkel a film alkotóinak sikerült!
Egy szóval... Huh... 10bõl 20:)
Hilaryfan17 2009 márc. 26. - 22:30:31
(744/1248)
2/10
sandros5000 2009 márc. 21. - 11:40:20 Előzmény zee944
(743/1248)
Csatornázáson, közbiztonságon, utakon...már nem emlékszem...SEMMIT.
Fúj Rómaiak.
Ki melyik frontban harcol? :)
offtopic
zee944 2009 márc. 20. - 18:27:58
(742/1248)
Mit adtak nekünk a rómaiak...?
offtopic
delamico 2009 márc. 19. - 20:22:56
(741/1248)
Így, de az egyszerûség kedvéért maximum háromszor fejezem ki, harminc helyett.
offtopic
zee944 2009 márc. 19. - 20:14:06
(740/1248)
Miért? Te hogy fejezed ki azt egyszerûen, hogy valami egy képregény alapján készült?
offtopic
delamico 2009 márc. 19. - 19:26:51
(739/1248)
Ha valaki még egyszer benyögi, hogy "képregényfeldolgozás", esküszöm, forró foszforsavba folytom... sálálá~
5/10
offtopic
Crazy Horse 2009 márc. 18. - 22:53:33 5/10
(738/1248)
Köszi a linket, elolvastam.
Igaz a filmet ettõl még nem tartom többre, de legalább a töri tudásom gyarapodott egy kicsit :)
offtopic
delamico 2009 márc. 14. - 21:49:41
(737/1248)
Értem. Biztosan klassz nyaralás volt. Tanultál görögül? Nekem nem jött össze... kb 3 szót szedtem fel..:S
A memóriád elõtt ez esetben le a kalappal. :)
A kérdéseimre, sajna még mindig nem sikerült választ kapnom, de köszi, hogy próbálkoztál.
Ami a tanulást meg a bulizást illeti... Én is szoktam tanulni, buliba járni viszont nem..(mondjuk, ha ismernél, akkor megkérdezhetném, hogy úgy nézek én ki, mint aki bulizni jár/mint akit ELENGEDNEK bulizni? Na persze, ha mehetnék se hinném, hogy mennék, táncolni még a sportolásnál is jobban utálok, de ez abszolut lényegtelen) Nem is értem, hogy pontosan hogy jött ide ez a gondolat, de oké.
10/10
katkunder 2009 márc. 14. - 18:36:28 10/10
(736/1248)
Nekem nagyon tetszett a film. A rendezés zseniális volt (rendezõ: Zack Snyder)(Tudom, hogy nem ide tartozik de õ rendezte a Watchman-t is, ami viszont borzasztó volt.Bocsi ha vkit ezzel megbántottam)
offtopic
delamico 2009 márc. 13. - 16:05:47
(735/1248)
Törivel foglalkozol az egyetemen is? Csak mert ha nem, akkor ne várd hogy bevegyük, hogy minderre így emlékszel a középiskolai szintû tanulmányaid alapján (errõl árulkodik a link is, ahonnan az egész származik). Természetesen nem akarom kétségbe vonni a memóriádat, se a szellemi képességeidet, megbántani még kevésbé akarlak, csak ez egy kicsikét hiteltelenül jött ki... de, ha te így gondolod, hát gondold, ki tart vissza? :)
offtopic
delamico 2009 márc. 10. - 21:14:08
(734/1248)
Igazad van, bocsi, nem fejeztem ki magam pontosan: ezeknek az állatkáknak a megjelenítésére gondoltam, azt tudom, hogy volt nekik ilyen, mindenkinek volt, a rómaiak a gladiátoraikra is ezeket uszították... Csak még mindig nem így néztek ki (mert az elefánt ugye csak nem változott a történelem során sem ennyit..)
delamico 2009 márc. 09. - 20:27:48
(733/1248)
Nem azt mondjuk (mint "hitetlen"), hogy ilyen (amit leírsz) nem volt. Azt mondjuk, hogy Xerxész FÉRFI volt, hogy nem voltak orrszarvúak/elefántok/óriások/halálfalók/babolaj/stb... neked ez csak -1, rendben. Nekem helybõl -4, plusz a további kisebb-nagyobb problémák, amik engem még irritáltak. Ez még mindig csak én vagyok...
1/10
grapow 2009 márc. 08. - 04:04:29 1/10 Előzmény R4ven
(732/1248)
Olyan hangulata van mint a gladiátornak? Ez nálad mi határozza be? A sivatag, vagy a napsütés?:O
delamico 2009 márc. 07. - 23:02:49 Előzmény R4ven
(731/1248)
Na igeeeeen, én vagyok az antikrisztus, nem tudom átérezni a transzvesztita Xerxészed történetét, eme mûalkotás történelmi hitelességét, satöbbisatöbbisatöbbi.
A Gladiátort ne is említsd ezzel együtt, nem érdemli. Ja, Gladiátor. Tudod, hogy annak miért tudtam átérezni a hangulatát? Azért mert volt neki. Nem úgy, mint ennek.
5/10
Crazy Horse 2009 márc. 07. - 21:42:35 5/10
(730/1248)
"Élethûen mutatja be a megtörtént eseményt."
Ezt ugye te sem gondolod komolyan. Ez fantázia.
A gyerek meg tanuljon tankönyvbõl, azért is ez a neve, hogy tan-könyv.
R4ven 2009 márc. 07. - 13:50:49 Előzmény delamico
(729/1248)
Szerintem ez egy nagyon király film, és az egyik kedvencem! Olyan a hangulata mint a gladiátronak, és szerintem te azt sem vagy képes átélni...