Téma: 300

Hesztia 2007 márc. 05. - 13:30:50
(48/1248)
Miért nem lehet megérteni azt, hogy a rendezõnek nem az volt a célja, hogy a történelmi filmet készítsen?! Nyíltan megmondta, hogy ezt ne várják a filmtõl, hisz a képregényt viszi teljes egészében a vászonra. Miért kéne egy a fõként látványra épülõ filmtõl ezt elvárni? Ha a hiteles sztori érdekel, akkor OLVASNI fogok róla, nem pedig egy filmbõl infókat gyûjteni, mert vásznon sosem képesek olyan részletgazdagon bemutatni egy adott kort, max. egy szeletét, és azt is feldúsítva némi fikcióval.
Itt nem az a probléma, hogy vki ellenvélemény fogalmaz meg, hanem ahogyan azt teszi. Pontosan úgy kezel minket Bátorszív, mintha hamburgert zabáló iq-harcosok lennék, akik elgondolkodtatóbb filmeket sohasem néznek, csak cgi-parádét.
Hesztia 2007 márc. 05. - 13:23:48
(47/1248)
Felesleges felbosszantanod magad! Úgyis azt gondolja, hogy hülyék és kultúrálatlanok vagyunk, akik csak a cgi-re gerjednek és készpénznek veszik a filmben látottakat. Ezt már nem mossuk le magunkról!:) Még mindig azt tudom mondani, hogy aki nem tud különbséget tenni filmes mûfajok és célok közt, az ne nézzen ilyen filmeket.
Ati1 2007 márc. 05. - 13:21:43
(46/1248)
Nos, mostanában szomorúan látom hogy egyre nagyobb divat leszólni olyan emberek véleményét ami nem egyezik a többek által elfogadott tömegízléssel.
Tudomásom szerint ez itt egy fórum és nem egy fan-club. Amennyiben mégis az, akkor ezt jelezni kéne a címben vagy valahol máshol.

Mivel én eddig csak a bemutatót láttam, ezért nem mennék bele semmilyen mélyebb elemzésbe, de így a bemutató alapján nekem is csak egy csili-vili CGI produkciónak tûnik, 0 realitással. Az imdb-n (eddig) persze hogy magas pontszámmal szerepel, hiszen ez az a film amit nyilvánvalóan az a réteg néz meg, aki - jelen esetben - nagy rajongója a képregényeknek. Ez volt a Silent Hill esetében (tegyük hozzá: nekem nagyon tetszett a film, bár nem tagadom, nagy rajongója vagyok a SH játékoknak) is, aztán megjelentek a vélemények amik igencsak lehúzták a végeredményt. Én ezt el is tudom fogadni, hiszen aki nincs otthon a SH univerzumban, annak elképzelhetõ hogy agyrémnek hatott a film (bár a legfõbb kritika az volt hogy több szálon fut a cselekmény, ez azért érdekes mert ma már a leggagyibb sorozatokban is ugyanez a helyzet:)).

Az rendben van hogy képregényadaptáció, ám ha már itt tartunk akkor lehet hogy érdemesebb lett volna egy kicsit nagyobb arányban realitást csempészni a filmbe. Abba nem megyek bele hogy ezzel a technikával, látványvilággal lehet hogy jobb lett volna egy 100% realitáson alapuló történelmi mûvet alkotni. Talán akkor korunk hamburgerzabáló átlagfogyasztójának agyába egy kis történelmi ismeretet is lehetett volna csepegtetni a gigantikus látványorgia mellé.

Így, ez csak egy kivül díszes, belül üres produkció van kilátásban :/

Még1x hangsúlyozom: a filmet nem láttam, hozzászólásomat csak a bemutató, ismertetõk és az imdb-s látottak alapján írtam.

Márc. 22-én megtudjuk milyen valójában a film, a véleményem természetesen ezek alapján változik, avagy sem...
Hesztia 2007 márc. 05. - 13:17:22 Előzmény Mr. Goodkat
(45/1248)
Elnézést, hogy csak most válaszolok! Gondolom, hogy azóta már megvetted. Amúgy mindig elõzõ hó utolsó napjaiban jelenik meg a következõ havi szám.
Hesztia 2007 márc. 05. - 13:16:24
(44/1248)
Szerintem Neked kéne sürgõsen orvoshoz fordulnod egy ilyen kirohanással.:))
Hellnight 2007 márc. 04. - 22:18:02
(43/1248)
Feltételezem tudod mi az, hogy KÉPREGÉNY!!!!!!!!!
Ha igen akkor nem tudom mit vársz HITELES ábrázoláson. Frank Miller úgy "színeszte" ki a történetet, ahogyan lehet olvasni a képregényben és ahogy ezt vászonra is vitték ;)
Most menjünk vissza a 20-as évekbe és beöltözött emberek legyenek a mammutok meg mittomén milyen állatok? Ugyanmár. Régen jó volt, mára már eljárt felettük az idõ, bár aki kiröhögi az ilyesféle technikát azokban a filmekben az no comment, de a mai filmekben már kell a 3D.
És egyébként úgyis tetszeni fog nekem. Úgysem tudod elrontani kedvemet attól, hogy örömmel nézzem meg a filmet. Szerencse, hogy nem Te döntöd el mit nézhetek és mit nem ;)

Mondjuk ilyen "okostojások" neszólásai után mindig kíváncsi vagyok/leszek õk milyen filmeket szeretnek?
Csak az a baj, sokszor erre nem jön válasz :(
Hasys 2007 márc. 04. - 13:44:39
(42/1248)
Ugyan ki a túrót érdekel h mennyi köze lesz a valósághoz,nem ez a lényeg.A filmek amugy is arra vannak h kifejezzenek mindent ami valótlan és amit csak álmainkban lehet létrehozni.Mikor tavaly tavasszal láttam hogyan készül a film nem vártam sokat,aztán õsz elején láttam az elsõ trailert....uhhh!Letöltöttem és kb naponta 20x megnéztem hát nem kicsi film lesz!Valakinek nem teccett az üvöltõ majom fõszereplõ...hát pedig mikor elordítja magát h "this is Spartaaaa" és lerugja az emberkét,na az nem kicsi...Tuti h elmegyek rá a moziba,és Frank Miller nekem is garancia h nem lesz gyagyi film!
Haminyó 2007 márc. 04. - 12:53:36
(41/1248)
Oh,man,olvastam a hozzá- illetve beszólásaidat,mit tanítasz?
Mayborn 2007 márc. 04. - 12:49:20
(40/1248)
Hát igaza van, róla többet egy szót se...
Elvégre nem azért van ez a fórum, h egymásról alkossunk véleményt. Még a végén "megjelenik" a moderátoRbácsi!:D
Különbözõ emberek, különbözõ ízlések, különbözõ vélemények...
ez így van rendjén.
Mindenesetre köszi a jótanácsokat, jól fogunk szórakozni. Még lehet a világot is megváltjuk vele...
Pfff:D
Haminyó 2007 márc. 03. - 17:08:09
(39/1248)
Ja,tényleg vicces a plakát:D
Kicsit ciki lesz amikor valaki odamegy a pénztárhoz kérni két jegyet a háromszázkilencre.
Lesz ilyen;)
Haminyó 2007 márc. 03. - 17:06:53
(38/1248)
Nos,párszor megnéztem az elõzetest,nekem tetszik amit láttam,várom a premiert.Valóban kevés létezõ hely van benne,kevés létezõ alak,gondolok arra ami ott is volt a kamera elõtt.Tele van 3D-s cuccal,meg miegymással.
De bátorszív.akkor szerintem fikázzuk szét a Gyûrük urát hogy a 90%-a digit volt.Dobjuk a kukába az Arthur királyt hasonló megfontolásokból.Pereljük be a Trója egész stábját mert mit képzelnek magukról,na és akár számûzhetnénk az Egri csillagok készítõit is,mert véletlenül ott maradt egy zsiguli az erdõben;) Az pedig kevés volt azokban az idõkben.
DE EZ EGY KÉPREGÉNY!!!
AZT DOLGOZTÁK FEL!!!
Igen,digiteffekt az egész,mert ettõl lesz szép,és ebbe az irányba ment el a filmipar 30éve.Ugyhogy lécci húzd le a klotyón a filmes vinyódat,mert még a vígjátékok is tele vannak velük,mert van mindenhol utómunka.
De tudok ajánlani pár remek filmet ahol nincs hatásvdász fényelés.Csak a kutya se nézi meg ,mert ..ar.
Nem ahhoz van szokva a szemed:)
Ha törileckét akarsz,ne nézz filmet mert mint mindenhol kiemelik,NEM LEHET TÖKÉLETESEN HÛ A VALÓSÁGHOZ MERT NEM LENNE JÓ DRAMATURGIAILAG!!!!
Amennyiben átment az infó,sírd ki magad,ilyen az élet.
Ha érdekel a valóság,olvasd el.Vagy vannak király real time mûvészfilmek,30óra:) NEM VICC!TÉNYLEG VAN.
Az érdekelt volna viszont hogy építed az x éves Trójai háborút 2órába.
Vagy az asszem kb 50évet felölelõ eredeti Gyûrûk urás sztorit 9órába.
Mr. Goodkat 2007 márc. 01. - 07:27:56
(37/1248)
Véletlenül nem tudod mikor szokott megjelenni ez az újság?
Hesztia 2007 febr. 28. - 22:12:26
(36/1248)
Ha érdekel vkit, a márciusi Voxban van egy több oldalas cikk a filmrõl. Értékelés csak az áprilisiban lesz.

A rendezõ maga jelentette ki, hogy nem történelmi filmet kívánt készíteni, mivel maga a képregény sem erre helyezi a hangsúlyt.
Azt hiszem, hogy itt mindnyájan tudunk különbséget tenni filmes mûfajok közt, és ennek megfelelõen alakítjuk ki az elvárásainkat is. Lehet, hogy egyesek erre nem képesek...de az már nem a mi bajunk.
Hesztia 2007 febr. 28. - 22:09:27
(35/1248)
Mi az, hogy Ti imádni fogjátok? Ismersz tán minket, ismereded a filmes ízlésünket?
Imádom az ilyen okostojás megmondóembereket...
Mr. Goodkat 2007 febr. 28. - 21:08:01
(34/1248)
CrossMan 2007 febr. 28. - 19:56:15
(33/1248)
csá
hol lehet megnézni az elözetest??
Mr. Goodkat 2007 febr. 25. - 09:21:41
(32/1248)
Ja lehet benne valami :) A történelmet meg úgy is a gyõztesek írják, (meg a forgatókönyvírók), lehet akkor, hogy a Sin City is valóság volt? Hi Hi Hi én nem hiszem :)
Hesztia 2007 febr. 24. - 21:51:14 Előzmény Mr. Goodkat
(31/1248)
Gondolod, hogy egy ilyen hsz után õt érdekelte a látvány.?:))Édes, hogy azt hitte, történelemleckét fog látni megelevenedni.:)
Mr. Goodkat 2007 febr. 24. - 21:02:16
(30/1248)
Szerinted min akadtam ki vele kapcsolatban, ugyan ezen suttogva tényleg érdekes lenne :D
Hellnight 2007 febr. 24. - 20:49:27
(29/1248)
De engem még az érdekelne, hogy miért zavar annyira a kiabálás a filmben? Sztem totál elfogadható és még jó is ;)