Kober 2006 ápr. 21. - 14:25:50
(10/150)
Szerbusz Tcat!
Köszönöm, hogy reagáltál a problémáimra!
Nyílvánvaló, hogy a film elég jónak mondható, csak én vagyok ilyen hülye, hogy ilyenekben kötözködöm.
1. De azt biztosan mondom, hogy a bankfiókok minden esetben jól be vannak kamerázva. Foglalkozok bankfiókok építészeti tervezésével.
2. Ha te a szellõzõrendszerben bújnál el, utána is gondot jelentene a számodra a menekülés, mert a szellõzõrendszerbe is tervezünk biztonsági berendezéseket, másrészt, ha koszosan kijössz a csövekbõl, akkor egybõl kiszúrnak.
3. Szóval valószínüleg a "Las Vegas-i helyszinelõk" elintézték volna õket, ugyanis elõlük nincs menekvés. :)))))))
Netán, ha nézed a sorozatot, akkor tudhatod, hogy mirõl beszélek. :)
lilike 2006 ápr. 20. - 17:00:33 Előzmény zajak
(9/150)
persze el tudom küldeni.
e-mail címed?
tcat 2006 ápr. 18. - 22:18:12
(8/150)
0.) A film végén a bankrablók a túszok között elvegyülve megmenekülnek. Ez egy hülyeség! Nálam 10 perc alatt lebuktak volna!
-----
Ebben lehet, hogy igazad van (bár nem nagyon láttuk a elkövetõk viselkedését a kihallgatások során), de mivel nem volt bizonyíték, a "gyanus" még bõven kevés lett volna. Szal, ha a nyomozók egyértelmûen tudták volna a viselkedésbõl, hogy ki volt az, nem lett volna értékelhetõ a bíróságon.
.........................................................
1.) A bankrablás idõpontjáig mindenkirõl volt banki videokamerás felvétel, tehát aki nincs a felvételeken nagy valószínûséggel az a bankrabló, de ez még nem tökéletes bizonyíték.
-----
Igen, bár nem derült ki, a filmbõl, hogy minden centiméter be lett volna kamerázva.
..........................................................
2.) Az összegyûjtött ruhák és mobilok tulajdonosai nem a bankrablók, tehát akinek nincs ruhája és mobiltelefonja illetve DNS-e a zsákokban, az a bankrabló.
------
Hát nem drült ki belõle, - mert igencsak okosak voltak az elkövetõk - hogy ne tettek volna õk is mobilt + ruhát a zsákba. Bár a ruhánál tényleg rezeg a léc, mert festõruciban mentek be, amit nyilván nem dobtak a zsákba.
...........................................................
3.) A lefelazott helyisében bentmaradt embert,
vagy egy banki dolgozó, vagy egy rendõrkutya minden bizonnyal észrevette volna. Te nem vennéd észre, ha a munkahelyeden az egyig helyiségbõl eltünne 1,5 méter?
-------
Az nekem is furcsa volt, hogy a sok rendõr nem fésülte át az összes négyzetcentimétert, hiszen csak két alternatíva maradt: vagy kimentek a túszokkal, vagy elbújtak valahol. Egyébként én is az elbújást választottam volna, de inkább valahol a szellõzõrendszerben. A dolgozók nem vehették észre, mivel nyitás után rögtön távozott a fickó.
..................................................
4.) Nekem igazából az volt érthetetlen, hogy :
- Az elején volt olyan helyzet, hogy három bankrabló kint állt az utcán. Ekkor már tudták, hogy négy elkövetõ volt, tehát én simán lepuffantottam volna 3-at és berobogtam volna az összes rendörrel megkeresni az utolsót, aki valszeg nem nagyon lehetett felkészülve erre a helyzetre, és nem hiszem, rögtön kapcsolt volna és szétlõtte volna az összes túszt. Amúgy meg a végén ki is derül, hogy nem is tudta volna megtenni.
- A másik, az hogy kizártnak tartom, hogy a bombaszakértõ ne vette volna észre a bankrablók poloskáját a táskában.
..............................................
Mindenesetre, ha amúgy a rendõrökbõl indulok ki, akkor ennyi hibát simán el tudnak követni, még amerikában is (az itthoniakról inkább ne is beszéljünk:)
Szóval szerintem abszolúlt nézhetõ és ajánlott a film. Én adok rá egy 8-ast :)
Mumo 2006 ápr. 18. - 20:49:43
(7/150)

Lilike kérlek küld el az e-mailemre a filmben lévõ elsõ számot ! légyszíí légyszíí
Köszi !
Ez a jó cím: gaborhu@citromail.hu
Mumo 2006 ápr. 18. - 20:47:57 Előzmény lilike
(6/150)
Lilike kérlek küld el az e-mailemre a filmben lévõ elsõ számot ! légyszíí légyszíí
Köszi !
gabor@citromail.hu
Kober 2006 ápr. 17. - 19:04:45
(5/150)
A film kriminológiai szempontból bukta, de egyébként, ha valaki el tud tekinteni az általam súlyosnak vélt hibáktól, akkor a film nézhetõnek mondható. Végig kiváncsivá teszi a nézõt, vajon mi lesz a végén a rendkívül okosnak tûnõ bankrablókkal.
Na nekem pont a végével van bajom!
Aki mindenképpen meg szeretné nézni a filmet az most a mondat végétõl ne olvassa tovább a hozzászólásomat, de utána szivesen olvasnék magyarázatokat az általam vélt hibákra, mert lehet hogy én voltam figyelmetlen.
A film végén a bankrablók a túszok között elvegyülve megmenekülnek. Ez egy hülyeség! Nálam 10 perc alatt lebuktak volna!
1. A bankrablás idõpontjáig mindenkirõl volt banki videokamerás felvétel, tehát aki nincs a felvételeken nagy valószínûséggel az a bankrabló, de ez még nem tökéletes bizonyíték.
2. Az összegyûjtött ruhák és mobilok tulajdonosai nem a bankrablók, tehát akinek nincs ruhája és mobiltelefonja illetve DNS-e a zsákokban, az a bankrabló.
3. A lefelazott helyisében bentmaradt embert,
vagy egy banki dolgozó, vagy egy rendõrkutya minden bizonnyal észrevette volna. Te nem vennéd észre, ha a munkahelyeden az egyig helyiségbõl eltünne 1,5 méter?

Nagyon várom a hibák cáfolatait, mert az bizonyíthatná, hogy mégis nézhetõ a film.
zajak 2006 ápr. 07. - 10:46:01
(4/150)
És el tudnád küldeni esetleg e-mailben nekem?
lilike 2006 márc. 29. - 12:46:47
(3/150)
nekem megvan a filmben lévõ elsõ szám (szerintem ez a legjobb) sajna a soundtrack szerintem nálunk még nincs. Vagy igen?
blowup 2006 márc. 26. - 20:27:20
(2/150)
Érdemes a zenére is figyelni: helyenként bármelyik 007-be elmenne!
blowup 2006 márc. 26. - 19:56:32
(1/150)
A szinopszis alapján azt hittem Spike Lee-t is bedarálta Hollywood, hiszen mindig is határmezsgyén mozgott, csak annyit feladva magából, hogy üzletileg ne legyen bukta.

----> v.mennyire igaz is, mint a mesebeli leány esete, aki hozott is meg nem is.
Lõttek is meg nem is, folyt vér meg nem is, raboltak bankot meg nem is.

A társ-szoc érzékeny SL ott van most is mélyen, csak átlag popkornos számára láthatatlan.

3 dologra érdemes figyelni

A szikh bankalkalmazott lefogása és kihallgatása/ritkán látni embert így megalázni/911-nek köszönhetõen.
A kiskölyök PS-je/itt nyer "értelmet" a posztos zsaru 12 éves általi mellbelövése.
A fõgonosz-bankár kollaboráns múltja/hatalom és pénz természetérõl tudjuk a leckét, de azért nem árt ismételni.

Ötlet szinten kiváló, hogy ÍGY is lehet bankot rabolni, de aki valami hájtek MI-t vagy vérpatakos Tarantino-t remél, az csalódni fog - kifelé jövet 3 popkornos meg is jegyezte "Nab...meg, se lövöldözés se bunyó, mi' egy sz..r volt?!

Aki viszont a fordulatos fineszes mozit szereti, annak bátran ajánlható!