Téma: A bíró

5/10
sisteryes 2015 okt. 17. - 21:30:21 5/10 Előzmény Bushido89
(64/84)
Hát nagyjából én is így gondolom, az erõs drámától nekem is messze volt, és valóban a színpadias játék vitte, ezen a krv rossz szinkron természetesen semmit nem javított. A 8,5 ös pontszám miatt többet vártam...
8/10
idõjós1010 2015 okt. 15. - 14:18:11 8/10
(63/84)
Szépen felépített, igazán jó film.
...spoiler...
Viszont azt nem értem hogyan készültek a még véres autóról fotók, miközben tudjuk jól, hogy másnap reggel az öreg fiai már kezük alá vették a járgányt. Bizonyára elsõ dolgok volt a vért letörölni róla.
gladiolus 2015 szept. 26. - 21:32:36
(62/84)
Ez a film messze toronymagasan a legjobb volt, amit mostanában láttam, mert egyszerûen nem volt benne semmi mesterkéltség, minden természetesen szerethetõ, fõként a két fõszereplõ.
Robert Duvalnak eddig három filmjét láttam, de mindegyik tökéletesen telibe talált nálam, mert ezt a kis öreget egyszerûen végtelenül megkedveltem, és Robert Downey Juniorral olyan tökéletes összhangban játszották el ezeket a karaktereket, amire ritkán van példa. A legmagasabb szintû színészi munka mutatkozott meg ebben a filmben.

Javaslom mindenkinek a megtekintését, mindenkinek, aki bóvli kerülõ, akinek már elege van a mesterséges, unalmas Hollywood-i klisékbõl, aki valami igazán felemelõt akar látni, nem fog csalódni, ez egészen biztos.
Sadenal 2015 aug. 11. - 00:40:51
(61/84)
Jó kis film volt, a szereposztás pazar, bár azért kicsit kiszámítható a vége.


7/10
Shaba 2015 aug. 10. - 12:26:59
(60/84)
SPOILER(veszélyes)!! – A felépítése, a színészi játék, a dramaturgia és a fényképezés révén egyik kedvencemmé lett. Fiatalos észjárásra, gyors kapcsolásra van szükség, hogy a tényeket ilyen vagy amolyan logikai rendbe állítsuk, annak megfelelõen, hogy épp elmarasztalni, vagy felmentetni kívánjuk a vád alá helyezettet. Nos, szemlátomást öregszem. Csak tizennegyedszeri megtekintésre ütötte meg a fülemet és egyben szöget is a fejembe az esküdtszéki határozat felolvasásakor elhangzó kétféle kérdés szerintem alsó hangon is antagonisztikus ellentéte. Bûnös-e elõre megfontolt emberölésben (Nem.) Bûnös-e hirtelen felindulásból elkövetettben? (Igen.) Ez, ha angolszász jogilag megáll, megdöbbentõ. A vád alátámasztására a bíróság elé tárt bizonyítékok alapján két, jogértelmezésileg egymástól legalábbis ollóba nyíló megközelítés szerint két vádpontot is megfogalmaznak a terhelt ellenében, azaz mintegy tartalékváddal is illetik, hogy ha az elsõdleges nem jön be, legalább a másodikban elmeszeljék?

A vádnak konkrét tárgyban konkrét személyt kell pontosan meghatározott jogi minõsítés szerinti megfogalmazással bíróság elé állítania. A kezébe gyûlt és a törvényszék elé tárt bizonyítékok (és az abból levezetett logikai következtetés) nem utalhatnak egyszerre kétféle magatartásra: vagy elõre megfontoltan követte el, és akkor azzal vádolom meg, vagy hirtelen felindulás szerintit valószínûsítek, és ez esetben ennek tárgyában citálom bíróság elé. Na de mindkettõt egyidejûleg?! Akkor biztonságképpen megvádolhatnánk egy harmadik, C-verzióval is, tudomisén: megkezdett, de be nem fejezett népirtással, hogy ha netán az emberölés egyik minõsített esetét sem sikerül rábizonyítani, azért csak mindenképpen üljön. Vagy hogy van ez odaát? Számomra ez némiképp érthetetlen, sõt visszatetszõ. A film klassz.
9/10
King Diamond 2015 júl. 07. - 22:07:20 9/10
(59/84)
Megható film volt. Ritkán nézek drámákat, gondolom ezért is érzem így. A végét megkönnyeztem, pedig nem vagyok ilyen típus. A történet alapvetõen nem rossz, de másodlagos. Itt a színészek teljesítménye az elsõdleges, és fõleg Robert Duvall, de Robert Downey Jr. is pazarul játszanak. Utóbbi számomra most mutatta meg igazán, hogy igenis tud színészkedni (habár lehet, azért gondolom így, mert olyan sok filmjét még nem láttam). Vera Farmiga és Leighton Meester is jó páros volt, mint anya-lánya, mindketten dögösek. És persze Billy Bob Thornton is remekel az ügyész szerepében. Egyáltalán nem unalmas, hiába két és fél órás. A kisvárosi hangulat, helyszín szintén plusz pontot érdemel nálam. A magyar szinkronja szintén jól eltalált. Egyszer mindenképp ajánlatos megnézni, de én a többször nézõs kategóriába sorolnám, még ha nem is évente.
9/10
r0t0 2015 máj. 23. - 09:10:57
(58/84)
Úgy kb. 20 perccel hosszabb volt, mint kellett volna....
RD Jr. meg valahogy nem tud kijönni a Vasember szerepébõl. Ha jobban megfigyelitek, tök ugyanazt a karaktert hozza itt is, fellengzõs, fennhéjázós, feljebbállós, folyamatosan kikacsintós. Ezért aztán egy pillanatra se tudtam komolyan venni a filmet. (Szerencsére itt nem repked, hehe.)
5/10
Rahar 2015 máj. 03. - 16:29:47 5/10
(57/84)
Felemás érzéseim vannak a filmrõl, egyrészt tetszik a színészek játéka, jól hozzák a karaktereket. A kameraállások és igényesek.
***SPOILER***
Amiért nem érzem át a történet, illetve a cselekményvezetés nagyságát az az, hogy pszichológiai szempontból szerintem a bántalmazó apa kategóriába tartozik a fõszereplõ apja, a fiának a hozzá fûzõdõ viszonya film végére sem változik meg.
Tehát az egész történet számomra igencsak elfogadhatatlanul fejezõdik be, ráadásul úgy, hogy a fõszereplõ nem ismeri fel, hogy az apja alapvetõen mit tett vele.
Persze, az öregnek is rossz volt a gyerekkora, felnõttként csak bíró lett, stb. miatt szenved, azért lett ilyen. Ez nem mentség semmire. Például a fórumozók közül hány ember apjának volt sanyarú gyerekkora, szenvedett a szocialista rendszerben és mégsem volt vele ilyen mentalitású mint a filmben.
10/10
vycab 2015 ápr. 21. - 18:52:22 10/10
(56/84)
Szerintem ez egy nagyon jó film volt! Én nem szeretem az ömlengõs, érzelmileg túlfûtött filmeket, mert általában átesnek a ló túloldalára, és így végül hiteltelenné válnak. De ennél a filmnél nem éreztem ezt. Talán Robert Duvall zsenialitása miatt, mert egyértelmûen óriásit alakított. Nekem Robert Dawney Jr. is tetszett. Lehet, hogy az elején a szokásos karaktert hozta, ez is volt a feladata, viszont a végére ez megváltozott. Szerintem nagyonis jól csinálta. (Nekem is feltûnt az új magyarhangja, nem voltam oda érte, de a végére megszoktam.)
Mikor megláttam, hogy 2 óra 14 perc a film, kicsit megijedtem, féltem, hogy unalmas lesz. De nem volt az, elröppent a több mint 2 óra. Nem is írok többet, szerintem aki érzelmileg már magasabb szinten áll, az értékelni fogja ezt a szép és érzelemdús történetet. Nem nagyon fordul elõ, de erre a filmre megadom a 10/10-et.
7/10
M.Zs.F 2015 ápr. 03. - 13:42:52 7/10
(55/84)
Egyre inkább az az érzése az embernek- nekem legalábbis mindenképpen- hogy hiába vannak manapság iy igen jó filmek igen erõs alakításokkal, sokkal nehezebb ma már lenyûgözni az embert, vagy elég szélsõséges dolgok kellenek hozzá. Alapvetõen erre a filmre azt mondtam volna pár évvel ezelõtt, hogy egyszerûen fantasztikus, megvan benne minden hogy egy nagyon jó népszerû kultfilm is lehessen akár több kategóriában is, de ma már azt mondom hogy annak ellenére hogy jó volt, láttam már vagy ilyet, vagy hasonlót ami miatt erre kb egy év múlva nem fogok emlékezni. Annyi film termelõdik manapság mindenféle témakörben hogy egész egyszerûen innentõl szerintem az lesz kultfilm valakinek amiben esetleg a kedvenc színészei játszanak.

10/8
Bushido89 2015 márc. 11. - 22:21:51
(54/84)
Egyszer érdemes megnézni, és mivel senkinek a kedvét nem akarom elvenni, innentõl kezdve
- SPOILER -
Egy jó ötlet(történet) limonádéízû hollywoodi megvalósítása volt. Pont a régmúltban történt eseményekrõl nem kapunk elég információt, ami jelenben kialakult helyzethez vezetett. A film végére lényegében az összes szál elvarratlan maradt, így a katarzis is elmaradt.
Néhány kivételtõl eltekintve a jelenetek erõltettek és színpadiasak voltak. Habár a színészi játékot nem voltak rosszak lehetetlen volt elvonatkoztatni attól, hogy sokszor lényegében Tony Starkot, vagy Sherlock Holmesot láttuk a vásznon.
Mondjuk nekem a koszos kisvárosról nem pont egy ilyen környék ugrik be :)
10/6
4/10
Teddy Daniels 2015 febr. 24. - 19:04:19 4/10
(53/84)
Nagyot akart szólni ez a film, de semmi nem lett belõle, 2 óra 15 percre elnyújtani... Alig vártam a végét. 10/4
10/10
nzogbia 2015 febr. 22. - 23:37:38 10/10
(52/84)
Spoiler: ha végignézted volna, többek közt megtudhattad volna, hogy nem õ az apja :)
2/10
sogam 2015 febr. 22. - 20:58:24 2/10
(51/84)
linkininside véleményével teljesen egyetértek. Én ajánlás miatt néztem meg. úgy hogy nem olvastam elõtte róla semmit. Legyen meglepetés, hát lett nagy nulla. Több mint két óra egy sablon történetre, semmilyen csattanóval. Nagyon átlagos filmdrámának mondanám.
AYGOOO 2015 febr. 21. - 07:53:24
(50/84)
Egyet kell értenem az elõttem szólókkal: vannak benne hibák, felesleges mellékszálak, de a történetnek, és a színészi alakításoknak köszönhetõen kifejezetten jó film lett.
Viszont NAGYON SOKAT rontott az élvezeti faktoron a szinkron, legfõképp Stohl Andrásé: túljátszott, maníros volt, külön életet élt a filmtõl. Mi történt a magyar szinkronnal???
7/10
Kolókapitány 2015 febr. 19. - 23:12:43 7/10
(49/84)
Hú, én most ezen a pontszámon eléggé meglepõdtem. Jó film, Robert Duvall nagyon jó benne, ahogy Downey Jr. is. Jó a sztori, itt-ott megható, de valahogy erõltetettnek tûnik, nem jön át annyira az érzés. Lehet már túl sokat láttam és túl magas az ingerküszöböm,de az azonos pontszámmal álló A vadászat szerintem egy sokkal erõsebb alkotás vagy mondjuk A titokzatos folyó, ami csak 0,2-del kapott többet mégis osztálykülönbség van a két film között. Ami még eszembejut hirtelen az a Bábel. 8,6...

Nagyon szeretem a lassú, könyvszerû filmeket, akár egy 3 órás film után is azt mondom, hogy de néztem volna még, ha tetszik, de itt sok volt ez a 141 perc. Sajnos Vera Farmiga nagyon súlytalan volt, és az egész szálat feleslegesnek éreztem, csak az üresjáratokat növelte.

Egy jó 7-est adtam rá, akinek nem jut eszébe más film az nézze meg nyugodtan, jól fog szórakozni.
breeder 2015 febr. 16. - 01:03:01
(48/84)
Tegnap elkezdtem a filmet, de végül a fáradtság miatt nem voltam képes végignézni, úgyhogy csak ma értem a végére.

Nekem kifejezetten tetszett ez a több mint 2 órás szentimentálisnak mondható történet.
A bíró karaktere valóban nagyon ellenszenvesre volt véve, de mentségére legyen mondva, valahol az élet keményítette meg.
Tudom, hogy ez nem mentség, de aki valamit remél az élettõl, és végül nem kapja meg, az nagyon keserûvé tud válni.
Megkeményedik, vagy belefásul a dolgokba. Valahol ezt éreztem a bírón is, hogy túlságosan szigorú lett önmagához, és egyúttal a fiához is.
A Hank-Carla szál is tetszett. Kár, hogy a rendezõ nem bontotta ki jobban ezt a kapcsolatot, de ennek is meg volt az oka a filmben.
A színészekre szerintem nem lehet panasz, egyedül Samantha csapzott frizurája nem tetszett. Persze furcsa lett volna ha frissen dauerolt hajjal áll be a pult mögé (úgy hogy még esetleg a hajcsavarók is benne vannak a hajában). Na az már tényleg komikus kategória lett volna. :)

Szóval ez egy jó kis film volt.
Nem mellesleg nagyon profin volt fotózva minden egyes jelenet.
Ezért mindenképpen plusz pont jár. :)
6/10
Viktor6665 2015 febr. 15. - 17:32:06 6/10
(47/84)
Nem, az a baj, hogy bûnösöket is véd, hanem az hogy csak gazdag bûnözõket véd. És ilyen a valóságban is van, rosszabb mint a bûnözõ maga.
tortura 2015 febr. 15. - 11:56:34 Előzmény Viktor6665
(46/84)
Nem, nemcsak Neked. Nekem is ellenszenves volt a bíró karaktere. Az ügyvédé nem annyira. Igen, bûnözõket véd, de hát ez egy ügyvéd dolga. Ilyen alapon utálhatnánk még ezer foglalkozást. A rendõrt is, mert megbüntet bennünket, ha szabálysértést követünk el, az orvost is, mert néha fájdalmat okoz, a tanár is, mert néha rossz jegyet kapunk, stb. stb.
Engem nem zavart Stohl Buci hangja. Pont hogy jól visszaadta a gõgös, öntelt, nagyarcú karaktert. Én nem nagyon láttam R. D. Jr. filmjeit, szóval nem tudom, ki "szokta" szinkronizálni. Igen, Fekete Ernõ hangját én is imádom, de - ne feledjük - õ inkább pozitív jellemeket szokott szinkronizálni. Itt az ügyvéd pedig nem igazán volt az. Szerintem jobb volt így... Vera Farmiga nagy kedvencem. Nem is azzal volt a baj, hogy szõkére maszkírozták. Inkább azzal, hogy túl világos árnyalatot kapott. Ha jól emlékszem, A téglában is szõke volt, de inkább sötétebb tónusú. Szerintem nagyon csini volt abban.
Nem rossz film ez. Egyszer feltétlenül nézhetõ. De kosheen-nek (megint csak) igaza volt: a kevesebb több lett volna. Ennyi konfliktus kár volt egy filmbe belezsúfolni. Még akkor is, ha akár igaz is lehet.
Szpenci 2015 febr. 14. - 19:41:50
(45/84)
Ez most komoly, hogy Stohl András a magyar hangja?! Ne mááár! Neki ne mááár!