8/10
Antal Kellner okt. 14. 01:28:56 8/10
(8/8)
Akik arra számítanak,hogy ez egy horror sorozat, azok ne is kezdjenek bele.
Bár kísértet sztoriba van ágyazva (van is benne pár ijesztőbb jelenet), de ez sokkal inkább egy dráma.
Vagy szerelmi történet,de semmiképp nem horror.
Nekem tetszett,annak ellenére hogy kicsit vontatottnak éreztem néha.
A karrakterek jók,érdekes a sztori (koncentrálni kell rá az biztos) különben nem biztos minden puzzle a helyére kerül. Mike Flanagan rendezésére jellemző ez a nyomasztó alap hangulat,és ha lassabb is a sztori, mindenképp érdemes kitartani.
8/10
Amanda30 okt. 12. 09:16:10 8/10
(7/8)
Az első 4 rész nagyon tetszett, utána kicsit sok lett a emlékekben ugrálgatás, már nem kötött le annyira.
10/10
Satanael márc. 17. 16:05:33 10/10 Előzmény editka
(6/8)
Oh, it's perfectly slendid.
This is the kitchen,, and it's perfectly splendid.
Bocsi, nem hagyhattam ki.
A magyar szinkronban még borzalmasabb, mert akárhányszor megszólal a kiscsaj, az az érzésed, hogy egy óvodás nevelőnő-szakos hallgató mond el egy félig énekelve betanult gyerekverset.
Ennek ellenére nekem nagyon tetszett a film, mert nem is vártam tőle semmi horrort, csak emberi sorsok fonalát egy csomópontban, amit aztán meg is kaptam.
A film üzenete, hogy mindenkinek megvannak a saját titkai, amik kísértetekként járnak a nyomunkban. És vannak titkok, melyek képlékenyek, változnak az idő múlásával, mert azt, hogy mi történt valójában, még önmagunknak sem ismerjük be, csak el akarunk futni, de ez soha nem sikerül, esetleg csak vánszorogni tudunk előre, mert eltitkolt múltbeli eseményeinkből kísértetek lesznek, amik egyre nagyobb erővel kapaszkodnak belénk és rángatnak vissza a múltunkba, sikoltozva és ordítva könyörögve a feloldozásért, a megváltásért és a létjogosultságért.
A film tökéletesen tükrözi ezt.
Hannah rettenetesen összetett személyiség, az ő ábrázolása tetszett a legjobban, de Owen se kevésbé kidolgozott.
Én Jamie-t szívesen megismerném közelebbről is, de ez már másfajta kérdés, nem a filmmel kapcsolatos. :D
2/10
Lmaster 2020 nov. 15. - 12:05:59 2/10
(5/8)
Az első pár rész jól indult bár kicsit lassan, de ahelyett, hogy egyre érdekesebb lett volna csak egyre több lett a felesleges párbeszéd, ide-oda ugrálás. Elvesztegetett idő, ez egy szellemes szappanopera...
4/10
Singaporeflash 2020 okt. 30. - 23:48:42 4/10
(4/8)
Brutalisan tulertekelt az imdb pontszam. Ha jo kis got horrorra vagysz, aminek be lett harangozva, es aminek tunt is az elso-masodik beetetos reszek alapjan, ne nezd meg. Ez egy unalmas drama, 0 izgalom, sz*rabb szappanoperaba illo melodramaval, erdektelen karakterkinlodasokkal, annyira rohadt unalmas szereplo-tortenetekkel, hogy majdnem elaludtam rajta, en, aki soha eletemben nem aludtam be tv elott. Azoknak ajanlom, akik szepen filmezett, unalmas es erdektelen drama-szappanoperara vagynak, jo lelkiismerettel mas senkinek. Kar a szineszi jatekert, ami viszont kiraly volt.
5/10
Sátán_Követe 2020 okt. 17. - 00:17:01 5/10
(3/8)
Nem hiszem el, amit előttem írtak! Én pont fordítva látom, hogy az első 4 rész volt hangulatos és izgalmas, de az 5. résztől egy fárasztó értelmetlenségbe fullad, az addig jól felépített sorozat. Pont ez történt az első évadnál is, 5. résztől elviselhetetlen lett a történet. Ez a második évad is hiába indult jól, hatalmas csalódás lett ismét s felétől...
robertsuzuki 2020 okt. 15. - 19:18:48
(2/8)
Akkor az ötödik résztől el lehet kezdeni, az előzményeket pedig fejben össze lehet rakni, ami még 1 kicsit érdekfeszítőbbé teszi a filmet. Talán.
7/10
editka 2020 okt. 11. - 09:33:22 7/10
(1/8)
Nem szabad azt várni tőle, mint a Hill-háztól, mert akkor csalódást okoz. A horror szót nemigen használnám vele kapcsolatban, mert csak enyhe és kevés ijesztgetés van benne. Az eredeti címet felhasználva a sorozat tartalma: (valami múltbeli dolog által) űzött emberek egy (szellemek által) űzött házban, és az ő történeteik.
Én az első két rész után abbahagytam volna, mert noha a karakterek érdekesek voltak, unalmas volt, és nagyon nem olyan, amit elképzeltem. A gyerekek meg szerintem irtó idegesítőek, főleg a kiscsaj, magyar hangon még inkább, mint angolul.
A férjem viszont tovább akarta nézni, így még két részt kibírtam, és az 5.-tő lett jó, és érdekfeszítő. Mondjuk elég hosszó felvezetés... de azért nem bántam meg, hogy nem maradt ki, tetszett.
7/10