Téma: A brutalista

8/10
tapirova jan. 29. 01:01:08 8/10
(5/5)
Sok dolog zavart a filmben, de legjobban az, hogy lábasban főzték a húslevest, nem fazékban. Vizuálisan nagyon szép, de számomra néha túl művészieskedően hatott. Nem bántam meg, hogy megnéztem.
9/10
Ildikó Nóra jan. 27. 09:35:02 9/10
(4/5)
A színészi alakítások miatt (is) érdemes megnézni a filmet, Adrien B., Guy P. és Felicity J. is megérdemelné az Oscar-díjat. A történet, filmzene, operatőri munka, helyszínek is tetszettek. A film hosszú (3,5 óra), 15 perces szünettel. A főszereplő későbbi alkotói munkájáról, életéről nem volt semmi, ezt hiányoltam.
8/10
Cukros csirkecomb jan. 27. 00:53:14 8/10
(3/5)
Esztétikailag kifogástalan film. A filmzene nagyon jó, az operatőri munka szép, helyenként látványos, a vágás is korszerű, a film témájához illeszkedő. A film összességében valóban lassú, lehet, hogy ez volt a rendezői/produceri szándék a hosszú időszakot felölelő történet miatt... A színészek játéka közül nekem Felicity Jonesé volt a legerősebb, örülök, hogy ő is a díj-esélyesek közt van.
A cselekményről: az első rész biztatóan indult, a könyvtárszoba átadása meghozta a "wow" élményt. Aztán csordogált tovább a történet egy kb sejthető irányban. A második részben viszont történt valami, amit nem láttunk jönni... Ez a fordulat összezavart, nem tudtam hova tenni, és onnantól nem értettem hova tartunk és miért. Nekem nem jött le a mondanivaló, de lehet, hogy az amerikaiaknak igen, és ezért jobb a film nemzetközi pontszáma, mint az itteni.
korpetike jan. 26. 23:19:28
(2/5)
Iszonyú unalmas film. Három és fél óra szenvedés. Úgy látszik korunk film gyártásában mindegy hogy van téma vagy nincs, mindegy, hogy van e mondanivaló vagy nincs, mindenképpen kell csinálni filmet valamiről, ami zsidó.
7/10
NN1532 jan. 26. 17:55:31 7/10
(1/5)
Ez egy 3 és fél órás film, és annyinak is érződik. Közben nem jó nézni, mert mindenki szenved benne. Nehéz mozi.