Téma: A Dal 2017

csengõzolivagyok:) 2017 febr. 19. - 08:45:27
(25/65)
"nem hagy nyugodni, hogy nem vette észre P.J. a verselés természetesebb lehetõségét?"
Elmondom,hogy megnyugodj :D
Pápai Joci egy igen alacsony szellemi szinten lévõ ember, aki az Ezek megõrültek c szuperprodukcióban heti párszázezerért bármikor süteményt dg a saját vagy mások sggébe.
Nem mûvész,nem értelmiségi, igényes zenész, hanem egy buta proli.

A magam részérõl már nagyon várom azokat a dalokat,amik nem arról szólnak,hogy a romák csavargónak születtek, búsulnak a kocsmában, meg várják a segélyt a polgármester úrtól,hanem arról,hogy milyen gyorsan telik az idõ,ha az embernek sok a munkája.
pneklara 2017 febr. 19. - 07:41:04
(24/65)
Nem hagy nyugodni a szöveg, mert nekem feltétlenül kell a mûélvezethez, hogy értsem a szöveget. Volt egyszer egy kabaré jelenet, ahol próbálták a dalok szövegét értelmezni.Mi Arany Jánoson, Petõfi Sándor rímein nõttünk fel. Azok úgy voltak tökéletesek, ahogy, semmi radírozni valót nem találtunk benne. Ezek az új rímfaragók direkt hagynak a szövegben megkérdõjelezhetõ dolgokat?
"Be kell csuknod a szemed - Úgy láthatsz meg engemet. Hogy meghódítsd a szívem , Ismerned kell lelkemet."
Szép gondolat, akár Exupery : jól, csak a szívével lát az ember...A szívemhez vezetõ út a lelkembõl ered. Ez is szép gondolat.
De nem hagy nyugodni, hogy nem vette észre P.J. a verselés természetesebb lehetõségét?
Be kell csuknod a szemed-Úgy láthatsz meg engemet. Hogy meghódítsd a szívem-Ismerned kell a lelkem. Szándékos a természetes mellõzése?
A következõ versszaknál a vasvilla jutott eszembe
a sorok összecsengése kapcsán. "Ha nem kellek, hadd menjek - Én csavargónak születtem - Kínlódtam már eleget - De az Isten lát engem."
Kezdem hinni, hogy újabban csak a tartalom a lényeges, a formába öntése nem.
"Miért hazudtad azt nekem-Hogy nem számít a színem-Tudtad, barna a szemem - Sosem változik bennem." De mi? Hogy a szemem-bennem rím érdekében feláldozzuk a tartalmat?
"Nem kérek már belõled - Menj el innen, hagyj engem - Ne is lássalak téged - Átkozott légy örökre." Itt megint a vasvilla jelent meg elõttem.Meg gyerekkorunk dala: Felmászott a nyúl a fára...Az volt benne a lényeg, hogy semmi rímelés ne legyen benne:)
A rap szövegtõl nem is várok értelmes, értelmezhetõ tartalmat. Itt lehet mindent úgy mondani, olyan ritmikával, ahogy eszünkbe jut.
Szóval, gondolom egy ilyen dalon sokat, sokan dolgoznak. Azt nem merem feltételezni, hogy aki írja, az nincs tisztában az irodalom, a zene szabályaival. Inkább hiszem, hogy ez valami új törekvés, a kötöttségek teljes mellõzése.
Most már megnyugodtam, hogy értem Joci szándékát - az nemes. Ezek a sorok végi hangsúlyok nagyon zavarnak, de lehet, ez roma sajátosság.
A szöveg senkit nem fog zavarni - a látvány meg eladja magát. Majd elválik.
olahmiki1959 2017 febr. 18. - 23:46:36
(23/65)
Oké. Akkor nem én voltam az egyetlen, aki nem értette a szöveget.
Pedig nagyon figyeltem - zenész létemre elég jó fülem van, bár ezt már biztos leírtam párszor, elnézést érte - de ebbõl a katasztrofális kiejtésbõl gyakorlatilag nem értettem semmit.
Odakint az EU-s Dalfesztiválon ez nem lesz probléma. Õk sem fogják érteni Pápai Joci szövegmondását, és sajnos, azt kell mondanom, hogyha elfordítom a szemem a képernyõrõl - mintha rádióban hallgatnám a dalt -, az egész nem ér egy hajítófát sem.
Tudom, kemény szavak, de a dallam két hangból áll, a harmóniák szintén semmilyenek, és még egy jó hangszerszóló sincs benne.
A táncoslány indiai táncosnõkre emlékeztetõ mozdulatai, meg a látványosan az állványra helyezett tejeskanna eléggé hatásvadász eszközök arra, hogy néhányan elájuljanak tõle - hogy "ezek a magyarok milyen egzotikusak, nézd már!" - de aki a dalra is figyel, rájöhet, hogy ilyen számokból rengeteg van a mai zenében.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez mire lesz elég odakint.
Ha a nemzetközi zsûri meg a közönség "megeszi" ezt az autentikusnak mondott mûroma zenét, akkor akár még sikeres is lehet.
Reménykedjünk, mást úgy sem nagyon tehetünk...:)
Edmond Dantes 2017 febr. 18. - 22:15:39
(22/65)
A két elõzõ év két dögunalmas gyõztes dalához (Boggie és Freddie) képest Jocié alatt legalább nem kell elaludni. Már az is valami.
pneklara 2017 febr. 18. - 21:56:57
(21/65)
Eldöntetett. Feltételezem, nem osztja meg a közvéleményt, secko jedno. Úgy végezhet az élmezõnyben, mint az utolsóban. Nyelvi problémák nem lesznek, ahogy az Eu nem érti majd mit énekel, úgy a hazai közönség sem. Igyekeztem fülelni, hogy ezzel a kiejtéssel elcsípjek néhány érthetõ, világos mondatot. De csak az álomálom volt ilyen. A ruhák, a villogó szemek, a Cinka Panna utódja akár sikert is hozhat, ha a nézõk a látványból próbálják kiszûrni a lényeget. Izgulni nem izgultam, a döntés a népé volt, most már aztán szurkoljon a nép!
csengõzolivagyok:) 2017 febr. 18. - 21:39:57
(20/65)
A magam részérõl mindig is egy marhaságnak tartottam ez Eurovíziót.
Most belefutottam az eredményhirdetésbe és a nyertes számba.
Hát ég a pofám emiatt az iszonyú gagyi, mûroma szemét miatt. Ez képviseli majd hazánkat és a romákat? Jaj, muszáj?
Towner 2017 febr. 18. - 21:28:02
(19/65)
Kanizsa Gina számos külföldi acapella verseny gyõztese. Hamis hangok tehát kizárva.
Towner 2017 febr. 18. - 21:18:36
(18/65)
Amikor elõszõr hallottam Gina dalát rögtön figyelni kezdtem, majd el is ragadott, annyira különleges volt. Gondoltam mivel ismeretlen új arc, nem dalfesztiválos szerzemény hát majd kap néhány pontot a zsûritõl és a közönségtõl. Aztán nagyon meglepõdtem hogy ez a zûri mégiscsak ért a zenéhez, a közönség 5 pontján nem volt mit meglepõdni, ez bizony réteg zene. Nagyon csodálkoznék ha gyõzne...
Edmond Dantes 2017 febr. 18. - 21:02:37
(17/65)
A két utolsó hszhoz csatlakozom, minden számot ma hallottam elõször: Leander és Gina. Vagyis nem fognak gyõzni :-(
pneklara 2017 febr. 18. - 19:56:27
(16/65)
Nem tudom, hogy Gabi jár-e hangképzõ tanárhoz. Olyan a légzése, a hangadása, mint egy agyonbagózott embernek. Nem az amatõr indulásna köszönhetõ ez? Szerintem-bár tagadja- szándékosan készítettek egy olyan dalt, ami eltér a tucatnótáktól.Igazuk is van, valószínû inkább nyerõ a nemzeti jelleg hangsúlyozása. Hogy aztán a roma, délszláv dallamok keveredése mennyire népi, nemzeti? Európa úgy sem járatos ebben. Nekem sem tetszik a pusziküldése, a hajlongása, az alázatosság mímelése ...ismerve az elõéletét, nem hiteles.Nem bánnám, ha õ nyerné. Van még egy favoritom, a lány, aki hihetetlen dallamfordulatokat énekel.No, majd meglátjuk.
Földlakóó 2017 febr. 18. - 19:38:08 Előzmény nikato
(15/65)
Nem kedvelem Tóth Gabit. Se a hangját (nem tudom mit esznek rajta, vannak nála sokkal jobb hangú énekesnõk, például a nõvére), se a zenéjét (már amit eddig hallottam tõle), se mint embert és nõt (néha kifejezetten irritál, nagyon díva akar lenni, visszavehetne az "imídzsbõl", lehetne szolídabb). Tehát nem vagyok elfogult a javára, sõt. De a mostani mezõnybõl egyedül az õ dala, elõadása alatt éreztem azt a bizonyos libabõrt, ami jelzi nálam, hogy igen, ez az, ez valami egész jó.
Ha rajtam múlana, én õt küldeném Kievbe.
4/10
nikato 2017 febr. 13. - 08:36:53 4/10
(14/65)
A dalok borzalmasak!!! Amúgy se roma, se magyar néger ne képviselje az országot, mert azt kikérem magamnak!!!! Rúzsa, Wolf, Nox, jók voltak kint, de kik ezek a mostaniak?? Uhhhh..........-.-" Tóth Gabi mindig meglepõ a sokféle átalakulásával, stílusával. Nem szeretem õt sem, de a mostaniak közül még az õ elõadás volt számomra elviselhetõ, ráadásul magyart énekelt. Múltkor valamelyik zenekar mondta a rádióban, hogy nem énekelnek magyarul.. de ha már az országot képviselik énekeljenek magyarul, vagy legalább a felét! Wolf Kati is tett az angolba egy kis magyart! Valaki azt írta Gabi Nox-os volt, kicsit ja... Én arra szavaznék, hogy õ menjen!
10/10
sanderson 2017 febr. 12. - 11:58:26 10/10
(13/65)
Egy kivételével nálam is azok a legjobb dalok, amelyek a döntõbe jutottak. Viszont egyik kedvenc dalom a Vége van (The Couple) sajnos hiányzik az elit mezõnybõl. Én a Soulwave döntõbe jutásával nem értek egyet.
frank chi 2017 febr. 11. - 21:33:31
(12/65)
ezt a párost már láttam valahol valamikor a szinpadon
ataki 2017 febr. 11. - 20:09:21
(11/65)
Thomka András om mondta: a kevesebb - több.
Kovács Henrietta 2017 febr. 11. - 17:36:29
(10/65)
Nekem is õ tetszett a legjobban tavaly.
10/10
sanderson 2017 febr. 04. - 10:16:34 10/10
(9/65)
A ma esti válogatón vajon milyen lesz a Háttérzaj?
anonemde 2017 jan. 29. - 08:06:46
(8/65)
Ez bizony egy "átlagtini"-jellegû és ízlésvilágú vélemény, kéretik nem megsértõdni!
Teljesen más volt a jó.
andros 2017 jan. 29. - 00:32:28 Előzmény sanderson
(7/65)
sztem is ez a legjobb dal,vitán felül,ha komolyan értékelünk
andros 2017 jan. 29. - 00:30:46
(6/65)
Kanizsa Gina száma volt messze a legjobb az egész mezõnyben,az,h a közönség 5-ösre értékelte,mellette Ádikát meg 8-asra az mindent elmond a dalverseny komolytalanságáról,a nézõk között fiatal fruska tinik szavaznak,a hozzáértõk nem