Téma: A Dal

10/10
sanderson 2016 febr. 24. - 10:27:05 10/10
(68/128)
Singh Viki dala Pierrot számára egy kérdõjel volt, lepontozta, és ez miatt alakult ki az a hármas holtverseny, amelybõl a zsûri Nika dalát juttatta tovább, a Berkes-Tóth párost pedig a közönség. Egyedül Singh Viki jött ki rosszul abból a szituációból.
Szerintem az idei versenyen több jó dal indult, mint tavaly. A döntõbe jutott dalok többsége véleményem szerint megérdemelten vette az utolsó akadályt. Ha az a szempont, hogy a döntõbe Euróvízióra illõ dalok jussanak, akkor nagyjából egyetértek a 8 közé bejutottakkal. A két békedal (Singh Vikié és Veres-Kovács Petráé) nekem nagyon tetszett, de az idén valami mást kell küldeni, mondjuk a Pioneert. Azért azt sajnálom, hogy Nika dala nem jutott be a döntõbe, minél többször hallgatom, annál jobban tetszik. Jót tett ennek a dalnak az is, hogy angol helyett végül a versenyen már magyar szöveggel énekelte Nika. Csak az a furcsa, hogy pont akkor esett ki, amikor a dal elõadása a legjobban sikerült. Simán eltudtam volna képzelni a döntõben, mondjuk a Parno Graszt, vagy Vásáry André helyett. A többi hat dal döntõbe jutásával egyetértek.
Cordelia 2016 febr. 24. - 10:20:34
(67/128)
az a bizonyos tehetségkutató volt katasztrófa, ahol feltûnt a mi Izsákunk. Szuper, hogy mindkét Palmer gyerek ennyire tehetséges. Kíváncsi vagyok hogy fog versenyezni ennyi teljesen különbözõ tematikájú és töltetû dal, mint a Pioneer, Why, Uncle Tom (vagy Sam?), "Who we are", Fekete Vonat hasonmás, a drága Gergõ és még nem tudom kicsoda-micsoda.

Felõlem a Nika-Mónika kimaradhat, a dalát lehetetlen felidézni. (Bár még mindig jobb, mint Tóth Vera Gyémántja, az nagyon megrázott, annyira vacak volt. Szerintem direkt írnak neki hülyeségeket. A helyében jazz-t és operá-t énekelnék, az az õ útja. Vagy lépjen be a Cotton Club Singers-be - garantált siker.)
Cordelia 2016 febr. 24. - 08:47:19
(66/128)
Törökország idén nem vesz részt, de szavazhat.
Cordelia 2016 febr. 23. - 10:58:51 Előzmény sanderson
(65/128)
Dzsamala a krimi tatárok (és a nagyszülei) tragédiájáról énekel, a refrén tatár nyelven szól. Máris sok azeri és török rajongója van. Ez a dal letarolta az összes többi ukrán jelentkezõt már az elsõ fordulóban. Érdekes, nálunk Singh Viki nem tudott továbbjutni, pedig az õ dala is drámai, a külseje is jó hozzá.
10/10
sanderson 2016 febr. 23. - 10:03:35 10/10
(64/128)
Ukrajna ezt a különös dalt küldi az Euróvízióra: https://www.youtube.com/watch?v=-pfT6enbCr4
Több ország nemzeti válogatója is befejezõdött már. Az Euróvízió 2016 Wikipédiában megtalálható az elõadók neve, és a dalok címe.
10/10
sanderson 2016 febr. 20. - 22:14:33 10/10
(63/128)
Bocsánatot kérek Veres Mónikától, amiért a múltkor gyengének neveztem a számát, és nem értettem, hogy a zsûri miért õt juttatta tovább. Lehet, hogy ez olyan dal, ami elsõre nem jön át (nekem), de az is igaz, hogy volt valami változtatás, és ma sokkal jobban énekelt Nika. Most azt nem értem, hogy miért nem jutott tovább. Tudom...persze, hogy tudom, a Parno Graszttól a zsûritagok el voltak ájulva. Még annyit, hogy Freddie....ez nem kérdés. Nyerõk lehetünk vele.
mapk 2016 febr. 20. - 22:11:56
(62/128)
Nagyon ritka hogy egy cigány ilyen szarul, hamisan énekeljen, ment is a 10, meg a 9 pont nekik. Kályha melegénél kifõ a zacc, na ezt a b*szottbohóc értékelni tudja, ez már szöveg!:) (Péterffy számát, a rossz szöveg miatt bezzeg csak 4re "értékelte".) Valaki addig üthette, amég sírni nem látta a bohócott, mert vmi nagyon nincs rendben nála. :D Ez a hamis vacak egyelõ Bazári Andréval, na ne már! Akármilyen is de, egy lapon említeni a kettõt, egy vicc. Még a fásymulatóba se engednék be õket.
Freddy egy nagy durrantás.:)
Gáspárláci úgy tud nézni, aki már túl van egy darabolósgyilkossággal egybekötött rabláson, csoda hogy ideggyengebohóc le merte pontozni, pedig a kályha melegénél, még õ is jobb volt(és mindenki más is).
Passed alatt én kimentem pissilni.
bájdövéj röhej, tóthék semmilyenek.
És még nyakunkon a döntõ, lehet egy makákót küldenek ki.
Cordelia 2016 febr. 20. - 21:34:09
(61/128)
rendben van, tetszik a Pioneer, én azt a kis testi hibás Freddy-t elvinném a hátamon egészen Stockholmig. Ha nem lenne annyira jó a Mushu.
Edmond Dantes 2016 febr. 16. - 16:26:40
(60/128)
Tele a fórum Freddie-vel--->meghallgattam.
Tucat-szám, amibõl volt-van és lesz Stockholmban tucatszám.
Semeddig se jutnánk vele.
Persze ez csak egy (1) tipp részemrõl. Még nincs kint...
Cordelia 2016 febr. 16. - 12:54:32
(59/128)
elcsíptem egy félmondatot a múlt szombati adásból: Csillának annyira tetszett a Mardi Gras zenéje, hogy lerúgta a cipõjét és elkezdett a színfalak mögött táncolni.
Mia1234 2016 febr. 16. - 10:22:55
(58/128)
Oké, köszi. Akkor én emlékeztem rosszul, hát 2013 elég régen volt. :)
Mia1234 2016 febr. 16. - 10:01:22
(57/128)
Lehet, hogy igazad van, már régen történt, én valamiért úgy emlékszem, hogy a zsûri nagyon nem szerette Bye Alexet.
Mia1234 2016 febr. 16. - 09:48:55
(56/128)
Én is Freddie-nek szurkolok. Szerintem a nézõk vigaszágról is tovább tudják küldeni a döntõbe, ha a zsûritõl nem kapna elég pontot.
Hisz így nyert Bye Alex is. :)
Úgy emlékszem - bár erre nem vennék mérget - a döntõben már csak a nézõk szavaznak. Vagy az valami más mûsor? :)
Fura, de pont úgy érzek Petruskával kapcsolatban, mint te - valami zavar a személyiségében és nekem egyáltalán nem tetszik a dala sem.
ocergle 2016 febr. 16. - 09:20:36
(55/128)
Ez a négy pont az én véleményem szerint így alakul :
1. A youtube-ra a Freddie dal késõbb került fel, mint pl. Kállay, Vásáry, Agárdi, Tolvai, Petruska.... csak hogy párat említsek. Egyidõben ment a BTW, és csupán Berkesék kerültek fel 6 nappal késõbb. Hol itt az elõny ? A 100 ezres , A dal elõtti megtekintés is azt mutatja, hogy erre a dalra kattintanak a legtöbben. Csak pár esélyest néztem végig....
2. Igen, az elsõ elõdöntõben volt.... és ? még vele együtt 10-en. Az elsõ elõdöntõsök közül kinek van nagyobb nézettsége? Én nem találtam.
3. A youtube - on nem a karakterbarát szerint megy a nézettség. Van fent rengeteg esélylatolgató top lista, nem csak magyar, NAGYON SOK KÜLFÖLDI. Ezek döntõ többségében Freddie elõkelõ helyen van, sok helyen az elsõ. Ezért kattintanak rá.... nem azért mert az õ nevét könnyû beírni. A megtekintése pedig azért ekkora a többiekkel szemben, mert a Pioneer naponta 5-6 ezerrel növeli a nézettségszámát, a többi esélyes max. 1 ezerrel +- párszáz.
4. Igen, õ nyerte meg az elsõ elõdöntõt. ok..... ez tény... ha tetszik , egyszer rákattintok, utána ha nem, a saját kedvencemre.
Mindentõl függetlenül messze nem biztos , hogy Freddie megy Stockholmba. Minden lehet.....
ocergle 2016 febr. 15. - 15:49:39
(54/128)
A youtube-on a dalok nézettségénél csúcsmagasan vezet Freddie. Olyan félmilla felé közelít. Az utána következõk is csak fele ennyivel dicsekedhetnek. A youtube-ot viszont külföldiek is nézik, látszik is sok hozzászólásból, tehát a kinti érdeklõdés a dal iránt le tudja nyomni a BTW és Berekes, Andi stb. rajongó tinik pontnyomkodásos, szavazási versenyét. Még egy aránylag korrekt szavazási rendszer van a zene.hu-n, ott is Freddie veri a mezõnyt. De nagyon. Jó lenne már úgy gondolkodni, hogy ha a kedvencek nem túl nyerõ dallal jönnek ki, akkor ne már ahhoz ragaszkodjunk, hogy õ menjen ki. Próbáljunk meg úgy gondolkodni, ki lehetne a legnépszerûbb elõadó és dal, ami sikert hozhatna.
10/10
sanderson 2016 febr. 14. - 18:06:38 10/10
(53/128)
Az egyik elõdöntõben valaki eldugta Tatár Csilla cipõjét, ezért volt kénytelen néhány percig mezítláb vezetni a mûsort. Azt a táblát, ami a verseny állását mutatja elég dilettáns módon kezelik. Valahogy olyan érzésem van, mintha ezt az élõ mûsort néhányan nem vennék elég komolyan, és a kulisszák mögött afféle "eszelõs szívatás" folyna. De lehet, hogy rossz a megérzésem. Egyébként engem ez nem zavar különösebben, inkább szórakoztat, mert magára a versenyre ez a viccelõdés és baki parádé nincs hatással.
10/10
sanderson 2016 febr. 14. - 17:04:08 10/10
(52/128)
Az elsõ középdöntõbõl továbbjutott négy elõadó (Petruska, Oláh Gergõ, Kállay Saunders András és a Mushu) dalát simán eltudnám képzelni, mint a zsûri által a legjobb négybe beválasztott produkciót, de megelõlegezve Freddie döntõbe jutását, õ nagy valószínûséggel ebbõl a négyesbõl majd valakit kiszorít. Izgalmas döntõ lesz, sok jó dallal.
Edmond Dantes 2016 febr. 14. - 16:09:31
(51/128)
Mint tavaly, majd a 8 (?) döntõs dalt hallgatom meg. Tegnap véletlenül belehallgattam egy Mushu nevûbe: kérem, az egy produkció. Fogalmam sincs róla, kik õk. Nem ismerem a többi dalt, de ilyesmivel mint a Mushué(k) lehet keresnivalója annak, aki észre akarja magát vétetni, pontokat akar szerezni...mármint kint, a dalfesztiválon. És ez a fõ szempont sztem. Akár kijutnak akár nem.

Mint tavaly is írtam: NEM a nekünk tetszõt, NEM a nekünk kedveset kell kijuttatni. Hanem azt, akiknek szavazatok jöhetnek. És szavazni ránk a szabályok szt nem mi, nem az itthoniak fognak, hanem több tucat más országbéli nézõ = a nemzetközi ízlésnek tetszõt kell kijuttatni.
10/10
sanderson 2016 febr. 14. - 15:17:36 10/10
(50/128)
Az én testem, az én szabályaim. Vajon mit akart ezzel üzenni Tatár Csilla, és kinek? Vagy talán ezúttal valaki az estélyiruháját dugta el, és sebtében ezt a helyette odakészített pólót tudta csak felvenni? Olyan érzésem van mintha a két mûsorvezetõvel valaki, vagy valakik szórakoznának, és ez olyan szinten zavarja a munkájukat, hogy hibát hibára halmoznak. A pontszámok is rendszeresen elég furcsán jelennek meg a táblán, ki tudja, talán valaki Molnár Gergõt mondott Levente fülére, és valami kamu papírokat nyomtak a kezébe, amin nem lehetett eligazodni.
Cordelia 2016 febr. 14. - 13:39:41
(49/128)
gergõnek voltak jobb dalai régen, ezt most összecsapta és akárhányszor adja elõ, nem lesz jobb.