Téma: A falu

Pippa 2006 márc. 30. - 12:48:59
(5/385)
Sosem értem azokat, akik egy filmben csak a hibákat látják. Természetesen ebben a filmben is vannak olyan jelenetek vagy mozzanatok, amik kifogásolhatóak. De miért várnánk el hogy mindenre választ kapjuk vagy minden logikus és agyonmagyarázott legyen vagy éppen úgy történjen ahogy mi szeretnénk?
Ez egy film, feladata a szórakoztatás és ha néhány részlet hibádzik is szerintem egy nagyon jó alkotás. Az ötlet eredeti és meghökkentõ, a zenéje csodálatos.
Nem értem mi a baj a színészi alakításokkal, aki ezt oly könnyen lekritizálja talán azt gondolja hogy õ maga az etalon a színészi játékban?

Kritizálni könnyû. Csináld utána és meglátjuk mit hozol össze.
reaper 2006 febr. 14. - 19:14:10
(4/385)
hm..ja. én is láttam. pl. a jelek-et.
nagysan2 2006 febr. 04. - 22:05:35
(3/385)
Azért láttam már rosszabb filmet is ennél!
Kuko 2006 febr. 04. - 17:35:44 Előzmény goettchen
(2/385)
Kedves goettchen!
Nem tudok (nem lehet) veled egyetérteni.
Hol is kezdjem...
Bár a rendezõ úr indiai, jelen esetben mégsem a film lassúságával, vontatottságával van probléma; ez sokkal inkább olyan eredetû, melyet a magyar nyelv szalonképes határain belül mozgó szavakkal nehéz kifejezni.
Azért tegyünk egy próbát!
A filmben megjelenõ kis közösség, és a vele együtt mozgó szellem- szörnyvilág kapcsolatából akár jó filmet is kilehetett volna hozni.Csakhogy szemben állunk néhány problémával:
1.Az egyetlen elfogadható színészi teljesítmény Adrien Brody-é, a többi alakítást a mi kisóvodásaink is képesek lennének eljátszani.
2.Mér' jelennek meg a pirostaláros, tüskés, a 80'-as évek punkmozgalmát idézõ, el..szott, nulla szimbolikus értéket képviselõ szörnyek, a film nélkülük is lehetne teljes egész.(Úgy látszik a világ még mindig nem nõtt ki a Jelek amításából.)
3.A szimbolikus felsõbb erõ, melyre a kis falu hite irányul, megközelíthetetlen.
(.............)
Sokadik:Ilyen izgalmak mellett hiányzik 1-2 lézerkardos jelenet:)
Mellesleg ilyen effekteket a kisöcsém is tudna csinálni Holywood számára (õszinte leszek: én nem).
Ezek alapján a film címe akár A város (The town), vagy A tanya (The cottage) is lehetne.

Egy biztos (az unicumon kívül) Mr. M. Night Shyamalan filmjeit a jövõben messzirõl elkerülöm.
7/10
goettchen 2006 jan. 13. - 09:01:17 7/10
(1/385)
Nagyon jó és izgalmas film, remek zenével! Shyamalan az egyik legtutibb rendezõ ma!