offtopic
meszag 2008 nov. 30. - 18:18:56
(2358/2998)
Régen sem azért tartott a házasságok zöme egy életen át, mert elkötelezettebbek lettek volna az emberek, mint ma. Sajnos nagyon ritka a holtomiglan, holtodiglan. Állítólag ez is génjeinkben kódolt. hanem mert régen a nõ sokkal kiszolgáltatottabb volt. Homoszexuálisoknál ez nem áll fenn eleve, de nem tudom miért ne házasodhatnának. Mint hogy azt is írtam már neked, hogy olyan hosszú hsz-eket írsz, hogy az embernek nincs kedve tán még elolvasni se. De most elõfordult veled, hogy Te is belekavarodtál. :)
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 30. - 18:11:47
(2357/2998)
a.) nem
b.) valamennyire egyetértek ezzel is, bár ez "eretnekség". Pont azért akadtam meg annyira azon, amit a melegek erõltetnek, mert nem értem, minek akarnak olyasmit, ami a heteró pároknak (heteró keresztényeknek!) is gyakran befuccsol.
Ez bosszantott föl: nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy ez olyasmi elkötelezettség, amire csak az emberek egy bizonyos része képes, (mert mondjuk elég fejlett a jelleme, mindenféle téren rendben van), hogy alkalmas egy életen át tartó házasságra. De az embereknek (köztük a keresztényeknek) egy igen nagy, nem elhanyagolható százaléka nem alkalmas erre, és még csak nem is a monogámia az egyetlen, ami nehézzé teszi a hosszú távú együttélést. Van egy csomó minden más is, sok jellemhiba stb, ami miatt börtönné tud válni, ahogyan írtad is.
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 17:58:09 10/10
(2356/2998)
nem baj, nagyjából megértettem... :)
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 17:57:05 10/10
(2355/2998)
elkötelezem magam, de nem biztos, hogy egy egész életre. sírig tartó szerelem, meg örökké tartó hûség nem létezik.
heteró házasságban is van ám házasságtörés, meg megcsalás, ne áltasd magad azzal, hogy nincs. persze az elején mindenki azt hiszi, hogy sírig tartó lesz a szerelem, aztán jön a kopp.
a melegek csak realisták, nem hisznek a monogámiában (persze akadnak köztük is kivételek, akik ugye erõsítik a szabályt).

konkrétan a személyes környezetemben élõ melegekrõl (van néhány) tudom elmondani, hogy családot, gyerekeket, egyenlõséget és békét szeretnének. tudod, én nem könyveket bújok, én élek. ezt tanácsolom neked is, és attól, hogy egy embert megkérdeztél, meg valamit összeolvastál, ne hidd azt, hogy kurvára vágod a témát. ;)
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 30. - 17:41:32
(2354/2998)
Bocs, át kellett volna olvasnom és átfogalmaznom. Nagyon gyorsan küldtem el, elég zavaros lett, sajnos, de remélem, valamit azért megértesz belõle...
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 30. - 17:34:47 Előzmény fuge7
(2353/2998)
Rengeteg olyan katolikus heteró van, aki nem hisz a hûségben. Igen. És ezért nem is házasodik.
Akkor meg mi bajod?
Azt írtad, te majd egyszer meg akarsz házasodni. És? Eleve úgy fogsz nekiindulni, hogy tudod, hogy folyton másokkal is lefekszel, csak úgy? Mert szerintem, ha ezt t5udnád magadról, és nem akarnál kitartani a párod mellett; ha nem bíznál abban, hogy ez sikerül, nem házasodnál meg.
Esetleg van valami egyéb hátsó, furmányos szándékod a házassággal? No, hát hadd halljam, hadd okosodjam, hogy Fuge7 szerint még miféle indokból lehet házasodni azon kívül, hogy ELKÖTELEZTED magad egy valaki mellett.
Azaz egyetlen példa, amit én hallottam, a magyar melegek ideológiai apostola, könyvet írt, sokszor szerepelt tévében; nagyon okos pali. Nem Pista bá volt Alsóköcsögrõl. És hidd el: õ, ha bármilyen pozitív indokkal, példával tudta volna mentegetni a meleghûség elméletét, megteszi. Vagyis, ha nem tette meg, hanem azzal érvelt, miszerint a "monogámia nem bibliai" - ami, hát gondolom, tisztában vagy vele, mennyire hajmeresztõ állítás. Szóval nem szorult volna rá ez a brilliáns elme arra, hogy ilyen döbbenetesen ostoba dolgot állítson, ha bármilyen indokot is ki tudott volna találni, amivel megerõsíti a melegek hûségre való hajlandóságát.
Nagyon is tisztában volt azzal, hogy amit kérdeztem tõle, azzal gyakorlatilag az egész házassági balhézás alól kihúztam a tatamit. Nagyon dühös volt.
Azt írod, a melegek többsége nagyon komolyan gondolja a házasságot és a családalapítást. Nos, kedves Fuge7: arra volnék én kíváncsi, hogy ezt konkrétan milyen forrásokra hivatkozva állítod.
Csak gondolj bele logikusan. (A leszbikusokat most hagyjuk, õk viszonylag kevesen vannak, és ott a kiváltó ok egy korábbi nemi erõszak,ami miatt az illetõ nõ képtelen férfiról gyengédséget feltételezni.)
Maradjunk az esetek 90%-ánál, azaz a férfi homoszexnél.
Illetve úgy általában a férfi és nõi szexuális viselkedés általános jellemzõinél. Ha te most nekem azt állítod, hogy a férfiak hûségesebb típusúak a nõknél és jobban vágynak a monogámiára és nagyobb megrázkódtatás számukra, ha a párjuk csalfa - hát itt helyben lenyelem a sapkámat. Ezt nyilván nem gondolod komolyan. Teljesen köztudott közhely, toposz a férfiak zsákmányszerzõ, vadász magatartása. Egy ismerõsöm mesélte, hogy a fiúja azzal magyarázkodott: ha gumiban dug meg egy másik nõt, az nem is megcsalás. Errõl ennyit.
Ha szerinted ez fordítva mûködik, akkor egy másik bolygón élhetsz.
A házassági elkötelezõdés szerintem sokkal inkább a nõk számára volt mindig is kedvezõ, mert egy olyan biztonságot teremtett a számukra, amire a pasik többsége törvényes garanciák nélkül nem lett volna hajlandó.

Most, ha ebbõl a szemszögbõl nézed két tesztoszteron-huszár együttélését.....

Vagy gondolj csak arra a szempontra is, hogy a férfiak köztudomásúlag agresszívabbak a nõknél. A családon belüli erõszak, noha nem egyértelmûen és közel sem kizárólag, de mégis: az esetek jóval több mint felében mégiscsak a férfihoz kötõdik. Nos: ha két pasi él együtt, annak tartósságát már csak ez a tényezõ is megnehezíti.

Vagyis: egyáltalán nem ördögtõl való az a gondolat, hogy két férfi szexuális kapcsolatának és együttélésének nem az ásó,kapa, nagy harang vet véget.

Ha vannak is kivételek, azok olyan ritkák lehetnek,mint a fehér holló.
Ha esetleg te ebben a kérdésben amerikai filmekbõl és sorozatokból tájékozódsz, akkor szerintem ideje volna ezt a kérdést egy valódi meleggel is tisztáznod.
Én megtettem.
Nem a levegõbe beszélek, amit leírtam, tõle hallottam.

Éppen ezért teljesen biztos vagyok abban, hogy akik a melegek házasodási jogaiért küzdenek, azoknak nincsenek tiszta indítékaik. Mint pl. ennek a könyvszerzõ polgári harcosnak sem, aki tudván tudja, hogy õ maga sem él monogám életet.
Biztos vagyok abban, hogy akik ezért a jogért elkeseredetten harcolnak, azoknak van valamiféle hátsó szándékuk. Nem a homokosok monogám hajlamaira akarnak ezzel pecsétet tenni.
Kíváncsi lennék, valójában mi az az igazi ok, ami mozgatja azokat, akik ezt kitalálták.

Szerintem kizárólag az, hogy teljesen hülyét csináljanak, nevetségessé tegyék a vallási parancsokat.

Mert,ismét mondom: a házasságtól, aki nem kész elkötelezett kapcsolatban élni, inkább ódzkodik. Minek kezdjen bele olyasmibe, amirõl tudván tudja, hogy nem akarja?

Nos: komolyan várom, hogy te az elkötelezõdés helyett milyen okból akarsz majd megházasodni;
és hogy milyen forrásból hallottad, hogy a melegek többsége hûségesebb, mint a heteró párok.
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 15:56:33 10/10
(2352/2998)
ha nincs ez rendben, nem kéne megváltoztatni? de kéne, csakhogy nem nagyon akaródznak változtatni azok, akik megtehetnék.
akkor mi a megoldás? és nekünk mi a feladatunk?
igen, máskép látjuk a megoldás módját. a vita pedig jó dolog, mert kultúrált véleménycsere.
(normális esetben a politika is errõl kéne hogy szóljon, mert õk is ugyanazt akarják, csak más-más eszközökkel próbálják elérni... de a parlament minden, csak nem kultúrált, és már régen nem a véleménycserérõl szól.)

és nem gondolom, hogy valamiféle szexista hozzáállás célravezetõ lenne ("a férfiak így, a férfiak úgy"). sok nõ ugyanúgy használja ezeket a szavakat, és õk sem tudják objektíven megközelíteni a témát. tudom, ismerek pár ilyen némbert.
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 15:38:44 10/10
(2351/2998)
pontosan. ilyen elbulvárosodott világban élünk - és már megint MI tettük azzá, mert az emberek megveszik a blikket, meg megnézik a fókuszt, meg a celeb vagyokot! a kereslet határozza meg a kínálatot - amire van kereslet, azt el is tudják adni.

és hamár itt tartunk, a médiában sugárzott kép abszolut torz képet mutat a melegekrõl IS! következésképpen nem is kéne abból általánosítani, mégis az emberek nagy része ezt teszi.
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 15:32:23 10/10
(2350/2998)
Dehogy van rendben!
Most demagóg(abb) leszek: Ha a homoszexualitás nem férfidolog lenne , már régen nyilvános vitákon foglalkoznának vele a leg-leg-leg országosabb tv-kben, ujságokban.
Azt hiszem, ez más országokban is így van.
El tudsz képzelni egy céget, ahol az egyik nyilatkozó vezetõ utalna valamilyen összefüggésben arra, hogy a társa, fõnöke homoszexuális? Nem tudom, megérné-e a másnapot?!
Nem helyeslem, ezért írtam, hogy olyanon vitatkozunk, amiben alapvetõen egyetértünk, csak a megoldás módját látjuk másképp. Én úgy gondolom, hogy ameddig a férfiak száján a "buzi","köcsög" szó szitokként hangzik el, addig nincs semmilyen megoldás. Jöhet törvény, akármi...
Egy nõ a leszbikus - sõt!!! a homoszexuális - kifejezést elõ-és utózöngék nélkül tudja használni, tényként. A Teremtésnek az Ö Koronája erre képtelen.
10/10
offtopic
ms0304 2008 nov. 30. - 15:21:07 10/10
(2349/2998)
Azt gondolom, hogy a pénz uralma, ami a reklámokban, médiákban terjed leginkább, és a fenntartók saját érdekei szerint terjeszti az erkölcsöt, vagy erkölcstelenséget, emel föl, vagy ejt le embereket, nem engedi meg, hogy a lényegest megkülönböztessük a lényegtelentõl.
Az egyik riportjában éppen Gale mondja, hogy a médiák úgy alakítják az emberekrõl alkotott képet, hogy önmagukat fönn tudják tartani. Ez az én olvasatomban annyi, hogy minél több balhé, minél több mocsok, annál inkább eladható a cikk, mûsor...stb...(Ez magyarázat lehet arra is, hogy miért tartják lebegtetve, innen-onnan elõszedett kétértelmûségekkel, hogy GH homo,v. hetero)
Azzal nem lehet pénzt csinálni, hogy bemutatja több száz normálisan élõ heteró, vagy homó napi gondját, mi akadályozza a normális életben! Buli kell! Olyan emberek, akik pénzért vállalják, hogy "párjuknak" ismernek el adott ideig kijelölt embereket, akik nemlétezõ "szerelmükkel" címlapon megjelennek, jó pénzért.
Egy takarítás során padlásról elõkerültek a 60-70-80-as évekbõl Nõk Lapja Újságok. Azt hinné az ember, hogy akkor a NagySzoc-ban ez tabu téma volt. Cikket olvastam egy 70-es évekbeli lapban, hogy a saját nemükhöz vonzódó embereket tekintsük-e betegnek, vagy genetikai változat. Ezt a megközelítést - ami botrányoktól mentes volt - kellett volna folytatni.
De ugyebár az élet fejlõdik???!!!
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 15:18:18 10/10
(2348/2998)
"Családnak nevezett formába terelték" de kik? itt van a lényeg! az EMBEREK! hát itt az ideje, hogy új formába tereljék a család fogalmát, ugyanis igény van rá!

"genetikailag öröklött tudat" az ösztönén nyilván öröklött, de a szuperegót a környezet befolyásolja. az egyéni belátás! ;) nem olyan elvont ez!

értem az eszmefuttatásodat, de még mindig nem adtál választ arra, hogy miért van az, hogy elvileg MINDEN EMBER EGYENLÕ, ÉS EGYENLÕ JOGOKKAL RENDELKEZIK, ez évszázadok óta benne van a modern társadalmak köztudatában, benne van az alkotmányunkban, és minden nemzet alkotmányában, mégis egy kezeden meg tudod számolni, hány országban valósult meg az egyenlõség. és szerinted ez rendben van?
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:59:46 10/10
(2347/2998)
igen... ilyen szomorú példák mindig is voltak, és mindig is lesznek sajnos. :( nem is kell mesélned, az én közvetlen környezetemben is tanuja voltam már hasonlónak... ebben egyet értek veled.
ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem a homoszexuálisok züllesztették el morálisan és erkölcsileg a házasság intézményét, mint ahogy azt egyesek gondolják/állítják. vagy hogy nem attól fog elzülleni, hogy azonosnemû párok is összeházasodnak. ez mástól romlott el, és nem csak Magyarországon, fejlettebb, nyugati társadalmakban is vannak ilyen esetek.
mondjuk olyat még tutira nem hallotál egy homoszexuális párról, hogy egymást ütik-verik otthon, meg részegen agyonverik a gyereket. ugye?
kérdés, valóban kell-e a homoszexuálisoknak ez az egész? a házasság, és MINDEN, ami vele jár, és az bizony nem mindig fenékig habostorta!
világos, hogy õk is megosztottak, és meg is értem mind a 2 oldalt: akik nem is értik a harcot, és már BÉKÉT szeretnének végre, és akik pedig EGYENLÕSÉGET. mert MINDEN EMBER EGYENLÕ, függetlenül attól, hogy az elmebeteg politikusok mit írnak le a törvényeikben (amiket ugye elsõsorban õk maguk nem tartanak be :P).
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:54:57 10/10
(2346/2998)
Lassan el kezdünk vitatkozni olyanon, amivel kapcsolatban alapvetõen egyetértünk.
Tehát: Adott az ember, amilyen.
Van egy természet által elrendelt szaporodási lehetõség (ezt neveztem én Teremtõnek).
Ezt különbözõ idõkben különbözõ okok miatt Családnak nevezett formába terelték. Azt hiszem elsõsorban az anyagi okok indokolták a családok nyilvántartását.
A "más" embert különbözõ korok, rangbéli és anyagi szintek különbözõképpen kezelték, de mindig kimaradt a törvényességbõl. A rómaiak "nevelõ"-nek, a középkor " udvaronc"-nak, "udvarhölgy"-nek "szolgának", a késõbbi korok "inasnak", "szobalánynak" nevezték , de csak a felsõ körökben. Az alsõ néprétegben rabszolga, jobbágy, boszorkány, a falu bolondja volt. Jó esetben nem verték agyon, nem égették meg.
Ezt írtam genetikailag öröklött tudatnak.
Én is szeretném, ha ez a "MÁS" - ság már nem lenne bélyeg, eljutna odáig az ember, hogy megértse a természet sokszínûségét, de az a véleményem, hogy ez harccal, coming outtal, felvonulással nem fog menni, mert ami nem nyilvánosan történik (a szeretkezés ), azt nem nyilvános kiabálással kell érvényesíteni. Jó példát kell mutatni.
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:39:16 10/10 Előzmény fuge7
(2345/2998)
A házasságot, mint intézményt Mo-n a törvények tették tönkre.
Egy példa: alkoholista , munkanélküli férj - balhék - hátatfordító szomszédok - rendõrség, aki "csak akkor foglalkozunk az üggyel, ha vér folyik " - otthonról menekülõ gyerek, akit a közpénzen mûködésképtelen "Családsegítõ Szolgálat" csak szemmel tart - bírósági nyílt napra sorbaálló feleség (2-3hónap várakozás) - vagy több 10 ezer Ft-os költség ügyvédre, ami ugyebár az alkoholista , munkanélküli mellett nincs - ha mégis sikerül egyedülállóvá minõsülni, akkor indul a harc a hatósági elvonóért, ami megint több hónap várakozás. Ördögi kör. Család, házasság nulla. Hogyan menthetnék meg õket? Piálás, kábszer, balhé = azonnali kötelezõ elvonó.
Mi marad? Nem házasodunk, együtt - hivatalosan - nem szerzünk semmit, akkor rakom ki, amikor akarom ha szemétkedik, megspórolok egy csomó idõt, utánajárást, költséget. Ráadásul ma legtöbben azt gyakorolják, hogy a gyerek anyja "egyedülálló", 2 tanú által aláírt nyilatkozattal, amiben az apa elismeri, nevére veszi a gyereket, de a gondviselõ az anya. Így nem kell a hatóságokkal vívni az elhelyezésrõl. Ez megint egy csomó költségmegtakarítás.
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:35:12 10/10
(2344/2998)
a teremtésnek meg a törvényeknek semmi de semmi közük nincs egymáshoz. elõbbit a természet alkotta, utóbbit az ember, következésképpen az elõbbit NEM lehet megváltoztatni, az utóbbit meg IGEN, és meg is kell, ha rossz.

"a kisebbségnek kell(ene) alkalmazkodni" elõször kezeljük õket velünk egyenlõként. amíg pont mi vagyunk intoleránsak velük szemben, addig ne is várjuk el tõlük semmit.
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:20:53 10/10 Előzmény fuge7
(2343/2998)
Azt gondolom, hogy a Teremtés megadta a választ arra, hogy egy család törvényesen, vagy anélkül hogyan állhat össze. Lehet, hogy majd lesznek cybergyerekek, akkor már nem lesz érdemleges a Teremtõ. Azzal el is intézõdik a probléma megoldása.
Én elfogadom, hogy az Isten az Õ nagy állatkertjében mindenféléket teremtett, de egyelõre még a sok-sok százmillió ember genetikailag örökölt tudatában az eredeti állást kódolta. Mindig a kisebbségnek kell(ene) alkalmazkodni, hogy ne mondjam, élni a lehetõségekkel, nem követelõzni.
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:16:32 10/10 Előzmény ms0304
(2342/2998)
nohátigen... van egy olyan érzésem, hogy Obama idejében nagy dolgok fognak történni. és remélem ez nem egy újabb elnökgyilkosság lesz! :S
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:13:18 10/10
(2341/2998)
"jogokért küzdés"

ez szerintem már arról szól inkább, hogy kimondják: UGYANOLYAN jogokkal rendelkezik egy homoszexuális pár, mint egy heteró pár. ezt elismerjék, LEÍRJÁK, törvénybe iktassák. nem lenne ez olyan nagy ügy, és ezzel meg is szûnne a diszkrimináció ellenük.

"a heterók sem akarnak házasodni manapság"

na hát ezaz! :D a házasság intézménye már egy ideje romokban hever. (egyébként a heterók tették tönkre, csak úgy mellesleg.)
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:09:20 10/10 Előzmény fuge7
(2340/2998)
Martin Luther Kingrõl ( a legutóbbi USA elnökválasztás kapcsán) jutott eszembe: Azt hiszem neki mondták, amikor belépett a magas politikába, hogy : Vigyázz, a Fehér Házat nem a vakolat színérõl nevezték el! Remélem, hogy Obama túlélí!
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:05:00 10/10
(2339/2998)
rengeteg olyan katolikus heteró van, aki ugyanúgy nem hisz a hûségben. akkor meg tulajdonképpen mi is a bajod?
az hogy egyetlen példát hallottál, nem biztos, hogy egy több(száz)milliós közösségre le kéne vonnod a következtetéseidet. ne általánosíts!
a melegek többsége komolyan gondolja a házasságot és a családalapítást, és a gyereknevelést, megkockáztatom komolyabban mint egyes heterók.
(különben házasodni nem csak katolikusnak lehet ám! például én sem vagyok katolikus, de házasodnék talán majd egyszer... :) )

a heterók anyagi indokból is házasodnak, vagy mert azt hiszik hú de szerelmesek, lagzi, gyerek, aztán 2 év múlva már válnak is.

"joga van buzinak lenni"??? ez nem jog, ez egy állapot, te!!! ez egy genetikai sajátosság, nem valami divathullám, vagy polgárpukkasztás, vagy ilyesmi, aminek te gondolod.

igen, nagy az Isten állatkertje, ebben egyet értünk!