10/10
Pickwick 2008 dec. 06. - 17:49:19 10/10
(2459/2999)
Hello. Azt hiszem jobb is, ha nem tudom mi megy most itt :))
Annyit szeretnék kérdezni, hogy most a Cool nem adja le az utolsó részt? Vagy már leadta? Mert múlthéten úgy emlékszem még nem tartottak ott. vagy lekéstem volna? :O
Légyszíves valaki világosítson fel, köszi :)
10/10
pozsizsuzsi 2008 dec. 05. - 15:33:43 10/10 Előzmény ms0304
(2458/2999)
Az alábbi linkben találtak Téged is érintenek, így gondolom, nem árt látnod:
http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=1030727&postorder=desc&result_per_page=15&highlight=1030727#1030727
10/10
fuge7 2008 dec. 04. - 17:41:40 10/10
(2457/2999)
"Ahhoz, hogy ugyanolyan jogokkal bírjunk, ugyanúgy is kell élnünk?" (Mikey 513)
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 04. - 11:15:45
(2456/2999)
Hû :) Egyrészt az, hogy idõnként szorít a házasság,és "bebújtattál engemet talpig nehéz hûségbe" - nem az elején derül ki, sajnos.:)
Másrészt, ezt nem én találtam ki, van egy olyan pszich. magyarázata a homoszexualitásnak, ami leggyakrabban a hiszteroid személyiséghez köti. (Fritz Riemann: A szorongás alapformái). Eszerint 4 alaptípus létezik: a skizoid mások közelségétõl, a depresszív a magánytól, a kényszeres a változástól, a hiszteroid az állandóságtól fél. Az állandóság alatt a kötöttséget, a szabályokat is értve. Az ilyen emberek világa "gumiból" van, szeretnek átlépni minden határt, legfõbb értékük a szabadság és kötetlenség. Ezért alapból a liberalizmushoz kötõdnek. Nagyon színesek és vonzó egyéniségek egyébként. Szóval nekem úgy tûnik, ezért képtelenek felfogni, hogy (fõként) a kényszeres, konzervatív emberek számára a házasság nagyon is komoly, szabályok közé szorított dolog, változatlan, õsi, állandó érték és hagyomány. És ha ezt ezek a nonkonformista melegek úgymond poénra veszik, az nekik nagyon rosszul esik.
Ezért szerintem tiszteletben kellene tartani a kényszeres, konzervatív emberek hagyománytiszteletét is, és fenntartani számukra ezt az õsi rítust, a házasság szentségét - akkor õket sem zavarná annyira, hogy a melegek mit "bohóckodnak".
Szerintem fölösleges direkt keresni a konfliktusokat. Kb.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 04. - 09:59:47
(2455/2999)
Én ott vagyok leragadva, mint már írtam is, hogy Birtalan Balázstól megkérdeztem, mit gondol a monogámiáról. Azt válaszolta, nem bibliai. Ezen még nem bírtam túllendülni, vagyis még nem akadt, aki ezt élõ (nem kitalált) példák sorozatával megcáfolja.
Ugyanakkor sok millió példa van tartós és nem álságos, hanem valóban hûséges és normális házasságokra.
Ha legalább ugyanilyen arányban volna egy életen át tartó hûség, monogámia a melegeknél is, akkor oké: mit is mondhatnék? De ha pont az az ember cáfolja, aki könyvet írt, aki blogot üzemeltet, aki a médiában szerepel, aki sok ezer emberrel beszélt már a témában - neki van rálátása. És ha kapásból, simán cáfolt, nem védekezett, nem tagadta, nem szépítette, nem említett egy darab monogám példát sem - akkor NEM ÉRTEM, mit akarnak.
Éppen azért nem, mert most abszolút nem ciki az élettársi viszony, nem elvárás a házasság, nem kell semmivel sem eufemizálni, eltakarni a valóságot. Pont most? Minek?
Az egész súlytalan, nekem l'art pour l'art harcnak tûnik, mintha csak direkt akarnának kötözködni, csakazértis szkanderezni.
Komolyan nem értem, mire megy ki a játék - a pénzen kívül, esetleg. De még azt is meg lehet oldani másképp.
Szóval az egészet céltalannak látom; ugyanakkor, a másik oldalt, akiknek a házasság nem poén, nem vicc, hanem súlyos elkötelezettség, azokat rettentõen dühíti.
És ez miért éri meg? Ez az, amit nem értek.
10/10
pozsizsuzsi 2008 dec. 04. - 09:31:03 10/10
(2454/2999)
Ja, még annyit, hogy nov 30-án beszélgettünk, IGEN, egymásnak válaszolgattunk, mert akkor még naív voltam, és azt véleményeztem, hogy van/lesz füle-farka az egésznek, csak aztán láttam, mit mûvelsz más topicokon, és rájöttem, hogy nemigazán.
10/10
pozsizsuzsi 2008 dec. 04. - 09:25:21 10/10
(2453/2999)
Akkor mi a csának jössz be olyan topicokra

1. ahova én járok,
2. amirõl lövésed sincsen?

Ha mégis folytatod ezt az igen szimpatikus gyakorlatot, akkor számolj vele, hogy reagálni fogok néha én is a véleménynek álcázott zagyvaságaidra. Amúgy pozsizsuzsis szinvonalon, ha úgy tetszik.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 04. - 09:14:33
(2452/2999)
1. Hozzád még az életben nem szóltam. Annak válaszoltam, aki kérdezett, és az nem te voltál. Egyébként megbántottalak valamivel?
2. Tudomásul vettem, hogy tõled ennyi telik. Ez pozsizsuzsi színvonala. Nos, ez a szint ezután sem fog hiányozni, tehát megkérlek: ezen a fórumon SOHA ne szólj hozzám, légy oly intelligens. Elõre is kösz.
10/10
fuge7 2008 dec. 04. - 09:04:17 10/10
(2451/2999)
úgyvan.
10/10
pozsizsuzsi 2008 dec. 04. - 08:42:20 10/10
(2450/2999)
" Ez a sorozat valami lányregény volna, vagy egy Júlia ponyva?
Jaj. Jahahaj. :)"

Nem tudod? Hát persze, hogy nem tudod, honnan is tudhatnád.

Igaza volt ms-nek, és most már én sem fogok finomkodni veled: akkor menj a p*csába.