10/10
fuge7 2008 nov. 29. - 03:47:08 10/10
(2329/2999)
az jutott eszembe, hogy párkapcsolati szempontból a legtökéletesebb hímegyed a sorozatban - na kimás? :) - Brian. ha kell akkor tud alkalmazkodni, empatikus (mégha a külvilág felé ennek ellenkezõjét igyekszik is mutatni, valójában tökéletesen átérzi mások problémáit), és kész bármekkora áldozatot hozni azért, akit szeret.
és végül mégis az õ szíve törik össze... :(
10/10
fuge7 2008 nov. 29. - 03:38:47 10/10
(2328/2999)
azér a nõk is tudnak ilyenek lenni, hogy egy cseppnyi alkalmazkodóképesség vagy empátia nem szorul beléjük, se a férjük/kedvesük iránt, de még a gyerekei iránt SEM! (tudom, az én környezetemben is van rá sajnos példa, nem is egy.)
az áldozathozatal - egy egészségesen mûködõ kapcsolatban - kölcsönös kell hogy legyen. nem csak a nõtõl várható el, hanem a férfitól is ugyanúgy.

szerintem Justint a legkevésbé érdekli, hogy milyen körülmények közé költözik, amit elhatározott, azt meg is csinálja. Mert makacs és önfejû, és nem pedig "játsza a teremtés koronáját".
10/10
ms0304 2008 nov. 29. - 00:09:25 10/10 Előzmény fuge7
(2327/2999)
Az jutott eszembe errõl a témáról (is) , hogy ez a jelenet ibizonyítja, a film nem egy szimpla "buzis történet" . Szinte minden jelenetében van valami, ami további gondolatokat ébreszt.
Nekem sokszor eszembe jut GH arca, amikor Deb felelõsségre vonja a kajáldában( akkor hangzik el az a szöveg, hogy "a kis kölyök bebújt valahogy a szíved körüli szögesdrót mögé"). Amikor megkérdezi: Valld be: szereted, ugye? Abban a jelenetben is képes GH néhány pillanat alatt, szó nélkül közölni az összes Brian gondolatot: mi közöd hozzá, igen, szeretem, majd beledöglök a fájdalomba, de leszarok mindenkit , képes vagyok , és bevallom... stb... stb... Nem elhanyagolható, hogy ráadásul szívdöglesztõen néz ki!!!
10/10
ms0304 2008 nov. 28. - 23:57:26 10/10 Előzmény fuge7
(2326/2999)
Ez a párbeszéd is egyértelmûvé teszi, hogy a hímnemûek az alkalmazkodás , az empátia fogalmával bajban vannak.
Egy férfi-nõ kapcsolatban a szerelemmel együtt - leginkább a nõ részérõl - az áldozat is elfogadható, legtöbbször temészetes.
A pasik - legyenek akár heterók, vagy buzik, még egymással is eljátsszák a teremtés koronáját. Justin is inkább megfagy, képes a megelõzõ életviteléhez képest több emeletnyit lesüllyedni, de nem enged. (Nem elhanyagolható, hogy Brian - bármit mutatott kifelé - mindig , szó szerint mindent megtett a kis Justinkáért. Persze, õ sem hagyta, hogy bárki beleszóljon.)
10/10
fuge7 2008 nov. 28. - 07:33:37 10/10
(2325/2999)
hamár úgyis beszéltünk errõl a témáról, elhangzott az 507-ben Jennifer és Justin között egy érdekes párbeszéd (amikor Justin kiköltözik Briantõl, és állnak az új lakásában):

Jennifer: It's, um... quite a comedown from Brian's place.
Justin: You weren't so thrilled when I moved in there.
Jennifer: No. I guess not. I just wish that... I can't believe I'm actually hearing myself say this.
Justin: What?
Jennifer: That you and he could have somehow managed to work things out.
Justin: I know. Me too.
Jennifer: I mean, it's not as if he repeatedly and systematically lied to you or abused you or betrayed you, like your father did to me.
Justin: No, of course not. He saved my life, he took care of me, he gave me everything. It's just we each want different things.
Jennifer: And neither of you is willing to change?
Justin: That's not love. That's sacrifice.

(az utolsó mondat a lényeg. hmm.... én is baromira így gondolom.)
10/10
fuge7 2008 nov. 28. - 07:12:54 10/10
(2324/2999)
amikor betörték a Mikey boltjának a kirakatát, olyan düh fogott el... :@ :( (úgy szeretem ezt a sorozatot.) akkor a Mikey berezel, és beszedi a táblát is a házuk elõl, meg minden, de aztán mégis a sarkára áll. nem hagyja magát megfélelmíteni. nem is gondolja még akkor, mi fog történni azon az estén (510)...
10/10
fuge7 2008 nov. 28. - 07:08:16 10/10 Előzmény ms0304
(2323/2999)
pontosan ez az a jelenet, amitõl rohadtul elszorult a torkom... :( ahogy nézi Justint az esõben ahogy plakátol (eszembe jutott amikor a 3. szériában a Stockwelles gúnyplakátokat ragasztották ki... :) ), de mihelyst észreveszi õt Justin és rámosolyog, azonnal felveszi a pókerarcot... akkora jelenet...
legközelebb akkor találkoznak, amikor bevallja neki, hogy szereti. :'(
10/10
pozsizsuzsi 2008 nov. 27. - 18:32:16 10/10
(2322/2999)
"Ha szerencsénk lesz, valamelyik még egyszer megveszi a qaf jogát. "

Ebben reménykedem én is.
10/10
ms0304 2008 nov. 27. - 17:55:09 10/10 Előzmény fuge7
(2321/2999)
Csak annyit tudok, hogy Landau-lány.
Olvastam a hsz-eket. A film kedvelõit (imádóit) megrázza (engem is!), hogy a közel 4 év majdnem folyamatos vetítésnek várhatóan most vége a magyar csatornákon. Sajnos!!!
Számomra a qaf fõleg GH miatt kedvenc. Ha elképzelek a többiek helyett más színészt, semmi problem, de Brian CSAK vele az igazi.
Jó lenne, ha Gale megmaradna tartósan a DH-ban, akkor talán reménykedhetünk, hogy a POT, a ...Brodway, az Uncle... vagy a Wake, talán egy késõbb készülõ film is képernyõre kerül. (Ha szerencsénk lesz, valamelyik még egyszer megveszi a qaf jogát. )
Szurkolok neki, még sok jó Gale filmet kívánok magamnak (persze NEKTEK is)!
maya69 2008 nov. 27. - 12:57:56
(2320/2999)
"és nem azért sírtam, mert egyedül volt a végén, hanem azért, mert én voltam egyedül a végén."
Bocs, hogy tõled idézek, de azt írod Te vagy egyedül, én csak erre reflektáltam. És próbáltalak egy kicsit feldobni.
Egyébként a magány és az egyedüllét két külön fogalom. Egyedül lenni sokszor kifejezetten jó, csak Te vagy magadnak, szóba állhatsz önmagaddal, gondolkozhatsz, azt csinálsz, amit akarsz, az egyedüllét lehet a te választásod. Magányosnak lenni = nem kellek a kutyának sem?! (sem mint partner, sem mint barát).A magányos embernek sokkal nagyobb erõt kell vennie magán, hogy újra kapcsolatokat tudjon építeni maga köré, feloldja az elszigetelõdését.