Téma: A főkertész

3/10
Fertility ápr. 01. 18:08:28 3/10
(10/10)
Eszterrel tudok egyet érteni, az egész hozzászólásával! én is vártam hátha történik valami, de csak az idő telt el vele..
4/10
Eszter.Sz márc. 17. 21:40:36 4/10
(9/10)
Áhhh de nagy kár.... Olyan jó film is lehetett VOLNA. De nem lett. Nem volt rossz az alapfelállás sem, és a színészek is kifejezetten jól alakítottak, illetve sikerült egy sajátságos atmoszférát teremteni ebben a zárt - szépnek egyáltalán nem szép de kicsit sejtelmes és sokaknak menedéket adó kertben - ez tartott a képernyő előtt majd' 2 órán keresztül, na meg persze a remény, hogy mégiscsak lesz egy pont ahonnan beidul a történet vagy legalább valami kibontakozik... Nem bontakozott semmi sehova a virágokon kívül.
SPOILER
Végül mi lett a fene nagy tanulsága a filmnek? Narvel a múltja és a Normához fűződő beteges, alárendelt viszonya ellenére egy viszonylag szerethető figura. Szűkszavú, egyenes, csendes szenvedéllyel szereti a növényeket és a hivatását. A kollégái is láthatólag tisztelik (róluk azért szerintem belefért volna néhány gondolat a 2 órába - mondjuk a visszatérő motívum a naplóba vezetett növényekről szóló érdektelen leírások helyett - , hogy ne droidoknak tűnjenek). Amikor Maya a világukba csöppen az érzelmileg labilis lányka közeledését is korrekt módon kezeli a főszereplő. Aztán valahol elindul egy olyan folyamat, hogy a film végére már mindenki visszataszítóvá válik. De még csak nem is ez az egész gyengesége, mert hisz nem kell minden filmnek hős, de elindulunk valahonnan és nem érkezünk meg sehova sem. Nincs kb semmi kohézió és semmi sodrás. És nem baj hogy egy lassú folyású történet, mert kifejezetten szeretem az ilyen típusú filmeket de őszintén olyan érzésem volt közben, hogy fogalmuk sincs a készítőknek pontosan mit is szerettek volna elmesélni. És közben a narráció Narvel hangján a bölcselkedő de teljesen üres életigazságokkal, meg a növényekkel való szimbolikával idővel már inkább bosszantó volt.
2/10
foximob márc. 02. 09:54:51 2/10
(8/10)
2 pont de csak jó akarattal. Csalódtam
5/10
nefefe febr. 29. 12:05:22 5/10
(7/10)
Mit mondjak… ez a film távolról sem volt az, mint amire számítottam. Thrillernek a nyomát sem láttam, amint a tetkókat megláttam, mindjárt lejött mi a múlt, és utána minden nagyon kiszámítható volt. Csak sokkal lightosabban, mint én azt gondoltam. Nagyon lassú vonalvezetésű, kevés eseményt tartalmazó, sokszor unalmas film, inkább drámának mondanám. Lehet, hogy van egy burkolt vagy kevésbé burkolt mondanivalója a rasszizmus ellen, de ezt korunkban nem nagyon kell kiemelni, tudunk róla és látjuk magunk körül állandóan. --- spoiler --- azért voltak benne érdekes kapcsolódások, pl. Sigourney Weaver a maga 70+ -os korával vs. Joel Edgerton 40+ -osan. Plusz szintén Joel 40+ vs. Quintessa Swindell a maga 20+ -ával. Azért vannak különböző összegabalyodó korosztályok… Közepes, egyszer meg lehet nézni.
7/10
sexykex febr. 26. 15:59:06 7/10
(6/10)
Vannak események egyes filmekben, amit megkérdőjelezek, váratlannak, sőt érthetetlennek tartom. Narvel Roth változása nem ilyen. A nevelés életünk korai szakaszát nagyon meghatározza. Később a tapasztalat, a túlpörgő hormonok megnyugvása az idősebbeknél egészen pozitív változásokat hozhat.
A filmben egy bölcsé váló ember segíteni próbál egy félrecsúszott fiatalnak, miközben meg kell küzdenie múltjának látható vadhajtásaival. (Talán legnagyobb gondom ezzel, a mások által lehúzott filmmel, hogy egyetlen szép kertet sem láttam benne – bár a legtöbb arborétum valóban ilyen. Apám bolondos, de színes kertje is érdekesebb volt ezeknél.)
k11zoltan febr. 25. 21:36:38
(5/10)
Azt hittem valami Easter Promises szerű film lesz. Vagy olyan, mint a Gyilkos, hogy nehezen indul, de jó lesz.
Nem lett jó.
1/10
Szegényanyád febr. 25. 21:35:38 1/10
(4/10)
Kíváncsi lennék, mostanság valami automata gyártja ezeket a sz@rokat? Biztosan van rá magyarázat.
6/10
Ildikó Nóra febr. 24. 18:12:01 6/10
(3/10)
A filmet - ami nem thriller - egyszer meg lehet nézni, az előzetes alapján izgalmasra számítottam. Egyszerű történet, semmi izgalom. A főszereplőknek jól állt az adott szerep. A helyszín, filmzene, szinkron tetszett.
4/10
rajdi febr. 24. 10:18:36 4/10
(2/10)
Hatalmas ziccer maradt ki. Mintha valami filmet forgatnának egy feltáratlan piramisról és arról szólna csak a film, hogy hogy lehet parkolni a környéken.
Ez így roppant kevés...
2/10
SSarka febr. 23. 22:14:27 2/10
(1/10)
....vártam, hogy történjen valami aztán vége lett! ... thriller? 😳