Téma: A Föld

Shapira 2010 febr. 16. - 17:31:11
(40/80)
szerintem elsõsorban az emberek maguk alatt vágják a fát, az állatok meg a természet másodlagos.
Shapira 2010 febr. 16. - 17:30:02
(39/80)
Ez a film biztos jó, bár pár pontjával nem értenék egyet, ebben is biztos vagyok. Pl. ez az állatos dolog. Naponta minimum két állatfaj tûnik el, függetlenül attól, hogy az emberek mit tesznek a természettel. Egész egyszerûen azért, mert nem képesek alkalmazkodni. Ha megmentik a pandamacikat meg a jegesmedvéket, természetes élõhely nélkül, csak még több kínt okoznak nekik, sokkal hosszabb kihalást. Meg még az is érdekes, hogy a Föld történetében minimum 3-szor történt olyan, hogy a fajok 95%-a kihalt, mégis itt vagyunk több más millió fajjal együtt. Az élet képes volt fennmaradni.

Na mindegy, nem ez a lényeg, hanem a film. Szeritnem is fontos ráébreszteni az embereket a benne látható dolgokra, és ami engem igazából zavar, az a mûanyag, ez a kémiai útón elõállított, egyáltalán nem természetes anyag. Hiába tûnik el pár ezer év alatt, a nyomai ott lesznek sokkal több ideig.

Egy másik: az atomháborúkkal meg ilyesmikkel kapcsolatban mondom, hogy egy világméretû atomháborúban bármekkora probléma is történne, maradna minimum egy aprócska sejtecske a vízben, a földfelszín alatt, a jégtakaróban, ami pármilliárd év alatt újból fantasztikus formákat öltene, ahogy történt. Az már más, hogy az embereket simán kipusztítaná.
Zsuz 2009 máj. 22. - 13:57:17
(38/80)
Egy ilyen film biztos jo, nem is ez a kerdes szerintem. Hanem, hogy mit tehetunk a Fold megmentésééert kicsiben és nagyban, ki-ki lehetosegei szerint. Szelektiv hulladek gyujtes (kicsiben), ugyanakkor az ujrahasznositas biztositasa, terjesztese, kotelezove tetele (nagyban). Vegyszermentes elelmiszerek vasarlasa (BIO, NON GMO), vegyszermentes tisztitoszerek hasznalata. Ezzel tamogatva azokat akik mar valtoztattak a helytelen eletmodon! Minel tobb emberben tudatositani, hogy a "csillogora savazott ragyogo furdoszobad" szennye az ivovizedet ado Folyot szennyezi. Es kikovetelni mindezt barhol ahol csak modunkban all. Kikovetelni, hogy a lerobbant fustos buszokat ne engedjek forgalomba. Megertetni akivel csak lehet, hogy....gondolkozzatok ti is, mit lehet tenni, es kezdjetek el mar most azonnal. Ne a kifogasokat keressetek, cselekedjetek helyesen!
dash 2009 máj. 02. - 12:43:57 Előzmény sansz
(37/80)
"Rengeteg élõlény pusztult már ki, de lettek újak is mindig.
A Földön megkülönböztetünk glaciális és interglaciális korszakokat, tehát jégkorszak és jégkorszakok közti." Szóval szerinted attól, hogy elõbb-utóbb minden faj kihal, nyugodtan felgyorsíthatjuk kicsit ezeket a folyamatokat. "Nevetségesen csak a világ rossz oldalát mutatták be..." Szólhatott volna arról is a film, hogy hogyan menekülnek meg a medvebocsok a kegyetlen világban, csak lehet, hogy ezzel kicsit elkanyarodtak volna a megcélzott problémától. "miközben õk repülõkkel, helikopterekkel csinálták a felvételeket, annyi káros anyagot és levegõszennyezést okozva ezzel az egy forgatással" Valóban csinálhattak volna inkább egy rajzfilmet, csak lehet, hogy kevesebb nézõt gondolkoztatna el, szerinted? Lehet, hogy a film néhol kicsit túlságosan ráfókuszál a drámaiságra, de szerintem ezt a filmet csak az találja rossznak és butítónak aki erõsen környezetszennyezõ életmódot él és nem is kíván változtatni ezen, mondván, hogy elõbb-utóbb úgyis újra jégkorszak lesz, akkor meg nem mindegy?
dash 2009 máj. 02. - 01:41:48
(36/80)
Iszonyat magával ragadó ez a film. Lebilincselõ képsorok. Elgondolkodtat egy aktuális kérdésrõl, amivel többnyire mindenki tisztában van, mégis a képsorok ösztönzõek lehetnek, hogy tegyen is a baj ellen. Mindenkinek ajánlom!
Bigpapa 2009 ápr. 23. - 18:31:12 Előzmény kisbogáncs
(35/80)
Köszönöm ;)
kisbogáncs 2009 ápr. 22. - 19:58:48 Előzmény Bigpapa
(34/80)
tetszik, amit idéztél :)
akh 2009 ápr. 22. - 19:54:54 Előzmény cirmoska.nz
(33/80)
Túl sokan vagyunk szerinted?
Akkor csökkentsd eggyel a létszámot...
kisbogáncs 2009 ápr. 22. - 17:46:31 Előzmény grubesa
(32/80)
igen, ez nekem is feltûnt.. nem tudom, mitõl lehet ekkora baj egy ilyen filmmel.. de sebajse. :)
esztikeeee 2008 okt. 27. - 21:13:30
(31/80)
Szerintem felesleges ilyen nagy dolgokba gondolkodni(gõztermelés-turbina-generátor-transzformátor-villamosenergia elosztáshálózatok) mert mi apró mindennapi emberek nem tudunk mit tenni ellenük!épp ezért sokkal ,,egyszerûbbnek" tûnõ tettekkel kell védenünk a bolygónkat!pl: a szemetelés
ez a film bemutatta hogy milyen lenyûgözõ világban élünk, és az már csak rajtunk múlik hogy
megbecsüljük-e, kinek ereje és lehetõsége szerint
offtopic
meszag 2008 okt. 06. - 12:08:11
(30/80)
Én már úgyse érem meg. :) A megoldáson fájhat az utókor feje.
cirmoska.nz 2008 okt. 06. - 12:05:26
(29/80)
Ha mas nem akkro úgy hogy mind eltününk az enyészetben....és megszünik a Föld is....
offtopic
meszag 2008 okt. 06. - 09:56:02 Előzmény cirmoska.nz
(28/80)
Jégkorszak volt, és lesz is. A szennyezéssel az ismétlõdés idõközeit csökkentjük, gyorsabban, intenzívebben éljük meg a változást, azaz élik meg, akik megérik. Egyébként ezt annak idején a földrajz tanárom ált. iskolában elmondta - ami nem most volt - csodálkozom, hogy sokaknak nem. A természet törvényeinek megerõszakolásáról szól már az egész legújabb kor. Beavatkozás a természeti erõforrásokba, élõlények életterének beszûkítése, az élõlények - beleértve az embert - életének teljes átalakítása, számos területen. Az ebbõl adódó problémákat meg csak utólag, akkor is ostobán próbáljuk lekövetni, megoldani, ahelyett, hogy inkább eredendõen megakadályoznánk a probléma kialakulását, felmerülését. Aztán sírunk, hogy a fene nagy fejlõdést, rombolást nem bírjuk követni, nem tudunk alkalmazkodni, sok a depressziós, alergiás, stb. Nem tudom, mi lesz a vége, de régóta úgy gondolom, hogy vissza fog ez rendezõdni vhogy, mert muszáj.
cirmoska.nz 2008 okt. 06. - 08:13:21 Előzmény meszag
(27/80)
Az egészben az a gáz hogy mig valaki megszedi magát valamin nem lesz ébredés!!!! Mért van az hogy nálunk a benzin csak harmadába kerül mint Magyarországon???? Hát ezért....Vagy mért van hogy nálunk likvidálták a büzös kocsikat,mig otthon képtelenek rá....
Az a baj az egész világ túl hopeless....
Egyszer jön majd szerintem valami, valami hatalmas dolog mikor már elege lesz a Földnek (tán hasonló mint a jégkorszak volt) és elpusztit mindent. Túléli lehet néhány ember, élõlény. De a megtisztulása szükséges lesz. Ebben biztos vagyok. Vagy addig jutunk mig saját magunkat pusztitjuk el. Meg lehet nézni, totál durva hogy mennyi immungyyenge beteges gyerek van .....sajnos.
cirmoska.nz 2008 okt. 02. - 11:41:15 Előzmény Gejzir Gejza
(26/80)
Nem lenne ipari energia sem energia zabálás ha nem lennénk ennyien ezen a csodálatos de lassan élhetetlen bolygón!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi pusztitjuk magunkat és mindez nem lenne ha mi mindezeket nem találtuk volna ki. És mindezek következtében nem élnénk egyre lustábban és pazarlóbban nem beszélve a túlnépesedésrõl!!!!!!!!!
meszag 2008 okt. 01. - 09:23:28 Előzmény sansz
(25/80)
Jah, mert a mágnes vasût, villamos, troli nem használ energiát... Csak nem ott szennyeznek, ahol használják.... Másrészt a villamosenergia elõállítás hatásfoka erõsen függ attól, mibõl tesszük, de alapvetõen alacsony. A gõztermelés-turbina-generátor-transzformátor-villamosenergia elosztás-hálózatok veszteségeit összeadjuk, kijön kb. 80%. Ezt nem hagyhattam ki, bocs. Arra én is mérges vagyok, hogy a hülye magyarnak nem kellett a vizierõmû, de a villamosenergia árára tud kiabálni. A panellakók még mindig nem jutottak el nálunk addig, hogy nem az ablakot kell kitárni, ha túlfûtik õket - fõként a mai távfûtési díjak mellett - és várni az állami támogatást, hogy átszereljék a fûtést. Az igaz, hogy hiba volt annak idején elhitetni az emberekkel, hogy panelban lakni olcsó, de fel kéne ébredni...
Visszatérve a Föld egészére. Azt kell tudomásul venni, hogy ennyi embert, és ekkora fogyasztást meddig "tolerál" a Föld. Inkább haragszom azokra, akik elbagatelizálják a gondokat, mint akik eltúlozzák. A filmben valóban figyelmen kívül hagyták a "természet farkas törvényeit",de ezt teszi az emberiség az utóbbi legalább 100 évében is.
9/10
grubesa 2008 okt. 01. - 08:36:46 9/10
(24/80)
Milyen érdekes, hogy az elõzõ hozzászólások java mocskolja a filmet és az értékelés mégis 9 fölött van...
Szerintem csodálatos film, a Sivatagi show mellé teszem a polcra.
Gejzir Gejza 2008 szept. 30. - 07:21:00 Előzmény cirmoska.nz
(23/80)
Ez komoly?Ide csak agymosott emberkék írhatnak?A többiek ki lettek moderálva vagy hogy lehet ez?Még hogy sokan vagyunk.Az ipari államok fényûzése,energiazabálása miatt vagyunk s..arban.Emiatt nem kéne kinyírni a nyomorgó,természettel leginkább harmóniában élõ több milliárd csóringert.Az itteni hozzászólások betonozták belém a gondolatot,hogy soha az életben ezt a nyálas s..rt meg nem nézem.Egyébként,aki tud angolul 1 picit az a gugli video szekciójába írja be Lolita-Slave to entertainment és láthat 1 kitûnõ,felkavaró díjnyertes filmet a killer whale-krõl ingyen.És garantáltan nincs benne nyál és dezinformáció.
cirmoska.nz 2008 szept. 12. - 08:39:26
(22/80)
Itt nem a kormányt, a multikat stb kell hibáztatni, meg igy meg úgy a kisember....Minden ott kezdõdik, hogy TÚL SOKAN VAGYUNK EZEN A BOLYGÓN.....és mindegy ki mit csinál, amig két ember van a földön nyirjuk egymást és a környezetünket. Túl intelligensek vagyunk már meglátni azt hogy a saját szarunkban úszunk.....
isas 2008 szept. 08. - 23:33:32 Előzmény freemind
(21/80)
Inkább nézzétek meg a Deep Blue (Kék Mélység) címû filmet. Hiába a víz élõvilágára koncentrál, szintén szemet gyönyörködtetõ, szintén "öko". És nincs gond a kommentárral!

Most láttam épp az Urániában, tényleg nagyon szép film, ha valóban olyan gázos az Earth torzítása, itt nem lesz gond. Talán mondhatjuk, Attenborough neve is garancia erre.