6/10
Petirock 2010 márc. 25. - 23:21:13 6/10 Előzmény voltegyszeregyKrisztián
(31/211)
Nem rossz film bár van ami nem tetszik benne. De sajnos, elég rossz a fordítása, ugyanis nem értem, hogy az amerikai M-24 -es Chaffe harckocsikból, hogyan lett Sherman, azonkívül nem Tigrisekkel néznek szembe, hanem Királytigrisekkel ami azért más téma egy kicsit. A másik meg, nem tudom, hogy gondolták a végén, hogy egy üzemanyag raktárat akartak megvédeni harckocsikkal szemben, (bírták volna kb 20 másodpercig). Azonkívül mondja már meg valaki, hogy az Ezredes harckocsija, mért robban fel??? Attól, hogy nekigurul egy üzemanyaghordó még semmi baja nem lessz, akkor se ha felrobban.
8/10
voltegyszeregyKrisztián 2009 szept. 04. - 06:58:26 8/10
(30/211)
Nagyon kedvelem ezeket a régi színészeket, bár ez a film nekem kicsit túlságosan is dokumentálisra sikeredett. Bár még mindig jobb mintha a hálivúdi ripacskodás felé húzna. Én kicsit több drámaiságot és szebb filmzenét vártam. egy 8 ast megérdemel.
fgee 2009 jún. 30. - 13:05:44
(29/211)
A történelem sosem hiteles! Az adott kor társadalmi normáinak és szájízének visszavetített érzelmektõl gazdag szelete a múltból. Rövid pl.: Leejted a mobiltelefont az utcán az esõbe - abban a pillanatban szétvág az ideg. Ja de, pont elütött volna az autó ha nem esik le...
Mangurin 2009 máj. 09. - 20:48:05
(28/211)
A film páratlan a maga nemében, és lehetõvé teszi, hogy mindenki a maga érzései irányából közelítse meg a film témáját...
Páratlan film parádés szereposztással...
A képeken csak egy a baj...
A baloldali (ahol a lejtõn rohannak le a kationák) a Piszkos tizenkettõ címû filmbõl származik...
Igaz, abban a filmben is játszott Charles Bronson, és az öreg Ryan is, meg persze Telly Savalas...
10/10
Bonkers 2009 ápr. 07. - 09:12:53 10/10
(27/211)
én szerintem az a film is meg mutatja hogy gyan is történt az a pilanat , mikor a az amerikaiák meg ûtkõztek a németekel.
leopard26 2009 márc. 26. - 18:50:27
(26/211)
de így telepedtek le!
leopard26 2009 márc. 25. - 10:52:47
(25/211)
Ez az ország már igen régen elvérzett!!!Csak nem vették észre
leopard26 2009 márc. 25. - 10:51:43
(24/211)
Most ezen ne veszekedjünk!Beszkennelek pár oldalt és ha elküldöd az E-mail címed,átküldöm!Szerintem meg fogsz lepõdni azokon a dolgokon amiket ezek a könyvek tudnak.És milyen pontosan,olyan tényeket is közölve amit keresve se találnál a magyar történelemben
leopard26 2009 márc. 25. - 10:49:53
(23/211)
Hát....izlések és pofonok!Nekem valósághûbbek azok az események amik ezek a könyvek leírnak,mint a sajátunk!
leopard26 2009 márc. 25. - 10:47:52
(22/211)
De amúgy azért olvasok külföldi történelem könyveket,mert minden ország a saját történelmét manipulálja a könyvek által,de a külföldiekrõl megírják az igazságot
leopard26 2009 márc. 25. - 10:45:31
(21/211)
egy 50 éves angol egy 28 éves német és egy japánról-angolra lefordított 42 éves történelem könyvel rendelkezem!Akkoriban nem nagyon járatták le sehogy se a magyarokat.Úgy kérik kölcsön mintha valami kincs lenne és amit abban írnak,mint ahogy látszik hogy 3 különféle kultúra,ugyanazt írják!És nem változik évente a könyv tartalma,mint nálunk:)csak bõvül
leopard26 2009 márc. 25. - 09:26:01
(20/211)
Kicsit nézz utána:)
offtopic
leopard26 2009 márc. 03. - 11:04:16 Előzmény netvaris
(19/211)
Jah!Mondjuk megcsinálhatná valaki a magyarok Honfoglalását rendesen!Ahogy a külföldi történelemkönyvek írják!

"A magyarok rabolva,fosztogatva foglalták el jelenlegi hazájukat"

Nem tudom milyen siker lenne:)
Kelemen M 2009 febr. 25. - 16:11:21
(18/211)
Nagyszerû színészek alakítják a fõszereplõket. Kiemelném Robert Show-t Hessler ezredesként. Valamint Konrádot, és Diepl-t. Jók a párbeszédek, és mai szemmel is életszerûek a harci jelenetek. A tetves RTL és társai 2-4 jelenetet ki szoktak vágni, hogy miért, arról fogalmam sincs. A Panzerlied pedig fantasztikus és autentikus.
netvaris 2009 febr. 21. - 11:32:06
(17/211)
Lehet, hogy félreértetted a gondolatomat. Az nem baj, ha egy film a II. világháborúban játszódik, és egy nem biztos hogy megtörtént eseményrõl szól. Példának csak a nagy kedvencemet a Kelly hõseit mondanám, de a Ryan közlegény megmentése is ide tartozik. A bajom ezzel a filmmel, és mégegyszer mondom nagyon jó a film, hogy történelmi eseményt hiteltelenül dolgoz fel. (már írtam, hogy mely részletekkel van a bajom) Jó példának tudom mondani a Híd túl messze van, vagy A leghosszabb nap c. filmeket. Így is lehet, ezeknek az alkotói próbáltak közelíteni a történelemhez. A halál 50 órája kétség nélkül történelmi filmnek készült, gondoljatok csak az utolsó mondatra: "Ajánljuk ez a filmet annak az egymillió embernek, akik részt vettek a második világhábórú e fontos ütközetében".
davidska 2009 febr. 20. - 10:03:53 Előzmény netvaris
(16/211)
ott a pont...Malmedie, most már beugrott nekem is:)

én egyetértek veled, ha háborús film akkor tényleg legyen hiteles. Egyébként tényleg jó film, én ezzel nem vitatkozok és értem a tigrisek problémáját is, de hát ami feltûnõ hiba az szemet szúr:)

Seten: valóban a "Ryan közlegényben" sem volt ilyen csata( a végére gondolok), de egy történelmi filmnek nem úgy kell hitelesnek lenni hogy egy az egyben lemásol egy jelenetet, hanem az adott csata/háború hangulatát-díszleteit-történetiségét hû módon adja vissza. És szerintem ebbõl a szempontból a "Ryan közlegény" a háborús filmek közül a legjobb (fegyverek, egyenruhák, harckocsik, környezet stb.)
netvaris 2009 febr. 15. - 22:15:48 Előzmény davidska
(15/211)
Nem akarok tényleg szõrszálakat hasogatni :), de sajnos ez van, ha egy történelmi témájú film nem fedi a valóságot. Jövünk mi, amatõr történészek és osztjuk az észt. Szóval bocsi...de nem Bastogne, hanem Malmedie (tényleg bocsi, de legalább ennyiben legyünk hûek a történelemhez). Kéne végre egy olyan filmes cég, ami független mindenkitõl, országtól, néptõl történelmileg hiteles filmeket csinálna. Szerintem, ha egy film történelmi kategóriában készül, akkor legyen hiteles, különben Sci-Fibe sorolom. Bár ez a film egy minden szempontból jó film, mégsem 10 pontos, mert nem hiteles. És nem a tankokkal van a bajon, akkor még nem volt digitális technika, elõ kellett teremtemi mûködõképes tankokat, tigrisek meg már nem voltak már akkor olyan számban, hogy filmet lehessen velük forgatni. A többivel van bajom, de ezt már mondtam. Szóval hajrá, nézzétek!
davidska 2009 jan. 27. - 19:03:31 Előzmény netvaris
(14/211)
valószínû igazad van. a filmet is régen láttam, meg az ardenneki csatáról is régen olvastam, csak volt egy ilyen emlékem hogy ott Bastogne környékén kb 100 amerikai katonát lelõttek. szóval köszi a felvilágosítást :) én sem okoskodni akartam.

közben most veszem észre hogy te is írtad a tankokat is:)
netvaris 2009 jan. 18. - 17:26:36 Előzmény davidska
(13/211)
Még a bemutató képek sem stimmelnek. A 4-bõl csak 1 stimmel. 2 a piszkos tizenkettõbõl egy meg egy riportfilmbõl van.
A fogolygyilkolásról meg csak annyit, hogy a filmben egy mészárlást mutatnak be, az igazság meg annyi, hogy a foglyok szökni próbáltak és ez lett a vége. Persze a történelmet a gyõztesek írják. De vitatkozni nem akarok, tiszteletben tartom a más véleményét, még ha szerintem hibás is.:)
davidska 2009 jan. 01. - 18:15:59
(12/211)
valóban nagy klasszikus a film, de nem akarok senkinek sem a lelkébe gázolni,de sztem a történelmi hûség egy háborús filmben alapdolog ( még akkor is ha 40 éves a film). ebbõl a szempontból a film elég hiteltelen. a tankok amiket német tigris harckocsiknak hívtak a filmben azok valójában M48 pattoon amerikai harckocsik voltak amiket vietnamban használtak elõször. (jó tudom szõrszálhasogató vagyok dehát ez van)

egyébként meg amerikai fogolygyilkolás meg volt az ardenneki csata idején