9/10
hektor16 2015 okt. 22. - 08:22:00 9/10
(4/4)
Meglepett, hogy a világ egyik legjobb balettszínháza nem tud kiállítani 24 kartáncost akik a hattyúk karát eltáncolnák! Amúgy egy kitûnõ elõadást láttam, és valóban csökkentek azok hiányosságok, amelyek az elõadásokat az elmúlt években jellemezték. Azért még akad egy-egy vonalhiba, vagy rossz koordináció, de az összhang a zenével már szinte hibátlan.
Parádéztak a tegnapi sztárok,hatalmas siker volt. Sajnálom, hogy kevés honfitársunk élvezhette, mivel magyar szót, szinte nem is hallottam a szünetben, a folyosókon.
6/10
ambrosius 2015 okt. 10. - 00:11:31 6/10
(3/4)
Hattyúk Tava – másodszor
Örömmel revideálom a tavaszi elmarasztaló véleményem. Az õszi felújítás fõpróbája már érett és kész elõadás volt. Kovács László nem engedte a szólóbetétek tapsaival megtörni a zene lendületét, a balett mûvészek így is kitörõ lelkesedést és tapsokat kaptak.
Kim Minjung és Leblanc Gergely hibátlanul adta elõ a szóló bravúrszámokat, mintha az udvari bál karaktertáncainak be és kivonulásai is helyükre találtak volna, nem zavarva a következõ betétszám belépõjét. Radziush Mikalai Rothbartja hol settenkedõ, hol félelmetes, hol hízelgõ gonosz volt.
Az egyetlen koreográfusi-rendezõi talány számomra a kétszereplõs Pas de trois maradt.
Ismerve az évad kitûnõ szólista szereposztását, most már a biztos balettkarral bátran ajánlom bármelyik estét a nagyérdemûnek.
Krisztina775 2015 máj. 08. - 22:32:46
(2/4)
Siralmas!Az elsõ felvonásban a bûbáj jópofizás váltakozik a szenvelgéssel.A szólótáncosnõ alacsony,vastag combú,csontos felsõtesttel,inkább egy fáradt verébre hasonlított a mozgása,mint egy hattyúéra.Azt sem értem,hogy a férfitáncosokat mi a fenének kell transzvesztitának sminkelni?Nagy csalódás volt,az elsõ felvonás után eljöttünk.10 rongyos jegyünk volt.

https://www.youtube.com/watch?v=4rXv8PRnw1U

https://www.youtube.com/watch?v=1QxgNNJZXkE
6/10
ambrosius 2015 ápr. 25. - 00:29:05 6/10
(1/4)
Elmentem a fõpróbára. Mondjuk azt, próba volt. Hallottam egy klasszikus mûvet sok részletben. Láttam egy balett elõadást, mely szellemében ódonabb volt, mint az eredeti Petipa verzió. Láttam kitûnõ szólistákat, biztos tudással, de kicsit szenvedve, mert észlelték a velük dolgozó kar hiányosságait. Az egész együttes ugyanis még nem készült el az elõadással. Hogy lesz ebbõl holnap premier?
Bajom van a koreográfiával. A III. felvonás táncai hullámzó színvonalúak, az összkép lehangoló. Még a sikerszám négy hattyúnak is csak a lábai mozogtak együtt, de a fejük, tekintetük már nem. A túl sok leállás, erõltetett meghajlás után, ráadásul bizonytalanra sikerednek még az együttes kivonulások is, igaz addig sem sikerült együtt lenni a 3 vagy több párból álló csapatoknak. Persze nehéz, ha 3 irányból kell érkezni, miközben a színpadon csak két oldalról közelíthetõ meg a mélységbõl történõ érkezés is.
Az egyetlen üde, XXI. századi, mai mozdulat a fekete hattyú bemutatkozása utáni odapenderülése és lehuppanása volt a királyné mellé a trónra.
Szeretem a Hattyúk tavát. Örülök, hogy újra repertoáron lesz. Majd elmegyek ismét megnézni, hátha megérik az elõadás.