7/10
APBT máj. 03. 00:33:14 7/10
(9/9)
Szerintem aki abban reménykedik, hogy ebben nem lesz woke, az várja ki a következő évadokat.
Egyelőre (első évad megnézése után, ezt fontos leszögezni) egészen nézhetőre sikerült. Remélem a fent említett irányt, mezítelen csecseket, idétlenkedést itt elkerülik és kapunk egy normális és ütős folytatást.
7/10
nick név márc. 20. 19:06:57 7/10
(8/9)
Az amerikanizáló progresszió, alias woke kitakarodott a középkorias európai fantaziból, ez egy üdítő fejlemény. Bízok benne, nem csak egy kivétel lesz, hanem újra a szabály. Az kifejezetten szimpatikus volt, amikor a sorozat kifejezte, hogy tesz a rajongói elvárásokra (az első rész fa alatti jelenete a kultikus Trónok harca főcímzene után közvetlenül), saját alkotói koncepcióval rendelkezik és azután megy.
Maga a sorozat tetszik, azt nem mondom, hogy bármiféle átütő erővel bírna az első évadában, nem egy minden szempontból hű Trónok harca folytatást, pontosabban előzményt látunk, még ha abban a világban is játszódik. Nem látok benne olyan ambíciókat, mint amik az anyasorozatban voltak, de mindenképpen vannak benne pozitív elemek (mértéktartás, következetesség, a sötétség és a világosság nem együgyű [ha kell nyers] ábrázolása, az atmoszféra és a cselekmény lassú, de működőképes építése, az életszerű nyelvezet és viszonyok megjelenítése), és így is köröket ver minőségben a Sárkányok háza nevű fércműre. Kicsit rövid (és még így is lassan indul be), kicsit szűk, de vállaltan ilyen és végül is nem áll neki rosszul. Kíváncsi leszek a folytatásra, mert az első évad önmagában azért nem különösebben maradandó, viszont mégis biztató a korábbi tendenciákat tekintve. Azt azért nem bánnám, ha majd kicsit kitágulna a szűk világ és az epizódok is hosszabbak lennének.
2/10
Ivy00 márc. 11. 03:28:54 2/10
(7/9)
Amikor megnéztem, az volt az első gondolatom: mi ez?!
Öncélú, dögunalmas. A továbbiakban nem vagyok rá kíváncsi. Szégyen, hogy erre pénzt adtak.
2/10
pulsarito márc. 02. 13:38:34 2/10
(6/9)
Hát ez nagyon gyengére sikerült! Mindjárt az elején két durva, de legalább öncélú ocsmánykodás (f.o.s.ás, nagyf.@.szú pisálás), ami teljesen felesleges és semmi értelme! A történet gyenge, és igazán nem is jut el sehova! a folytatást meg sem nézem!
10/10
steelprophet febr. 23. 07:40:25 10/10
(5/9)
Maximálisan szerethető történet. Nem kicsit más mint a GoT, hanem teljesen, de abban a világban játszódik és inkább az érzelmekre hat.
5/10
penzes699 febr. 03. 14:19:42 5/10
(4/9)
Nagyon lassan indul be! Az első 3 részben alig történik valami. A humorosnak szànt jelenetek sem ülnek. Az aki szereti ezt a vilàgot úgy is végig nézi, de màsnak unalmasnak hathat.
Szerintem az összes Martin adaptáció közül eddig a leggyengébb!!!
4/10
vigilance jan. 27. 10:05:45 4/10
(3/9)
Mikor az első és a második részben megláttam a teljesen öncélú, szandékosan figyelemelterelő sz*rós és nagyf*szú h*gyozós jelenetet éreztem, hogy itt komoly gondok vannak a sorozattal. Zéró dramaturgia, zéró cselekmény, suta jelenetek . Azért adtam neki 4 pontot mert a FOMO miatt nézni fogom, de ez már tényleg a legalja a kreativitás hiányának.
1/10
sanyibacsi jan. 19. 22:40:55 1/10
(2/9)
Gyenge 1/10
5/10
Pantagruel59 jan. 19. 18:01:05 5/10
(1/9)
Megkukkantottam az első részét, és hát közel sem csigázott fel úgy, mint annó a Trónok Harca már a legelső epizódjával. A közelében sincs. Nem hiszem, hogy rászánom magam a folytatására. Félreértés ne essék: egyáltalán nem volt rossz, ezért is adtam rá öt csillagot, csak amolyan semmilyen. Ráadásul, amikor az uraság mesélni kezd, akkor a magyar fordítás 400 évet szinkronizált, holott az angol eredetiben 4000 évről van szó. Azért ilyen alap dolgokra figyelhetnének, mert nagyon nem mindegy.