10/10
Ford Mustang 2011 ápr. 17. - 15:03:49 10/10
(40/80)
Persze hogy egyenrangú, talán a 2. rész és ez közötti "nagy" idõeltolódás miatt nem kedvelik többen, de ettõl függetlenül ez a rész is hozza az elsõ kettõ színvonalát.
Seven7Crown 2011 ápr. 03. - 16:32:13
(39/80)
-Talán úgy fogalmaznék, hogy erõs kezdés után egy hatalmas zuhanás, ami a zárást jellemzi!

-A befejezés, ami még adott esetben eszméletlenül jó is lehetett volna, végelgyengülésen esett át, és ez az egész produkciót magával rántotta!

-Minden elemében az ellenkezõje a nyitó résznek!
-A rendezés, az operatõri munkák, a kivitelezés, és Pacino látványos bukása sokkoló!
-Talán a drámai jelenete emlékeztetett minket arra, hogy ki is Õ valójában, amikor a halott lánnyal a kezében el hisszük neki, és átéljük vele együtt egy gyermek elvesztésével járó fájdalmat!

-Talán még Garcia tehetett volna valamit, de a rászabott szerepe gúzsba kötötte az Õ kezét is!
-A többi színészrõl, pedig jobb nem is beszélni!

P.S.
-Talán a zene az, ami valamit javíthatna, de ugye ez az egész trilógiát végig kísérte!
-/Ami persze bombatalálat volt így is!/
7/10
issti 2010 febr. 28. - 19:27:40 7/10
(38/80)
Az elsõ részhez nem lehet hasonlítani, de a másodikhoz képest nekem nézhetõbb.
NONEEESZ 2010 jan. 28. - 16:50:15
(37/80)
Én ezt láttam legelõször a trilógiábol és tetszett, de aztán, mikor megnéztem az elõzzõ kettõt, rájöttem, hogy messze nem olyan jó mint azok.
Mondjuk Andy Garcia játéka sokat dob rajta, de valahogy már nincs meg benne az a varázs, ami az elsõ kettõt olyan hangulatossá teszi.
Persze Pacino szokásához híven itt is jól alakít.
senseiblade 2009 nov. 05. - 10:54:47 Előzmény Tenebra Mors
(36/80)
Nem is az a gáz ezekkel a kereskedelmi csatornákkal, hogy reklám 20 percenként, ahhoz már hozzá szoktam.. de hogy kivágnak a filmbõl önkényesen jelenetket azt nem tudom lenyelni.. nem is néztem végig csak az 1. részt. nem is beszélve a stáblistáról, ami a filmhez tartozik. nem dísznek van rajta... az embert szépen kivezeti ebbõl a világból, nem pedig kihajitja a tamponok és hüvelygombák meg az intelligens mosóporok közé...
10/10
ghalleck 2009 nov. 05. - 10:39:06 10/10 Előzmény Lord Lucius
(35/80)
Pajtás, sajnálom, hogy még nem láttad - rengetegen viszont igen, és én nem vagyok gondolatolvasó...
RobertDowneyJr 2009 okt. 19. - 16:21:05
(34/80)
Hát mit is mondjak, szokás szerint jajj de tetszett és Vincent egy Isten volt ahogy játszott.. ^^
nem tudom mi baj lehet a filmmel, pedig nekem pont nincs van benne dráma minden. És hogy a Tv2 ilyen késõre tette az az õ dolga, mivel 8kor nem adhatnak 16éven felülieknek filmet... akit meg nagyon érdekel nézze meg, neten.
Rahel 2009 okt. 19. - 10:40:38
(33/80)
-Nem lehet élvezni sehogy!!:((

-De amit meg én nem értek, hogy miért kezdik olyan késõn??
-Vagy ha késõn kezdik, akkor miért nem szombaton adják le, hogy másnap még lehessen aludni?:((
Tenebra Mors 2009 okt. 19. - 09:51:16
(32/80)
"Michael karakterében van egy törés a 2. rész óta. A 2. részben kib*szott ravasz, könyörtelen, racionalista, veszélyes figura. Itt bizonytalannak tûnik (hát Vito a no1)."

Pedig pont ez volt a film alapkoncepciója...

***SPOILER***

Michael rájött, hogy ezzel a hideg stílusával elidegenítette magától szeretteit. Ráadásul Fredo meggyilkolása miatt is furdalja a lelkiismeret. S épp azért kezdett el megváltozni, mert felismerte a hibáit, s azt, hogy bár hatalma nagy lehet, de mindez szart sem ér, ha a feleségét és a gyerekeit elidegeníti magától, illetve kinyírja még a családját is.
Na, meg a "törés" egészen triviális okokból is bekövetkezett: egyszerûen megöregedett Michael. Még jó, hogy vagy 20-25 évvel a 2. rész után nem ugyanolyan "fapofa" hideg természetû, mint volt. Akkor lenne a film gagyi, ha ez a törés nem lenne meg benne, legalábbis szerintem. De Coppolát ismerve ez nagyon is szándékos volt, így érzékeltette azt, hogy a hatalomvágy és a család hogy ütközik össze. Sõt, kicsit ironikus is, hogy Michael a családjáért harcolt a 2. részben, miközben szinte az egész családját elvesztette, saját hibájából is. Erre jött rá a 3. részben, s tragédiája pont az, hogy a film második felében kicsit visszatér régi énje (habár kényszerbõl). Ezért veszti el lányát. A családért harcol agresszív, hideg eszközökkel, ezért pedig bûnhõdnie kell.

Coppola koncepciója szerintem nagyon is ez, s ez szövi át mind a három részt. A hatalom és a család nem összehozható. Sõt, ellentétes dolgok. A hatalom rideg, hierarchikus, sokszor gyûlölettel teli, míg a család meleg, "demokratikus", szeretettel teli kellene hogy legyen. A családért harcolni olyan eszközökkel, amelyekkel a hatalom is megszerezhetõ: tragédia. Ezek összeütköznek, s elõbb vagy utóbb a család tagjai is a hatalom útját fogják keresztezni. Ezért halt meg Sonny, ezért lõtték le Vitot, ezért kellett Fredonak is meghalnia, majd Marynek a 3. rész végén.

***SPOILER***

Úgyhogy a Godfather trilógia igazából Michael tragédiája. Az 1. azért, mert olyan útra sodródik, ahol az általa preferált értékek már nem tarthatók. A 2. azért, mert családja ellen kell fordulnia, hogy fenntartsa a család egységét. A 3. pedig azért, mert meg akar változni, de már öreg, ezért képtelen rá, és elköveti ugyanazokat a hibákat.

Ja, és a TV2 valóban megb***ja, amiért ennyi reklámot ad a film közben. Tudom, tetves marketing, meg ebbõl van a pénz, de attól még utálom. Emiatt kapcsolok erre az amúgy elég színvonaltalan csatornára (sõt, a Godfather miatt kapcsoltam be vasárnap a TV-t), erre nyavalyás reklámokkal bombáznak. Nem is az: elkapcsolok, mert annyira gyûlölöm ezt a szemét konzumista ideológiát, amit közvetítenek, de a nagyobb baj az, hogy megtörik a filmet. Egy olyan filmet, mint ez... Szánalmas.
Na, meg a tény, hogy a mocsok szarokkal megszakítják, s közben az ember érdeklõdése lankad, így elalszik... Velem mindhárom résznél megtörtént ez, a reklámok miatt...
Mondjuk meg van DVD-n, szóval akár nem is kellett volna megnéznem, de egyszerûen egy ilyen remekmûvet nem tudtam kihagyni. Ebbõl mondjuk tanultam, és többet biztos nem nézem TV-ben, már csak a borzasztó magyar szinkron miatt sem.

Amúgy ez a rész nálam 8/10, kicsit haloványabb lett, mint az 1-2, de csak Coppolához képest. Még így is kiemelkedõ alkotás.
twillight 2009 okt. 19. - 09:21:51
(31/80)
Nem értelek. Máskor 30 percenként 15 perc reklám van. Kifejezetten visszafogottak voltak :D
NANU..! NANU..! 2009 okt. 19. - 01:53:30
(30/80)
:)))
Na,... add az ötleteket még nekik és akkor, elõbb utóbb megteszik... ;)
samuszaki 2009 okt. 19. - 00:29:34
(29/80)
A képernyõ jobb alsó sarkából még hiányolok egy kutya vagy macskaeledel reklámot a film közben, így lenne csak felettébb élvezhetetlen.
naphal69 2009 okt. 18. - 23:57:10
(28/80)
Elmegy a tv2 a jó édes anyjába!!!
Nem elég,hogy 25 percenként 10 perc reklám van,ráadásul a legizgalmasabb
leszámolási jelenet közben szakítja meg a filmet.
Kérdem én,hogyan lehet így élvezni egy remekmûvet ha ez a kiba**ott
csatorna ezt csinálja???
Guszti2004 2009 okt. 18. - 23:15:34
(27/80)
Viszont Vincent szerintem telitalálat.
Guszti2004 2009 okt. 18. - 23:05:41
(26/80)
Michael karakterében van egy törés a 2. rész óta. A 2. részben kib*szott ravasz, könyörtelen, racionalista, veszélyes figura. Itt bizonytalannak tûnik (hát Vito a no1).
Ami picit zavar, hogy sok a jelenetismétlés az elsõhöz képest.
nostri 2009 okt. 18. - 21:21:19
(25/80)
Nekem a 2.rész a csúcs, de mind a három része tetszik.
Láttam már párszor, de megnézem ismét.
mapegila 2009 okt. 18. - 20:52:35
(24/80)
Nekem is nagyon tetszik a "Keresztapa trilógia", a mult héten elkezdtem nézni a 2-öt, élvezhetetlen a hosszu reklámok miatt. A második reklám után lekapcsoltam a tv-t. Éjszaka az ember már nem látogatja a hütõt, mosoport sem szalad venni, ugy hogy érthetetlen, ha már nem adják fõ mûsoridõben, min sporolnak a müsorszerkesztõk. Az elõzõekbõl tanulva, ma nem ezt az adót nézem, hiába fut ez a jó kis film.
Rahel 2009 okt. 18. - 19:22:56
(23/80)
-Nekem az elsõ, és az utolsó rész a kedvencem, Neked pedig nem tetszik!

-Van ilyen!
zampano 2009 okt. 18. - 18:24:35
(22/80)
Ez nemhogy nem a koronája a trilógiának, hanem Coppola által is bevallottan a leggyengébb darabja, amit csak az anyagi haszon miatt készített el.
Rahel 2009 okt. 18. - 18:16:52
(21/80)
-Azt hiszem, hogy ez a rész valóban koronája a trilógiának(bár a másik kettõ is remek), és nagyon rossz a sok reklám!!:((