Téma: A Keresztapa

10/10
offtopic
_Freddy_ 2011 dec. 01. - 04:57:44 10/10 Előzmény Ford Mustang
(326/486)
annak aki itt mindig reklámozza a hülye oldalát...csak már kitörölték
10/10
offtopic
Ford Mustang 2011 nov. 29. - 01:12:12 10/10 Előzmény _Freddy_
(325/486)
Ezt kinek mondtad? :D
10/10
offtopic
_Freddy_ 2011 nov. 28. - 15:33:01 10/10
(324/486)
megint ki leszel törölve te kis rohadék, ne itt reklámozd a szar oldalad, és hogy lenne már rossz film a Keresztapa???
10/10
kadar1995 2011 okt. 23. - 11:03:06 10/10
(323/486)
Kb. két éve láttam elõször és akkor megfogadtam, hogy a teljes trilógiát nem nézem meg, amíg nem olvastam a könyvet. Most, hogy elolvastam újranéztem az elsõ részt és így még jobban tetszett. Nemsokára a 2. és a 3. is megnézem.
10/10
dddobence 2011 aug. 29. - 15:59:39 10/10 Előzmény russian
(322/486)
Én is nagyon régóta szerettem volna megnézni, nekem is csak tegnap este sikerült. Lenyûgözõ film. A történet, a kivételezés, a színészek... hibátlan alkotás, mindenképpen 10 pont. Ami külön kiemelendõ, az a film hangulata. Zseniális:)
russian 2011 aug. 27. - 19:31:27
(321/486)
Már nagyon rég óta meg akartam nézni és 2 hónap után végre sikerült. Az elsõ rész a legjobb szerintem. A második már annyira nem tetszett, unalmasabb volt, de attól még nagyon is nézhetõ volt. A harmadik se volt rossz, de nyomába sem ér az elsõ kettõnek. Mindenképpen nézzétek meg. Ez az egyik legjobb trilógia, ami valaha készült. Elsõ rész: 10/9 Második rész: 10/8 Harmadik rész: 10/7
10/10
PivarnyikKrisz 2011 aug. 01. - 17:37:04 10/10
(320/486)
Nem is tudom, hogy várhattam idáig,azzal,hogy megnézzem ezt a lehengerlõ filmet. A filmtörténelem éke- ehhez kétség sem fér. Azt sem tudom,mikor láttam ehhez fogható filmet.
A hátam borsódzott amikor sorra hangzottak el a filmtörténelemben szállóigévé vált mondatok. Ez az érzés néha akkor is elfogott amikor meghallottam az olasz zenéket filmben. Értelemszerûen passzolt film akkori pillanatához. A színészi felhozatal álomszerû. Az összes mesterien alakított, és a „Keresztapa” magyar hangja szerintem valami varázslatos. A cselekmény igaz ami igaz jó hosszan folyik, de ez abszolút nem volt zavaró(némelyik film már olyan hosszú,hogy beleun az ember,ezek a filmek általában laposabbak is), de „ A keresztapa” nem tartozik ezen filmek közé. Egy pillanatig sem unalmas. Végig teljesen élvezhetõ, sok helyen izgalmas. A történet minden mozzanata tökéletesen volt bemutatva, én bevallom, még meg is hatódtam az utolsó negyed óra jeleneténél. Történetesen ennél: SPOILER
Mikor már átvették Don Vito Corleone helyét, és õ kiadja gyakorlatilag végsõ utasítását Michael-nek, vagy ha úgy tetszik inkább tanácsát, és megfáradva otthon marad. Az unokájával elkezd játszani majd összeesik és meghal…
Erre gondoltam
SPOILER vége
Rendkívül boldog vagyok,hogy végre megnéztem ezt a zseniális alkotást. Az égadta világon semmi kivetnivaló nincs a filmben. Maximum pontszám! 10/10. Ezt a filmet kötelezõ megnézni egyszer. Gyakorlatilag az egyik- ha nem a legjobb film amit valaha láttam. Ezzel a mûvel Mario Puzo beírta magát a történelembe. Megérdemelt a film minden egyes díjat,sõt…
10/10
Escobar005 2011 máj. 26. - 19:20:33 10/10
(319/486)
Én hatalmas Keresztapa fan vagyok az elsõ 2 rész nagyon jó, de sajnos a 3. nem lett az igazi! Nem biztos, hogy kellett volna erõltetni, de megértem be kellett fejezni valahogy egy korszak végét!
Én a színészek teljesítményében nem találok semmi fél-e kifogást egyik részben sem! Bár Keaton ez után sem tudtam megkedvelni! James Caan volt a legnagyobb, mint "Sunny" nagyon sajnálom, hogy már elsõ részben megölik! Al Pacino meg ez után a filmek után lett a nagy kedvencem! :)
10/10
Agnesmagnes 2011 ápr. 09. - 02:50:00 10/10
(318/486)
Meg leszek kövezve,de nekem Al Pacino (aki amúgy is az egyik kedvenc színészem) játéka jobban tetszett,mint Brando-é..akinek az arckifejezései,mimikái szerintem túljátszottak.
De valahogy az sem túl életszerû,ahogy Pacino hirtelen átalakul jófiú kedves katonából rossz fiú kemény gengszterré..mégis sokkal hitelesebb számomra a játéka,mint Brando-é.
SPOILER
Keaton-nak azért megemlíthette volna,hogy nem azért ment vissza hozzá,mert annyira szereti és még annyi idõ után sem volt képes elfelejteni,hanem azért,mert a nagy szerelme felrobbant az autóban és kell valaki,aki fiút szül neki..
A végén is fapofával hazudik neki.Keaton is beláthatta volna,hogy ez már nem az az ember,akibe régen beleszeretett..de így is kellett neki a "keresztfiú"..ilyen a szerelem.Vak.
Hiányoltam a nõverõs szálnál,hogy miután agyonlövik az intézkedni akaró testvért,utána már csak a film végén intézi el Pacino a húga agresszív férjét,de akkor se a verés okán,hanem az árulás miatt..
Ha már a nõknél tartunk,az is érdekes,hogy a keresztapát és a filmbeli nejét,a "keresztanyát", sosem lehet együtt látni..mindig csak az "üzlet".
A nõk nem sokat érnek az õ világukban..jók 'arra' meg szülni...Feministáknak nem ajánlom az alkotást. :))
SPOILER VÉGE
Sajnálom,hogy Pacino nem kapott jelölést,pedig én inkább neki adtam volna érte Oscart-t,nem Brando-nak.(Brando helyett az Oscar-t egy indián lány vette át..együttérzésül és tiltakozásul az ellen,ahogy elbántak velük a "fehérek" és fricskának,hogy nem akar része lenni a felhajtásnak,ami Hollywoodban zajlik.)
Pacino sosem kapott Oscart azokért,amikben nagyot játszott..az "Egy asszony illatá"-ért díjazták,amiben ugyan jó,de azért kevésbé,mint pl.ebben a filmben is.
Egyébként meglepõdtem,hogy milyen magas hangja van eredetileg.Mindig férfias szinkronhangot kap.
Szerintem zseniális színész.Minden alakításában tetszett.

A film természetesen 10 pontot kap.Ahogy Al is.;)
10/10
Ford Mustang 2011 ápr. 04. - 17:35:15 10/10
(317/486)
Kb. 5 percet vágtak ki, ha a port jól írja a film hosszúságát, miszerint 171', mûsorújság 166'-esnek írja, és általában mindig olyan hosszú egy film, amennyit az újság ír, szóval nem szokták elírni. Ebbõl következtetek.
10/10
greghouse 2011 ápr. 04. - 12:37:32 10/10
(316/486)
Egyet nem értek. Ha már (tényleg alig reklámmal) leadják a filmet, miért kellett néhány percnyi, rövid, de annál emlékezetesebb jelenetet kivágni, ami ugyan csak pár másodperc, de azóta is olyan híres és hivatkozott, mint a zenéje, vagy más.
pl. 1.: mikor lelövik a Keresztapát, sokat idézett (parodizált) jelenet, mikor a papírzacskót elejti, és szétgurulnak belõle a narancsok. Ez az eredetiben pár másodperc, de sokan "idézték" már filmen.
vagy.
Mikor meghal a Keresztapa, elõtte játszik az unokájával, egy szelet narancsot tesz a szájába, hogy megnevettesse, az unoka attól ijed meg. Itt csak azt láttuk, hogy valamit betesz, az unoka meg sikolt. (Ezt is parodizálta, ha jól emlékszem Leslie Nielsen, dinnyével a szájában.) Nem látjuk. De miért?

Nehogy már ez számítson a sok kemény jelenet mellett.

Az eredeti film 174 perc, itt 171 volt. Három perc ide, vagy oda, pont ezeket a kultikus felvétel részeket kellett kivágni?
leguan 2011 ápr. 04. - 11:41:49
(315/486)
Én el kezdtem nézni, de húsz perc után abbahagytam: ÉLVEZHETETLEN VOLT A SAROKBAN VIBRÁLÓ K*RVA MÛSORISMERTETÉSÜK MIAAT! Egyszerûen szégyen... én tegnap döntöttem el, hogy ha csak
nem olyan filmet adnak le, amiért a karomat is képes lennék odaadni, bojkottálom a TV2-õt. Elmennek a jó édes anyjukba... Szégyen... Lassan az egyetlen nézhetõ csatorna a Filmmúzeum
lesz... ott legalább tiszteletben tartják a filmkedvelõket... Vesszenek a kereskedelmi adók!
És rohadtul szégyelje magát a Tv 2... de nem tudom miért dühöngök: úgysem olvassák a gyökerek,
hogy vinné el õket a vízözön a hülye Megasztárjukkal meg a rohadt Nagy duettükkel együtt!
catrina 2011 ápr. 04. - 11:25:33 Előzmény Ezekiel
(314/486)
Csak két reklám volt az elején.
Az is igen rövid. Mondjuk én felvettem, de média törvény ide vagy oda azt azért nem értem, hogy ha a helyszinelõk és gyilkos számok akár délután is mehet akkor ez miért nem mehet fõmüsoridõben 21-22 óra körül.A tampon,betét és impotencia reklám azok meg bármikor hát ez nekem magas bár a törvényt nem olvastam. A valóvilágról nem is beszélek.
9/10
zz76zz 2011 ápr. 04. - 08:39:49 9/10 Előzmény Maximus Decimus
(313/486)
igaz, aki vegetáriánus az ne egyen húst
algi 2011 ápr. 04. - 00:41:08
(312/486)
Mondjuk adhatnák a tévés verziót, hátha az mehet 16-os karikával is.
10/10
Stevie19 2011 ápr. 03. - 22:58:56 10/10
(311/486)
Pont Will Smith-szel nem kéne viccelõdni, ugyanis remek színészrõl beszélünk. A korhatár besorolás miatt eleve nem is lehetne olyan idõpontban, szóval nincs mirõl beszélni.

Egyébként ez a film természetesen alapmû, én biztos, hogy megnézem, fél háromra megyek dolgozni, addig meg kipihenem magam :-)
10/10
czibi2 2011 ápr. 03. - 21:08:49 10/10
(310/486)
Jó film, tízes. Elõször huszonéves koromban láttam. Azóta sem untam meg, mind a három rész jó, kerek egészet alkotnak. Nem dokumentumfilmrõl van szó, de elképzelhetõ módon ábrázolja a történetet, kiválóak a karakterek.
10/10
sanjust 2011 ápr. 03. - 20:41:01 10/10
(309/486)
Ez így van max. sokadszorra szabad így nézni,de elõször bûn.
9/10
Ezekiel 2011 ápr. 03. - 19:26:39 9/10
(308/486)
Bûn egy ilyen fenomenális filmet a TV2-n megnézni reklámokkal, össze-vissza vagdosva...
Az idõponthoz is gratulálnék, no ezért nem nézek én TV2-t, RTL-t...
10/10
greghouse 2011 ápr. 03. - 19:10:01 10/10
(307/486)
Én is szívesebben látnám a világ valaha készült legjobb 100 filmje közé többször besorolt filmet emberibb idõben, de biznisz az biznisz, a tévé célközönsége a 15 és 30 közötti népség, nekik meg vilszmisz bohóckodása kell. Sajnos.
Aki meg fanatikusan kedveli a Keresztapa (trilógia) filmeket, mint én, az úgyis fennmarad.