Téma: A Király

Blindmouse máj. 17. 20:04:36 Előzmény Sz. Péter
(320/320)
Van ez a fajta szubhumán, ezekből lettek a dépéká tagok is nem is olyan rég. :D :D
Sz. Péter máj. 17. 16:37:41 Előzmény KovacsReka94
(319/320)
Szeretnél egy olyan sorozatot látni róla, ahol csak jókat mondanak és hamisan jó embernek mutatják be?
3/10
KovacsReka94 máj. 17. 13:30:32 3/10
(318/320)
A színészi játék kiváló. A sorozat maga elképesztően negatív, 10 részen keresztül csak azt tudták bemutatni ő milyen rossz ember volt. Én ezt valahogy elhinni nem tudom.
Zitandi jan. 08. 17:31:44
(317/320)
Szeretem az életrajzi filmeket, úgyhogy ezt is megnéztem, és kellemes csalódás volt. Iszonyú nehéz lehet odafigyelni minden apró részletre hogy az autentikus legyen az adott korban. Mindkét színész nagyon jól játszott, de sajnos a fiatalkori Jimmy-ről nekem folyton Pippin hobbit jutott eszembe, Nagy Ervin meg gyakran inkább egy nőimitátorhoz hasonlóan gesztikulált, de iszonyú nehéz lehet eljátszani egy ennyire fura fazont mint amilyen ZJ lehetett.
Emlékszem a 88-as fesztiválra, tini voltam, néztük a tévében, és apukám azt mondta hogy nem semmi hangja van a fickónak, csak hát ezzel a kinézettel be fog e tudni futni... :)
offtopic
Blindmouse jan. 05. 10:36:09 Előzmény janderka
(316/320)
Pedig nem lenne haszontalan alkalmazni, és direkt bezavarni az ilyen forgatási helyszínekre jelenet előtt, hogy "Tedd rendbe.." :D
offtopic
janderka jan. 05. 10:34:28 Előzmény Blindmouse
(315/320)
Bevallom, fiatal éveimben kacérkodtam a filmezéssel, de aztán messze sodorrt ettől a világtól az élet - de az érdeklődés (és talán az affinitás) máig megmaradt. Amit - jobb híján - ilyen szemelésekben élek ki.
offtopic
Blindmouse jan. 05. 10:11:40 Előzmény janderka
(314/320)
Áh, nem, tök jó dolgokat veszel észre, tök valósak a "fennakadásaid".. azt is kiszúrod amit még én sem. :)
offtopic
janderka jan. 05. 09:30:42 Előzmény Blindmouse
(313/320)
Tudom, puffancs kis időspion hörcsög vagyok, de élvezem :)
Blindmouse jan. 04. 23:30:49 Előzmény janderka
(312/320)
A kölyködvoltam nekem is gyanús volt, pedig rühelltem az eddát mindigis, hogy 79-ben még nemigen lehetett.
Újranézéskor direkt figyelni fogom ezeket a hibákat "miattad" innentől :D :D
offtopic
janderka jan. 04. 19:34:47
(311/320)
Tudjátok, én vagyok itt azcállandó kéretlen korszakfelelős. De baszki itt már az első részben csak úgy tólulnak elő a sorozatos időbakik. Az elején rögtön egy 81-es dal (Kölyköd voltam) 79-ben... Aztán a szagelszívós tűzhely és vízórás konyhai mosogatócsap, kesőbb meg a barna Héra panel a szobai cserépkályához (ami akkor az még sárga volt). Az meg hogy a Casanova a Körszállóban lett volna?

Szóval bazdmeg.

Egyébként meg persze mindegy is, mert Zámbó már fiatakon is jóval sutyerakabb primkó figura volt annál, mint ahogy Olasz Renátó kedvesen eljátssza ebven a sorozatban. Úgxhogy nem az anakrinzmusxitt a legnagyobb baki.
9/10
trikolor jan. 04. 13:42:50 9/10
(310/320)
Ha Jimmynek 17 évesen lett volna egy mentora, aki egyengeti az útját és embert farag belőle, akkor komoly nemzetközi karriert is befuthatott volna.
Sajnos sem a családja, sem az akkor a tehetségtelen előadókat ezerrel toló magyar média és zeneipar nem kedvezett ennek az amúgy hihetetlen tehetség kibontakozásának.
Nem lehet tudni mi az igaz, mi a kitaláció a sorozatban, de egy biztos, ahogy ez a fickó élte a mindennapjait, kódolva volt benne a tragikus vég.
A színészi játékok nagyon jók és hitelesek.
Nekem mindkét Jimmy szerep tetszett.
Olasz Renátó zseniálisan hozta a feladatot.
Nagy Ervinnek picit nehezebb dolga volt, mert rendkívül nehéz eljátszani egy nárcisztikus, belső háborút vívó, sokszor alkoholos befolyáltsággal küzdő, egyre jobban lecsúszó figurát. De szépen megoldotta!
Remélem Nagy Ervin nem cseréli el a színészi pályafutását egy kétes politikai karrierre.
Jó ez a sorozat, odaszegezi az embert a fotelhez, mindenképpen ajánlott kategória.
Annak is nagy élmény lehet, aki nem szerette a főhősünk zenéjét.
Számomra a mai napig érthetetlen, hogy a karrierje csúcsán és ma sem játszák Jimmy számait a rádiók, televíziók.
Miközben tudás és hang nélküli, minden tehetséget nélkülöző együttesek, zenésznek nevezett senkik nap mint nap szembejönnek az emberrel.
Sajnos ez is egy tipikus magyar sajátosság.
10/10
bogyocska999 jan. 03. 22:17:28 10/10
(309/320)
Proli, proli.. Hát felkapaszkodott, ;agyképű, kimosakodott c... k! Amikor Rainer-Micsinyei Nóra megjelent az első rész elején, felnyihogtam!
7/10
Dozer jan. 03. 10:02:59 7/10
(308/320)
Jó darabig, egyaltalan nem volt tervben, hogy valaha is megnezzem ezt a filmet,mivel Jimmy zenéje mindig is abszolút távol állt tőlem. Na, es Nagy Ervin sem a kedvencem. De aztan megis megneztem, egész szórakoztató volt.
Nagy Ervin, az ellenszenves karakterekre egészen jó.
Kuttyánszki jan. 01. 21:41:55 Előzmény DUNAWÖLD
(307/320)
Nagyervint én sem bírom, nagyon ellenszenves..(pl. a Kincsem forgatásán is épp ilyen baromi nagyképű volt , mint Jimmyként,- amit szerintem jol hozott. ..)
Politikai ámokfutásáról nem is szólva, - azzal egyáltalán nem fogkalkozom. Viszont a film, filmek- az más. Kétségtelen, hogy jó a filmekben.
Blindmouse jan. 01. 13:51:30
(306/320)
Nem? Hát, ha törvényileg nem, de az univerzum, és a karma kiegyenlítette a "számlát"..
1/10
S@nya 2025 dec. 27. - 22:15:03 1/10
(305/320)
Súlyosan kritikán aluli minőséget képvisel a szememben az a négy perc amit láttam belőle. Szerintem minden idők leg gyengébb magyar produkciója, és Jimmy emlékének meggyalázása!
6/10
nick név 2025 márc. 12. - 08:40:47 6/10
(304/320)
Egyébként tudom, hogy a kulturális bűncselekmény határát súrolja, de a Smells Like Jó Asszonyt egyszer legalább mindenkinek meg kell hallgatnia. Meglepően feljavítja a magyar eredetit, nyilván nem ezért az aspektusért vandalizmus, a közlekedőedény másik velejáró hatása miatt mondható annak. Vagy mondjuk egy vad, delíriumos utazásnak.
mirkokirályfi 2025 jan. 23. - 01:04:26
(303/320)
mivel úgy indul a sorozat, hogy "igaz történetek és hazugságok alapján", nehéz reális képet kapni Jimmyről. De, az első részekben Őt alakító Olasz Renátó alakítása ezerszer hitelesebb, mint a későbbiekben Nagy Erviné, amelyik inkább paródikus, elviccelt, szinte a karakter megcsúfolása. Kár érte
a.dani0227@gmail.com 2025 jan. 06. - 09:06:34 Előzmény DUNAWÖLD
(302/320)

Vidéken még az átkosban ill. előtte voltak cifrább dolgok is. Ópiumos tea meg pálinkás kenyér amivel leszedálták a babát, hogy ne sírjon. Meg földes padlójú lakásban beásták térdig , hogy ne mászkáljon el. Nyilván nem tett egyik sem jó a testi lelki fejlődésnek.

8/10
Lámai Dala 2025 jan. 02. - 22:25:21 8/10
(301/320)