kriszti97 2011 júl. 18. - 00:59:29
(9343/123863)
Bocsi, kicsit lopkodtam Sillából a díjak elnevezésénél :-)))
kriszti97 2011 júl. 18. - 00:56:56
(9342/123863)
Díjak:

1 pont: Ezek egyikének bronz fokozata:
Seol Hee mosolya
Csonszu szeme
Yong Dal és Hwang elöljáró zenéje
Seo parancsnok kardja
2 pont: Ugyanezek egyikének ezüst fokozata
3 pont: Ugyanezek egyikének arany fokozata
4 pont: Ezek egyikének bronz fokozata:
Jang úrnõ kulcsdísze
Inhyeon szépsége
Sukjong koronája
5 pont: Ugyanezek egyikének ezüst fokozata
6 pont: Ugyanezek egyikének arany fokozata
7 pont: A királyság zafírja
8 pont: A királyság jádeköve
9 pont: A királyság ametisztje
10 pont: A Dong Yi érdemérem
kriszti97 2011 júl. 18. - 00:42:35
(9341/123863)
A vizsga célja, hogy játékosan felidézzük a 60 rész eseményeit. Mindenki felkészül néhány kérdéssel, amit a vizsgán feltesz. Névsor szerint haladunk, amint mindenki jelentkezett, összeállítom a névsort. 20 mp áll rendelkezésetekre a kérdés megválaszolására. Minden helyes válasz egy pontot ér.

Lesznek díjak is, pár perc és felteszem õket. Nem kell nagy dologra gondolni, csak jelképes díj lesz.
8/10
Koczina Judit 2011 júl. 17. - 23:38:54 8/10
(9340/123863)
Majd írjátok meg, mit kell csinálni ...

Jelentkezési lap:

1. Tilli
2. kriszti97
3. taylor88
4. K.Judit
5.
6.
7.
8.
9.
10..............

ÍRJÁTOK FEL MAGATOKAT! :-))))))))))))))))))
8/10
Koczina Judit 2011 júl. 17. - 23:07:04 8/10 Előzmény mioka1
(9339/123863)
http://deiner.proboards.com/index.cgi?board=daejanggeum&action=display&thread=2847&page=220

Sajnos az övé koreai nyelvû, az ügynökségé is (NOA), szóval maradtam a Chicago Korean Drama Fan Club - MJH (JJH) oldalon, aminek föltettem a linkjét. Ezt egy Új-Zélandon élõ koreai nõ (a nickje "djg" indította 2005-ben, aki minden koreai csatornát lát, persze minden hírhez, újsághoz hozzáfér, és úgy érezte, erre más is kíváncsi lehet. Sokan csatlakoztak, akik kínai, japán, vagy egyéb ázsiai nyelvû újságokat olvastak, és amint hírt találtak, azonnal megosztották velünk. Ahogy terjedt a Palota Ékköve, úgy nõtt a látogatók száma, elég sok fotó került föl. Én pár éve fedeztem fel, ezért kellett visszamenõleg elolvasni az egészet.

Amióta közösségi oldalak léteznek és amióta egyre több koreai hírhez lehet angolul hozzáférni, az oldal elveszítette a jelentõségét, ritkán van valami újdonság, de még mindig sokan olvassák. (Én nem vagyok fönt sem a FB-on, sem a Twtteren, de olvastam, hogy õ igen.) Vannak rajongói, akik még a külföldi útjaira is elkísérik, sõt odarepültek legutóbb Taiwan-ra és Hong-Kongba is, hogy a fan meetingen ott lehessenek. Ehhez minden lépésérõl tudniuk kell, beleértve, hogy mikor, milyen járattal érkezik, hol száll meg stb. Mostanában ment Japánba is, majd keresgélek hírt, ha lesz idõm.

Az új filmje Kínában játszódik "On the road" az ideiglenes címe. Egy férfi és egy nõ találkozásáról szól, egy része azt hiszem vonaton játszódik. Még idén bemutatják. Én is kíváncsi leszek rá.
kriszti97 2011 júl. 17. - 22:47:18
(9338/123863)
Jelentkezési lap:

1. Tilli
2. kriszti97
3. taylor88
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10..............

10/10
taylor88 2011 júl. 17. - 22:44:22 10/10
(9337/123863)
Jó én is benne vagyok.
10/10
taylor88 2011 júl. 17. - 22:43:54 10/10
(9336/123863)
Rendezhetünk felõlem. De felmegyek majd szerintem Sillázni is egyet ha lesz majd verseny. Remélem senki sem veszi véresen komolyan. Mert ez nem vérre megy.:D
kriszti97 2011 júl. 17. - 20:50:39
(9335/123863)
Ez jó ötlet :-))) Én már gondoltam erre az elsõ Silla-vizsga után, csak hát szépen elfelejtettem leírni ide az ötletemet. Benne vagyok.

Jelentkezési lap:

1. Tilli
2. kriszti97
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10..............

Aztán dátumot is keressünk. Egy-két héten belülre gondoltam, lehetõleg hétvégén.
10/10
dorombka 2011 júl. 17. - 20:45:11 10/10
(9334/123863)
:)))
Nálam a kalap rózsaszín ;-)

Nekem tetszik, de nem én választok...
Csak a harcos temperamentumot akartam érzékeltetni ;-)
9/10
mioka1 2011 júl. 17. - 17:42:15 9/10
(9333/123863)
rájöttem:)
hát ilyen csak a mesében van..hogy valaki szép, okos, jó, és kiderül, hogy még tehetsége is van! Jól megfordult az élete! vajjon milyen filmen dolgozik most?
köszönöm a történetet...még pár napig még kitartanak a JJH filmek,most egy kicsit a notebook is megemberelte magát és odakint megy az öntözés...annyira száraz a föld, hogy minden vizet elnyel,mostmár el kellett indítani a gyümülcsfák öntözését is, mmert kezdik ledobálni a termést--nem jöhet annyi esõ, ami elég lenne

ez csak egy kis a4-es nagyságú amilo mini ui 3520, nagyon forrósodik és már a billentyûzetet is cserélni kellett..nem való csak inkább utazáshoz, meg 1-2 óra böngészéshez, fotók kezeléséhez..de csak 1 kg, majd 3 éves

A silla királyság, ami az m2õn megy? kár,hogy nem olyan szépek, mint késõbb:)

meg tudnád mondani az amerikai rajongói oldal címét?de azt õ menedzseli valamilyen szinten??:)
8/10
Koczina Judit 2011 júl. 17. - 13:03:54 8/10
(9332/123863)
Bocs, az elõzõ hsz. Miokának szól.
8/10
Koczina Judit 2011 júl. 17. - 12:53:08 8/10
(9331/123863)
Ne keseríts el, most készülök laptopot venni. Azt hittem, azután minden simán fog menni.
A Spotlight-ban az ordítást nehezen szokta meg. A szerepéhez hozzátartozott, hogy néha a beosztottaival kegyetlenül bánjon (nevelési célból), de ez nem tart sokáig, utána már szinte kenyérre lehet kenni. Kicsit nehézkes volt nézni a filmet, mert sok a szöveg (két-három soros felirat), sokszor meg kellett állítani, hogy egyáltalán végig tudjam olvasni.
Amikor megkereste a rendezõ (PÉ) azzal, hogy neki szánta Sukjong szerepét, éppenséggel nem vágyott kosztümös sorozatra, de elég okos és azonnal meglátta benne, hogy neki való, és hogy MJH után ez a szerep is nagy siker lesz. Ezért, és a rendezõ iránti tiszteletbõl vállalta el. Gondolom nem bánta meg, és bár a királyt lehetett sokszor kritizálni (ami nem az õ, hanem a forgatókönyv hibája), szerintem kihozta belõle, amit lehetett. Szerethetõ lett és ez is volt az fõ cél.
A can't marry egy remake. Az eredeti film magyar címe "Lesz ez még így se" (Jack Nickolson, Helen Hunt), amibõl a japánok írtak egy 16 részes sorozatot. Az is nagy siker volt, és azt vették át egy az egyben a koreaiak. A távol-keleti társadalom egyáltalán nem tolerálja a szingliséget, abból indulnak ki, hogy aki egyedül él, azzal valami nagy baj van. A film egy kicsit ezt a szemléletet akarja árnyalni. Szerintem ez sikerült. Valószínûleg szándékos volt az is, hogy JJH túl szexi ehhez a szerephez. Úgy is öltöztetik, úgy is fényképezik, hogy ez ne maradjon titokban (egy pillanatra még a meztelen hátsóját is lehet látni :)))).

Életrajzról nem tudok, én egy több mint 200 oldalas amerikai rajongói oldalt olvastam végig :), onnan tudok mindent. Az adatok fönt vannak a wikin, a lényeg, hogy valami mûszaki típusú egyetem, és három év katonai szolgálat után egy reklámügynökségnél dolgozott fotósként, fotodesignerként, amikor úgy adódott, hogy Takesi Kaneshiro (a híres hongkongi sztár) nem tudott elmenni egy fotózásra, és õt kérték fel, hogy helyettesítse. Már akkor szóltak neki, hogy érdemes lenne próbát tenni a filmnél, de nem akarta, mert szerette a munkáját, azt pedig nem tudta, hogy egyáltalán van-e tehetsége. Egy év után aztán hagyta magát és elvállalt valami kisebb sorozatot. Ez 2000-ben volt, 29 éves korában. Három év múlva kapta meg MJH szerepét a PÉ-ben, és onnantól már mi is tudjuk követni a pályáját. MJH nemcsak népszerûséget, hanem hatalmas terhet is jelentett számára, amiért persze hálás, de sokáig benne volt a bizonyítási kényszer, ma már sokkal lazább, nagyon szereti csinálni.
A családjáról annyit tudok, hogy egyedüli gyerek, a szülei buddhisták. 2004-ben elvette feleségül azt a lányt, akivel már hat éve együtt volt (persze ez is tetszett a rajongóinak:), 2005-ben született a kisfia.
Azóta kiderült az is, hogy elég sokoldalú, sportos (kosárlabda, baseball, legújabban pedig sziklát szeret mászni), könyvet ír, a fotóit is kiállították már, sorra kérik fel tiszteletbeli funkciók ellátására is ... szóval sínen van. És már 40 éves. Õrület.
8/10
Koczina Judit 2011 júl. 17. - 11:28:00 8/10 Előzmény dorombka
(9330/123863)
Ez a Tajpan c. filmbõl egy jelenet. Könyvben is megvan, nagyon tetszett, amikor olvastam.
8/10
Koczina Judit 2011 júl. 17. - 11:22:28 8/10 Előzmény dorombka
(9329/123863)
A világ legfejlettebb országait tömörítõ nk. szervezet az OECD, melyhez Magyarország és Korea ugyanabban az évben, 1996-ban csatlakozott. (Csak mi májusban, õk decemberben.) Kommentár nem is kell :((
8/10
Koczina Judit 2011 júl. 17. - 11:16:45 8/10 Előzmény dorombka
(9328/123863)
Köszi!
9/10
mioka1 2011 júl. 17. - 09:43:29 9/10 Előzmény Koczina Judit
(9327/123863)
köszönöm a választ...én is így éreztem:) , a miss kimben is énekelt néha:) , nagyon szép a beszédhangja is
ja már keverem a filmeket, az alárendeltebb nemi szerep az a miss Kim-ben volt..bár a cant marry-ben is van jócskán ebbõl...a pasi tökéletes, csodálom, hogy nem szedik szét...:), a királyban ez nem jött ki ennyire, s talán ezért is jobban lehetett a játékára koncentrálni, a testiség viszavonul a nagy köpönyegek alá...:)
Egyébként sem túl erotikusak ezek a filmek, úgy 6 éves a korhatáruk:)
Ilyen szemérmesek a koreaiak, vagy ennyire kifinomult a kultúrájuk? Amúgy meg meglepett ezeknek a limonádés filmeknek a hihetetlen sokasága a dráma honlapon...ez nagyon amerikai beütés, átitatva a koreai mentalitással
van egy facebook-os rajongói oldal, de szerintem azt nem õ csinálja
Szép vasárnapot!
9/10
mioka1 2011 júl. 17. - 09:28:49 9/10 Előzmény Koczina Judit
(9326/123863)
elkezdtem a spotlightot, ez nagyon ó minõségû és sok közeli felvétel van...sajnos megint elromlott a notebookom tápkábele és sajnos már a gatyám ráment az ujakra, nem tudom mitõl romlik el mindegyik, pedig már annyira vigyázok rá...nagyon várom az új filmet, én is nagyon szurkolok neki, mert nagyon nem mindegy,milyen szerepet kap, ez nagyon látszik, ha fejlõdésében szemléljük a filmeket, hogy hol tudja kihozni magát legjobban....persze egy hosszú, jó sorozatnál nagyon sok alkalom adódk, ezért is a királyi házban szerintem a legjobb, vagy lehet, hogy ebben dongi is szerepet játszik? szerintem az igazságos hatalom gyakorlása áll neki a legjobban, bár a nyavalygást is szereti, és nagyon szeret gyõztes is lenni:)
a cant marry nemileg alárendeltebb szerepe nem igazán az õ világa:)
hol találok életrajzot? mit is mondtál, mi volt elõtte a foglalkozása? fotós, vagy építész?:)

nem megy feljebb 15 %-nál a pc töltése, úgyhogy megyek a kertbe és megpróbálom helyreállítani az öntözõrendszert, hiába vártam az esõt...

hûsítõ perceket kívánok!
10/10
dorombka 2011 júl. 16. - 15:49:15 10/10 Előzmény Koczina Judit
(9325/123863)
"A kurtizán lehet, hogy valaha szép volt, de sajnos rajta látom a sziké nyomait "

Szakénak olvastam a szikét...
Nincs is bennem elõitélet, hm :DDD
10/10
dorombka 2011 júl. 16. - 15:45:45 10/10
(9324/123863)
"miért tetszenek egyes férfinak jobban az
ázsiai nõk, mint mondjuk egy vérbõ, mediterrán típusú nõ"

Eltekintve az esztétikai ízlés különbözõségétõl szerintem
a törékenység, kislányosság vonza õket, védelmi reakció ébred bennük, és õk így férfiasabbnak érzik magukat .
Továbbá és nyugodtabb is az élet egy alkalmazkodóbb hölgy mellett, mint egy latinos barnával :))