Mara60 2013 okt. 26. - 13:22:59
(50103/123863)
Igen, végül is a fiúknak igazuk van. Az, akit másnak kell megvédeni, nem való oda.

És így visszagondolva, pont ez volt a probléma a BOF lánnyal is, túl sokszor kellett õt megvédeni. A bajban pedig inkább visszahúzódott a páncéljába. Ez a lány (eddig legalábbis) mindig szembeszáll.
Pontosan ez a tulajdonsága tetszett meg mind a két fiúnak benne.

Számomra nagyon érdekes a két fiú hozzáállása a lány helyzetéhez. Tan ugye rögtön hazudik neki egy pénzes hátteret, míg Choi viselkedése inkább arra ösztönzi, hogy a lány vállalja fel önmagát, és álljon ki magáért.
9/10
Rhubarb 2013 okt. 26. - 13:19:33 9/10
(50102/123863)
Ez a sorozat egy "eye candy" is nekem, bevallom..
Mert ha lapos is a sztori, bizony nem unatkozom, mert mindig feltûnik valaki, aki miatt érdemes a képernyõt nézni.
Heti 2x 1 órára nekem belefér. Ha megunom, abbahagyom. :))

Igen, biztos lesz még valami YD és Tan között.

Most én arra vagyok kíváncsi,hogy YD beleesett-e a lányba vagy csak felhasználja Tan ellen.
Mert nekem ez nem teljesen egyértelmû, hol így, hol úgy gondolom.
Tegu 2013 okt. 26. - 13:05:25
(50101/123863)
Mondjuk, ezzel azért sok ujat nem mondanak, hogy is hangzik a védekezés, amikor éppen összeesküvésre készülõdnek az udvari intrikusok? - Vagy te ölsz vagy téged ölnek meg.-
Azért mindig van egy földi tüske, amibe beleléptek ezek a nem igazán magasztos eszmékkel magyarázkodók, ami általában ki is derül, Minho utalgat is valamilyen eseményre, ami közte és bátyja között történt még fiatalabb korában, s azt is tudjuk, hogy Choival jó barátok voltak sokáig, együtt kinozták a nem odaillõket.
VAlami történhetett, talán valami szerelmi vagy családi ügy.
Bonyodalomnak viszont ez még édeskevés, na majd elválik.
Az nekem is beugrott, hogy most Choi a Bof Joon Pyo-ja, csak durvább kiadásban, s én ugy gondolom, hogy lehet utálni, semmi olyat nem tett eddig, amiért megérthetném az agresszivitását, s egyelõre a forgatókönyv is ezt célozza, de ez ismerõs, a gonosz nagyon gonosz, s mikor már kellõképp megutáljuk, kiderül az ok, háttér, s a végén még akár sajnálhatjuk is a szereplõt, megszokott recept.
A story egyelõre vérszegény számomra, még ugy is, hogy nem igazán figyelek rá.

Mit szólsz a GoF-hoz? Ellaposodott az is a végére, nem?
9/10
Rhubarb 2013 okt. 26. - 12:55:33 9/10
(50100/123863)
"Ezért is nem tudom Choit utálni, mivel egyértelmûen felismertem benne Goo Joon Pyo-t, mint ahogy Tan viszont Yoon Ji Hoo-ra hajaz."

Abszolút!

Én kevésbé értek egyet, hogy rút félénk kiskacsa lett volna Jandi. De nem láttam a japán verziót.
Azt hittem simán közbevág az új lány, mikor a szemüvegest alázat YD. De nem, és végül is érthetõ okokból.
Mara60 2013 okt. 26. - 12:48:16
(50099/123863)
Tény, hogy az Örökösök elég lájtos sorozat.
Számomra viszont az az érdekessége, hogy olyan, mint ha a BOF visszája lenne. Mintegy magyarázatot ad az F4 jelenségre.
Szóval, amíg a BOF-ban a fõhõsöket egy izgalmas szituációban ismerhettük meg, majd onnan fejtették tovább a karakterüket, és életüket. Az Örökösökben pont fordítva történt a dolog. Elõször ismertük meg a szereplõket külön-külön, és csak az ötödik részben rakták õket össze. A karakterek, a kapcsolatok, a helyszínek és a szituációk megegyezõk, csak a nézõpont más. Viszont épp ennek a más nézõpontnak köszönhetõen elvesztette azt a tündérmesés jellegét, és inkább a realitásra törekszik.
Míg a BOF-ban az F4 menõnek tûnt, addig itt a viselkedésük visszatetszõ. Pedig ugyanolyanok.

Ezért is nem tudom Choit utálni, mivel egyértelmûen felismertem benne Goo Joon Pyo-t, mint ahogy Tan viszont Yoon Ji Hoo-ra hajaz. A csajszi pedig hajszálra megegyezik az igazi Hana Yori hõsnõvel. A gondolkodása, a stílusa, a harciassága. (a BOF legfõbb hibája ugyanis az volt, hogy megváltoztatták a hõsnõ karakterét, így lett az öntudatos amazonból egy félénk rút kiskacsa)

Ugyanakkor, a nézõpont miatt, jobban rálátunk a mozgatórugókra. Azt írtátok, hogy majd kiderül, mitõl ilyenek a fiúk. Csakhogy ez már rég kiderült. Choi megmondta rögtön az elején, és most a 6. részben Tan ugyanezt az elgondolkoztató érvet hozta fel.
Ez nem csupán egy iskola. A chabolok itt tanulják meg, hogyan kell "király"-nak lenni. Ami ugye egy elég kemény foglalkozás. Csak az lehet vezetõ, aki tud harcolni, aki kibírja a kemény kiképzést. Szóval a fiúk dolga az, ami a ragadozóké az állatvilágban, hogy kiszûrjék a gyengéket, és csak azokat a diákokat engedjék ott maradni, akik ki tudnak állni magukért, az igazukért.
Tegu 2013 okt. 26. - 10:19:48
(50098/123863)
Nem azért hozta oda, hogy szüljön, hanem gondolom, alkalmazottnak, aztán a férj inkább Minho anyját választotta, nem csodálkozom:)
Én még mindig nem vagyok tisztában néhány szereplõvel és kapcsolattal, elég szaggatottan láttam, vissza kéne nézni, de elég unalmas.
RAchel anyjának kapcsolata volt a titkárral valamikor, ugye?
Az a kis szemüveges pofozózsák, akit állandóan bántanak már volt egy másik sorozatban is, uilyen megalázott helyzetben, de nem ugrik be, melyikben.
9/10
Rhubarb 2013 okt. 26. - 10:00:22 9/10
(50097/123863)
Bizony nem lakik ott a 2. feleség.. szép is lenne, ha ott lakna egy fedél alatt a szeretõvel.
Õ hozta volna oda a szeretõt, hogy szüljön? Nekem ez nem esett le, de lehet.
De minek ment volna ebbe bele a papa, amikor már volt egy fia?
Én is kb az 5. részre lettem tisztába azzal, hogy ki kicsoda.

Nagy meglepetés lesz a szemüveges titkár.. legalábbis okozott nagy meglepetést :D
Tegu 2013 okt. 26. - 09:45:35
(50096/123863)
Lehet, nem figyeltem erre az elején, mert kicsit zavaros volt a sok uj szereplõ, mintha a családi regiszterrõl beszéltek volna, ahonnan ki lehet kerülni. De azt hiszem, nem lakik ott a 2. feleség. Mintha õ hozta volna a házhoz a szeretõt.
Milyen már Minho apja, aki soha nem ölelte át Minhot a bátyja jelenlétében?
Ugy egyáltalán, rosszul emlékszem, mintha a házasságtörés büntetendõ lenne D-Koreában?
9/10
Rhubarb 2013 okt. 26. - 09:32:30 9/10
(50094/123863)
Nem vette el.
Sztem el se vált a hosszú hajútól.

Min Ho anyja is odamondta a hosszú hajúnak, hogy õ csak a 2. feleség.. Mintha szinte egy szinten lennének.

Ja gazdag pasik megengedhetnek ekkora udvartartást, így...érdekes.
Tegu 2013 okt. 26. - 09:30:30
(50093/123863)
Mondjuk, nem az esetem, de most az a dolga, hogy mindenki megutálja, mert velejéig gonosz. Aztán majd kiderül, hogy nem is, neki is vannak érzelmei, biztosan a lányt fogja zaklatni szerelmével, s megtudjuk, mi az oka, ami miatt ilyen agressziv, apját elnézve, nem csodálkozom.
Tegu 2013 okt. 26. - 09:27:49
(50092/123863)
Ezt felfogtam, arra nem emlékszem, hogy elvette volna Minho anyját az apja.
Minho apjának volt egy felesége, aki meghalt, a 2. feleség nevelte fel MInho bátyját a merev arcu mélyhangu látszólag érzelemhiányos Kim Wont, akinek egyelõre nem tudjuk, a féltékenységen kivül mi a baja Minhoval.
De rájöttem, te azon csodálkozol, milyen nehéz a 2. feleségnek, miért nehéz, rendesen pofozgatja Minho anyját, s bevallottan szeretet nélkül nevelte fel a megörökölt gyereket. Szülni viszont nem tudott.
Tisztára, mint egy királyi udvar:))
9/10
Rhubarb 2013 okt. 26. - 09:25:55 9/10
(50091/123863)
Már a promóban is tetszett YD :) Az arca olyan érdekes. Máshol csúnyának tartják, de nekem nem csúnya, de könnyen tud csúnya lenni..
Meglepett , hogy mekkora genya volt a legutóbbi részben.
9/10
Rhubarb 2013 okt. 26. - 09:20:50 9/10
(50090/123863)
Nem Min Ho anyja a 2. feleség. Min ho anyja a szeretõ, aki ott lakik a házban.
1. feleség a bátyus anyja (meghalt)
2. feleség a hosszú hajú nõ (aki a Secret Gardenben az HB anyja volt)
Tegu 2013 okt. 26. - 09:04:22
(50089/123863)
Miért?
ferenc12 2013 okt. 26. - 08:29:08
(50088/123863)
Mivel tulhaladtátok a 10.részt,felhivnám a figyelmeteket,hogy öngyujtóval nem lehet a az un"gyujtózsinórt" meggyujtani.
Tegu 2013 okt. 26. - 08:24:07
(50087/123863)
Biztos, hogy elvette feleségül Minho anyját a pasi? Már nem emlékszem. Minho is elég furán bánik anyjával.
Szinte biztos voltam abban, hogy neked tetszik YD, ejnye, pedig most éppen az a panel megy, hogy bemutassák, s jól megutáltassák Youngdo gonoszságát, aztán majd biztosan megtudjuk, hogy mitõl ilyen erõszakos, s megbocsátunk neki?:)
Apja sem szimpi.
Nekem egyelõre elég soványka a történet.
ferenc12 2013 okt. 26. - 08:23:33
(50086/123863)
Megvárunk.Utána keresni kellene valami vidámabb sorozatot,amely közérdeklõdésre tarthat számot./
ferenc12 2013 okt. 26. - 06:54:20 Előzmény bori3
(50085/123863)
Megvan.A 10.rész,amikor Yon Sam Soon parancsnokot temették.Amit énekelnek az egy lelkesitõ katona dal,
9/10
Rhubarb 2013 okt. 26. - 00:38:46 9/10
(50084/123863)
ROAD:
Nekem már csak 2 rész van hátra, lécci várjatok meg a kibeszéléssel :))

Nos ez a 18. rész úgy kellett , mint egy falat kenyér.
SJS miatt kezdtük el nézni a sorit, de Sin Tae Hot alakító színész számomra a kb. a 10. résztõl meghatározóbb.