10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 14. - 09:38:02 10/10
(20963/123863)
Mosolygós reggelt és hétvégétkívánok Mindenkinek !
offtopic
Proszt 2012 ápr. 13. - 19:18:22
(20962/123863)
Tõlem nagyon-nagyon távol áll.
10/10
taylor88 2012 ápr. 13. - 19:04:10 10/10
(20961/123863)
Semmi baj. Úgy tûnik, hogy Kim Ki Duk gondolatvilága közelebb áll hozzám, mint hozzád.
10/10
puszilva 2012 ápr. 13. - 19:00:27 10/10
(20960/123863)
Barackfavirág.
100%ban a miénk.
offtopic
Proszt 2012 ápr. 13. - 18:07:16
(20959/123863)
Szerintem rém rossz egy film, de tudom, ízlések, pofonok.
9/10
mioka1 2012 ápr. 13. - 18:05:59 9/10
(20958/123863)
nem csak a 14 vagy 10 perces részekrõl van szó?:)
9/10
mioka1 2012 ápr. 13. - 18:03:41 9/10
(20957/123863)
nekem a Palota ékköve volt az elsõ..már a fele körül járhatott a sorozat,mikor néha akkor kapcsoltam be a tv-t és a 2., 3.alkalommal, amikor belebotlottam, elkezdtem nézni a furcsa házakat,meg öltözékeket...aztán már minden részt igyekeztem megnézni, néhány rész után megnéztem a sorozat címét is...engem az idegensége fogott meg, a királyi konyha fantasztikus tisztasága, az ételek, gyógyfüvek sokfélesége, az a gondosság és szakértelem, ahogy az ételeket készítették és tálalták..soha nem felejtem el, hogy a királynk azt tanácsolta a dzsanGüm, vagy hogy hívták, hogy nyeljen negyvenszer minden nap, mikor betegeskedett..én mindig csak 10 -ig jutok, mert elfogy a nyálam:)
egy kicsit érdekelt a történet is, de nem szerettem a sok nõt,meg cselszövést. Legjoban a téli jelenet tetszett, amikor elmennek a palotából vidékre, az nagyon szép volt..azt hiszem, az elsõ felét nem is láttam..ja meg még megnéztem, melyik országról szól a történet..
ezzel ez le is záródott, aztán, valahol a 20. rész körül egy részt láttam akirályi ház titkaiból, és ott Dongi alakja nagyon megfogott, a történet is tetszett, majd késõbb, a vége felé, nagyon megtetszett a király játéka..akkor jöttem ide a fórumra. és Judittól fõként rengeteg dolgot megtudtam..nekem a király magyar hangja is nagyon tetszett, én is olyan vagyok, mint a kiskacsa, mondaná Bidám, megyek a hang után, amit elõször meghallottam...most Bidám magyar hangja után jelenleg, meg is nézem, ki az...nagyon muris ez a szinkronhang-színész kapcsolás, kicsit morbid nálam..vagy másnál is ilyen erõs? mikor hallgatom a tv-t és pl. Bidám éppen egy pingvint alakít ..:)
aztán megnéztem az összes fellelhetõ JJH filmet, majd itt a többiek nyomán a "painter of the wind-et. Ez lett a No. 1. és Park Shin Yang meg MGY összes filmje következett. Aztán végégizguluk a gyökeret, ennek Sajongja, Han Seuk is a kedvencem lett, õt is nagyon sokra tartom. Meg is néztem 1-2 filmjét, de thrillerek és én azokat nem nagyon szeretem, mert túl valóság szagúak. És most itt vagyok Shillánál, ott a fórumon pedig errõl lehetett nagyon sokat megtudni. Most már 3. szorra látom, miközben keresem a következõ kedvencet...de még nem jött el...
most minden most futó sorozatba belekukucskálok, nem fogott meg semmi, a régiek közül sem. Megnéztem egy csomó Bidám/KNG filmet is, egyikben sem olyan jó, mint Bidám. Tegnap belekaptam egy 79.részbe valami 400 körüli Gorgumicsoda, tetszik, hogy olyan ósdi minden és csak férfi harcosok vannak...gondolom, a vége felé jár, és sok van benne Shilla akkori történelmébõl..de nem hinném, hogy vissza fogom nézni...
Azt hiszem, nekem sem ártott meg a filmnézés, bár a szememnek a fórumozás nagyon, mert fehér a háttér..nem tudjátok, nem lehet ezt fekete háttérre átállítani, vagy barnára? A gyengén látóknak...:)
Na, ennyit röviden:) magamról
10/10
taylor88 2012 ápr. 13. - 17:47:12 10/10 Előzmény Koczina Judit
(20956/123863)
Judit megnéztem az Íj címû koreai filmet. Külön köszönet, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Nagyon jó film. Írtam is róla egy kis irományt a Lee Yun Ki topikban ami úgy nagyjából az én gondolatvilágomat tartalmazza a film kapcsán. Nemrég egyébként le is vetítették a KKK-ban. Remélem, hogy itt páran tudunk majd beszélni a filmrõl.
10/10
taylor88 2012 ápr. 13. - 17:38:54 10/10
(20955/123863)
Azt hiszem nem veszed most zokon ha azt írom neked, hogy még egy értelmezõ kéziszótár segítségével sem tudlak olvasni. :D
Persze félre ne érts, ezt nem bántásból írom. Mellesleg, ahogy látom Lee Yo Won-ba a nagy kedvenc. Õszintén szólva engem a mosolya inkább irritált a Sillában mint, hogy megdobogtatta volna a szívem.
Lee Young Ae viszont nekem is a nagy kedvencem. Ennek viszont örülök mert ezzel van közös kedvencünk is. Bár ahogy néztem róla fotókat, egyre jobban feltûnt nekem, hogy évrõl-évre mennyit változott az arca. És nem az öregedéstõl.
9/10
mioka1 2012 ápr. 13. - 17:22:28 9/10
(20954/123863)
sziasztok! ez nagyon érdekes, ezek a beszámolók, ki hogy, miért..:)

a festõt a sorozatban Park shin Yang jatssza, ha erre gondolsz, és nem a Portrait of Beauty-ra...õ viszont biztosan nem játszik a yi-sanban.

nekem õ az elsõ számú kedvencem, és szerintem Bidám/KNG rá hajaz fiatal kiadásban, bár a mimikája finomabb, de az átütõ erõ szerintem kevesebb, az inkább Yusin/UTW -hez hasonló

Dehát KNG még fiatal, PSY pedig már nem kap fiatal szerepeket
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 13. - 13:39:38 10/10
(20953/123863)
Azta , Te fiju, már megint alapos voltál, mint mindig.Köszönjük
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 13. - 10:16:43 10/10
(20952/123863)
Csak beköszönök, majjövök
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 13. - 09:51:15 8/10
(20951/123863)
Örülök, hogy elõkerülsz néha, ha szükség van rád.
Máris összejött öt fiú, akik koreai drámákat (is) néznek :))

Különben nálam is valahogy ugyanígy alakult ki a függés. Már nem emlékszem, hogy csatornaváltáskor hányszor akadtam bele a PÉ-be, mindig továbbmentem, elriasztottak a hatalmas hajfonatok (vagy épp valami mást kerestem). Tudom, hogy egy csomóan a fõzés miatt hagyták ott a sorozatot.
Csak arra emlékszem, hogy 3-4 évvel ezelõtt épp csak elmentem a TV elõtt, dél körül lehetett (a PÉ valamelyik ismétlésébe botlottam bele), szóval csak arra jártam, és megláttam MJHo-t, amint éppen a japán kémekkel küzd. Nem sok távol-keleti filmet láttam addig, és úgy képzeltem, a távol-keleti férfiak mind kicsik, vékonyak és valószínûleg fõzni mennek valami kínai étterembe :) MJH-nak pedig gyönyörû arca volt és ennek ellenére nagyon férfiasnak láttam, kíváncsi lettem rá. Ezért másnap már szándékosan odaültem a tévé elé, és ez így ment minden nap, egyszerûen magával ragadott a történet. Nem a legjobb idõpontban ment, és sokszor lazán kihagytak egy-egy részt, ezért bosszúból megkerestem a neten, fönt volt mind a 63 rész szinkronizálva, és elkezdtem letöltögetni. Tetszett, izgalmas volt, szóval könnyû volt ezután várni a következõt sorozatot. Közben utánanéztem a történelmi háttérnek, a film alkotóinak és szereplõinek, (sõt, levadásztam JJH összes filmjét :). Nem bántam meg. Azóta már sok filmet és sorozatot néztem meg, valahogy ki vagyok hegyezve rá, azonnal észreveszem, ha a tévében véletlenül mûsorra tûzne egy jó filmet. A netes sorozatnézést sem bántam meg, szórakoztat, fejleszti az angoltudásomat, még meg is vitathatjuk itt a többiekkel, szóval nem egy káros hobbi.
Most nem tudom leírni az összes karaktert, hogy ki miért tetszett vagy nem tetszett, ötletnek nem rossz, nem lenne butaság ezt itt megtárgyalni, ha már annyira belementünk szegény Holdlány kritizálásába.
(Igaz, ennek fõleg egy sûrûn látogatott fórumon lenne több értelme, mire mi reagálunk egyáltalán egymásra, eltelik egy csomó idõ.) Pedig volt valami kezdeményezés, mintha Tilli gyûjtötte volna a válaszokat, de már nem nagyon emlékszem rá.
Küldök neked egy március végi divatbemutatóról készült fotót a kedvencedrõl.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 13. - 09:12:54 8/10
(20950/123863)
Tudom, hogy a PÉ-ben Min Sangung volt, de a KHT-s neve nem jutott eszembe.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 12. - 20:44:16 8/10
(20949/123863)
Én Taylorra, Szajcira és Prosztra gondoltam.
Egyiküknek Jang Hibin volt a kedvence (Lee Soo-yeon), másikuknak DY (HHJ) és/vagy a királyné. Erre emlékszem. És Bipnek pedig az egyik, a kisebbik udvarhölgy.
Biztos vannak egy páran, akik nem szoktak hozzászólni, csak olvasnak, így az õ véleményüket sajnos nem tudjuk figyelembe venni :)
Tegu 2012 ápr. 12. - 20:26:43 Előzmény dorombka
(20948/123863)
Igen, pontosan igy gondolom én is.
Tegu 2012 ápr. 12. - 20:20:22 Előzmény Koczina Judit
(20947/123863)
De ezeket a sorozatokat fõleg nõk nézik, kint is, itt is.
Tegu 2012 ápr. 12. - 20:19:28 Előzmény Mara60
(20946/123863)
CSak röviden, mert mennem kell: a felnõtt Holdányról beszéltem, a gyerekszereplõ csodálatosan alakitotta a karaktert, a felnõtt szinésznõ pedig nem folytatta és nem is adott hozzá semmit az elõzõ karakterhez, csak ugy volt jóságosan, s bután nézte, hogy történnek vele a dolgok.
A 49 napban a Scheduler szerepében a srác - bár egyáltalán nem fogta meg az ember szemét elsõre - játékával viszont megszerettette magát, ebben, hát az örök második szerepében nem volt rossz, de messze nem tudta azt a vonzó ffit hozni, mint a 49 napban, s ilyen szempontból biztosan számit a szinész karaktere és kinézete is - én sem választottam volna õt a Holdlány helyében.
10/10
puszilva 2012 ápr. 12. - 18:55:33 10/10
(20945/123863)
A köztévé nagyon leadta magát.
Hogy több mint egy évet kell várni az új koreai sorozatra, szarabbnál szarabb mûsorokat adnak ép csak a híradójukat nézik. Ép csak a 6.helyen áll haha. Mikor meg adtak új koreai sorozatot és volt olyan amikor hétvégén az esti filmjük Astelix és Obelix volt(az ilyen sorakoztató kosztümös király film) akkor a 3-4.helyen álltak.

Nem tudom hogy ki volt az aki azt hitte hogy azokat a mûsorokat nézni fogjuk ,lehet hogy elbízták volna magukat vagy csak kísérleteztek.
Volt amikor a nézõk azaz mi több mint 10%os nézettséget adtunk nekik; most 4%körüli a nézettségük.
Én írtam is hogy gondolhatták volna akinek van sok csatornája annak miért jutna eszébe odakapcsolni.

Jó hír az hogy tanulni fognak a hibájukból és mikor visszajönnek a jó mûsorok újra felugrik 10%ra a mutatójuk .
Ha az új koreai sorozat idõpontjára is írták "tanácsát megfogadtuk és mindenképp esti idõpontra tervezzük".
Mert írtam hogy én csak akkor láttam amikor a p.é-t harmadjára már este fél hétre tették és akkor szerettem bele a távol kelet mûsoraiba is.

Reméljük hogy nemsokára újra jó mûsorokat tesznek be és ez a mi érdemünk is a nézõi levelekre meg szerintem jobban odafigyelnek mert tudják a nézõk mi vagyunk.
Lehet hogy õszre már a csillagkapu is megérkezik, de ha az új k.sorira is ennyit kellet várni akkor a csk1 csapatára is kell még várni de reméljük mûsorra tûzik mert reklámok nélkül és normális idõpontba nagyon jó lenne.
Ja és dominálna a változatosság is tehát egy kritikus se mondhatná hogy csak sárgákat lehet a tv képernyõjén látni.
Azért hiányzik az amikor minden hétköznap a tv képernyõje elõtt ülhettünk egy stabil idõpontba és még a reklámok sem törték meg a figyelmünket.

Na már csak egy kicsit kel várnunk (az egy évhez képest már szinte semmit) és újra a képernyõ elõtt érezhetjük magunkat.
10/10
puszilva 2012 ápr. 12. - 17:41:51 10/10
(20944/123863)
A film+on most megy a NOMÁD!
Ajánlom, még tán egy órát láttok belõle.
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=93000
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 12. - 11:13:16 8/10
(20943/123863)
Hát ... elismerem, hogy túlságosan is kritikusak vagyunk a dorámák nõi fõszereplõivel, az a másik lány is kapott tõlünk hideget-meleget (a kapitányos filmbõl), de úgy látszik, túlságosan el voltunk kényeztetve.

Talán, ha a fiúk is néznének velünk ilyen sorozatokat, és elmondanák a véleményüket árnyaltabb képet kaphatnánk. Végül is a KHT nõi szereplõi is mind megtalálták itt a maguk híveit.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 12. - 07:08:51 10/10
(20942/123863)
A lányok is inkább a napba néznek, a jóképû srácokat, csak óvatosan kukkolják :))
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 12. - 07:05:02 10/10
(20941/123863)
Õk is helyeskék, különösen így reggel felé jól esik nézni is õket.
10/10
dorombka 2012 ápr. 12. - 06:48:28 10/10
(20940/123863)
De a fiú igazán jól sikerült , bearanyozza a napot...hiába a királyok már ilyenek
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 12. - 06:44:34 10/10
(20939/123863)
Most , hogy tovább "nézem" a történéseket és bennetek olvasom hirtelen bevillant számomra mi volt a különbség a gyerekkori és a felnõttkori lányka között: a gyerekkori vidám arcocskán átragyogott valami belsõ kisugárzás,
amit nem hozott vissza a felnõtt szereplõ, inkább fakó, szürkécske és elnézést a kifejezésért idõnként kicsit bambácskára sikeredett.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 20:23:49 8/10
(20938/123863)
A herceg karakterével kapcsolatban teljesen egyetértek veled. Sikerült jól eltalálni úgy a jellemét, hogy bár mindig õ az örök második a király mögött, ezt humorral, némi öniróniával, okossággal stb. el tudja feledtetni velünk is és a környezetével is. Õ a laza pasi, aki ugyan nem zseniális, de szerethetõ. (A gyerekszereplõknél ez is jobban átjött.) Viszont itt kicsit ellentmondást érzek az alaptörténet (csak egy nap, csak egy hold maradhat) miatt, mert valójában nem volt igazi riválisa a királynak. A forgatókönyvíróknak az lehetett a szándéka, hogy megértesse velünk, hiába tûnik úgy, mint aki beletörõdött a sorsába, legbelül mégsem ezt érezte, ezért …

A Holdlánnyal kapcsolatban: ez a lány a harmadát sem éreztette egy olyan karakternek, mint Jang-geum. Megjegyzem, erre nem is nagyon volt ideje, csak kislányként (akit még nem ez a nõ játszott). Mert ugye utána már csak sámántanonc volt, akinek képességek híján túl sok beleszólása nem volt a dolgokba. Talán az én hibám, de én egy percig nem gondoltam, hogy õ mint élõ talizmán valóban meg akarná gyógyítani a királyt (aki persze nem is volt beteg.) A sámánasszony ezt az élõ talizmán dolgot kínjában találta ki, hogy megnyugtassa az özvegy királynét, õ igenis teszi a dolgát. Ha jól játssza a szerepét a lány, nem így kellett volna viselkednie. Azokon az éjszakai találkozásokon õ inkább passzív szereplõ volt, nyilván nem tudta miért, valahol nagyon mélyrõl érezhetett valamit, amit én egyértelmûen a király iránti vonzalomnak láttam. Ha segíteni akart/tudott volna õfelségén (ráadásul tudjuk, hogy a házasság elhálása volt a központi kérdés, ami nyilván hozzá is eljutott), annak jobban át kellett volna jönnie. Egyszóval valamivel közömbösebbnek kellett volna lennie.

A szépség valóban szubjektív dolog, de azért nem árt, ha egy olyan színésznõre osztják a fõszerepet, aki tényleg szép, különben nehéz elhitetni a közönséggel, hogy mindenki belé szerelmes. Ez már csak így van, az ember gyarló, a férfiak is gyarlók, valahogy többen szeretnek bele szép nõkbe, mint teljesen átlagosakba. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. A gyerekszereplõ után ez a lány - játékban is, kinézetben is - nekem is csalódás volt.
10/10
taylor88 2012 ápr. 11. - 20:22:16 10/10
(20937/123863)
Már írtam is oda. :D
Mara60 2012 ápr. 11. - 18:43:45
(20936/123863)
Érdekes megközelítés.
Õszintén szólva engem soha sem befolyásol a szereplõk kinézete. Nálam a karakter a döntõ. Ha szimpatikus a szereplõ, ha tudok vele azonosulni, akkor már nyert ügye van, nézzen ki bárhogyan. A szépség amúgy is olyan szubjektív dolog. Ami tetszik az egyiknek, az nem biztos, hogy tetszik a másiknak. Itt van mindjárt példának okáért az Idõzítõ/Fattyúherceg, akit sokan roppant vonzónak tartanak, nekem viszont nem tetszik egy cseppet sem. Ugyanakkor a karakterei miatt nagyon kedvelem. (bõgtem is egy jó nagyot miatta a 49 napban. Ebben a sorozatban nem, mert nagyon haragudtam rá, amiért feladta)

A Moon karaktereit pedig számomra könnyû volt megszeretni. Jól megalapozták ezt a gyerekek, és aztán a felnõtt színészek sem tudták elrontani. Hwon, mint már írtam egyszer olyan volt számomra, mint a fiatal Sejong.
Holdlányt pedig az elsõ pillanattól kezdve kedveltem, ahogy ott ült a gyaloghintóban, és képtelen volt abbahagyni az olvasást. Olyan kicsit kékharisnya, de csak épp annyira, hogy az még ne legyen zavaró. Aki tisztában van az értékeivel, és nem esik hasra senki elõtt, legyen az bármilyen magasrangú egyén. Akiben van elég bátorság olyan dolgokat is bevállalni, ami másokat visszariasztana. Ugyanakkor hajlamos a saját feje után menni, és mindenrõl elmondani a véleményét. (ha kell, ha nem)
Ezt a kritikát, hogy túlságosan "jó" mindig meglepõdve olvastam. Mert õ az én olvasatomban annyira azért nem felel meg ennek a követelménynek. Látszólag tényleg szófogadó, és helyenként udvarias. De csak annyira, mint Jang Geum. Vagyis a jó magaviseletet pajzsnak használva teszi amit õ akar. Majd ugyanezzel a lendülettel a körülötte lévõket is ráveszi arra, amit szeretne.
Tény hogy kicsinység maximalista. Elõször ugye a trónörökös felesége szeretett volna lenni. És lássuk be, az adott helyzetben ez azért ez elég nagy merészség volt.
A második körben pedig jó sámán akart lenni. Ami elég vicces próbálkozás volt, ha figyelembe vesszük, hogy hiányzott belõle a képesség. Viszont nagyon mulatságos volt, ahogy ezt kis rafinériával igyekezett pótolni. Majd mikor azt hitte mégiscsak vannak igazi látomásai, akkor ezerrel nekiállt, hogy hasznosítsa õket. :) Vagyis nekiállt rendbe tenni a fiúk életét. Amibõl persze jó nagy kalamajka lett, ezért totál jogosnak érezte, hogy neki kell elvinnie miatta a balhét. (persze azért sietett a fiúk orra alá dörgölni, hogy nem kellett volna neki tartani a hátát, ha õk jól reagálnak, vagyis summa summárum, õk rontották el a dolgot. :) ) Ezek után jött a nagy koppanás. Õ nem is sámán, hanem Yeonua. Jött az újabb cél: igazságot kell szolgáltatni. Be is keményített rendesen, egészen addig, míg rá nem jött, ki volt a bûnös. Itt volt egy kis megtorpanás, mert hát mit is tegyen az ember lánya ilyen esetben? Az viszont biztos, hogy megfutamodni nem fog. No és ekkor jött rá Hwon is, hogy õ az. Így egyesíthették erõiket.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 11. - 18:30:08 10/10
(20935/123863)
Talán meg tudom szerezni, és akkor közös családi mozizás lesz.Köszi az ajánlatod.
A tinik tényleg eluralkodnak, talán tõlük várják a nézettség növekedését.

Nem ide tartozó, de épp most néztem a jövõ heti tv mûsort.
Az amerikai pite megint mûsoron van.:((
Nem értem, szerintem rettenetes, ennyiszer meg pláne.
Stan és Pan, vagy Chaplin nem lenne jó helyette , vagy akármiiiiii ?
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 11. - 18:27:01 10/10
(20934/123863)
Ezt mintha láttam volna már Tõled.
Most nincs kedvem újra hozzá, túl katonás. :((
offtopic
Proszt 2012 ápr. 11. - 17:02:16
(20933/123863)
Tegu 2012 ápr. 11. - 16:58:45
(20932/123863)
Szóval a fõsámánasszonyt láttam a King of Bakingben és a Hwang Yin Ji-ben, utóbbiban egy vak kiszenget játszott.
A King of BAkingben pedig a gazdag ur szeretõjét, abban is folyton sirt, meg szomorkodott.
10/10
puszilva 2012 ápr. 11. - 16:14:01 10/10
(20931/123863)
Valószínû hogy júniusban kezdõdik az új koreai sorozat.
A maradj talpon után fog kezdõdni.
Lehet hogy az angyalkák után akkor tényleg május de ha azt írták valamikor nyáron (pedig a múltkor még tavasz volt)
az is lehetséges.
Reméljük hogy itt lesz most már 1-1,5 hónap múlva és végre újra lesz valami a tv-be ami leköt és érdekel minket.
Én pluszba remélem hogy megfogadják a csillagkapus tanácsomat, végre örömömet lelnénk újra a televízióba.
Ha lesz õszre vagy jövõ tavaszra csillagkapu oda is szeretettel várlak benneteket.
Tegu 2012 ápr. 11. - 13:41:13
(20930/123863)
VAgy mert, mint mondtam, tulajdonképp egy szerelmi történet valójában.
Elejétõl végig a két fiatal szerelmének hányattatásai állnak a középpontban, a szokásos udvari intrikával, hatalmi harccal, mesterkedésekkel és kis misztikummal szinesitve.
De lehet az is, hogy sem a fõsámánasszony, aki többnyire minden filmben ilyen szerencsétlen figurát játszik, sem a kalácsképü holdlány, sem a testvére felnõttként, plusz az anyakirályné és királyné nem szimpatikusak.
A HOldlány pedig olyan jóságos, hogy már zavaró, ráadásul szerintem nem is alakit nagyot a szinésznõ.
Szóval talán ez is befolyásolt, a három fiu, a király, a testõre és a féltestvére tetszett.
A mellékszereplõk is, fõleg a Seol meg a másik sámánlányka, érdekes arcuk volt.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 13:20:30 8/10
(20929/123863)
Ha még négy van hátra, akkor most kezdenek kiderülni a dolgok. Lesz még benne értelmetlen halál, meg olyan is, ami várható volt, ill. logikusan következik az alaptörténetbõl.
Mindenesetre a nézettséget nem tudom mivel magyarázni, hacsak nem azzal, hogy a többi adón ócska filmet adtak.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 13:11:28 8/10
(20928/123863)
Egyetértek. Teljesen.
Mit nézzünk legközelebb?
Tegu 2012 ápr. 11. - 13:09:59 Előzmény Koczina Judit
(20927/123863)
Á, végignézted?
Nekem még van 4, nagyon kinlódok vele, valójában nem tetszik. JÓ, nem rossz, de nem is jó.
Tegu 2012 ápr. 11. - 13:08:54
(20926/123863)
Van fóruma a filmnek itt.
10/10
taylor88 2012 ápr. 11. - 13:05:23 10/10 Előzmény dorombka
(20925/123863)
Nagyon tudom ajánlani. Legalább abban a filmben a fõszereplõ nem egy tinisztár, hanem egy érett férfi. Nem is értem manapság miért jó abban ha lányos fiúk kapják a fõszerepeket. Ahogy látom a Moonban is már tinédzserek játszották a fõszerepet. Oké ettõl még lehet jó sorozat de kérem szépen hol maradnak az igazi férfiak? Egy Jang Hyukot vagy egy Ji Jin Hee-t berakhattak volna.
10/10
taylor88 2012 ápr. 11. - 12:53:23 10/10 Előzmény Koczina Judit
(20924/123863)
Ahogy egyébként nézem elég nagy volt a sorozat népszerûsége. Érdemes lenne talán ezt a sorozatot majd vetíteni.
10/10
taylor88 2012 ápr. 11. - 12:49:17 10/10 Előzmény Koczina Judit
(20923/123863)
Hát sajnos nagyon nincs idõm csak az ilyen 2 órás filmekre. A letöltése elvesz egy csomó idõt. De tényleg nem rossz ötlet.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:37:58 8/10
(20922/123863)
talán ugyanott.
Nincs több hírem, fotóm talán még van, de legközelebbre is kell :)
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:36:08 8/10
(20921/123863)
biztos valami múzeum
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:35:08 8/10
(20920/123863)
szép a táj
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:34:28 8/10
(20919/123863)
egy másik (iszap?)
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:33:14 8/10
(20918/123863)
ez pedig a múlt heti japán útjáról az egyik
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:32:15 8/10
(20917/123863)
:)
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:31:38 8/10
(20916/123863)
szinte gurul benne :)
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:30:29 8/10 Előzmény dorombka
(20915/123863)
a lila cipõs divatbemutatóról is találtam egy egész sorozatot,
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:28:27 8/10 Előzmény dorombka
(20914/123863)
találtam egy ilyen képet is (egy nem régi epizód szerep, szerintem dilibõl vállalta el :))
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 12:24:38 8/10 Előzmény dorombka
(20913/123863)
Akkor kapsz nosztalgiából egy képet a kapitány úrról, én így szeretnék emlékezni az egész filmre :))
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 11. - 11:32:20 10/10
(20912/123863)
Én még a közepén tartok, de azért élvezem a véleménycseréteket, legalább jobban értem a diafilmem
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 11. - 11:30:13 10/10
(20911/123863)
Szép napot kívánok Mindenkinek, nem utolsó sorban az összes királyhû fórumozónak.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 11. - 11:27:41 10/10
(20910/123863)
Elõjegyeztem :))
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 00:45:11 8/10
(20909/123863)
Igen, a végén azért lehetett izgulni. Szerencsére nem jött be semmi abból, amit találgattam, kivéve a nagyon nyilvánvaló dolgokat. Ezt azért el is lehet várni egy jó forgatókönyvtõl :)

Befejeztem a Moon-t, lassan el kell gondolkodnunk, mit nézzünk legközelebb. Neked nincs kedved (idõd) valamit együtt nézni? Persze mindenki akkor nézi, amikor ráér, de azért így is meg tudjuk beszélni az érdekes, vagy akár a kérdéses részeket.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 00:38:55 8/10
(20908/123863)
Ez tényleg teljesen új film, egy csomó díjat kapott. Megnézem majd. (Ezt a Dujardin-t kellene ismernem, de nem ugrik be, miben láthattam.)
10/10
taylor88 2012 ápr. 10. - 23:24:54 10/10
(20907/123863)
És most kizárólag a lányok kedvéért. :D A képen látható színész(Jean Dujardin) játszotta egyébként fõszerepet. Elég pazar alakítást nyújtott.
10/10
taylor88 2012 ápr. 10. - 23:17:58 10/10
(20906/123863)
Ahogy így elnézem egész jól beleéltétek magatokat abba a sorozatba. Ellenben azért néztem ma egy tök jó filmet. Az a címe, hogy A némafilmes. Nagyon jól megcsinált film, és mostani. Biztos hallottatok már róla. :D
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 10. - 20:48:00 8/10
(20905/123863)
Engem is zavart. És megint ugyanazok a problémák, hogy egyik fordító másképp írja a szereplõket, mint a másik... Hát ezek nem mûfordítók az biztos. Mai hétköznapi nyelvezetet használnak.
A Holdlány teljesen szimpla. Udvarhölgynek jól elmenne. Megint a férfi fõszereplõk a jobbak.
Tegu 2012 ápr. 10. - 20:01:58
(20904/123863)
Ja és az angol forditás pocsék, elõvettem a WITHS2 forditást
Tegu 2012 ápr. 10. - 19:58:54
(20903/123863)
Felgyorsult végre, nekem továbbra sem tetszik ez a kalácsképü Holdány.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 10. - 19:39:52 8/10
(20902/123863)
Ugye, hogy jobb, mint az elsõ tíz rész?
Tegu 2012 ápr. 10. - 19:31:06
(20901/123863)
Sziasztok
Megnéztem a 16. részt is
10/10
puszilva 2012 ápr. 10. - 19:00:07 10/10
(20900/123863)
Azért ajánlottam nekik a csillagkapu sci-fi sorozatot is!
A sci-fi dráma kategóriába sorolható tehát még ti is szívesen néznétek.
Remélem hogy tényleg adják majd a koreai sorozatok mellet a csillagkaput is.

A 9.évad záró részének egy drámai csatajelenete:
http://www.youtube.com/watch?v=flEGBE2Ea1g&feature=fvsr
10/10
puszilva 2012 ápr. 10. - 17:32:01 10/10
(20899/123863)
Nemsokára tényleg eljön a mi idõnk!
Az MTVA idén 6,1milliárd forinttal kapott többet tehát nem 58,7milliárdot hanem 64,8milliárdot kaptak.
Ha minden igaz nem értelmetlen sikkasztás lesz hanem a "több koreai sorozat" üzenetük valóságtartalmát voltam hivatott most pedzegetni.
Meg hát én azt látom a szomszéd országok közmédiáin pl TVR1 román televízión: hogy nagyon sok megszámlálhatatlan mennyiségû koreai sorozatot adnak évek óta és ez már több mint 100koreai sorozat.
Ha ez megtörténik szerintem elhangzik majd a jobb késõbb mint soha. Végre mindannyian kényelmesen nézhetnénk a tv-t és nyugodtak lehetnénk hogy végre eljött a mi idõnk.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 10. - 11:01:23 8/10 Előzmény Mara60
(20898/123863)
Még csak találgatok, fogadok, hogy a miniszter új, adoptált lányát használja és áldozza fel a királyné a Holdlány megöléséhez.
(Új információ, hogy a miniszter küldette a másik sámánasszonnyal a rontást a királyra a nászéjszakáján. Óriási öngól volt, mert a király - az ügyben ránehezedõ nyomás miatt, és nem nagy örömmel, de - már épp beletörõdött a házasság elhálásába.)

Most izgulok :))
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 10. - 05:43:15 10/10
(20897/123863)
Szép jó napot kívánok Mindenkinek.
Lássátok Ti is színesben a világot. :))
10/10
taylor88 2012 ápr. 09. - 23:59:39 10/10 Előzmény dorombka
(20896/123863)
Láttam már azt a filmet. Egy kicsit csöpögõs, de nem rossz film. Olyan egyszer nézõs.
Tegu 2012 ápr. 09. - 18:19:22 Előzmény Mara60
(20895/123863)
:DDD De jó volt az a sorozat.
Kedveltem a srácot.
Mara60 2012 ápr. 09. - 16:13:52
(20894/123863)
Mitagadás a végéig még betettek egy-két csavart. Az egyik meg is feküdte a nézõk gyomrát. Én is füstöltem tõle rendesen. Csak azért szólok jó elõre, hogy ne érjen váratlanul.
A leg-leg vége viszont aranyos.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 09. - 15:55:33 8/10
(20893/123863)
Tegunak és Miokának:
nagyon érdekes, hogy ez a Moon c. sorozat abban például különbözik a többitõl, hogy a második fele sokkal jobb, mint az elsõ. Valahogy pont úgy találták el az arányokat, hogy az elsõ pár rész annyira ütõs csak, hogy kíváncsivá tegyen, utána jön néhány laposabb rész, de aztán megint rákapcsol, és merem állítani, hogy az utolsó részek is hoznak majd meglepetéseket. Bármennyire is gyanítjuk, hogy kb. mi lesz a vége, biztos vagyok benne, hogy elõállnak még néhány csavarral.

Marának:
például a miniszterék új, adoptált lánya elég szokatlan, nem mintha a királyné nem ismerte volna már épp eléggé az apját, azért mégis szemet szúrt neki. Meg az is várható volt, hogy a miniszter elõször az embereivel, aztán meg saját meggyõzõ erejével megpróbálja majd saját oldalára állítani a herceget. Biztos vagyok benne, hogy ha a herceg nemet mond, nem saját maga miatt, hanem a Holdlány miatt teszi majd. Próbálom kitalálni, hogy a király családtagjai hogyan fognak majd bûnhõdni, az özvegy anyakirálynét simán elköltözteti, ill. megfosztja a hatalmától, a húgát sem kell majd vallatásnak alávetnie, biztos vagyok benne, hogy olyan büntetést kap majd a sorstól, hogy már nem lesz érdemes azt tetézni (pl. valami lesz a gyerekével vagy ilyesmi), a királyné esetleg megõrül...
10/10
puszilva 2012 ápr. 09. - 10:47:16 10/10
(20892/123863)
A vágások eléggé zavaróak.
Volt alkalmam megfigyelni hogy a palota ékkövének van olyan része is ami 68 perc.
Sillánál lehet az idõ kötötte õket vagy azt hitték hogy nem vesszük észre de még én is észrevettem csomószor a csatába indulnak és már vége is a csatának több mint 10percet kivágtak 59percnél nem is volt hosszabb.
Donginál is ép csak 63 perc volt. Egyébként mikor mondják hogy vágó én már kapok is a fejemhez.
Jó hogy az indavideón fent vannak.
Már alig várom hogy adjon a tv koreai sorozatot ,kíváncsi vagyok melyiket választották.
Ha csak két hétre tudják a mûsorrendet akkor bármikor kezdõdhet , a valamikor nyáron az se kielégítõ válasz.
Amint lesz információ bekerül a tv újságba szerintem pár héten belül fény derül a titokra.
Számolgattam és ha 60 részes akkor ha májusba kezdik eltart egész nyáron tehát valószínû egy hónap múlva kezdõdik.
Ha nem akkor plusz egy hónap de végül is már mindjárt itt van.
Furcsa hogy nyárra tették bár lehet azért mert be vannak táblázva.
Remélem hogy tényleg elkezdõdik nemsokára és azt is remélem hogy a tv tanul a hibáiból.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 09. - 10:30:57 8/10
(20891/123863)
Bár ezek a nõk nem annyira hölgyek, mint inkább szolgálók, én sem hiszem, hogy ez megtörténhetett.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 09. - 10:22:34 8/10
(20890/123863)
Sziasztok,
ez egy nagyon jó kép Uni-ról. Erre a talizmán dologra egyáltalán nem emlékszem. Nem tudom, mi van a kezében.

A vége felé van egy elég izgalmas jelenet Uni-val, a királlyal és a fürdõkáddal, már azt képzeltem, a király azt hiszi, hogy Uni elárulta õt (amikor a herceg elviszi a lányt a kolostorba). Egy fürdõkád, egy kard, három pókerarcú szereplõ ... már-már azt hittem, hogy nagy baj van. Jól megcsinált jelenet.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 09. - 10:02:36 10/10
(20889/123863)
Az nagyon aranyos volt,most már én is sámánkodom. :))
Mara60 2012 ápr. 09. - 09:40:39
(20888/123863)
Nekem tetszettek a hetedik részben a második-elsõ találkozások. :) Ötletesek voltak.
Ráadásul most jön be a képbe Holdlánynak az a tévhite, hogy végre sámánképességei vannak. Minthogy mindkét fiúval kapcsolatba "látomások" ugranak be neki. Mivel roppant boldog eme képességétõl, így fel sem vetõdik benne az a gondolat, hogy esetleg ezek a saját emlékei. :)
Mara60 2012 ápr. 09. - 09:33:55
(20887/123863)
Egyébként az nekem se tiszta, hogy a sámánpasas mit kavar be folyton. Valószínûleg ahhoz kevés a nyersfordítás.
Arra gondoltam, de ez nem biztos, talán sámánasszonynak segít visszatérni. Ezért okozta a király rosszullétét. Majd ugyanezt megcsinálja késõbb még egyszer, roppant izgalmas körülmények között. :)
Mara60 2012 ápr. 09. - 09:30:13
(20886/123863)
Aha, akkor már tudom, hogy melyik jelenet ez. Mikor Hwon arra kéri a testõrét, hogy menjen vissza abba az erdõbe, és keresse meg azt a lányt, akit Holdnak nevezett el, és akirõl a lelke mélyén érzi, hogy nem más mint Yeonua.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 09. - 09:15:30 10/10
(20885/123863)
Köszönöm a kiegészt a 7.rész volt.

A mama éppen abban azért okítja a fiút,
mert az panaszkodik, hogy a feleségében nem látja a nõt, olyan neki, mint a testvére lenne.
Mara60 2012 ápr. 09. - 08:57:15
(20884/123863)
Hol tartasz? A hatodik résznél? Így, hogy mindenki máshol tart elég nehéz visszaemlékezni az egyes jelenetekre.
Un, a testõr nagyon érdekes figura, a pókerarca miatt elég nehéz belelátni a fejébe. Ugyanakkor vannak megnyilvánulásai szép számmal, amik magukért beszélnek. Nagyon kedveli mind a két napfiút. Tisztában van mindkettõjük érzéseivel, és legbensõbb gondolataival. Ezért nagyon nehéz helyzetben van, hiszen nem tud választani közöttük, akkor sem, mikor a két fivér éppen szemben áll egymással. Így megpróbál közöttük hidat alkotni.

A képen Holdlány mamája van, de valóban a fiát okítja, aki történetesen a királylányt vette feleségül, de itt még ha jól emlékszem nem hálták el a házasságot.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 09. - 07:55:01 10/10
(20883/123863)
Az anyakirálynõ okítása a házassági kötelességét nem nagyon akaródzó királyi fenségnek.
Ne feledd hogy õ nem testvéred, hanem a feleséged.

:))
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 09. - 07:45:52 10/10
(20882/123863)
Ez a Bagoly-Un testõr itt mit csinál?
Megtalálja a király-elleni talizmánt a trónon és valami ellnlépésen gondolkodik ?
És mitõl lett valójában rosszul a király ?
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 09. - 07:32:31 10/10
(20881/123863)
OFF
filmajánló, én ugyan nem láttam , de elég jó a nézettsége.

A bakancslista

A film értékelése: 9,3/10 (748 szavazat)
Bár nem mindenkinek tetszett, de abban egyetértenek, hogy a két színészóriás nagyot alakított benne.

Vetítik:
RTL KLUB: Hétfõ (Április 9.) 21:10

És ha valaki nem akar estig várni, megnézheti online is a link képgalériájában az elsõ kocka
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=90977

És egy elfogulatlan kritika a filmrõl
http://port.hu/article/9238
10/10
dorombka 2012 ápr. 09. - 06:25:35 10/10
(20880/123863)
Vajon a valóságban lehettek hölgyek egy királyi fürdõben ?
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 09. - 06:13:53 10/10
(20879/123863)
Mosolygós Húsvét-hétfõt kívánok Mindenkinek !
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 08. - 22:08:15 8/10
(20878/123863)
Ez az eunuch tényleg nagyon édes :)))
Mara60 2012 ápr. 08. - 20:54:13
(20877/123863)
Mert aztán hozzászoksz! - Mondaná Vadló :)
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 08. - 20:48:59 8/10
(20876/123863)
Pedig egyik sem boldog, sõt, mégis mindenre képesek érte.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 08. - 20:46:28 8/10
(20875/123863)
Közben utánanéztem a Wikipédián, hogy a sorozat, amiben JJH játszani fog, idén õsztõl indul és 36 részes lesz. Tulajdonképpen Taejo királyról szól (eredeti neve: Lee Sung-gye, aki apja volt Taejong-nak és nagyapja Sejong-nak).
Õ volt az elsõ Joseon uralkodó.
Kis túlzással lassan megismerjük Korea egész történelmét a sorozataikon keresztül.
Tegu 2012 ápr. 08. - 20:45:01
(20874/123863)
Nem teljesen ezt jelenti, de hasonlit ehhez az egyik idézet
'Ha egyszer meghátrálsz, másodszor is megteszed, hogy leplezd az elsõt'
Mara60 2012 ápr. 08. - 20:41:57
(20873/123863)
Vagy épp a helyzetük megtartása kényszeríti õket újabb bûnökre.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 08. - 20:40:45 8/10
(20872/123863)
OK, én most fejeztem be a 16. részt. Lassan utolérsz.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 08. - 20:38:19 8/10
(20871/123863)
Mindkét lány - a miniszter lánya és a hercegkisasszony is - nagyon jól tudja, hogy nem saját erejébõl került a jelenlegi helyzetébe. Ez jó mélyen ott van a tudatukban és gyengévé teszi õket. Így lehet õket felhasználni további bûnök elkövetéséhez.

Tényleg az lenne a jó, ha soha senki nem lenne sem megszállott, sem nagyon befolyásolható, mert ennek nagyon szomorú következményei lehetnek.

Eszembe jutott, hogy milyen jól megtanította Han udvarhölgy Jangeum-nek, hogy néha le kell mondani a gyõzelemrõl, mert a görcsös nyerni akarásban legtöbbször nincs köszönet.
Tegu 2012 ápr. 08. - 20:35:49
(20870/123863)
Nyugodtan, engem sem zavar.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 08. - 20:20:38 8/10
(20869/123863)
Köszönjük :)
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 08. - 20:19:08 8/10
(20868/123863)
Jó, akkor nem spoilerezek többet :)
Tegu 2012 ápr. 08. - 20:06:13
(20867/123863)
A 14. részt néztem meg most, de megint nem leszek holnap délutánig netközelben.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 08. - 18:43:45 10/10
(20866/123863)
<<a túl gõgös (királyné) és a túlságosan megszállott embereket mennyire lehet irányítani. Mindenre képesek.>>

Még nem tartok itt, csak nagyon érdekes gondolatnak tartom, amit mondasz és igaz is .
És továbbgondolva, a gyenge pontokat megbirizgálva, megszállottá és manipulálhatóvá lehet tenni embereket.
:((
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 08. - 18:40:44 10/10
(20865/123863)
Jóóóó :))