Riamara 2021 júl. 27. - 18:32:54
(123763/123863)
Beyond Evil 11.
Sajnáltam a parancsnokot nagyon. Szegény mindent elkövetett, hogy a körülötte lévők hülyeségeit helyrehozza. Ezért is nem hittem, hogy ő adta volna a zsinórt a boltosnak. Mert miért is tette volna? Még ha tán sejtette is, hogy mi történhetett annak idején, azért neki nem volt motivációja arra, hogy elhallgattassa a sorozatgyilkost.
Másrészt, mikor a halál okáról meglett az eredmény Dong Sik húgánál. Azonnal rájöttem, mi volt az ábra. Szóval nyilván ő is rájött.
Bizony-bizony őzrendőr jobban járt volna, ha inkább azonnal kiderül az igazság. Akkor nem kellett volna évtizedeken át szenvednie. Hisz végül is csak baleset volt. De anyucinak, a gengszter segítségével, sikerült gyilkosságot kreálnia belőle. Szóval jól tönkre tette a fiát.
Riamara 2021 júl. 23. - 18:45:45
(123762/123863)

Beyond Evil 9. rész
Hoppácska. A boltos nyilván tudhatta, ki ölte meg Dong Sik húgát. Ezért kellett elhallgattatni. Vajon tényleg a rendőrparancsnok volt? Vagy ez csak Joo-Won újabb melléfogása? Vajon a fenyegetést is ő küldte a lánynak? Mert hogy a videót ő dobta be a köztudatba, az szinte biztos. Jól eltanulta a hülyeséget Dong Siktől.
Ami az újabb halottakat illeti, azok szerintem a maffia áldozatai. Akik szembe mentek az építési vállakozóval.
Riamara 2021 júl. 23. - 13:02:42 Előzmény bori4
(123761/123863)
A hajcsattot én sem értettem. Hacsak nem kettő volt belőle, amiből az egyiket a gyilkos megtartotta magának.
Riamara 2021 júl. 23. - 13:00:47 Előzmény bori4
(123760/123863)
Mintha azt mondták volna, hogy kőműves volt, mielőtt boltos lett volna. És különböző építkezési munkálatokkal fedezte a hullák elrejtését. Gondolom a bevándorlókat meg különböző építkezési területeken ásta el.
Az tény, hogy Donk Sik most rettenetes öngólt lőtt azzal, hogy nem értesítette azonnal a rendőrséget, amikor megtalálta az ujjakat. És a bűntudat most élete végéig mardosni fogja, mint ahogy az is, hogy a húgát miatta ölték meg. Mert ha aznap este nem hívja ki a házból, akkor nem botlik bele a sorozatgyilkosba, és nem hal meg. Habár szerintem is igazat mondott a boltos, és nem ő tette el láb alól.
Viszont így felmerül a kérdés, hogy akkor viszont ki? Vajon személyes oka volt, vagy csak el akarták hallgattatni? De kinek lehetett érdeke, hogy ne tudódjon ki a gyilkosság?
Így a többi gyanúsan viselkedő személy újra reflektor fénybe kerül. A gengszter, a polgármesternő, a fia... és néhány rendőr is. Én Joo-Won apját sem zárnám ki a listából, és Dong Sik főnöke is túl ügybuzgó, ha a nyomok eltüntetéséről van szó.
bori4 2021 júl. 23. - 09:14:16 Előzmény Riamara
(123759/123863)
A 7. részben a gyilkos ott hagyta a pulton direkt Yo Jae Yi anyjának a hajcsatját. Most a 8. végén mintha a felásott tetem mellett ott lett volna... ez hogy lehet?
Nem tudom, de nekem most kezd olyan földöntúlivá válni a sztory, hogy 20 évig ennyi mindent tudott művelni és titkolni ez a boltos.... meg házak udvarába rejtette a hullákat, hát ez senki nem veszi észre?
Dong Sik a magánnyomozásával erősen hozzájárult az események eszkalálódásához, azzal hogy csak figyelte a gyilkost.
Nekem nem elképzelhetetlen, hogy igazat üzent a boltos és valóban nem ő ölte meg Dong Sik hugát. Jae Yi anyja volt rosszkor, rossz helyen nem?
Riamara 2021 júl. 22. - 19:28:52
(123758/123863)
Beyond Evil 8. rész
Igazam lett. Csak részben tudják lezárni az ügyet. Mondjuk éreztem én, hogy Dong Sik húga kilógott az áldozatok listájából.
Csak rosszkor volt rossz helyen.
Bár, ahogy én láttam Jae-Yi mamája sem volt az a tipikus félvilági hölgy. Nála is elég mondvacsinált volt a gyilkos indoka.
A két nyomozó viszont kezd egymáshoz csiszolódni. :D
Riamara 2021 júl. 22. - 17:13:57 Előzmény bori4
(123757/123863)
Úgy gondolom, hogy részeredmény. De nézzük meg a 8. részt és kiderül!
A telefont Dong Sik a büfé melletti kis utcára kitett komódba dugta. Úgyhogy nincs benne semmi meglepő, amiért a lány rátalált.
Azért nyomoz mindenki a saját szakállára, mert nem biztos benne, hogy amit kiderít, az milyen hatással lehet a többiekre. De főleg azért, hogy fedezzék azokat, akiket meg akarnak védeni.
A Szöuli ügyet pedig mutatták. Amikor Dong Sik fiatal társa, egy önálló akciója során, meghalt. Gondolom akkor is kiakadt, és nekimehetett a főnökségnek. Ezért fokozhatták le.
bori4 2021 júl. 22. - 09:08:42
(123756/123863)
Beyond 7.
Elvileg utolértelek, tegnap maratont tartottam belőle.
Most úgy tűnik, hogy az eddig történtekre választ kaptunk nagyjából, de ez biztos megint csak látszat, vagy részeredmény....
Nem pontosan értettem, hogy találta meg Yae-Ji a telefont, amit Dong Sik eldugott. Mindenki magánnyomoz, valahogy el próbálom hinni. Meglepő módon Soulban is dolgozott Dong Sik meg a főnöke, valamit elszúrhattak ott.
bori4 2021 júl. 20. - 17:39:43 Előzmény Riamara
(123755/123863)
Ja, hogy az ügyész a fogadott fia??? ez még nekem új, azt hittem csupán egy gyenge képességű talpnyaló csicska.
A jelenlegi rendőrfőnökkel kétszer is találkozom esténként, mivel ő a Six flayingban ugye Lee Seong-Gye tábornok, majd Csoszon első királya.... Érdekes látni, hogy mennyire eltérő stílusban, világban játszódó sorozatban is milyen jól megállja a helyét.
bori4 2021 júl. 20. - 17:33:00 Előzmény Riamara
(123754/123863)
Mint egy keresztapa :) belőle mindent kinézek, még sorozatgyilkosságok megrendelőjét is. Tényleg jók a karakterválasztások.
bori4 2021 júl. 20. - 17:31:00 Előzmény Riamara
(123753/123863)
Ezek az extra dolgok, valójában olyan extra szabálytalanságok, lazaságok - tényleg olyan kisvárosi naésaztánhátasztán módjára. És hát igen, fejtől bűzlik a hal...
A hölgy megjelent t itt éppen a 3. részben, de tanácsosnőnek van fordítva, pedig én is azt hittem, hogy a polgármesternő... nem tudom az ő közigazgatásukban mit takar ez a funkció, vagy fordítási hiba esetleg...
Az egész város flugos ezek szerint???? :-DDDDD
Riamara 2021 júl. 20. - 17:22:31
(123752/123863)
És persze ne feledkezzünk el a rendőrprefektusról sem, Joo- Won papájáról. Aki az első gyilkosságok idején Manyang rendőrfőnöke volt. Na meg az ő fogadott fiáról Kwon Hyeok ügyészről, aki roppant féltékeny Wonra. Ezért ott fúrja, ahol csak lehet.
Riamara 2021 júl. 20. - 17:12:01
(123751/123863)
Vagy itt van Oh Ji-Hwa nyomozónő, akinek az ex-férje egy építési vállalkozó (ne szépítsük, ő egy gengszter, aki építkezésben utazik) Szintén a gyilkosságok eltusolásában érdekelt, mivel egy modern városrészt akar felépíttetni a régi, ósdi Manyang helyén.
A nyomozónőnek pedig van egy öccse, az őrsön. Ő cuki rendőr. Oh Ji-Hoon, aki titkon a boltos lányába szerelmes.
Riamara 2021 júl. 20. - 16:57:17 Előzmény bori4
(123750/123863)
Csakhogy Dong Sik nem egy átlagos nyomozó. :)) Mikor megindul nála a vezérhangya, extra dolgokra képes. Mondjuk ez nagyjából az egész őrsre igaz. Vagy akár az egész városkára. Mindenki ismer mindenkit. Mindenki figyeli egymást, ha kell, falaznak egymásnak.

Vegyük például a polgármesternőt. Nem tudom, hogy felbukkan-e már az első 3 részig. De fontos személy. Ő folyamatosan próbálj eltusolni a gyilkosságokat, nem túl sok sikerrel. Na az ő fia az őzes rendőr, az irattárból. Na az a pasas például full skizofrén. Olyannyira, hogy pár évet egy elmegyógyintézetben töltött. Meggyőződése, hogy megölt valakit. Ő úgy emlegeti mindig, hogy őzet. Amúgy viszont tök jó fej. Ő Dong Sik gyerekkori barátja.
Riamara 2021 júl. 20. - 16:42:46 Előzmény bori4
(123749/123863)
Az igazságot rétegenként rakják fel, mindig egy kicsivel többet tudhatunk meg belőle. (például a motivációról még semmit)
Szóval Won már évek óta nyomozott a sorozatgyilkos után, mikor felmerült benne a csali gondolata. Aztán meg még inkább megszállottja lett a bűnténynek. Szent meggyőződése (a 7. rész végéig) hogy Dong Sik a gyilkos, csak bizonyítékok hiányában elengedték. Ezért kérte magát Manyangba. Úgy gondolta, majd ő lefüleli. :)
bori4 2021 júl. 20. - 16:29:41 Előzmény Riamara
(123748/123863)
Na ez az ujj ide-oda szállitás azért horror, nagyon nem is képzelhető el, hiszen egy rendőr ilyesmit hogy csinálhatna??? A bűnjel utaztatása már tényleg, na ..... nem minden napi írói fordulat. Magyarul a közértes visszakapta a küldemnyét? Na de mi baja volt a kislánnyal???
bori4 2021 júl. 20. - 16:23:45 Előzmény Riamara
(123747/123863)
Még valami a csali nővel kapcsolatban: őt találták meg a nádasban, de akkor az nem mostanában történhetett, hiszen csontvázat találtak, nem????
bori4 2021 júl. 20. - 16:21:39 Előzmény Riamara
(123746/123863)
Nyugtass meg, hogy itt a 3. részig ez nem derült még ki, mármint hogy Dong Sik megtudta, hogy mivel foglalkozott eddig Won és miben sáros...
Akkor az, hogy idejött a városba pusztán véletlen, mert tényleg ugymond el akart bújni, vagy tudatos, azaz tisztában van a városban zajlott eseményekkel és azért szállt rá Dong Sikra??? Nem racionális ugyanis, hogy miért olyan ellenszenvesek rögtön egymásnak, ha most találkoztak csak...
Riamara 2021 júl. 20. - 13:59:14 Előzmény bori4
(123745/123863)
Dong Sik olyan galád. :D Direkt pucoválta ki a pincét, hogy megszívassa Jon Woont. :)) Tudta, hogy a fiatal nyomozó egyből ráharap. És mivel úgysem fognak találni semmit, hülyét csinál majd magából.
(Itt hozzátenném, hogy akkor azt gondoltam, hogy az ujjakat a gyilkos megint elvitte Dong Sikhez, aki viszont sietve továbbpasszolta a bolt elé. Mert abban teljesen biztos voltam, hogy ő tette oda. Voltaképpen ez volt az a jelenet, amikor bebizonyosodott számomra, hogy jó volt a szimatom, a tettessel kapcsolatban. Hiszen a galád miért oda tette volna, ha nem ő is rá gyanakszik? )
Riamara 2021 júl. 20. - 13:51:04 Előzmény bori4
(123744/123863)
Az eltűnt nők Jon Woon listáján bevándorlók voltak. Ezek után a gyilkosságok után nyomozott. Méghozzá úgy, hogy csalit használt, akit aztán megöltek. Ezt takargatják, ő meg az apja. (De persze Dong Sik már megtudta, így amikor csak lehet, az orra alá dörgöli) A csali nőt találták meg a nádasban. Jon Woon azonnal felismerte a gyűrűjéről. A telefonja is előkerült, amit a sráctól kapott baj esetére, és ami simán összeköti őt a fiatal nyomozóval. Így apuka újfent kénytelen közbelépni.
bori4 2021 júl. 20. - 11:39:03 Előzmény bori4
(123743/123863)
mi van???
bori4 2021 júl. 20. - 11:36:43 Előzmény bori4
(123742/123863)
Na ez a klontelefon vagy mi, meg az 1-es küldése SMS-ben totál homály számomra, meg hogy megtalálták az eltűnt lány dns-ét rajta....
bori4 2021 júl. 20. - 11:32:54 Előzmény bori4
(123741/123863)
Mindkét rendőrünknek van " magán irodája" - mondjuk Dong Siké ráadásul valami alagsor, vagy pince.... mekkora nagytakarítást rendezett, meg fertőtlenítést.... nem csoda ha az ember az gondolja, itt biztosan vér folyt.
bori4 2021 júl. 20. - 11:27:27
(123740/123863)
Beyond 3.
Most akkor az évek során tulajdonképpen folytatódott a sorozatgyilkosság? mert Jon Woon áldozattábláján már volt 6. és ugyana azon a napon tünt el Ming Jung is, amit a nézők is követhettek.... Mit csináltak ennyi áldozat és ennyi év alatt a rendőrök??? Az sem világos, hogy Jon Woon tulajdonképpen mit nyomoz és az apja miért felügyeli ennyire a rendőr fiát??? Volt valami külügyi nyomozása is, amiben sáros esetleg? mintha sakkban tartaná az apja valamivel....
Riamara 2021 júl. 19. - 13:14:49
(123739/123863)
Ő pedig Kang Jin-Mook. A boltos.
Riamara 2021 júl. 19. - 13:07:24
(123738/123863)
A boltost Kang Jin-Mooknak hívják.
A hentes a lány Yoo Jae-Yi. A bolt az anyjáé volt, aki eltűnt. (Őt nagyon bírom. Remek karakter, és a színésznő is szuper)
bori4 2021 júl. 19. - 13:00:12 Előzmény Riamara
(123737/123863)
Igen a boltosról - melyik az a stáblistán?
A hentes az egy másik, vagy ua.??????
Riamara 2021 júl. 19. - 12:51:36
(123736/123863)
Most melyikről írtál? A boltosról?. :D Az talált, süllyedt.
bori4 2021 júl. 19. - 12:46:16 Előzmény Riamara
(123735/123863)
Azért az a pali se százas teljesen és most vissza is kéne néznem, de nem az édes gyermeke, jól emlékszem? Az asianwikis stáblistán meg nem tudom azonosítani, melyik fej az....
https://asianwiki.com/Beyond_Evil
Riamara 2021 júl. 19. - 12:41:04 Előzmény bori4
(123734/123863)
Aha! :D
bori4 2021 júl. 19. - 12:34:24 Előzmény Riamara
(123733/123863)
Azt én sem hiszem már itt az elején sem, hogy Dong Sik lenne a gyilkos.
Viszont azzal vitatkoznék, hogy azért mert ez nem fér bele egy pszichopata profiljába. Hát elég sok gyilkos pszichopatás krimi ömlik a TV-ből, nekik meg kifejezetten kedvenc műfajuk. A tudathasadásban, skizofréniában szenvedő emberek szerintem simán gyilkolnak is...
A közértest eltaláltam? :)))
Riamara 2021 júl. 19. - 11:38:45 Előzmény bori4
(123732/123863)
Én egy percig sem gondoltam, hogy Dong Sik lenne a tettes. Ugyanis nem fér bele egy pszichopata profiljába. :)
Ő egy született bajkeverő, ez már az elején lejött, és ez az évek múlásával csak erősödött benne. Előszeretettel szívat meg másokat. És roppant mód élvezi. Ezért is nem merült fel bennem, hogy több egyénisége lenne. Ezt az egyet sem mindig tudja kezelni. :) Folyton elcsábul, hogy valami zavarba ejtőt tegyen. Ehhez persze hozzájárul a fiatalkori trauma is, amikor mindenki őt gyanúsította a gyilkosságokkal.

Nekem is ugyanaz a bajom a műfajjal, hogy nagyon eltolódott az agresszió és a perverzió felé. Ezért is nem tudtam végig nézni a Mauset. Túl sok volt benne az egy főre eső pszichopaták száma.
Úgyhogy ennek is kicsit tartózkodva álltam neki. De annyian dicsérték, gondoltam megpróbálom. Aztán teljesen elbűvöltek a karakterek, meg hangulat. A színészi játék pedig hab a tortán.
És míg a Mause szereplői mind ellenszenvesek voltak számomra, (na jó a dokit azért kicsit sajnáltam) Itt viszont néhány negatív szereplőt leszámítva, mindenki aranyosan lökött. És ami azt illeti, néha még a negatívokat sem tudom annyira utálni. Ezért is szúrtam ki rögtön a tettest, mert kilógott a szabványból. :D
bori4 2021 júl. 19. - 11:14:43 Előzmény Riamara
(123731/123863)
Olvasom az ÁÉK-en a fordító gondoltait, tippjeit. A 2. rész után vagyok és ő ennél a résznél azt fejtegette, hogy Dong Sik bizonyára disszociatív személyiségzavarral küzd legalább 3 személy is lakozik benne.... Aki ebben szenved, az nem tud a többes énjéről, ezért is súlyos betegség. Volt erre épülő több forgatókönyv is, nekem a legemlékezetesebb az It's oke this is love Zo In-sunggal.
Aztán ahol most Te tartasz, a 7. résszel kapcsolatban az a vélemény, hogy sokan úgy gondolták itt vége is lesz a sorozatnak, mert annyira kiderült minden, aztán persze nem....
Nem is igen lehet az ilyen csavaros, átvágós történetekben előre jósolni, találgatni sem szeretek, mert szinte mindig átvernek.... lehetetlenség a forgatókönyv-írón átlátni.... De hát ez a dolga, ez szögezi oda a nézőket ugye :))) Maga a műfaj mostanában már nem a kedvencem, értelmetlen öldöklés, sok áldozat, jól-rosszul feltuningolt köritéssel, de a színészek láttán elcsábultam.
A második részről említi Lai Dong Sik barátját, mint lehetséges elkövetőt; na most nem tudom kire gondolt, ki a zsarú barátja??? Esetleg a közértes pasi, a harmadik áldozat apja???
Végül letöltöttem, mert a videás lejátszásnál nem tudok képeket kivágni, és e nélkül meg nehéz akárkiről is beszélni, beazonosítani...
Tudom, hogy izgalmas, szereted ezeket a dolgokat, nyugodtan menjél tovább, mert én napi 1-nél többet nem tudok nézni belőle...
Riamara 2021 júl. 19. - 00:30:01
(123730/123863)
Viszont most, hogy elkezdted, bevárlak. :)
Azt hiszem végig fent van online. Csak az én gépem valamiért vacakol a lejátszáskor a feliratokkal. Van, hogy percekig nem látszódnak a feliratok. Így én inkább letöltöttem.
Riamara 2021 júl. 19. - 00:23:32 Előzmény bori4
(123729/123863)
Eszméletlenül jó a páros, talán épp miattuk emlékeztetett annyira a Life on Marsra. Nagyon hasonlóak a karakterek. De a mellékszereplők is rendesen odateszik magukat.
Riamara 2021 júl. 19. - 00:19:44
(123728/123863)
Beyond Evil 7. rész
Hát ez a sorozat egyre jobb és jobb. Ez a rész valami fergeteges volt. Még úgy is, hogy kezdettől fogva sejtettem ki a gyilkos, és hová rejtette az áldozatát.
A nagy kérdés viszont az, hogy akkor ki után fognak eztán nyomozni? Persze vannak még páran a városban, akiknek vaj van a füle mögött. És az sem biztos, hogy az összes gyilkosságot ő követte el.
A forgatókönyv furmányos, de könnyen követhető. Ami viszont elképesztően jó, az a rendezés és a színészi játék.
bori4 2021 júl. 18. - 09:09:14 Előzmény Riamara
(123727/123863)
Megnéztem az első részt, az ÁÉK-en a fordító kitette a videás linket. Nem tudom ezt végig megtette-e, mert akkor nem is tölteném le...
Az adatlapját is átböngésztem, sok szereplős, még gyerek- és ifjúkori szereplők - tehát ez is a múlttal erősen összefüggő történet lehet. Gondolom, itt a kisvárosban évtizedekkel ezelőtt kezdődik a rejtélyes bűnügy.
Az első részben azt akarják elhitettni a nézővel, hogy Dong Sik fiatal korában megölte azt a lányt a kávézóból, de egy kis szóvaláltás alapján ez nyilván nem indok.... a huga is eltűnik azon az éjszakán. Lehet, azért is lett rendőr, hogy a több évtizedes bűnügynek a végére járjon? Joo Won sem véletlenül megy pont ebbe a kisvárosba, az apja magasrangú rendőr.... de vajon miért kell "meghúznia" magát, ahogy az apja fogalmazott....
A főszereplő Shin Ha-Kyun-t én azt hiszem eddig csak filmben láttam, de különösebben nem emlékszem rá, annál inkább Jin Goo-ra, aki már gyerekszínészként is zseni volt. :-))) Kiváncsi leszek a párosukra.
bori4 2021 júl. 18. - 08:53:56 Előzmény Riamara
(123726/123863)
Összességében igen, nem volt rossz , némi hiányérzet maradt utána. Na persze párhuzamosan nem szerencsés nézni pont a 6 sárkánnyal, aminek közben a vége felé járok. Ez viszont piszok jó, kimagasló alkotás, de hát méreteiben és a kortörténelmi műfajban is alapmű - azaz nem igen lehet összehasonlítani a kettőt.
Riamara 2021 júl. 17. - 22:35:28
(123725/123863)
Összességében elégedett voltam a sorozattal. A karakterek jók voltak, a történet pedig gördülékeny.
Mostanság pedig a koreai stúdiók nem kényeztetnek el bennünket csodás történelmi filmekkel. Így hát a jobban sikerülteket meg kell becsülni. :))
Riamara 2021 júl. 17. - 22:26:07 Előzmény bori4
(123724/123863)
Nem emlékeztem már Gwanghae fiára, pedig egy másik sorozatban volt róla szó, itt viszont nem említették.
Riamara 2021 júl. 17. - 22:22:36 Előzmény bori4
(123723/123863)
Igen, a végét én is borítékolni tudtam volna. Annyira éreztem, hogy a királyfit beáldozzák.
Azt, hogy apjaként tekintett a tanácsosra, nem találtam azért annyira különösnek, hisz apjaként nevelte fel. És ahogy említette is, kiskorától kivételezett vele. Csak a család többi tagja volt féltékeny rá. Azért nem könnyű elfogadni, hogy a nagybátyja, akit ő apjaként szeretett, és tisztelt, miket művelt.
Ez hasonló szituáció (és megoldás) volt, mint a Holdfényben.
Azért volt egy kis hiányérzetem, a hercegnő első férjének sorsával kapcsolatban. És az sem derült ki, hogy miért nem lehetett a fiatalúr felesége anno?
bori4 2021 júl. 17. - 17:00:02
(123722/123863)
A fotozás, megjelenítés nagyon rendben volt ....
bori4 2021 júl. 17. - 16:58:33 Előzmény bori4
(123721/123863)
Kim udvarhölgy lesajnáló pillantását elkaptam, amivel utoljára végig méri az ő hőn szeretett csonáját.... :)
bori4 2021 júl. 17. - 16:56:56
(123720/123863)
Néhány részletre kitérve, amit nehezményeztem, hogy a királyfi változatlanul apjának tekintette a főminisztert, csak tudnám miért! ráadásul olyan kis balfék módjára hagyja, hogy az "apa" leszúrja .... Ez valahogy nem illet bele a róla formált képembe ...
bori4 2021 júl. 17. - 16:52:58
(123719/123863)
Bossam 20.
Itt a vége, fuss el véle.... más nem igen jutott eszembe, mert amiről érdemes volt, menet közben már szót ejtettünk.
Nagy meglepetés nem ért, valahogy sejtettem, hogy a királyfi beáldozásra kerül, és hogy a fő pár valahogy megussza.... :)
A királyról szólva a wiki számon tartja a fiát, Yi Ji koronaherceget, aki 1623-ban, tehát a király leváltásának évében halt meg, hasonló képpen Yu királyné is .. Utána olvastam a sorsának: őt is száműzték Gwanghaegunnal együtt, csak máshova - ahonnan megszökött, de elfogták. Éhségsztrájkban halt meg börtönében.
Ebben a sorozatban nem említették őt, ugye?
Gwanghaegun Soo-Kyung nevű lányáról, a sorozatbeli hercegnőről viszont nem tesz említést a wiki....azaz kitalált karakter ezek szerint.
Összességében kellemes időtöltés volt követni a történetet, komolyan nem rázott meg, a szereplők derekasan helyt álltak.
Jung Il-Woo hozta szerintem a szokásos formáját, de nem "robbantott" hiába vártam..... Kardforgatás, bunyózás, lovaglás - ezekről nem elsősorban ő jut az ember eszébe, nem egy Jang Hyuk na.... Kedves, érzelmes jelenetekben ott van... még a hangja is egész jó, de néha bizony eltűnik valahogy a képernyőről, nem elég átütő az összképe, a megjelenése számomra... :)))
Riamara 2021 júl. 15. - 22:12:41
(123718/123863)
Ha lesz időd, mindenképpen nézd meg a Beyond Evilt-t!
Nemcsak a csavaros cselekmény, és a remek alakítások miatt. Hanem mert egészen különleges a hangulata. Valamiért a Life on Mars/Élet a Marson sorozatra emlékeztet.
Én most az ötödik résznél járok, és le vagyok nyűgözve.
bori4 2021 júl. 14. - 20:32:15 Előzmény Riamara
(123717/123863)
Nem is akartam hinni a szememnek.... de még utána is pofázott, amit azért már tényleg nehezen tudok elképzelni, mármint hogy akárki is "beszólhatott" anno a királynénak. Minden esetre ilyesmire a számtalan dráma láttán sem emlékszem. Mégiscsak egy szolga volt, akármilyen bizalmasa is volt a királynak.
Most itt úgy néz ki, hogy a feleség lecseszése után mélységes traumába zuhant, és belátja, hogy mekkora bűnei vannak? - ezért aztán lemond.....
Riamara 2021 júl. 14. - 18:46:24
(123716/123863)
Tavasszal a Mouse miatt kihagytam az év egyik legütősebb krimijét. A Beyond Evil-t. Nemrég leltem rá, és iszonyúan sajnálom, amiért nem a vetítéssel egy időben néztem.
Most nekiálltam bepótolni.
Ez is sorozatgyilkosság, és ez is csavaros, de mégsem érzem rajta azt beteges abnormalitást, ami abból áradt. Viszont a színészi játék döbbenetesen jó. Már a szereposztás is pazar. Ráadásul kihozták magukból a maximumot. Egyszerre drámaiak és természetesek.
Riamara 2021 júl. 14. - 18:33:37
(123715/123863)
Bossam 19. rész
Az epizód csúcspontja. Annyira jól esett, ahogy a királyné felpofozta Kim udvarhölgyet, és lecseszte a férjét. :)
Riamara 2021 júl. 07. - 13:34:01 Előzmény bori4
(123714/123863)
Imhae herceg fiának a fia. Vagyis az az úrfi anyja Imhae herceg menye volt.
Ebben az a szép, hogy ezt az elején mondták is. Csak én elfelejtettem. :)
bori4 2021 júl. 07. - 13:19:55 Előzmény Riamara
(123713/123863)
Unoka? - és akkor ki a papája, vagyis ki volt a anyja férje??? Ugye még az sem teljesen világos, hogy miért is halt meg a hercegnő völegénye, a tanácsos fia... pont az esküvő napján....
Riamara 2021 júl. 07. - 11:36:07 Előzmény bori4
(123712/123863)
Igen, az esküvő nagyon aranyos volt.
Riamara 2021 júl. 07. - 11:35:28 Előzmény bori4
(123711/123863)
Az úrfi Imhae herceg unokája, nem a fia. Amúgy neki már van terve. Csak szokás szerint megtartja magának, közben pedig mindenki másnak lebegtet valamit.
Én úgy hiszem, teljesen tisztában van azzal, amiket az anyja a nagybátyja fejéhez vágott. Azzal is tisztában van, hogy a hercegnő Ba Wut szereti. Így aligha tartanám valószínűleg, hogy hagyja magát bepalizni. Eddig se tette. Én úgy vélem saját játszmába kezdett.
bori4 2021 júl. 07. - 10:41:17 Előzmény bori4
(123710/123863)
Ez már az őrület határait súrolja.... miért kell a holtakat is megcsonkítani???
bori4 2021 júl. 07. - 10:39:10 Előzmény bori4
(123709/123863)
Most éppen a tanácsos látszik nyerőnek :)
Itt ugye azzal került a király fölé, hogy előbányászta a szakácsot, aki tudja hogy Kim udvarhölgy mérgezte meg az előző királyt. Nagyjából az látszik, hogy csoná és a tanácsos kart-karba öltve csinálták végig az elmúlt évtizedeket. Nem mindig önként és dalolva persze, de mégiscsak kettőjük hatalmi törekvéseinek áldozata az ország és jó néhány család, ember...
bori4 2021 júl. 07. - 10:30:46
(123708/123863)
A lánykérésen meghatódtam, kicsit végig kritikusan néztem JIW-et, ezzel a jelenetsorral viszont megvettek kilóra, mi tagadás - mindketten igen jók voltak :-)))
bori4 2021 júl. 07. - 10:23:44 Előzmény bori4
(123707/123863)
De erről van szó, erről szól az egész történet...
A király és a tanácsos huzogatják a rokonaikat a sakktáblán ide-oda, éppen az aktuális politikai élet-halál harc széljárásának megfelelően.
bori4 2021 júl. 07. - 10:21:14 Előzmény bori4
(123706/123863)
Furcsa volt, hogy a tanácsosnak nem mondott igent a tervére, de pár perc múlva az anyjának már kész tényként kezelte, hogy ő bizony elfogadja a tanácsos ajánlását és még a nagy álmáról is lemond, megérti, hogy nem lehet az unokatestvére férje.
Majd később még valakinek meg azt mondja, egy király azt csinál amit akar, ezért simán asszonyává teheti az unokatestvére hercegnőt.... Na most igazodjon el az ember ezen a királyfin... :)
bori4 2021 júl. 07. - 10:17:18 Előzmény bori4
(123705/123863)
... ráadásul az a személy nem tud az úrfi létezéséről, vagyis arról hogy él a fia????
bori4 2021 júl. 07. - 10:16:02
(123704/123863)
Igen ám, de az ezt követő percekben mintha az derülne ki, hogy Imhae herceg felesége nem a tanácsos huga, de él és bizonyítani tudja a most kiderült igazságot. Itt valami nem stimmel ....
bori4 2021 júl. 07. - 10:12:35 Előzmény Riamara
(123703/123863)
Most talán már sinen vagyok.
A 18. részhez: hogy Imhae herceg gyereke az úrfi és nem a tanácsosé még értem. Az is bizonyossá vált, hogy a tanácsos huga az édesanyja.
Riamara 2021 júl. 06. - 18:40:37 Előzmény bori4
(123702/123863)
:))) Van ilyen.
Mondjuk én is, ha az első résznél kicsit figyelmesebb vagyok, akkor most nem lepődtem volna annyira meg. Hiszen ott mondták is, hogy kinek az özvegye a nagynéni.
bori4 2021 júl. 06. - 18:34:47 Előzmény Riamara
(123701/123863)
Juj, most nagy kutyulmányban vagyok.... azt hittem már láttam a 17-et és megnéztem most a 18. részt. Volt egy-két furcsa dolog, de rájöttem, hogy hiányzik valami.
Na most megnézem a 17-et.
Riamara 2021 júl. 06. - 18:01:35
(123700/123863)
Bossam 18.
Mondjuk a legkézenfekvőbb ok nem jutott az eszembe, miért is ellenezte Dae-Yeob mamája annyira a kapcsolatát a hercegnővel.
Hisze a férjét a hercegnő apja gyilkoltatta le. (Na meg a saját bátyja)
Eddig is kedveltem Dae-Yeobot, de most egyszerűen imádom.
Ba-Wu meg mostanában teljesen lelassult. Jószerivel hagyta, hogy megkérjék a kezét. Ráadásul folyton fáziskésésben van. Mikor meglátta a szakácsot a tanácsosnál, magától nem jött rá, mekkora szarban vannak? Az a bénázás meg a falnál. :O
Riamara 2021 júl. 05. - 19:02:34
(123699/123863)
Bossam 17.
Nahát, nahát... Mondjuk, amikor a tanácsos azon morfondírozott, hogy kit is kéne trónra ültetnie... közben meg olyan arcot vágott, mint a macska, aki megtalálta a tejfölös bödönt, már megfordult a fejemben, hogy mi van ha...a kiválasztott az úrfi? És amikor a nagynéni olyan hevesen próbálta őt lebeszélni a hercegnőről, az is megfordult a fejemben, hogy talán túl közeli rokonok a lánnyal, ezért nem akarja. Bár ők csak első unokatestvérek.
Vajon őfelsége tudja? Esetleg sejti?
bori4 2021 jún. 30. - 15:26:39 Előzmény Riamara
(123698/123863)
Na így már világos, köszönöm :) Akkor éppen átmeneti korszakban vagyunk, már ami a nagy szomszédot illeti. Tulajdonképpen G. politikáját a csinggel kapcsolatban a történelem igazolta - hatalmas birodalom lett és ugye egészen sokáig .... Josonnak mindig dörgölődnie kellett az éppen uralmon lévő kínai dinasztiához, ismerős történelmi sors....
Utódja nem jól mérte ezt fel, vagy a főnemesség, akik irányították , mert Injo két mandzsu inváziót is rászabadított az országára.....
De a jelenlegi szitu most teljesen világos, még a hinta-palinta megy. A legnehezebb mindig az átmenetben élők sorsa.
Riamara 2021 jún. 30. - 12:20:59 Előzmény bori4
(123697/123863)
Hát a főhősök kapcsolata szempontjából, jobb lenne, ha a tanácsos kivégezné a ribit. :))
Riamara 2021 jún. 30. - 12:20:03 Előzmény bori4
(123696/123863)
Szerintem meg tipikus csoszon romantika. Csak semmi testiség! :D Mert azért az érzelmeket közvetítették.
Riamara 2021 jún. 30. - 12:13:26 Előzmény bori4
(123695/123863)
Az egyik tábor, az éppen atomjaira hulló Ming birodalom volt. (erre mondta az úrfi, hogy a császárt nem érdekli semmi, és a főeunuch irányít helyette)
A másik csapat pedig, akiket barbároknak tituláltak, a hódító mandzsuk, vagy ahogy később hívták magukat Csing (Jing) birodalom. Amelyik éppen azzal volt elfoglalva, hogy egész Kínát bekebelezze.
A pasi pedig, akinek a tanácsos a titkos levelet küldte, egy Ming kalózvezér volt, aki az ellenállást vezette a mandzsuk ellen. A sziget pedig, amiről szó volt, a mai Tajvan.
bori4 2021 jún. 30. - 12:04:30
(123694/123863)
Kicsit ezt a kapcsolatot is hihetőbbé tehetnék már, mintha két fadarab találkozna mindig..... csak a méltóság :-) Nekem nagyon kimért az egész, nincs is nagyon mit alakítani a színésznek, nem???
bori4 2021 jún. 30. - 12:00:40 Előzmény bori4
(123693/123863)
Azt csinált a ribi gyakorlatilag amit akart, bezárták mégis kisétált többször is, és egy lélekkel sem találkozott, közben kipakolta a házat.... na igen
De most hogy mondod, amikor megérkezett akkor is simán átsétált az őrökön, mert pont a konyhába találkozott vele a hercegnő meg a dadus....
Most likvidálták, vagy még él??? :)
bori4 2021 jún. 30. - 11:57:12 Előzmény bori4
(123692/123863)
A tanácsos megint pofára esett, de valószinű övé lesz az utolsó szó a játszmában....
bori4 2021 jún. 30. - 11:55:16 Előzmény Riamara
(123691/123863)
Na igen, párosunk jól együtt tud működni, csak ne a nőről legyen szó :)))
Pikk-pakk megoldották a vészhelyzetet, bár kisebb előtanulmányok nélkül nem igen lehetett érteni a kialakult politikai szitut, de a hazaiak nyilván tisztában vannak saját történelmükkel.. Én például nem értettem mindent pontosan, de most ebben a hőségben nem olvasok utána.
Riamara 2021 jún. 29. - 22:03:39
(123690/123863)
Bossam 15-16
Amennyire jók voltak a pasik a háborús övezetben, olyan hülyén kezelték az otthoni helyzetet.
Mondjuk már az is ostoba feltételezés volt, hogy a hercegnő hosszabb ideig elrejtőzhet Ba Wuék házában. Egyértelmű volt, hogy a tanácsos figyeltetni fogja őket. Ezen pedig a királyi testőrség sem segített, csak még gyanúsabbá tette a dolgot. Ba Wunak és a haverjának, mindenki másnál jobban kellett volna tudnia, hogy ha valaki be akar surranni, hogy kikémlelje a házat, az be is fog.
Amúgy fogalmam sincs mire voltak jók azok a díszhuszárok. Nem védtek senkit, és simán kiengedték a ribit, amikor megszökött.

Az teljesen természetes volt, hogy Cha Dol anyja vissza fog kéredzkedni, amint megtudja, a férje visszakapta a vagyonát. Pontosan úgy viselkedett, ahogy egy ilyen nőszemélytől elvárható volt. Viszont a többiek reakciójától rendesen kiakadtam. Anyuka nem egy főnemesi család tagja? Azt még megértettem hogy a lánya, aki rabszolgaként nőtt fel, úgy viselkedik, mint egy piaci kofa. De ez mind semmi volt, az anyuka stílusához képest. Gyakorlatilag egy szinten volt a ribivel. (persze nem teljesen, mert a ribi jóval ravaszabb volt nála) A hercegnő meg a mártírságával még adta alájuk a lovat.

Ba Wu pedig, aki máskor olyan ravasz és előrelátó, csupán annyit tudott tenni, hogy beparancsolta a nőcit a kamrába. Komolyan feltételezte, hogy ott is marad, és nem kever galibát? Jaaaj...

Riamara 2021 jún. 21. - 22:36:20 Előzmény bori4
(123689/123863)
Én nem emlékszem, hogy köze lett volna az apja halálához. Az viszont biztos, hogy a konkurenciát eltetette láb alól.
Nekem nem úgy tűnt, hogy az úrfi lelkesedett volna az apja tervéért. Viszont a csapat összetétele magában hordozza a bajt, még az orgyilkos nélkül is. Lévén Kim úr is nagy szarkeverő.
Csak befutott a drága feleség, és ahogy borítékolni lehetett, most mindent akar. Kíváncsi leszek a nők háborújára. :)) Izgalmasabbnak néz ki, mint az északi helyzet. :))
Vajon melyik évben járunk? Ez a Ming - Mandzsu háború előtt, vagy után lehet?
bori4 2021 jún. 21. - 17:05:25 Előzmény bori4
(123688/123863)
Na szóval, ez hogy is volt más sorozatokban? A tanácsos biztatására, G. ölte meg az apját valójában? Hogy emlékszel???
bori4 2021 jún. 21. - 17:03:21 Előzmény bori4
(123687/123863)
Micsoda karrier.... lehet hogy több embert ölt meg a palotában a "férjeit" kiszolgálva, mint maguk a királyok?
bori4 2021 jún. 21. - 16:59:54 Előzmény bori4
(123686/123863)
A tanácsos a kisebbik fiára bízta Ba Won megölését egyértelműen, de úgy tűnik a bátyja nem bízik ebben, ezért biztos, ami biztos.... megint önállóskodik, ilyesmiből eddig mindig rosszul jött ki ...
bori4 2021 jún. 21. - 16:57:54
(123685/123863)
Itt az újabb csapda....
Fel lett adva a lecke a fiatal úrnak ezzel, mert szívesen megszabadulna ő is Ba Wontól, most vajon meginog, és az apjára hallgat?
bori4 2021 jún. 21. - 16:54:52
(123684/123863)
Ott a baloldalon talán az lehetett a királyné? Rendesen el volt engedve csoná nőkből...
bori4 2021 jún. 21. - 16:53:45 Előzmény bori4
(123683/123863)
Új szövetségese lett Ba Wonnak és mindjárt derekasan oda is tette magát.... anya és lánya találkozhatott, bár a végén már úgy éreztem, megint felesleges kockázatot vállaltak. De jól sikerült és kis izgalomnak elment. Bár nem sokat "meséltek" a találkozás révén a múltjukról, mert leginkább arra lettem volna kiváncsi, mi volt a második hitves álláspontja a lánya férhez menésének körülményeiről, egyáltalán mennyire volt beavatva stb.
bori4 2021 jún. 21. - 16:47:02
(123682/123863)
Bossam 14.
.... hogy a végén kezdjem: a lottó ötösöm így jöjjön be... :-)
Riamara 2021 jún. 20. - 20:29:10 Előzmény bori4
(123681/123863)
Ezeket az értékpapírokat én sem értettem. Egyrészt, hogy engedte meg magának a kiscsaj, hogy ellopja a bátyjától? Másrészt hogy váltotta ki érte a vőlegényét? Nekem sem volt világos.
Őfelsége egy másodpercig sem hiszi, hogy a főtanácsos önként lemondana. Ez csak porhintés volt. Nehogy már azt higgye a fia, hogy ő meg akar szabadulni az apjától. :)) Á, dehogy...
Nyilván nem olyan régóta akar megszabadulni tőle, hiszen ő csinált belőle királyt, és ő volt az is, aki megszabadította őt az ellenségeitől. Csak mostanság kezdett terhes lenni a számára. Hja így van ez, amikor a királycsinálók a király fejére csinálnak. :)
Az illemtanóra nekem is tetszett. Olyan hippolytos filingje volt.
bori4 2021 jún. 20. - 19:08:55 Előzmény bori4
(123680/123863)
Ez az illemtan óra nagy fricska volt legalább a született nemes asszonynak.
bori4 2021 jún. 20. - 19:06:51 Előzmény bori4
(123679/123863)
... már vagy 15 éve küzködik ezen :-) Nem tehetek róla, nekem az annyira naív mese...
bori4 2021 jún. 20. - 19:05:14
(123678/123863)
Ez némiképp meglepő - van valami, amit a udvarhölgy nem tud? Még majd leszidja a királyt, hogy tájékoztatta - csakis az ő érdekében természetesen :-DD
bori4 2021 jún. 20. - 19:02:48 Előzmény bori4
(123677/123863)
Ilyen naív lenne ez a király? Az ország második embere posztjáról ki a bánat vonult valaha is önként vissza???
bori4 2021 jún. 20. - 19:00:13
(123676/123863)
Nem pontosan értettem, hogy miután ellopta az anyjától a birtokpapírokat, mit is csinált vele? Illetve mondta, hogy elküldte valahova, de nincs válasz...
Közben a völegény Hanyangban van, mit ad isten pont annál a kereskedőnél dolgozik, aki a baloldali családnak csempészi a selymet. Most akkor felszabadult vagy mi a helyzet?
Igaz, szegénytől el is búcsúztunk, hamar beáldozták.
bori4 2021 jún. 20. - 18:56:15
(123675/123863)
Bossam 13.
Szerintem csökkent a sorozat hőfoka, kissé helyben jár a történet.... A király össze ereszt több családot, küzdjenek meg egymással, a megoldási formák visszaköszönnek. Elkiabáltam volna, hogy mehet ez 20 részig???
Riamara 2021 jún. 16. - 14:59:17 Előzmény bori4
(123674/123863)
Szerintem az úrfi nem tudja, hogy ő nem a tanácsos fia. Azt hiszem, ha tudná, akkor fogta volna az anyját és lelép.
Őfelsége úgy versenyezteti a két pasit, hogy közben egyiküket sem kedveli. Mintha csak kihasználná őket egymás ellen.
A lánya viszont rendesen keresztül vitte az akaratát. Hiszen az ő ötlete volt, Ba Wu családjának rehabilitálása. Ezt kérte a számlakönyvért cserébe. És azt is elérte, hogy nála rejtőzködhessen el.
Ami Ba Wu anyját és húgát illeti, elég unszimpatikusak. Kíváncsi leszek, a hercegnő mihez kezd velük?
Az, hogy Ba Wu felesége visszatérhet, már nekem is eszembe jutott. Bár ott is sok a kérdőjel, akárcsak az úrfi körül.
bori4 2021 jún. 16. - 12:16:35
(123673/123863)
Ba Wu igazi feleségéről, a kisfia anyjáról én csak arra emlékszem, hogy elhagyta őket egy másik pasiért (?) - na most lehet számolni azzal is, hogy megtudja a férjuram ismét nemes, még vissza talál jönni és követelheti a "helyét" a családban, vagy legalábbis kellemetlenkedhet.
Amúgy ez a hercegnő az anyja a gyereknek mese nagyon törékeny láthatóan - meg nem is tartható sokáig.
Icikét-picikét az udvarhölgy minden lében kanál, tudálékos, verekedős "szeretete" idegesít, de nyilván ők a humor ugye... :))
bori4 2021 jún. 16. - 12:11:22
(123672/123863)
Furcsa, hogy megjátszásnak vélik a hercegnő viselkedését, mivel ők is született nemesek... szerintem fel kellene ismerniük, hogy valódi úrinővel van dolguk :-D azért ilyen szinten azt nem lehet "tanulni" vagy megjátszani. Simán rosszindulatúak, kár... :-(
bori4 2021 jún. 16. - 12:08:42
(123671/123863)
Nagy sakkjátékos csoná, most versenyezteti a legényeket? De nagyon úgy tűnik, hogy Ba Wut nem veszi komolyan, csak kihasználja - mint mindenkit, a lányától kezdve.
Amikor mondod, hogy a hercegnő is manipulálja apukát is, arra gondolsz, hogy átlát a király szándékain? De végeredményben mit akar, azon kivül, hogy a tanácsost kinyírja - mellesleg már rég eltetetthette volna láb alól -, valójában nem akarja, hogy a lánya ahhoz menjen akit szeret???
Megnézted végül az első részt? Az még mindig sötét ló, hogy mi történt a völegénnyel és miért....
bori4 2021 jún. 16. - 12:03:00 Előzmény Riamara
(123670/123863)
Még hiányoznak elemek a kirakósban.... most akkor az úrfi eddig is tudta, hogy nem a tanácsos fia? Azt egyszer már mutatták, hogy gyötrődött azon, hogy amikor a hercegnő őt választotta, akkor nem volt elég bátor, meghátrált. Ha nem erre céloztak megint, akkor ez még titok. Meg az is, hogy akkor neki ki az apukája vajon?
Riamara 2021 jún. 14. - 20:24:55
(123669/123863)
Bossam 12.
Nos úgy tűnik nem tévedtem az úrfit illetően. :D Amúgy ügyes trükkjei vannak. De vajon mit értett az alatt, hogy ő okozta a hercegnő problémáját?
A hercegnő viszont minden alkalommal jól beleválaszt az anyósaiba. Végre megszabadult az egyik boszorkától, most kapott egy másikat. :D
Őfelsége továbbra is rém galád, közben meg akkorákat hazudik, és olyan simán, mint a vízfolyás. Közben pedig nem átall jól szórakozni rajta.
A hercegnő pedig láthatóan elemében van. :D És ő is pont úgy hazudik, mint a vízfolyás.
Most már tényleg újra kell néznem az első részt, mert ebben a megvilágításban már egészen másképp látom a kiinduló szituációt. Erős a gyanúm, hogy rendesen megjátszotta ott magát. Lévén, hogy az alaptermészete inkább önfejű, makacs és lázadó.
Ami azt illeti, elég rendesen manipulálja apukát is.
Riamara 2021 jún. 14. - 06:00:05 Előzmény bori4
(123668/123863)
Ezen a teleportáláson én is jót mulattam. Mondjuk ez rendre jellemző a kosztümös filmekre. Képtelenek ábrázolni az idő múlását. Szerintem a város, ahol meghúzták magukat olyan egy napnyi járásra lehet a fővárostól. A múlt részben volt is róla szó, hogy a tanácsos két fia odautazik, hogy ellenőrizzék a rakományt. Annak a városkának a börtönébe helyezte el az úrfi Ba Wut, aztán mutatták, ahogy olyan rácsos kocsira rakták, hogy a fővárosba vigyék. Onnantól már a fővárosi börtönbe került. Ezért tudott rájuk törni a király testőre.
A tanácsos is a fővárosban lakik, szóval oda rohantak ők hárman betörni, magukra hagyva a kiskölyköt a házban, ahol a testőr is rátalált. Azért mentségükre legyen mondva itt is mondta a király neki, hogy utazzon le abba a tengerparti városba.
Talán ha néha mutatnák, ahogy mennek, akkor nem lenne ilyen zavaró, teleportálási jellege a dolognak. Persze ettől még vicces marad, hogy egyforma gyorsasággal közlekedik a testőr a lovon, és a nők gyalogosan. :)) Bár mondjuk itt meg jelzésértékű volt, hogy a számlakönyv hamarabb hazaért, mint a gyalog érkező betörő csapat. :)
bori4 2021 jún. 13. - 22:18:02 Előzmény Riamara
(123667/123863)
Igen, nagyon jól sikerült, amikor a három álarcos összefutott.... :)
Megint volt ilyen teleportál ugra-bugra.... azt mondta a hercegnő, hogy neki most Hanyangba kell mennie, aztán hipp-hopp már ott is volt a főkönyvvel a kezében a tudósnál. Tudom, mondtad már, de akkor is furcsa, hogy pl. ezek szerint a főtanácsos háza nem Hanyangban van, hanem abban a faluban, ahol ők bujkálnak??? És a börtönök hol a bánatban, az egyik itt, a másik a fővárosban???
Riamara 2021 jún. 13. - 21:56:30 Előzmény bori4
(123666/123863)
Az úrfit egyre jobban kedvelem. És nem csak azért mert segíteni akar, hanem az is tetszik, ahogy teszi. Nem gondoltam róla, hogy ilyen rafkós. Mint amikor megfenyegette Ba Wu anyját, miközben nála jobban nem tudhatta senki, hogy a találkozón nem lehet ott a fia. :)
Riamara 2021 jún. 13. - 21:49:36
(123665/123863)
A 11. rész annyira tetszett. :D Mindenki a legjobb formáját hozta. Bírtam, ahogy próbálnak egymás eszén túljárni. Muris volt, ahogy keresztül kasul akcióztak.
A betöréstől behaltam. :))
bori4 2021 jún. 13. - 21:46:03
(123664/123863)
Bossam 11.
Az első olyan rész volt, ami maradéktalanul lekötött, izgalmas és fordulatos volt.
Egész jól mozgatják hátulról a szálakat - mármint Ba Wu meg a fiatalúr....
Meglepődtem, hogy 20 részesre van kiírva, én 16-ot vártam. De ha így folytatódik, nem bánom. :)