9/10
Rhubarb 2013 aug. 13. - 00:07:43 9/10
(44543/123863)
Túl sok a "volna":)

Szerintem nem engedelmességet vár el Tokmán, hanem bizalmat.
Még ha nem is bízhat meg senkiben, mert egy uralkodónak ez nagy luxus, a "remény" azért kell neki, hogy megbízhatna.

55.részt fejeztem be. Semmit sem változott a véleményem.
1-2 mondat.
Bidam ártatlan álma, amit ártatlan szívvel akar...
A cél nem szentesíti az eszközt.
Yusinnak is ugyanez az ártatlan álma volt és ártatlan szíve, mégis belátta...

Akkor én, Rhubarb, kezdek elkirálynõsödni, mert iszom Tokmán szavait. Néha-néha azt mondja, amit gondolok.És a helyében semmit se tennék másképp. Épp most nevezték ki Szolvont. Eléggé neccesnek tûnik.

Asszem Judit szokta volt mondani: A szerelmet nem lehet kierõszakolni. Nem mondom, hogy Tokmánnak közömbös Bidam, mert el is hangzott, hogy nem. De bizony valami hiányzik.

Lehet majd a vetítés során kellene megbeszélni.
8/10
Koczina Judit 2013 aug. 12. - 23:47:33 8/10
(44542/123863)
Most már csak holnap :))
8/10
Koczina Judit 2013 aug. 12. - 23:39:45 8/10
(44541/123863)
Ja jó, akkor érthetõbb.
8/10
Koczina Judit 2013 aug. 12. - 23:39:13 8/10
(44540/123863)
Ugyanezt gondolom én is, persze most - kb. a felénél - megint kirúgták a lányt ... szóval ez egy idõ után unalmas kezd lenni.
Lassan kezdhetne fordulni valamelyik kocka. Vagy a lány érhetne el valami kis sikert, vagy valamelyik fiú összeomolhatna. Mindkettõ nagyon kemény.
Tényleg ijesztõ ez a két szakma (király és hallyu sztárság) ... ezentúl jobban fogom tisztelni õket :))
Mara60 2013 aug. 12. - 23:32:19
(44539/123863)
Én már hármat is láttam :)
Tegu 2013 aug. 12. - 23:30:47
(44538/123863)
Mara60 2013 aug. 12. - 23:26:54
(44537/123863)
Azt hiszem rosszul fejeztem ki magam, csontvelõt akartam írni, mert a kicsi leukémiás.
Mara60 2013 aug. 12. - 23:22:18
(44536/123863)
Nekem is pont Rain jutott eszembe a karakterrõl. És ez volt az a sorozat, amikor megállapítottam, hogy nemcsak király nem lennék Koreában, de hallyu csillag sem akarnék lenni.
A lány töketlenkedése meg roppant vicces volt. Nála alkalmatlanabb jelöltet el se lehetett volna képzelni. Persze pont ezért fog majd célba érni. A fõnökelvtárs pedig szinte azonnal megnyert magának. A két idióta alvóügynöktõl pedig néha idegbajt kaptam.
Végül is nem bántam meg, hogy megnéztem, de szerintem egy jóval rövidebb sorozatba is belefért volna. Sok volt benne a helyben, vagy körbenjárás.
8/10
Koczina Judit 2013 aug. 12. - 22:49:51 8/10
(44535/123863)
Ez érdekes - a történet indítása - de nekem még pluszban az is, hogy el sem tudtam volna képzelni, hogy gerincvelõt lehet pótolni. Ez biztos egy viszonylag új felfedezés, mert én személy szerint ismertem valakit (nem mostanában), akinek gerincvelõ gyulladása volt, és ahogy vándorolt a gyulladás a gerincében, úgy bénította le az érintett idegpályákat. Ennek persze fokozatos bénulás lett a vége.
8/10
Koczina Judit 2013 aug. 12. - 22:44:10 8/10
(44534/123863)
És akkor még persze bekavar ez a srác is, aki elvileg a lány fõnöke ...
8/10
Koczina Judit 2013 aug. 12. - 22:42:43 8/10
(44533/123863)
... ennek a lánynak (ÉK kémnek) el kell csábítania. Miután ez nagyon nehéz, mindenféle munkát elvállal nála, a testõrségtõl a takarításig, sõt bevallja a srácnak, hogy szerelmes belé, de õ hajthatatlan, õ a "hallyu-sztár", akinek más tervei vannak. Bár tetszik neki a lány - ezért nem is sikerül soha kirúgnia - de valamit sejt a háttérben, ezért nem enged a csábításnak.
Pedig az idõ sürget, az ÉK-i csapatocska nagy bajba kerülhet.
8/10
Koczina Judit 2013 aug. 12. - 22:38:42 8/10
(44532/123863)
Én még ilyen részletes képet nem kaptam a sztárvilágból, mint ahogy ebben a „kémfilmben” bemutatják. Ez a sztár (akit egy Eric nevû tag játszik), lehetne akár Rain, vagy valamelyik énekes fiú, aki egyben színész is.
Ahogy figyelem, a manager (itt képviselõnek nevezik) intéz egy csomó dolgot (talán õ lehet a mûvészeti vezetõ), de van egy titkár is, aki a napi teendõket látja el, programot szervez, meghívókat fogad el, vagy utasít el stb., és van külön a staff. Még egy sajtótájékoztató megtartásához is pénz kell, azt is valamelyik befektetõ állja. (Ebbe eddig nem is gondoltam bele. Mondjuk egy szállodában kibérelni egy termet egy-másfél órára nem lehet olyan egetverõ összeg, de azért nem is hanyagolható el.)
Viszont – nem tudom mennyire csak erre a filmre érvényes – a pénzt maga a sztár szerzi. Az õ kapcsolatai a befektetõk, akiknek persze alaposan ki is van szolgáltatva. Vajon azoknál is így van, akik egy konkrét ügynökséghez tartoznak, vagy attól függetlenül bele kell folyniuk a saját karrierjük üzleti ügyeibe is? És aki mondjuk színésznek jó, de az üzlethez nem ért, az alkalmaz még egy plusz embert erre a célra? Elég bonyolult.

(Õ maga a sztár, akit ...
Mara60 2013 aug. 12. - 22:05:35
(44531/123863)
Belenéztem Junki új sorozatába. Nagyon ígéretesnek tûnik. Amolyan szökevényes téma.
Adott egy elég lúzer zálogos (Junki) akinek az életét a munkája, a szórakozóhelyek, meg a kártya tölti ki. Nem is érzi mennyire piti az élete, míg be nem állít régi barátnõje azzal, hogy van egy közös gyerekük, aki most súlyos beteg, és gerincvelõre lenne szüksége. A pasi összeismerkedik a kislányával és hirtelen célja lesz az életének. Szinte szárnyakat kap attól, hogy megmentheti.
És ekkor üt be a mennykõ, egy rendszeres vevõ személyében, aki egy fényképezõgépet ad be sietve a zálogházba. A gép értékét nem annyira a márkája, mint inkább a rajta lévõ felvétel adja. S amitõl a zálogos hirtelen egy gyilkosság kellõs közepén találja magát. A gyanúsított pedig õ maga. Vajon képes lesz-e tisztázni magát két héten belül, amikorra kislánya mûtétjét kiírták, vagy végleg maga alá temeti õt egy politikai bûntény?
Mara60 2013 aug. 12. - 21:51:07
(44530/123863)
Hát pont ez az. Yusin Dokman helyében biztos hogy simán ráolvasta volna. Viszont Yusinnak Bidam simán el is mondta volna. Itt a probléma Dokman királynõs hozzáállásával van. õ már itt sem bízik meg feltétlenül a többiekben, tõlük mégis feltétlen engedelmességet kíván. Márpedig a két pasi közül egyikre sem jellemzõ a feltétlen engedelmesség. Mindketten mennek a saját fejük után. Persze mindig figyelembe véve Dokman érdekeit.
Azért például Yusin áldozathozatala a gayaiakért is kellemetlen emlékeket hagyott Dokmanban. Amik ugye épp ott jönnek elõ, ahol te tartasz.
9/10
Rhubarb 2013 aug. 12. - 21:38:38 9/10
(44529/123863)
Mindig is tudtam, hogy én vagyok rosszul bekötve.:)
Megmenthet engem 20x is valaki, ha végén szemembe hazudik,pedig külön kérem, hogy legyen õszinte.
A gond nekem az, hogy õszinteséget várok el.Szerintem, ha elmondja Tokmánnak az egészet,simán megérti. Én is megértettem volna.

Nyilván Tokmán bizalompróbája is volt, de Tokmán nehezebb helyzetben volt. Uralkodó lesz, egy országért felelõs.

Nem azt mondom, hogy itt mindennek vége, de Bidamtól most már tartani kell.

Na ezért húzok én Yusinhoz. Mert mindig õszinte. Ha rossz, ha jó dologról van szó. És ezért élvezi az én feltétlen bizalmam.

Most is azért nézem tovább, hogy Bidamnak sikerül-e Tokmán és Yusin közé bizalmatlanságot verni.
Mara60 2013 aug. 12. - 21:16:34
(44528/123863)
Szerintem meg ez egy tipikusan olyan szituáció volt, ahol a legtöbb ember úgy viselkedett volna, mint Bidam.
Cikis helyzetben van, amibõl megpróbál kikászálódni, mielõtt rajongásának tárgya rájönne mekkora szarban is van. Ráadásul úgy, hogy elõnyt kovácsoljon belõle, nem is annyira magának, mint inkább Dokmannak.

Dokman egyszerûen hülyén közelítette meg a kérdést. Kezdve azzal, hogy ez lesz a kapcsolatuk alapja. Fura kijelentés ez egy olyan embertõl, akit a szóban forgó személy a saját élete árán már jópárszor megmentett. Pontosan tudta, hogy Misil ellenében õt választotta, ennek tanúbizonyságát is adta. Ez voltaképpen az õ bizalompróbája is volt. Most akkor megbízik Bidamban vagy nem? Ha itt meg lett volna a bizalom, akkor õszintén ráolvassa a pasi fejére a dolgot. Csakhogy nem volt meg.
9/10
Rhubarb 2013 aug. 12. - 20:49:27 9/10
(44527/123863)
az anyakomplexuat pedig egyféle mentségnek tekintem, mert Bidam aztán igazán nem tehet róla.
De Munno se nevelhette úgy, mint ahogy egy anya (apa is adhat anya-mintát) a gyermekét.
9/10
Rhubarb 2013 aug. 12. - 20:42:52 9/10
(44526/123863)
Maranak. FB-on találtam :))
Szegény srác..
9/10
Rhubarb 2013 aug. 12. - 20:42:04 9/10
(44525/123863)
Pedig Tokmán nagyon-nagyon szeretett volna bízni benne és meg is tette. Bidam mégis hazudott neki. Megkapta azt a lehetõséget, amit szeretett volna. És egy ilyen anya miatt "elárulta" Tokmánt.

Amikor Tokmán mondja, hogy" még egyszer megkérdezem és ez lesz a kapcsolatunk alapja"... na ott végleg kiesett a kosárból nálam.
Tegu 2013 aug. 12. - 20:12:05
(44524/123863)
Értem én, mirõl beszélsz, akkor sem lehet Bidam problémáit csak egy anyakomplexusra visszavezetni.
Nem kellett senkinek, de Munnotól megkapta egy ideig a szeretetet, aztán õ is eltaszitotta magától.
Ebbõl két dolog következik, egyrészt erõsödik az a kétségbeesés vagy depresszió, egykedvüség, hogy õ nem kell senkinek, ergo õt nem is lehet szeretni, másrészt az ebbõl következõ bizalmatlanság, igy egyre jobban szeretné, ha szeretnék, ha biznának benne, ugyanakkor képtelen elhinni, hogy õ bizhat másban, hogy nem fogják ismét eltaszitani maguktól azok, akikben szeretne bizni, s szeretné, ha biznának benne.
Ez itt az alapprobléma, nem az anyakomplexus.

Plusz van egy gonosz csavarintás az egészben, eredetileg nem ilyennek tervezték a végére.