Guus 2013 febr. 13. - 16:00:34
(29583/123863)
Kedves Judit! Nem vagyok egy megrögzött fórumozó, de szívesen olvasom ezen a topicon a gondolataidat, véleményedet egy-egy film kapcsán! Köszönöm a filmvetítést a Take Care of us captain-ból. Én ugyan elõszõr megnéztem a részeket és utána a fordításodat, ezért nagyon tudtam élvezni ezt a sorozatot is. Nekem tetszett, izgultam,aggódtam, nevettem, örültem a fiatalok egymásratalálásának! Ji Jin Hee-t eddíg csak a Palota ékkövében és a Dong Yi-ban láttam, de valahogy ezekben nem "dobogtatta" meg a szívemet. Talán álarc mögött volt?! Ezt a szívdobogtatást nem igazán tudom érteni, hiszen az európai és amerikai flmekbõl is lehetett imádni nagy sztárokat, sõt amikor az ember fiatal mégjobban tud rajongani, de nem emlékszem, hogy ekkora hatással lettek volna rám, mint Song Il Guk, Lee Seo Jin,Yang Hyuk és most Ji Jin Hee is. Persze vannak színésznõk is akiket nagyon kedvelek. Mi a titkuk?
Melyik Ji Jin Hee sorozatot tudod ajánlani?
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 15:29:07 8/10
(29582/123863)
3
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 15:27:47 8/10
(29581/123863)
2
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 15:27:22 8/10
(29580/123863)
Japánban most játsszák a He who can't marry c. filmsorozat koreai változatát.
Errõl is van két-három montázs.
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 15:25:04 8/10
(29579/123863)
3
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 15:24:26 8/10
(29578/123863)
2
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 15:23:56 8/10
(29577/123863)
Fölteszem a Full house másik pasijáról a maradék képeket, hogy kitörölhessem
(Kim Sungsoo-nak hívják)
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 14:05:52 8/10
(29576/123863)
Még a fizetéshez annyit, hogy tudjuk, õk nemcsak a saját (gyerekeiket, családjukat), hanem az egész nagy családot tartják el. Ha van ükapjuk, õt is, ha testvérük, azok gyerekeit is, a férjük/feleségük rokonait is, szóval egy egész siserehadot, gondolom néhányszor bepalizzák õket, hogy fizessenek valami üzletbe, vagy befektetésbe .... nagyon észnél kell lenniük.
Épp belegondoltam annak a szereplõnek a helyzetébe, amelyiket a DY alatt írták ki a sorozatból. Lehet, hogy már kukázik valahol, vagy mosogat, vagy öngyilkos lett ....
Tudjuk, hogy nem volt ártatlan, tehát a büntetés nem volt jogtalan, de azért azzal sem áll egyenes arányban, hogy tönkrement az egész élete. Fiatal volt, jóképû és tehetséges és egy görbe este után a durvaságával megásta a saját sírját.
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 13:47:45 8/10
(29575/123863)
Én ezt el se akartam hinni. Egy darabig azt gondoltam, kamu...
Nem csak a szóba állás, hanem továbbra is átejtenek, betörnek a házadba, fölveszik a ruháidat, megvernek, össze-vissza hazudoznak mindenkinek, átvizsgálják a számítógépedet, kinyomtatják a szerzõdést, azzal zsarolnak .... erre nincs is szó. (És Rain még alkalmazza ...)
(Arról nem is beszélve, hogy a nõn a terhességnek a leghalványabb jele sem látszik.)
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 13:42:23 8/10
(29574/123863)
Van egy making film az Old garden c. filmbõl, ott a változatosság kedvéért a jéghideg folyóba kellett beugrani, és míg tartott a felvétel, addig bent maradni. Ott tényleg látszik, hogy annyira remeg JJH keze, hogy alig tudja tartani a forró teás, vagy leveses bögrét. Egy másik verekedõs filmben ínhüvelygyulladást kapott. Persze ezeket sem panaszolják (vagy panaszolhatják) el, csak késõbb derülnek ki.
Azt írja a wikin a koreai hullámról szóló cikk, hogy majdnem annyi pénzt kapnak, mint a hollywoodi sztárok .... akkor változott a helyzet, mert korábban épp arról volt szó, hogy nincsenek is megfelelõen megfizetve. Csak a reklámért. Ezek szerint sikerült kiharcolniuk egy normális fizetést, ha már ennyit tanulnak, gyakorolnak, tûrnek egy filmfelvétel alatt.
A TGS forgatása is majdnem öt hónapig tartott, pont a legócskább idõben. Öt hónapig forgatási napokon - gondolom, azért van szünet is - kosztümben, parókában sminkben lenni reggeltõl estig, akkor még néha harcolni, vagy lovagolni, vívni, vagy guggolni, csúszkálni a fagyott földön ..., és a repülésrõl még nem is beszéltem.
Tegu 2013 febr. 13. - 13:34:45
(29573/123863)
Persze, hol az egyik, hol a másik sértõdik meg, néha érthetetlenül, engem idegesit továbbra is, hogy a mi megitélésünk szerint nem állapithatók meg az érzelmek, s egyszer csak váratlanul kiderül, hogy igaz, hogy rugdossa, kizárja, gonoszkodik vele, de tulajdonképp imádja, hát ez megemészthetetlen.
Ebben a sorozatban valójában RAin a lényeg, könnyü kis történet, 2004-bõl.
De ha már, el tudod képzelni, hogy a barátaid eladják a lakásodat, s még szóbaállsz velük a késõbbiekben?
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 13:29:04 8/10
(29572/123863)
Nem mondom, szórakozásnak jó (még akkor is, ha felbosszantom magam néhány szereplõn, vagy jeleneten), de ha nekem kellene a sokszor mondvacsinált problémákat megoldani, kevés romantikus film születne :))
Most is hányszor, de hányszor eszembe jutott, hogy "te hülye, elég lenne csak bekopogni a szomszéd szoba ajtaján" ... Ebben a filmben semmilyen testi közeledés nincs még gondolati szinten se, ez azért furcsa. A Miss Kim-ben azért volt jónéhány jelenet, amikor a testi közelség is szerepet kap, persze semmi durva, inkább csak továbbgondoltató ... Érzékeltetik, hogy nem egy fadarabbal élnek együtt, hanem a másiknak van "formája, színe, illata ..."
Azt hiszem, a Full house-hoz is sok a 16 rész, ismétlõdnek ugyanis a veszekedések, miközben semmi érdemleges nem történik. Azt gondolnád, elõzõ este viszonylagos béke volt, másnap pont ugyanúgy kezdõdik minden elölrõl.
Tegu 2013 febr. 13. - 13:26:18
(29571/123863)
:))
Ez a tisztogatás takaritás a mániájuk, a Protect the boss-ban a pasi már beteges, minden alkalommal, amikor hozzáér valamihez fertõtlenitõvel fujkálja a kezét:))Ez a rendmániás ffi és rendetlen nõ is sokszor alkalmazott forgatókönyv:)

Szerintem, aki egy individualista társadalomban nõ fel, elég nehezen tudja megszokni a kollektiv társadalmat, mi is már mióta nézzük a sorozatokat, s még mindig nem értünk meg néhány reakciót, hiába tudom, hogy miért, de nem tudom megemészteni.
A sztárok életében gondolom, hatványozottan jelentkezik ez az ellentét, erre mondtam tegnap, hogy nem találnál egy nagy amerikai szinészt /kivétel Schwarzenegger, Sly/ akik belemennek abba, hogy statisztéria nélkül csináljanak végig olyan mutatványokat, amelyek már életveszélyesek, én már azt is felháboritónak tartom, hogy a TGS-t minuszokban forgatták, s a szinészek szétfagyva alakitottak. A King of Dramas-ban pedig egy népszerü sztárt télen belekényszeritenek a tengerbe vagy tizszer. Ezt egy individualista társadalomban nem merik megtenni, s ha mernék, nem vállalná el a szinész.
Ok, tanuljon meg lovagolni, nyilazni, akár néhány alapmozgást távolkeleti harcmüvészetbõl, de a mai technika birtokában teljesen felesleges megkövetelni, hogy tényleg essen le a lóról, miközben az vágtat stb.
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 13:09:29 8/10
(29570/123863)
De a szerzõdést csak magánszorgalomból kötötték, és anyakönyvvezetõnél esküdtek.. Mindegy.

Az ügynökségek pontosan tudják, mit hogyan kell nyilatkozni, a lényegnek benne kell lenni - tegyék magukat minél rokonszenvesebbé, a feleségükrõl, férjükrõl és az egész családjukról csak jókat nyilatkozhatnak, sokat jótékonykodjanak, mindenkirõl csak jót (kolléga, rendezõ stb.), vagy ha nem, akkor kerüljék meg a kérdést. Autogramot adni kötelezõ, akkor is, ha sietsz, vagy a halálodon vagy, a sértegetéseket nem is szabad meghallani, nemhogy válaszolni ... meg tudnék szerkeszteni egy interjút. Kell hozzá sok-sok FEGYELEM és INTELLIGENCIA, hogy ez mindig mûködjön.
A munkabírással is egyetértek, tényleg elképesztõ, hogy sokszor milyen körülmények között kell dolgozniuk. Nemrég olvastam valahol, hogy JJH-t kórházba kellett vinni egy forgatásról, sajnos nem jöttem rá, melyik film idején, (az oldalon minden cikknek ugyanaz volt a dátuma :))
Nyugati sztárok esetében az itthoni viszonyulásról beszéltem. Hála az égnek, a kevés pozitívum közé tartozik, hogy mi azért tiszteletben tartjuk a hírességek magánéletét. (Úgy értem, nem a sajtó, hanem az utca embere.)

Nem én fogom eldönteni, melyik társadalom a jobb, a kollektív, vagy az individualista (mindkettõnek vannak elõnyei, hátrányai, komoly tanulmányt igényelne a feltérképezés), de azt tudom, hogy nem bírnám megszokni, ha minden percemet beosztanák, minden alkalomra lenne valami elvárt viselkedési forma. (Így is van elég.)

Más: kész csoda, hogy nem koptak el a lépcsõfokok, vagy az ablaktáblák, annyit suvickolták õket :)))
Tegu 2013 febr. 13. - 12:41:13
(29569/123863)
Egyébként ez a látszatházasság is lassan panelelemmé válik, a Protect the boss-ban és a Lie to me-ben is kötnek ilyen szerzõdéseket, nem tudom, ez mennyiben gyakori, szerintem ez inkább csak arra szolgál, hogy kényszeritse a párokat az együttélésre, uaz, mint amikor a szegény lány valahogy mindig a gazdag fiu családjánál valamilyen alárendelt szolgaszerepet vállal.

Hányszor láttunk már olyan jeleneteket, amikor véletlenül kerülnek testközeli kapcsolatba, szinte fehér holló, amikor a srác felvállalva érzelmeit elkezd udvarolni, vagy megpróbálja a lány kezét megfogni, nem, egymásra esnek és összeér a szájuk, a lány majdnem elesik, s a fiu elkapja, ezért kell magához szoritania, tehát véletlenül sem akaratlagos a testi közelség elõször, s mindig ilyenkkor jönnek rá, késõbb a mellüket döngetve, hogy valamit éreznek a másik iránt:))))
Tegu 2013 febr. 13. - 12:32:58
(29568/123863)
Az mondjuk, már a rajongók hülyesége, hogy képesek elhinni, hogy egészséges huszonéves fiatalemberek éveken keresztül vidáman éldegélnek egy kolesz-szerü közös szobában, mindenféle kapcsolat nélkül, s egész napjuk abból áll, hogy vidámkodnak egymással. Szinte beteges, mégis elhitetik a rajongók többségével, hogy bár néha benyöszörögnek a twitteren, hogy milyen egyedül vannak, jól elvannak.
Tegu 2013 febr. 13. - 12:30:03
(29567/123863)
Én pedgi éppen azt állapitottam meg, hogy a kinti sztárok sokkal többet tesznek azért, hogy megfeleljenek az elvárásoknak, még nem láttam olyat, hogy visszautasitották volna az autogramosztogatást, egyszerüen nem merik megtenni, miközben a nyugati sztárok magánéletük durva megsértésének tartják, bujkálnak a rajongók, ujságirók elõl, testõrséget tartanak fenn, akik elszigetelik õket a nemkivánatos rajongóhadtól.
VAlahogy ugy van, hogy vágynak a sikerre, aztán meg azért panaszkodnak:))
Ezekben a koreai sorozatokban viszont látni, hogy mennyire számit a társ. itélete, amit persze uugy próbálnak manipulálni. Az egyik filmsorozatban, ugy jellemezték a korrupció miatt lebukott vezetõket, hogy a "kerekesszékesek", mert ahogy lebuknak, rögtön kórházba kerülnek, kerekesszékbõl nyilatkoznak, hogy meghassák vele a társadalmat, általában bejön.
Tegu 2013 febr. 13. - 12:23:23
(29566/123863)
Ezt jól ki lehetne elemezgetni, az alap szerintem a kollektiv társadalom jellegzetességeire vezethetõ vissza, ahol a társadalom szankcióitól félve akarnak megfelelni, csoportfüggõség alakul ki, ha valamit tesz, akkor nem csak róla van szó, hanem az õt körülvevõ emberekrõl is, ezek egymással kölcsönös vagy alá-fölérendelt viszonyban vannak.
kb. uaz, mint a kollektiv büntetés, ha valaki hibázik, akkor bünhõdik vele az egész család, szolgáik és hozzátartozóik, ha az elvárásoknak megfelel, az õt körülvevõ csoport is profitál belõle.
A sztárok életében pedig ez koncentráltan jelentkezik, van a társadalom, a rajongók, a "cég", produkciós iroda, s a család.

Az individualista társadalmakban is beleszólnak mások életébe, csak az érintett nem mindig tépi magát miatta.
A szerzõdéses házasság látszatházasság, papiron létezik, ezért kell felbontani hivatalosan.
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 13. - 11:37:38 8/10
(29565/123863)
Kegyetlen a kinti sztárvilág. Az még a legkevesebb, hogy egy divatos filmszínésznek mindig azt kell mondania, amit a közönség elvár tõle. Ezt kellõ fegyelemmel ki lehet bírni. De hogy csökken az új film nézettsége, mert valaki megnõsült ... és még reklámokban (CF) sem szerepelhet ... elõírják neki, kivel találkozzon, kivel ne, megfelelõ öltözet és ápolt frizura nélkül még az újságoshoz se ugorhatnak le ... hogy már hetekkel elõre tudják, hogy ki fognak nyírni valakit (megjegyzem, a médiás szépfiú is adott engedélyt egy ilyen cikk megjelenésére). Hogy nyilvánosan kiteregetik a házasságát, nyomoznak a felesége után ... elképesztõ. Azt se nagyon értem, ha ez nem számít "rendes" házasságnak (azért, mert szerzõdést kötöttek?), akkor miért kell elválni? Ki veszi magának a bátorságot, hogy eldöntse, egy házasság rendes-e, vagy nem.
Egy család miért közösíti ki azt, aki bajban van, ahelyett, hogy melléállna? És miért bûnösök azok, akik dilibõl (vagy bármi más okból, mint a szerelem) összeházasodnak? Ki ellenõrzi le, ki dönti el, hogy mi az igazi és mi nem.
Más filmeknél is sokszor felháborodtam azon, a környezet mennyire beleszólhat az életedbe. A Can't marry-ben az az asszisztensed, a szomszéd, a videotékás ... mind simán kioktathatják az embert, teljes nyugalommal beszólhatnak neki, még az ízlésére is tehetnak megjegyzéseket (anélkül, hogy kapnának egy frászt), amiért szingli életet él. Ill. olyat, ami nekik nem tetszik.
Ez ellen tényleg csak úgy lehet védekezni, ha fölveszel egy flegma stílust, vagy ahogy JJH mondta a can't marry-ben, "elõször te támadj, akkor egy darabig azzal lesznek elfoglalva ...

Örülök, hogy ez nálunk nincs így. Nálunk a legnagyobb világsztárok is nyugodtan sétálhatnak a Duna-parton, leülhetnek akár egyedül is egy padra. Nem azért, mert nem ismerjük fel õket, hanem csak nem akarjuk zavarni õket.
Tegu 2013 febr. 13. - 09:14:08
(29564/123863)
Azért ezek csak berendezett studiók, ne felejtsük el, a TGS-ben elõfordult, hogy a szobában a leheletük is látszott, tehát még arra sem volt gondjuk, hogy kifütsék. Jó a Full house nyáron készülhetett.
A sorozat 2004-es, nem tudni, mi volt akkoriban a divat KOreában.