8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 12. - 11:13:16 8/10
(20943/123863)
Hát ... elismerem, hogy túlságosan is kritikusak vagyunk a dorámák nõi fõszereplõivel, az a másik lány is kapott tõlünk hideget-meleget (a kapitányos filmbõl), de úgy látszik, túlságosan el voltunk kényeztetve.

Talán, ha a fiúk is néznének velünk ilyen sorozatokat, és elmondanák a véleményüket árnyaltabb képet kaphatnánk. Végül is a KHT nõi szereplõi is mind megtalálták itt a maguk híveit.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 12. - 07:08:51 10/10
(20942/123863)
A lányok is inkább a napba néznek, a jóképû srácokat, csak óvatosan kukkolják :))
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 12. - 07:05:02 10/10
(20941/123863)
Õk is helyeskék, különösen így reggel felé jól esik nézni is õket.
10/10
dorombka 2012 ápr. 12. - 06:48:28 10/10
(20940/123863)
De a fiú igazán jól sikerült , bearanyozza a napot...hiába a királyok már ilyenek
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 12. - 06:44:34 10/10
(20939/123863)
Most , hogy tovább "nézem" a történéseket és bennetek olvasom hirtelen bevillant számomra mi volt a különbség a gyerekkori és a felnõttkori lányka között: a gyerekkori vidám arcocskán átragyogott valami belsõ kisugárzás,
amit nem hozott vissza a felnõtt szereplõ, inkább fakó, szürkécske és elnézést a kifejezésért idõnként kicsit bambácskára sikeredett.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 20:23:49 8/10
(20938/123863)
A herceg karakterével kapcsolatban teljesen egyetértek veled. Sikerült jól eltalálni úgy a jellemét, hogy bár mindig õ az örök második a király mögött, ezt humorral, némi öniróniával, okossággal stb. el tudja feledtetni velünk is és a környezetével is. Õ a laza pasi, aki ugyan nem zseniális, de szerethetõ. (A gyerekszereplõknél ez is jobban átjött.) Viszont itt kicsit ellentmondást érzek az alaptörténet (csak egy nap, csak egy hold maradhat) miatt, mert valójában nem volt igazi riválisa a királynak. A forgatókönyvíróknak az lehetett a szándéka, hogy megértesse velünk, hiába tûnik úgy, mint aki beletörõdött a sorsába, legbelül mégsem ezt érezte, ezért …

A Holdlánnyal kapcsolatban: ez a lány a harmadát sem éreztette egy olyan karakternek, mint Jang-geum. Megjegyzem, erre nem is nagyon volt ideje, csak kislányként (akit még nem ez a nõ játszott). Mert ugye utána már csak sámántanonc volt, akinek képességek híján túl sok beleszólása nem volt a dolgokba. Talán az én hibám, de én egy percig nem gondoltam, hogy õ mint élõ talizmán valóban meg akarná gyógyítani a királyt (aki persze nem is volt beteg.) A sámánasszony ezt az élõ talizmán dolgot kínjában találta ki, hogy megnyugtassa az özvegy királynét, õ igenis teszi a dolgát. Ha jól játssza a szerepét a lány, nem így kellett volna viselkednie. Azokon az éjszakai találkozásokon õ inkább passzív szereplõ volt, nyilván nem tudta miért, valahol nagyon mélyrõl érezhetett valamit, amit én egyértelmûen a király iránti vonzalomnak láttam. Ha segíteni akart/tudott volna õfelségén (ráadásul tudjuk, hogy a házasság elhálása volt a központi kérdés, ami nyilván hozzá is eljutott), annak jobban át kellett volna jönnie. Egyszóval valamivel közömbösebbnek kellett volna lennie.

A szépség valóban szubjektív dolog, de azért nem árt, ha egy olyan színésznõre osztják a fõszerepet, aki tényleg szép, különben nehéz elhitetni a közönséggel, hogy mindenki belé szerelmes. Ez már csak így van, az ember gyarló, a férfiak is gyarlók, valahogy többen szeretnek bele szép nõkbe, mint teljesen átlagosakba. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. A gyerekszereplõ után ez a lány - játékban is, kinézetben is - nekem is csalódás volt.
10/10
taylor88 2012 ápr. 11. - 20:22:16 10/10
(20937/123863)
Már írtam is oda. :D
Mara60 2012 ápr. 11. - 18:43:45
(20936/123863)
Érdekes megközelítés.
Õszintén szólva engem soha sem befolyásol a szereplõk kinézete. Nálam a karakter a döntõ. Ha szimpatikus a szereplõ, ha tudok vele azonosulni, akkor már nyert ügye van, nézzen ki bárhogyan. A szépség amúgy is olyan szubjektív dolog. Ami tetszik az egyiknek, az nem biztos, hogy tetszik a másiknak. Itt van mindjárt példának okáért az Idõzítõ/Fattyúherceg, akit sokan roppant vonzónak tartanak, nekem viszont nem tetszik egy cseppet sem. Ugyanakkor a karakterei miatt nagyon kedvelem. (bõgtem is egy jó nagyot miatta a 49 napban. Ebben a sorozatban nem, mert nagyon haragudtam rá, amiért feladta)

A Moon karaktereit pedig számomra könnyû volt megszeretni. Jól megalapozták ezt a gyerekek, és aztán a felnõtt színészek sem tudták elrontani. Hwon, mint már írtam egyszer olyan volt számomra, mint a fiatal Sejong.
Holdlányt pedig az elsõ pillanattól kezdve kedveltem, ahogy ott ült a gyaloghintóban, és képtelen volt abbahagyni az olvasást. Olyan kicsit kékharisnya, de csak épp annyira, hogy az még ne legyen zavaró. Aki tisztában van az értékeivel, és nem esik hasra senki elõtt, legyen az bármilyen magasrangú egyén. Akiben van elég bátorság olyan dolgokat is bevállalni, ami másokat visszariasztana. Ugyanakkor hajlamos a saját feje után menni, és mindenrõl elmondani a véleményét. (ha kell, ha nem)
Ezt a kritikát, hogy túlságosan "jó" mindig meglepõdve olvastam. Mert õ az én olvasatomban annyira azért nem felel meg ennek a követelménynek. Látszólag tényleg szófogadó, és helyenként udvarias. De csak annyira, mint Jang Geum. Vagyis a jó magaviseletet pajzsnak használva teszi amit õ akar. Majd ugyanezzel a lendülettel a körülötte lévõket is ráveszi arra, amit szeretne.
Tény hogy kicsinység maximalista. Elõször ugye a trónörökös felesége szeretett volna lenni. És lássuk be, az adott helyzetben ez azért ez elég nagy merészség volt.
A második körben pedig jó sámán akart lenni. Ami elég vicces próbálkozás volt, ha figyelembe vesszük, hogy hiányzott belõle a képesség. Viszont nagyon mulatságos volt, ahogy ezt kis rafinériával igyekezett pótolni. Majd mikor azt hitte mégiscsak vannak igazi látomásai, akkor ezerrel nekiállt, hogy hasznosítsa õket. :) Vagyis nekiállt rendbe tenni a fiúk életét. Amibõl persze jó nagy kalamajka lett, ezért totál jogosnak érezte, hogy neki kell elvinnie miatta a balhét. (persze azért sietett a fiúk orra alá dörgölni, hogy nem kellett volna neki tartani a hátát, ha õk jól reagálnak, vagyis summa summárum, õk rontották el a dolgot. :) ) Ezek után jött a nagy koppanás. Õ nem is sámán, hanem Yeonua. Jött az újabb cél: igazságot kell szolgáltatni. Be is keményített rendesen, egészen addig, míg rá nem jött, ki volt a bûnös. Itt volt egy kis megtorpanás, mert hát mit is tegyen az ember lánya ilyen esetben? Az viszont biztos, hogy megfutamodni nem fog. No és ekkor jött rá Hwon is, hogy õ az. Így egyesíthették erõiket.
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 11. - 18:30:08 10/10
(20935/123863)
Talán meg tudom szerezni, és akkor közös családi mozizás lesz.Köszi az ajánlatod.
A tinik tényleg eluralkodnak, talán tõlük várják a nézettség növekedését.

Nem ide tartozó, de épp most néztem a jövõ heti tv mûsort.
Az amerikai pite megint mûsoron van.:((
Nem értem, szerintem rettenetes, ennyiszer meg pláne.
Stan és Pan, vagy Chaplin nem lenne jó helyette , vagy akármiiiiii ?
10/10
offtopic
dorombka 2012 ápr. 11. - 18:27:01 10/10
(20934/123863)
Ezt mintha láttam volna már Tõled.
Most nincs kedvem újra hozzá, túl katonás. :((
offtopic
Proszt 2012 ápr. 11. - 17:02:16
(20933/123863)
Tegu 2012 ápr. 11. - 16:58:45
(20932/123863)
Szóval a fõsámánasszonyt láttam a King of Bakingben és a Hwang Yin Ji-ben, utóbbiban egy vak kiszenget játszott.
A King of BAkingben pedig a gazdag ur szeretõjét, abban is folyton sirt, meg szomorkodott.
10/10
puszilva 2012 ápr. 11. - 16:14:01 10/10
(20931/123863)
Valószínû hogy júniusban kezdõdik az új koreai sorozat.
A maradj talpon után fog kezdõdni.
Lehet hogy az angyalkák után akkor tényleg május de ha azt írták valamikor nyáron (pedig a múltkor még tavasz volt)
az is lehetséges.
Reméljük hogy itt lesz most már 1-1,5 hónap múlva és végre újra lesz valami a tv-be ami leköt és érdekel minket.
Én pluszba remélem hogy megfogadják a csillagkapus tanácsomat, végre örömömet lelnénk újra a televízióba.
Ha lesz õszre vagy jövõ tavaszra csillagkapu oda is szeretettel várlak benneteket.
Tegu 2012 ápr. 11. - 13:41:13
(20930/123863)
VAgy mert, mint mondtam, tulajdonképp egy szerelmi történet valójában.
Elejétõl végig a két fiatal szerelmének hányattatásai állnak a középpontban, a szokásos udvari intrikával, hatalmi harccal, mesterkedésekkel és kis misztikummal szinesitve.
De lehet az is, hogy sem a fõsámánasszony, aki többnyire minden filmben ilyen szerencsétlen figurát játszik, sem a kalácsképü holdlány, sem a testvére felnõttként, plusz az anyakirályné és királyné nem szimpatikusak.
A HOldlány pedig olyan jóságos, hogy már zavaró, ráadásul szerintem nem is alakit nagyot a szinésznõ.
Szóval talán ez is befolyásolt, a három fiu, a király, a testõre és a féltestvére tetszett.
A mellékszereplõk is, fõleg a Seol meg a másik sámánlányka, érdekes arcuk volt.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 13:20:30 8/10
(20929/123863)
Ha még négy van hátra, akkor most kezdenek kiderülni a dolgok. Lesz még benne értelmetlen halál, meg olyan is, ami várható volt, ill. logikusan következik az alaptörténetbõl.
Mindenesetre a nézettséget nem tudom mivel magyarázni, hacsak nem azzal, hogy a többi adón ócska filmet adtak.
8/10
Koczina Judit 2012 ápr. 11. - 13:11:28 8/10
(20928/123863)
Egyetértek. Teljesen.
Mit nézzünk legközelebb?
Tegu 2012 ápr. 11. - 13:09:59 Előzmény Koczina Judit
(20927/123863)
Á, végignézted?
Nekem még van 4, nagyon kinlódok vele, valójában nem tetszik. JÓ, nem rossz, de nem is jó.
Tegu 2012 ápr. 11. - 13:08:54
(20926/123863)
Van fóruma a filmnek itt.
10/10
taylor88 2012 ápr. 11. - 13:05:23 10/10 Előzmény dorombka
(20925/123863)
Nagyon tudom ajánlani. Legalább abban a filmben a fõszereplõ nem egy tinisztár, hanem egy érett férfi. Nem is értem manapság miért jó abban ha lányos fiúk kapják a fõszerepeket. Ahogy látom a Moonban is már tinédzserek játszották a fõszerepet. Oké ettõl még lehet jó sorozat de kérem szépen hol maradnak az igazi férfiak? Egy Jang Hyukot vagy egy Ji Jin Hee-t berakhattak volna.
10/10
taylor88 2012 ápr. 11. - 12:53:23 10/10 Előzmény Koczina Judit
(20924/123863)
Ahogy egyébként nézem elég nagy volt a sorozat népszerûsége. Érdemes lenne talán ezt a sorozatot majd vetíteni.