bori4 2017 okt. 09. - 11:27:49
(115603/123863)
.
bori4 2017 okt. 09. - 11:27:05
(115602/123863)
.
bori4 2017 okt. 09. - 11:25:12
(115601/123863)
A két szívdöglesztõ gengszter..... :)
bori4 2017 okt. 09. - 11:21:52
(115600/123863)
Tegnapi filmtermés volt - A better tomorrow
Werzsi figyelmébe (ha véletlenül nem látta volna....) Joo Jin Mo és Song Seung Hoon párossal - de eljátszottam a gondolattal, mi lett volna ha JJM helyett Jisubot teszik SSH mellé. :)
Amúgy átlagos gengszter sztory egy kis északi beszivárgással fûszerezve - árulás, bûnhõdés, bosszú, betyár becsület és igaz barátság ...

http://asianwiki.com/A_Better_Tomorrow_-_Korean_Movie
Lili49 2017 okt. 08. - 16:30:26
(115599/123863)
Értem:)

Errõl hallottatok?

TV2
Ázsia Expressz – A sárkány útja
Hét sztárpár, ötezer kilométer, távol-kelet, egzotikum és büdzsének párosonként mindössze napi egy dollár. A Vietnamtól Thaiföldig tartó túra mûsorvezetõje Ördög Nóra lesz, akinek az alábbi párokat kell majd egyengetnie az Ázsia Expresszben: Ambrus Attila – Berki Krisztián, Pallavicini Zita – Cseke Katinka, Muri Enikõ – Fésûs Nelly, R. Kárpáti Péter – Kárpáti Rebeka, Kulcsár Edina – Csuti, Megyeri Csilla – Molnár Zsolt valamint Gaál Noémi és Németh Lajos. Az ötletben van kakaó, a formátum külföldön nagyon népszerû, meglátjuk, a hazai változat hozza-e a számokat és a szórakoztató pillanatokat.

Koreaiban hasonlónak tûnik a Mezítlábas barátokhoz.
bori4 2017 okt. 08. - 16:22:47
(115598/123863)
Igen - ez rendben is volt, a királyné lakosztálya, heverõje, ruhája teljesen más stílusban készült. Nem erre gondoltam elsõsorban, hanem általában mindenki modernebb volt, mint a többi, ebben a korszakban játszódó drámában...
A mûvirág özön már fel sem tûnt, de az igen, hogy vagy a hó esett (közben minden fa virágba volt borulva!), vagy virágszirom hullott a levegõbõl.... Na, szóval érted Te szerintem mire gondolok.... :))))
Lili49 2017 okt. 08. - 16:02:43
(115597/123863)
A ruhákon és az eltérõ díszleteken én is gondolkodtam. De valószínû a filmes szakemberek többet tudnak arról, mit miért, mint mi.

Kicsit utána is néztem. Ebben a korszakban Kínában a Jüan-mongol dinasztia uralkodott.
Tehát elképzelhetõ, hogy egy mongol kán lánya hozta a divatot és a berendezést, ami természetesen erõs kínai hatású.
Na meg a kínai filmekre jellemzõ mûvirágokat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCan-dinasztia
bori4 2017 okt. 08. - 11:20:13
(115596/123863)
Na túl vagyok a King in love sorozaton
Bevallom többször akartam abba hagyni, annyira gagyinak, gyerekesnek találtam a forgatókönyvet, de aztán megint õk gyõztek ... :) Hozták a szokásos király-koronaherceg, királyné feleségek õsellentétét és a mindezt kihasználó néhány trónra pályázó rokon és intrikus nemes véget érni nem akaró kavarását- lassan ugyan fogyatkoztak, de lényegében nekik a 19,5 részig mindent lehetett... :) A szerelmi háromszög klasszikus, ezredik változata, történelmi szereplõkkel, nagyon díszes, újszerûen modern kosztümökben.Már átesnek a ló túloldalára ebben - nem hiszem hogy valójában ezek a ruhák korhûek, de hát maga a tálalás, a karakterek sem a 13. század Korjója volt... Legalábbis annak, aki a klasszikus történelmi királydrámákon edzõdött eddig...
Azért a Hwarangoknál szívesebben néztem... :)))

Történelmileg tény: valós alak Chungnyeol Korjo 25. királya, miután az ország Jüan vazallusa lett feleségül vette Kubilaj kán lányát. Õ volt az elsõ jüani (mongol) királyné Korjoban. Az õ fiúk a "nem tiszta vérû" koronaherceg, akit persze a tiszta vérû számos királyi leszármazott kellõképpen utált és megvetett a barbár anyja miatt, akinek az életét kalandfilm (sorozat) formájában most elénk hozták.....
Koronahercegünket Siwon alakította - mintha eggyel nagyobb méretû kosztümben lett volna mindig ... :) A hûséges barát és rokon Rin nagyon helyes a kis kancsalságával és jó volt a leányzó is.
Kalandra fel! :))

http://asianwiki.com/The_King_in_Love
bori4 2017 okt. 08. - 10:23:31
(115595/123863)
Kellemes vasárnapot! - bár az idõ õszies, ne csüggedjünk! Foglalkozzunk a kedvenceinkkel :)
werzsi9 2017 okt. 06. - 15:52:00
(115594/123863)
Nem tudom, csak ûgy gondolom, hogy lehetett akkoriban ilyen kezdeményezés is, vagyis, hogy ilyen kis csavargó, elárvult gyerekeknek valamilyen szervezett életet biztosítani. Ezzel megakadályozták, hogy a bûnözés útjára lépjenek. A filmben ez az út is látható volt. A munkaképtelenné vált felnõtt, a Kampós, fõleg a maga érdekében tolvajlásra, és egyéb bûnözésre ösztönözte a gyerekeket. Biztosan gyerekek tízezrei kerültek erre a sorsra.