Mara60 2013 márc. 09. - 16:30:31
(30673/123863)
A Princess Man királya és hercege Sejong fiai. A történet pedig a Mélygyökerû után pár évvel késõbb veszi fel a fonalat. Sejong halála után vagyunk. A Suyang herceg nevelõje és tanácsadója pedig nem más, mint az a sunyi gyökér, aki azt a feladatot kapta, hogy dolgozza meg Sejong fiát. Nos láthatóan sikerült neki.
Ott vannak Sejong tudósai is, akiket a herceg szívbõl utál. Végül tanúi lehetünk annak, miben is volt igaza Garionnak, aki az egészet elõre megjósolta.
bori3 2013 márc. 09. - 15:06:54 Előzmény Koczina Judit
(30672/123863)
Ki figyel itt a csajra? :D
bori3 2013 márc. 09. - 15:05:33 Előzmény Mara60
(30671/123863)
Mire gondolsz, amikor a mélygyökerû folytatásának mondod? Én nézem, de nem találom az összefüggést :)
8/10
Koczina Judit 2013 márc. 09. - 12:45:43 8/10
(30670/123863)
Nekem is tetszettek az uzsorás sofõrjének fõleg az arckifejezései (jól néz ki az biztos, bár kicsit virágfiús).

JJH-nek igazi komédiázásra a TGS elején volt alkalma, nemcsak a farkasfejével, hanem pl. amikor tiszta jóindulatból elõkapta az asszony bugyogóját :) Szerintem jól mutatta az egyszerû katona átváltozását is udvari emberré. Ahogy rácsodálkozott a palota szabályaira, meg ahogy elhitte Gongminnek, hogy nagy szükség van rá délen, mind a kezdeti naivságára utalt. De nyomon lehetett követni a fejlõdését is.

Jó volt õ nagyon a Can't marry-ben is. Amilyen boldogan csillogott a szeme, amikor a kiskutya elõször átugrotta a csatornarácsot, vagy amikor akváriumot ajándékozott a nõnek, meg a konditeremben ... folytathatnám - nekem nagyon tetszett.

A Miss Kim-ben most jön majd az "ellentámadás" de a saját eszközeikkel. Már nem a volt võlegény visszacsábítása lesz a cél, hanem, hogy visszaszerezzenek mindent amit elvesztettek. Nem Pak Mou-yeul (az "ung" olyasmit jelenthet, hogy öcsike) lesz a fontos, õ a háttérbõl segíti a lányt, aki nem is igazán figyel rá, el lesz foglalva a feladatával. Vannak ebben a filmben is olyan apró részletek, amiket az ember elõször nem is vesz észre, de késõbb ha összerakjuk a mozaikokat, és minden a helyére kerül, érthetõbb lesz a vége. Természetesen megvárja a lány sikerét, titokban szerez neki befektetõt is, és csak aztán lép le. Mert neki a legfontosabb a lány boldogsága. Ezzel persze nem mondtam el mindent ...
9/10
offtopic
Rhubarb 2013 márc. 09. - 11:43:46 9/10
(30669/123863)
Miss Kim-ben a 13.résznél járok. Most bukott le a kontyos csaj, hogy õ bérelte fel a kis gengsztert. De a kis gengszternek a "sofõrje", nyammmmiii:)

De ugye JJH visz mindent:))) Sokszor eszembe jutott Szukdzsongként, amíg néztem. Ahogy hezitál, hogyan cselekedjen a lány elõtt akibe szerelmes, bevallja-e. stb.
Én Szukdzsongként szerettem legjobban JJH-t. Amikor király volt, király volt; amikor Dong Yival volt, szerelmes (icipicit nyálas) férfi/férj volt:)); amikor Gümmel felhõtlen apa volt (utcai birkózás). A mostani sorikban eléggé egy rétegûek a szerepek, igaz a Dong Yi elég hosszú volt ahhoz , hogy kibontsa a szerepeket.

Hiányzik A királyi ház titkai.
8/10
Koczina Judit 2013 márc. 09. - 10:46:12 8/10
(30668/123863)
Choi-nak és Wangsonnak a legnagyobb problémája megoldódott, nem kellett többé rabszolgákat vadászniuk. Hogy melyik nõt vették végül feleségül, szinte mindegy, válogathattak. A táncoslány már nem ilyen egyértelmû, de valószínûleg a fiúk segítségükre voltak, hozzáadhatták valami normálisabb emberhez.
Hwang pedig megkapta méltó büntetését, amit - szerintem - végül elfogadott.
8/10
Koczina Judit 2013 márc. 09. - 10:36:41 8/10
(30667/123863)
Úgy értem, hogy nem szerelembõl vette el.
Pedig valójában kiegészítették egymást: a Bal T. lánya a testében volt beteg, de szerencsétlenségére szellemileg, érzelmileg tökéletesen mûködött. Hwang-gal pont fordítva bánt el a sors, testileg egészséges volt, de érzelmeket csak az anyja váltott ki belõle. Viszont a szíve-lelke tele volt gyûlölettel.
8/10
Koczina Judit 2013 márc. 09. - 10:24:26 8/10
(30666/123863)
Igen, én sem emlékszem, hogy szó lett volna Hwang családjáról. Csak az anyját látjuk, abból következtetünk, hogy valószínûleg szegények lehettek. De akkor hogy lett belõle katonatiszt? Ez azért nem lehetett ilyen egyszerû. Hacsak nem - például - egy balkézrõl sikeredett gyerek volt, akit az anyja titokban szült meg, és az apja annyit segített, hogy bejuttatta elit iskolákba ... Ebben az esetben lehetne érteni, hogy mennyire szeretett volna kiemelkedni a szegénységbõl, mennyire irigyelte a nemesi származásúakat, akiknek minden az ölükbe hullott ... Vagy meg lehetett érteni a gyûlöletet Taeha iránt, aki nem volt "sokkal" jobb katona, mégis a felettese volt csak azért, mert az õ származása rendben volt.
És azt sem tudni, hogyan ismerkedett meg a Bal Tanácsossal ... az öreg biztos látott benne valamit, ami miatt magához kötötte, eszközként bánt vele céljai eléréséhez. Valami olyasmit, hogy a szegénysorból való kiemelkedés érdekében mindenre képes lesz. Az biztos, hogy nem önszántából vette el azt a beteg nõt.
9/10
offtopic
Rhubarb 2013 márc. 09. - 10:14:52 9/10
(30665/123863)
Én mér kezdem megszokni, hogy a koreai sorikban nem varrnak el minden szálat.
Wangson, Choi, Csibe!, Jumo, Hwang...persze lehet következtetni.
9/10
offtopic
Rhubarb 2013 márc. 09. - 10:12:30 9/10
(30664/123863)
Hwangnak volt egy elszólása. A feleségének mondta, hogy" Azért nem ölöm meg az apádat, mert látni akarom elbukni". Vagy valami ilyesmi... Nekem ez arra enged következtetni, hogyha a Bal Tanácsos végig is vitte volna a céljait Hwang valamit tett volna ellene vagy az ellenség kezére játszotta volna.
De lehet pont ezért (is)hagyta futni Taeha-ékat, hogy ne a Bal Tanácsos világa jöjjön el. Igaz addigra már kinyúlt, de az ilyenek helyében mindig van másik.
Hwang tette magával, de szerintem korábban becsületes volt. Ki akart emelkedni az anyjáért is. Elvette a csajt..pf. Azért egy katonának elég nagy gáz egy ilyen beteg feleség, akárhonnan is nézzük :s Onnantól kezdve az apósa markában volt. Tény, hogy nem akarta feladni a jólétet és mint egy katona ,akit harcba küldenek lemészárolta az ellenséget. Nem akarom én felmenteni, de én végig úgy éreztem vele kapcsolatban, ahogy Judit is írta, hogy valami meghúzódott a háttérben , amit mi nem tudunk. Lehet egy koreai számára egyértelmûbb. Vissza kellene nézni az elejét Hwanggal kapcsolatban.