Tegu 2013 márc. 09. - 09:22:42
(30663/123863)
Igaz, de tán ugy mondanám, a lány bátyjával történõ találkozás volt az utolsó csepp a pohárban, de nem csak azt látta meg, hogy a lánnyal nincs közös jövõje, hanem azt is, hogy nem tud igazságosan változtatni a társadalmon. Mit tudott meg, azt, hogy a lány bátyja a féltestvére, hogy a báty õt tartotta hibásnak azért, amit tett, mert õ akart változtatni a helyzetükön azzal, hogy elveszi a lányt feleségül, ha jól vettem ki a szavaiból, nemesként sem lett boldog, bár ismét megtenné, tán a huga miatt. Itt mindenki csak ezért a lányért élt, aki nem ismerte a hálát?
Tegu 2013 márc. 09. - 09:04:56
(30662/123863)
Sõt, szerintem õ már akkor sem tudott volna "rendes életet" élni, ha a lány vele marad. Tul sokat ismert meg az életbõl, hogy normálisan tudott volna élni, ki sem fizette a saját részét, a titkos táborban sem akart maradni, ahol szerették, elege volt a bujkálásból, üldözésbõl, mindenbõl, még magából is: az egész társadalomból, de megelõzte korát.
Mara60 2013 márc. 09. - 06:18:27
(30661/123863)
Daegil valójában soha sem rajongott a rabszolgavadászatért. Csupán eszköznek tekintette. Egy lehetõség, amivel nyomára juthat a lánynak és a bátyjának, lehetõség, hogy pénzt keressen, amibõl ha megtalálta a lányt letelepedhessenek valahol és teljes életet élhessenek. És nem utolsó sorban egy lehetõség, hogy segítsen azokon a rabszolgákon, akik a legkiszolgáltatottabbaknak bizonyultak.

Igazság szerint õ nem a végén adta fel a céljait, hanem jóval hamarabb. Abban a pillanatban, mikor a lány bátyja megölette magát vele. Onnantól a szíve mélyén már érezte, hogy nekik nincs közös jövõjük. Túl sok tragédia állt már közéjük ahhoz, hogy újra kezdhessék. Így nem maradt neki más, mint elrendezni azok sorsát, akiket szeret.
8/10
Koczina Judit 2013 márc. 09. - 01:14:07 8/10
(30660/123863)
Kérdezte Daegiltõl, hogy miért áldozza fel magát Taeháért. És D. azt mondta neki, hogy talán Taeha tud tenni valamit egy jobb világért. Hogy többé ne legyenek olyanok, mint õk ketten.
(Hwang nem tudhatta, hogy Daegil elsõsorban a lány miatt áldozza fel magát. D. a rabszolgavadászatért sem rajongott már annyira. Sõt, azt is elintézte, hogy a két barátjának se kelljen már abból élnie. Szóval tulajdonképpen megértette, hogy minden, amiért odáig küzdött, értelmetlen volt - ezért halt meg tulajdonképpen önszántából.)
Tegu 2013 márc. 09. - 01:01:35
(30659/123863)
Igen, ott hasonlott meg, miután DAegilt megölte. Ezt a beszélgetést még visszanézem valamelyik nap.
Az egész ügynek vége van, én ugy értelmeztem, elveszitette azt az eszelõs bizonyitani akarást, bosszuvágyat, ami odáig erõt adott neki, valami hasonló oka lehetett. Ráébredt, hogy sem értelme, céltalan az egész.
De Daegil is, egyetlen célja az maradt, hogy a lány megmeneküljön.
Tegu 2013 márc. 09. - 00:56:13
(30658/123863)
Emlékszel, amikor szembeszállt az apósával, aki elküldte volna valahova /Sowon?/ mert átlátta, mi következik, s õ makacsul a saját feje után ment, majd késõbb kiderült nagy kergetõzések után, hogy mégis oda kellett volna mennie, ahova az apósa elõször küldte. Akkor is kiborult.
Tegu 2013 márc. 09. - 00:51:24
(30657/123863)
Igen, ez igy van, ez be is bizonyosodott a Sillánál is. Kétszer néztem meg a tévében, s néhány részt a neten, még egy-egy mondat vagy esemény miatt, ott fõleg Bidam karaktere miatt.

Most ugy gondolom, hogy Hwangot nem alázta meg valójában Taeha, mások sem, Hwang azt tartotta megalázónak, hogy valaki jobb nála, legyen az tanitó, mester vagy felettes. Talán erre is rájött, amikor összeomlott, végiggyilkolhatja a fél világot, nem attól lesz nagyobb vagy több.
Tegu 2013 márc. 09. - 00:44:04
(30656/123863)
Szépen megismertük a különbözõ embertipusokat is, a rabszolgák között is, a lázadozó, naiv, butácska, picit gyáva kapcsolattartót, a megjuhászkodó, megalkuvó, beletörõdõ, minden fajta ellenállást csak sorsrontónak megitélõt, a nyerészkedõ különutast, aki az ügy szolgálata fölé helyezi saját kisszerü érdekeit, s a tigrisvadászt, aki végrehajtónak indul, s õ lesz a legtudatosabb ellenálló, amiben a lány is segiti
8/10
Koczina Judit 2013 márc. 09. - 00:39:16 8/10
(30655/123863)
Még van egy bizonytalanság bennem, hogy vajon Hwang miért mondta azt a katonáknak, hogy Taehának vége van. Azért-e, mert hagyta futni, vagy tán azért, mert szégyellte, hogy egyszerûen nem tudta legyõzni (fõleg Daegil jóvoltából). Mindenesetre utánuk küldhette volna az összes katonát, és akkor tutira vége lett volna. De nem tette. Na például ezt is meg kell még értenem.
Szerintem Csingbe nem is tudtak volna eljutni. A hajót már nem tudták elérni, és nem is hajó volt, csak egy csónak, nem hiszem, hogy a nyílt tengeren sebesülten, egy nõvel és egy kisgyerekkel le tudott volna evezni annyi kilométert. Még akkor sem, ha senki nem üldözi õket...
8/10
Koczina Judit 2013 márc. 09. - 00:31:27 8/10
(30654/123863)
Igen, õt se sajnáltam. Tényleg repült :))