Téma: A látogató

6/10
doppelgergely jún. 30. 13:45:02 6/10
(1/1)
Sajnálom, hogy még senki nem értékelte, kíváncsi lettem volna mások véleményére...

Sztem: Scifi-ként és thrillerként nem működik, drámaként viszont igen, de ez főleg a két főszereplő érdeme. Lassú film, bár egy kicsit sem untam. Mondjuk...

(!!!SPOILER!!!) ...scifi filmnek unalmas lett volna, és az alapvetés is hibás: minek egy év távollét miatt pótolni valakit egy androiddal? Thrillerként sem izgalmas, nem feszült egyáltalán, ráadásul a végkifejlet (Junior android klónját látjuk végig) elég kiszámítható, mondjuk a bődületes felhozatal mellet már igen nehéz bármiféle csavart belecsempészni egy thrillerbe. Drámaként viszont abszolút működőképes, noha az alaphelyzet nincsen jól exponálva (Hen alárendeltsége csak pár megjegyzésben merül ki, Junior dominanciája pedig csak az utolsó öt percben sejthető, ha egyáltalán), ugyanakkor a két színész hiteles és kellőképpen átélhetővé teszi a majd két órát (!!!!SPOILER VÉGE!!!!)

Szóval a színészek, és nem mellesleg Erdély Mátyás operatőri munkája miatt 8-at (vagy 9-et) adnék, de a műfaji hiányosságai miatt csak 4-et, így összességében 6-ra értékelem a 10-ből.