6/10
tibby87 jún. 11. 19:36:59 6/10
(7/87)
Enyhén spoiler-es lehet:

Spielbergnek legalább 4-5 olyan filmje van, ami minden túlzás nélkül alapmű és mestermunka. Ez a film ezeknek nyomába sem ér.
Kb. azt hozta, amit vártam, és ez nem túl jó, mert nem vártam sokat. A sztorit 1000-szer láttuk: valaki menekül egy titokzatos katonai szervezet elől (akik mindig késve érkeznek fekete kocsijaikkal az összes égtáj felől egyszerre), van itt rejtélyes eszköz (amiről később se tudunk meg semmit), Fast & Furious-szintű, teljesen irreális üldözéses jelenetek, a vallás fölösleges beleerőszakolása a történetbe, a főszereplővel furcsa dolgok történnek, de senki se tudja, miért stb. stb. Spielberg leragadt a 80-as éveknél, ezek az elemek ma már inkább bugyután hatnak, és komolyan vehetetlenné teszik a filmet. A földönkívüli téma nincs boncolgatva, nem tudunk meg róluk semmit az égvilágon, de a végére azért kapunk egy rakás UFO footage-et egymásra dobálva.
Én Emily Blunt játékán se látom azt, hogy miért kéne tőle hanyatt esni, amit több kritikában is olvastam. Hozta a kötelezőt, ennyi.
Az összkép ettől még egyszer nézhető, és semmiképpen sem szörnyű, de ez minden, amit tud a film.
Ja, és nem tudom, kinek jön be a lens flare-ek (vízszintes fénycsíkok) 1,5 percenként történő arcunkba tolása. Mesterkélt és zavaró, semmit nem ad hozzá a filmhez.
Balu64 jún. 11. 15:18:24
(6/87)
Oh, én nagyon vártam... de sajnos pont az utolsó fél órára szunditottam be! A stáblista alatt ébresztgettek... nagyon sajnálom, mert most pont annyit tudok, mint akik jegyet se vettek a filmre! Ez katasztrófa! Merre vannak "titkos" spoilerek?
5/10
Munyi999 jún. 11. 10:04:45 5/10
(5/87)
Hát nem moziba kellett volna megnéznem , 2,5 órás dögunalom , oké lehet , hogy az utolsó 20 percben történt néhány dolog és megmozdult a film de ez édes kevés volt számomra , nem volt sem izgalmas, sem látványos ,meglepően gyenge film lett, semmitmondó , anno azért emlékszem mit váltott ki belőlem egy Világok Harca 😍😍👌🏽👌🏽😱 Ez sajna elmaradt attól amire számítottam
8/10
Amalia Capri jún. 11. 09:50:45 8/10
(4/87)
A film egy igazi, kőkemény esztétikai és pszichológiai dráma a vásznon nem a makroszintű invázió, hanem a belső, személyes határok teljes megsemmisülése. Ahogy Margaret hirtelen képessé válik mindenki gondolatát hallani, az a disszociáció egy teljesen új, ijesztő formája: amikor az elme elveszíti a saját privát, csendes, izolált terét. A film és annak hangdizájnja letaglózóan mutatja be, hogy a kozmikus igazságok és a külső "zaj" ránk nehezedő súlya hogyan roppantja össze a törékeny embert. Egy fojtogató film a tudat kiszolgáltatottságáról.
1/10
Sleeppower jún. 11. 09:18:13 1/10
(3/87)
Azt mondanám ha valakinek ez az első filmes rendezése akkor oké, elnézzük neki, de annak tudatában hogy Spielberg rendezte, egyszerűen felfoghatalan, hogy egy élet gondolkozása alatt ezt sikerült megfejtenie az űrlényekről és erről az egész témáról. Ennyire jellemtelen és haszontalan karaktereket régen láttam. A párbeszédek üresek, érthetetlenek és indokolatlanok. Nagyon nem ajánlom senkinek.
1/10
Alesanna jún. 10. 23:15:53 1/10
(2/87)
Most jöttem a moziból, még a hatása alatt vagyok. Ez komoly? Mi volt ez? Az első órában még reménykedtem, hogy lesz belőle valami. De nem...egyre rosszabb lett...a végén konkrétan röhögőgörcsöt kaptam és alig tudtam abbahagyni a nevetést, annyira szürreális volt ez az egész. Lerágott csonthoz tudnám hasonlítani...teljesen kívül maradtam a filmen, egyáltalán nem jött át...nem adott semmi újat, meglepőt vagy izgalmasat. Ha nem akarjátok elrontani az estéteket kerüljétek el a mozit amíg ezt vetítik.
6/10
cellasto jún. 02. 22:07:49 6/10
(1/87)
Szigorúan imax-ben nézős lesz ez!