10/10
E.T.888 jún. 20. 21:43:45 10/10
(27/87)
Zseniális. Ez nem olyan amit egy klasszikus sci-fi nyújt. Más. Nekem valódi. A szereplők nagyon jók. Úgy ahogy van; 10/10
1/10
csonakos jún. 20. 14:43:35 1/10
(26/87)
Sokan látom egyszerűen nem mernek egy Spielberg filmre őszintén nemet mondani....ez a film egy nagy nulla.... sajnos itt egy jó példa, hogy csúcsrendező, csúcsszínészek, korlátlan anyagi és bármilyen forrás...ha nincs sztori, egy jó forgatókönyv....hát szarból csak szarvárat lehet építeni....
10/10
kvardaniel jún. 20. 08:17:44 10/10
(25/87)
Sajnálom, de a többség egyszerűen nem érti ezt a filmet

Görgetem a közösségi médiát, olvasom a dühös kommenteket, és nem hiszek a szememnek. Látom, hogy sokaknak nagyon nem tetszett „A leleplezés napja”. De tudjátok mit? Úgy vélem, a felháborodás mögött nem a film hibája áll, hanem az, hogy a többség képtelen volt felfogni a történet valódi, húsbavágó üzenetét. Elvártak egy kényelmes, rágógumi sci-fit, kaptak helyette egy tükröt, amibe félelmetes belenézni.

A film ugyanis nem kevesebbre vállalkozik, mint a zseniális „Tojás-elmélet” húsbavágó vizualizációjára:

-Te én vagy, én pedig te vagy. Nem létezik különálló „én” és „ő”. Egyetlen egyetemes tudat létezik, amely az emberiség minden egyes tagján keresztül tapasztalja meg önmagát.

-Az univerzum nem egy hely, hanem egy élőlény. Minden háború, minden szerelmi vallomás és minden gyilkosság önmagunk ellen elkövetett tett. Az egész mindenség egyetlen lüktető egész.

-Isten nem egy külső megfigyelő. El kell felejteni a felhők között ülő, büntető istenséget. Isten nem különálló létező, hanem maga a szövet, amelyből mindannyian felépülünk. Mi magunk vagyunk Isten, a tanulási fázisban.

Ez a film nem szórakoztatni akar, hanem felébreszteni. Fájdalmas, provokatív és zseniális.
10/10
TheOldMan jún. 19. 20:19:30 10/10
(24/87)
Az meglepett, hogy a fiam eljött velem a moziba, a fiatalabb korosztály pont leszarja az öregek mormogását : STEVEN SPIELBERG, a nagybetűs mozi.
Már a VOX is ott tart, hogy nekik sem jelenség egy Spielberg movie, így kerülhetett Pókember 19-ik része a címlapra. Csak egy vélemény feléjük : a divatot nem követni kell, hanem diktálni!! Pár lapszámért ezt megtenni , a cikkíró Pókica kalandjairól áradozik.
Nos, a fiam élvezte. Ő mondta, hogy azért már a zene használatán látszik, hogy egy öreg motoros rendezte. Én persze imádtam. 10/10.
Azt viszont megállapítottuk, hogy nem lesz siker, ugyanis ehhez a filmhez kell nagy adag gyermeki felfogás, hit.... írhatnám naivság! ami pont nem létezik a mai világban.
Spielberget mindez nem érdekli. Hál 'istennek!!
5/10
Paradiselost02 jún. 19. 00:22:01 5/10
(23/87)
Az álmaim izgalmasabbak.Emily még mindig szép.A film Spielberg jegyeket tartalmaz nyomokban. Teljesen érthető.Sokan írták zagyvaság de nem az, inkább egyszerű és érdektelen.Nem ilyen sztorira számítottam, nekem ez csalódás.Nem értem miért volt fontos Spielbergnek ezt a filmet leforgatni.Még ha meg is ágyazott egy folytatásnak, számomra nem hozta meg a kedvet ez a felvezető.Szerintem nem érdemes pénzt költeni erre, nyugodtan várd meg a tv adást.
7/10
kareshu@citromail.hu jún. 17. 19:40:25 7/10
(22/87)
Nem rossz film; az alienes "dokuvideók" pedig kifejezetten ügyes betétek, ami ugye a sztori központi lényege. Két dolgot említenék, ami engem azért picit idegesített. Az egyik a hisztérikás vitatkozós dialógusok (mármint a két főszereplő az aggodalmaskodó párjaikkal), amik áthajlottak valami B kategóriás hisztizős jelenetekbe. A másik, hogy nagyjából szinte sehol nem érzed, hogy ezt Spielberg rendezte. Egy másik direktortól tisztes iparosmunka lenne - szaladgálnak az izgatott szereplők, van itt autósüldözés meg feketezubbonyos gonoszok. De valahogy hiányzik a Spielberg varázs, amitől régen tátott szájjal meredtünk a vászonra. Megnézhető, de ahogy szoktam mondani: ezt nem vennéd meg DVD-n a gyűjteményedbe...
10/10
Janesz07 jún. 17. 06:49:27 10/10
(21/87)
Hihetetlen vontatott film volt, mire az ember azt gondolja beindul kb sehova nem fut ki a cselekmény, azért persze voltak jó megoldások is benne.
De az utolsó 20 perc, a mindent leleplező rész, na ott azért kirázott a hideg.
Az brutálisra sikeredett.
5/10
KriszXD56 jún. 16. 20:43:54 5/10
(20/87)
Ez elég gyenge lett, főleg Spielbergtől.
Kapunk egy átlag klisékkel teli. Háttérhatalmas, szürke emberkés, filmet.
Ami inkább untat mint megragadja a figyelmet. A gond ott kezdődik hogy nincs semmi új elem, a történet is inkább katyvasz hatást kelt. A főhősökért nem tudtam izgulni, mert a "gonoszok" annyira szerencsétlenek voltak. (Nem volt igazán izgalmas helyzet. Még a végén is inkább elbattyogtak, mint sem megpróbálják megakadályozni a leleplezést. A főgenya meg leüllt egy székbe😂😂) Az idegenes kísérletezgetős "X aktás" szál meg már a "láttam" kategória. Ezt még Emily Blunt sem tudta megmenteni. (MInt a mások fejébe belelátó időjós.) Szerintem ez egy kárba ment 2 óra...
7/10
Brother Wolf jún. 16. 20:13:44 7/10
(19/87)
Volt már jobb is, de elég jó.
3/10
Szilvia Szamosfalvi jún. 15. 19:32:49 3/10
(18/87)
Ez meg mi volt? Se füle se farka. Ezeket a nagyfejű űrlényeket meg már láttuk más (spielberg) filmekben is. Szóval mi ennek lényegében az értelme? Hogy léteznek? Hogy kapcsolatba lépnek velünk? Ez már 100 milliószor meg lett filmesítve. Minek kellett még egy?
korpetike jún. 15. 19:31:50
(17/87)
Maximum egyszer nézhető film. Közepesen rossz mese. Célja, hogy bele ültesse az emberek fejébe, hogy a globális média közvetíti azért az igazat, miközben tudjuk hogy folymatosan hazudik és manipulál.
1/10
UncleSam jún. 15. 16:08:41 1/10
(16/87)
Vacak. 90-es évekbeli X akták bármely része jobb volt mint ez.
3/10
Emegy jún. 15. 06:19:13 3/10
(15/87)
Többet vártam az előzetes alapján. Anno erre mondtuk, hogy 2 forintért az első sorban megéri. A téma nagyon jó lett volna, csak a filmet rontották el. Rendezés, forgatókönyv, mindkettő?
Az elején a studióban lett egy kis izgalom, elkezdett felfelé menni a film, aztán visszaesett és megállt. Sokáig. Aztán még néhányszor beindult 1-2 percre az érdekes rész, majd újra leült az egész. Közben a felesleges, rosszul és értelmetlenül kivitelezett üldözések, pánik a benzinkúton az elején,(nem is értettem, miért), rossz párbeszédek, a végére meg feltette a koronát a gyenge mellékszereplő riporter szokásos amcsis csöpögése. Mások is írták, hogy végülis semmit sem tudtunk meg semmiről, csak valaki menekül valamiért, valaki üldözi, aztán mégsem (ezt sem értettem), szóval gyenge katyvasz, de annak meg hosszú. A jegy ára + előtte hambiztunk, így drága volt.
Anno Nicolas Cage-tól A képlet című filmet lehúzták, pedig 100x jobb és értelmesebb, mint ez.
10/10
offtopic
Lui70 jún. 14. 23:36:57 10/10
(14/87)
Ja és elfelejtettem értékelno :-)
10/10
Lui70 jún. 14. 23:34:49 10/10
(13/87)
Szerintem egy nagyon jó film volt. Nem tudom ki mit várt de nekem nagyon bejött ez a film. Nem érdemes hasonlítgatni hogy Spielbergnek melyik milyen film volt tök más a történetek mondanivalója volt a filmeknek. Ahogy a fílm címe is utal ra A leleplezés napja szóval

Ide írd a spoileres tartalmat

Nem megtámadnak, üldözik Őket, találkoznak velük. Ez arról szól, hogy láteznek itt vannak tudnak róla el akarják titkolni és ezt akarják leleplezni megmutatni a világnak az ebereknek..
Szerintem az Öreg megint alkotott :-)
6/10
cellasto jún. 14. 21:06:51 6/10
(12/87)
Olyan érzésem volt végig, mintha az x-akták valamelyik részét nézném...ami nem feltétlen rossz, de azért többet vártam. Plusz semmi értelme nem volt imax-ben megnezni, mert semmit nem tett hozzá... Ez tipikusan egy otthon nézős középszerű film. Nagyot akart guritani de sajnos nagyon üres belül. Az meg oké, hogy nyitva hagyják a végét, de ennyire??
leroi jún. 14. 14:58:25
(11/87)
A Mester újra leforgatta a Harmadik Típusút, de érzékeny művészként most változott a hozzáállása és az is, hogy mit is akar korunkról elmondani ezzel a filmmel.
Nekem a Mátrix rendezőjével készített interjú ugrott be, amiben megkérdezték Wachowski-t hogy miért készítette el a Mátrix 4-et. A válasz az volt, hogy egy nagyon nehéz, zavaros, és megterhelő időszakban egy este visszanyúlt ahhoz a két karakterhez akiket ő teremtett és ennek megfelelően nagyon jól ismer és az ő történetük továbbmesélése segített neki túljutni a válságon.
Most Spielberg (meg mindenki más is) egy ilyen időszakban van és Spielberg is visszanyúlt az idegen lényekhez és ahhoz, hogy hogyan viszonyulunk mi hozzájuk. Az idegenekről nem mond semmit, valami kívülről ránk csodálkozó, alapvetően jóságos és felettünk álló entitásnak ábrázolja őket, de ez nem lényeges. A lényeges az, hogy mi hogyan állunk hozzá a jósághoz, el tudjuk-e fogadni hogy felettünk áll, több nálunk és az egész emberiség javáért hajlandó csak cselekedni és nem fog hatalmon levőket előnyben részesíteni.
A válasz már a Harmadikban sem volt egyértelműen pozitív, az E.T.-ben csak a gyerekek voltak önzetlenül segítők, akik tudtak irigység és félelem nélkül cselekedni, de a Leleplezés Napja már egy nagyon sötét képet fest nemcsak a hatalomért hazudó, eltitkoló, pusztító értelmetlen és kegyetlen hatalomról, de az egyes emberek kisszerűségéről és ostobaságáról is. (Margaret pasija hozza ezt a karaktert) Persze vannak itt is áldozatosan segítő emberek, még azok is akik nem értik az egészet, (vagy éppenséggel nagyon is értik, mint az apácák), de összességében sokkal nehezebb dolga van a pozitív oldalnak mint eddig volt. (Jó, hát Spielbergnél még vannak Jók és Rosszak és nem árnyaltak a dolgok, de hát ez mindig is így volt nála, talán csak a München kivétel ez alól.)
Szóval ez egy sötét és komor film és a legvége is aláhúzza ezt.
10/10
Janobilusz jún. 13. 19:15:10 10/10
(10/87)
Erősen ajánlom mindenkinek.
Spielberg megint alkotott.
Ez egy mestermű.
Aki vmennyire is képbe van az idegenekkel azoknak erősen ajánlott.
Nagyon jó dolgokat feszeget, nagyon jó kérdéseket válaszol meg.
ÉS a történet is teljesen rendben van.
Többszőr nézős az biztos.
Akinek meg nem tetszett hát akkor mi fog?
Szóval senkire se hallgassatok nézzétek meg.
6/10
vki69 jún. 13. 03:39:44 6/10
(9/87)
Még egy dolog:

a gomb nyomásra minden tv csatorna megkapja ez sajnos nem igaz, de a hülyeség esetén biztos müködik már most is

6/10
vki69 jún. 13. 03:36:15 6/10
(8/87)
Szerintem a film rendben van.. Nem lesz akkora hatása mint az e.t.-nek meg a harmadik tipusúnak.. igaz különösebben nem tudhatunk meg konkrétumokat mivel ez a kérdés egyéni kérdéskör: hogyan létezhetnek ill hogyan nem létezhetnek földönkívüliek.. a két kérdés nem oltja ki egymást!
(Blum már nem szép sajnos.. de hozza amit kell, Colin Firth is rendben van) a többi színész? hát elmegy bár ByeAlex kicsit zavaró volt :)