Téma: A melós

7/10
nefefe jún. 02. 17:16:10 7/10
(41/41)
Tipikus Statham-film… Felderít, megkeres, kinyírja a rosszakat és megmenti a lányt. Sok lövöldözés, sok akció, mögötte ottmarad sok hulla, de hősünk sérthetetlen. Maga a történet sem ismeretlen, volt már több hasonló témájú film is. Amúgy akciófilmnek elég lassú, talán igazodik az idősödő JS-hez. Mégis – talán miatta – nézhető és élvezhető ez a mozi. Bár voltak már jobb filmjei is… A végét egy kicsit slendriánnak éreztem. Azért egyszer mindenképpen meg lehet nézni.
1/10
obi-Wan kenobi 2025 nov. 07. - 18:36:32 1/10
(40/41)
Amikor már meglátom Jason Statham -t, tudom, hogy a kamerát rázni fogják, és a színészek agyáig nagyítják a jeleneteket. A jelentekből így semmit nem lehet látni. Egyszóval ez a figura rettenetesen igénytelen fogatókönyvekhez és gatya rendezéshez adja a nevét. De akinek arra van szüksége, hogy leszédüljön a székéből annak bátran ajánlom. A történetet el tudom engedni az igényem megőrzése céljából.
9/10
Belmont 2025 aug. 29. - 21:09:08 9/10
(39/41)
Tolok rá egy kilencest, mert tar főhősünk megérdemli, bár csatlakozom az előttem szóló kollégához, ami a Leslie L. Laurence-jelenséget illeti filmvásznon: ha megnézed egy filmjét, a többit tudod. Noha szerintem nem csak Statham filmjei ilyenek, ugye Liam Neesonról konkrétan a Port.hu írt ilyen vicces cikket, de valójában a sokat dicsért Tarantino is ilyen (csak rendezőként): a legtöbb filmje csak a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény kliséit ismétli.

Szóval toltam rá egy kilencest, mert ezt se szabad komolyabban venni a kelleténél, és annak pont jó. Egy faék történetben és balta karakterben ne keressünk már homéroszi magasságokat.
(Bár az meglepett, hogy regényadaptáció!)
3/10
sorozatneked.hu 2025 júl. 26. - 17:08:01 3/10
(38/41)
3/10

Nem tudom, hogy én változtam meg és untam bele az ilyen filmekbe, vagy ez tényleg ilyen gyenge lett. :( Nem hogy moziban, de még tévében sem néztem volna meg, ahol nem tudok néha belepörgetni. Pedig a régi Statham filmeket kedveltem. A legtöbbjét. De lassan eljutok oda, hogy kijelentsem: ha láttál tőle egy filmet, akkor már láttad az összeset.
8/10
King Diamond 2025 jún. 30. - 23:42:40 8/10
(37/41)
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Nem tudom, hányaknak tűnt fel az elején a kiírás, hogy ez a film egy Chuck Dixon regényből lett adaptálva, melynek a címe Levon's Trade és összesen eddig 12 kötete jelent meg. Igaz, én sem olvastam, meg semmi ilyesmi, de ennek a könyvciklusnak az első könyvét adaptálták ebbe a filmbe - amiről egyébként úgy gondolom, hogy David Ayer, Stallone és maga Statham is túl nagy fába vágta a fejszéjét, mert nyilván a vége alapján valószínűleg lesz folytatása a filmnek, de hogy a regények nagy részét vagy netán mindet feldolgozzák...az azért már necces.
Egyáltalán nem volt rossz, de a Méhész jobb volt, jobban pörgött, stb. Nekem semmi bajom sincs a lassan 60 (!) éves Stathammel, továbbra is kiváló akciófilmeket csinál. Én a John Wickekhez nem hasonlítanám, mert nincs olyan jó.
Igen, a sztori nem valami hű, de bonyolult - de miért is kéne annak lennie? Igen, a színészek többsége csak az elmegy kategória - de azért jó volt látni feltűnni Jason Flemynget és Michael Penát is. Igen, az oroszok egy része eléggé balfasznak van ábrázolva - gondolom nem véletlenül -, de még a komolyabb karakterek sem olyan hű, de kemények. De én ezeket abszolút nem rovom fel negatívumként egy Jason Statham-akciófilmnél, mert nem látom értelmét. Jól szórakoztam most is rajta, talán egy kicsit hosszú volt ez a majdnem két óra játékidő, de nem vált még unalmassá. Epres Attila szinkronja megint csak tökéletes választás volt Stathamnek.
Nyilván, vannak jobb filmjei is, de ez sem volt egyáltalán rossz és kíváncsi vagyok az esetleges folytatás(ok)ra is.
8/10
1/10
Krizsan76 2025 jún. 25. - 19:47:56 1/10
(36/41)
Komolyan mondom már az első jelenteknél lejött, hogy ez borzasztó film lesz... Katasztrófa.
1/10
joey l 2025 jún. 24. - 14:33:49 1/10 Előzmény georgebenson
(35/41)
Így igaz!!
1/10
georgebenson 2025 jún. 24. - 11:25:36 1/10
(34/41)
Azt gondoltam, hogy a méhésznél már nincs lejjebb. Aki megnézte előttem ezt a filmet óvva intett attól, hogy én is elkövessem ezt a hibát. Sajnos megtettem, Statham miatt . Bár ne tettem volna. Nagyon kedvelem a manust de szép lassan lebontja azt a remekül felépített akcióhős karaktert ami miatt a műfaj egyik legjobbja ha nem a legjobbja volt. A leggagyibb Seagal filmek szintjére süllyedt. Pedig az mindennek az alja. Gyakorlatilag nem volt értékelhető eleme, mozzanata a filmnek. A sztori nulla, a mellékszereplők még a sztorit is alul tudták múlni, az életszerűtlen párbeszédek, az akciójelenetek mind kimerítették a vicc kategóriáját. A sztori szóra sem érdemes. Nem hiszem, hogy nem találnak néhány olyan figurát aki tényleg ismeri azt az alvilági szlenget ami valóban elhangozhat bizonyos élethelyzetekben. Az orosz maffiózók párbeszédei pl. mindent vittek. Főleg attól másztam falra mikor az orosz gengszterek egymás között nem oroszul beszéltek hanem teljesen érthetetlen módon angolul, mindezt a szinkron borzasztó hiteltelen és erőltetett akcentussal próbálta demonstrálni. Az akciójelenetek már konkrétan a Marvel filmekre emlékeztetnek vagy a Feláldozhatókra de mivel előbbi a mese illetve a fantasy kategóriában hasít utóbbi meg paródia, végképp nem értem, hogy miért van szükség erre a golyóálló, legyőzhetetlen imidzsre egy hétköznapi akciófilmben? Mintha egy scifiben lennénk ahol a főhőst negyvenen lövik folyamatosan gépfegyverekkel meg lézerrel de az összes harcos vagy vak vagy pedig emberünket egy golyóálló burok védi ami miatt soha nem érheti találat. Vagy pl mikor a furgonban küzdöttek a srácok. A verda a dulakodás közben sem csúszik bele a folyóba de miután JS leamortizálta az ellenséget kirúgja az ajtót majd egy közepes erősségű mae gerivel beküldi a vasat a vízbe. Ez miért kell?? Na mindegy. JS személyisége ettől függetlenül vonzó maradt számomra de ez a varázs is elmúlik ha még egy ilyen filmben szerepel a későbbiekben. Erre is csak azért adnék egy másfeles osztályzatot, mert ő szerepelt benne....
5/10
offtopic
Smonika 2025 jún. 24. - 10:21:46 5/10 Előzmény joey l
(33/41)
Semmi baj. Senki sem lehet tökéletes.
1/10
joey l 2025 jún. 24. - 09:59:38 1/10 Előzmény Smonika
(32/41)
óóó kedves vagy de a dagadt csajoktól kiver a víz.
5/10
Smonika 2025 jún. 23. - 12:28:57 5/10 Előzmény joey l
(31/41)
Nézd meg a Kém-et, ott saját magát parodizálja, hatalmas :D

https://port.hu/adatlap/film/tv/a-kem-spy/movie-160482
5/10
Smonika 2025 jún. 23. - 12:26:20 5/10
(30/41)
Gyenge, tele klisékkel, logikai bukfencekkel, a karakterek szánalmasak, erőlködtek a szerepben...
Sokkal többet vártam. Pedig bírom JS-t, sok filmjét láttam. Kicsit Bruce Willis utolsó filmjeire emlékeztet, de ott sajnos megvolt az oka, hogy miért sikerültek várakozáson alul.
2/10
Ahoj poplacsek 2025 jún. 16. - 20:21:11 2/10
(29/41)
Az első negyed óra alapján egyszerű film, mint a feláldozhatók. Passzolom.
3/10
Findzs 2025 jún. 01. - 19:53:55 3/10
(28/41)
Szeretem a Statham filmeket kikapcsolnak.
De ez most borzasztó gyenge lett.
Egy Elrabolva koppintás ráadásul egy jó akció jelenet nem volt benne.
3/10
2/10
Alien Lajka 2025 máj. 26. - 15:38:37 2/10
(27/41)
Megnéztem. Kihagyható.
5/10
rajdi 2025 máj. 24. - 21:14:22 5/10
(26/41)
Most pihes-el értek egyet. Minden filmjét megnézem Statham-nek, tudom mire számítsak. Nem vele volt gond most sem, hanem úgy minden mással. Nem katasztrófa, de ez a JS filmnek amúgy sem magasra helyezett lécét nem üti meg. Egydimenziós ellenfelek, mindenki a saját karikatúrája, és a fél film inkább egy paródia, mint akció. Na meg az a hold, te jó ég! A Batman-ben nincs ekkora hold. Na mind1, a következő reméljük a léc felett lesz...
2/10
Atis88 2025 máj. 20. - 18:22:34 2/10
(25/41)
Unalmas már ez a megy oszt megöli sablon film. Azért néha ezt is lehetne variálni, még arra sem veszik a fáradságot, hogy ne legyen tele klisékkel.
4/10
pihes 2025 máj. 20. - 14:28:01 4/10
(24/41)
Amikor feltűnik JS sok újat nem várok, és ezzel teljesíti is a feladatát.
Gyengébb lett az átlagnál is ez NÉGY/TÍZ Dobhatnák más vízbe is, hogy egyáltalán ott tud-e úszni...
7/10
szabi_hun2 2025 máj. 19. - 20:39:39 7/10
(23/41)
Szokásos Statham akciófilm. A kötelező morcos nézést és akciót most is megkaptuk, és még mindig működik. Nem tudni pontosan miért, de szórakoztató. Talán köze van hozzá a morbid ábrázolásnak, és az se hátrány, ha nincs benne sok üresjárat. Amit ígért, azt elénk is rakta.
4/10
ropogós 2025 máj. 18. - 21:50:44 4/10
(22/41)
Sablonos, unalmas, bugyuta monológokkal…'C' kategória!