1/10
GRobie ápr. 14. 22:02:15 1/10
(4/4)
Mindenki maradjon távol ettől az előadástól aki színházba akar menni. Ellenben aki bohócok tátogását akarja nézni fülsiketítő elcsépelt pop dalokra, bátran ajánlom.
Én nem olvastam a könyvet de át érződik hogy ripacskodás mögött van el ásva valami történet mondani valóval. Azonban ennek élvezését és meg fontolását el lehetetleníti az állandó túl tervezett színpad tranziciók és zenei betétek.
Ez sajnos egy újabb példája a modern színház rákfenéjének amikor a rendező és szövegkönyv író a saját mükáját erőlteti az eredeti remekműbe. Ezzel a tehetség teljes hiánya végett élősködőként élnek túl a művészetben.
A mű második felvonásáról nem tudok nyilatkozni annak már nem voltam hajlandó ki tenni magam.
10/10
A. CS 2023 márc. 29. - 21:30:44 10/10 Előzmény Eflek
(3/4)
Ez egy nehéz mű, az eredeti sem egy könnyed kis olvasmány. Igazából idő kell, hogy mindent megértsen az ember belőle, kell hozzá élettapasztalat, műveltség. Nyilván neked ez még nincs meg, könnyedebb darabokat érdemes választani. Talán egyszer majd ezt is megérted majd, még nem értél meg rá.
4/10
Eflek 2023 márc. 29. - 03:04:04 4/10
(2/4)
Nem szoktam színházba járni, ajándékba kaptam ezt a jegyet, a regényt sem olvastam. Ettől függetlenül nonszensz, hogy semmit nem értettem az egész darabból. Nem volt egy olyan jelenet, ahol be tudtam volna lőni, ki kivel van, mit akar, mi a célja stb. El volt művészieskedve az egész. Biztos van, aki erre vevő, de számomra ez egy nézhetetlen katyvasz volt.
9/10
A Jobbik Részem 2022 máj. 21. - 14:19:34 9/10
(1/4)
Ma 2022 tavaszán azzal kell kezdeni, hogy Magyarországon Bulgakov, Muszorgszkij, Viszockij nincs betiltva, csak azért mert orosz. Ez az előadás az Európai Unióban ma be lenne tiltva. Az egész darabra ez a bátorság a jellemző. Van néhány nagyon jól eltalált színpadkép, mint az elmegyógyintézet vagy a Mester lakása az Arbaton. Van néhány nagyon jól eltalált, bátran megválasztott zene. A színészek közül (ebben az előadásban) látványosan kiemelkedik Bordás Roland. A rendező könnyed szatirikus darabként akarta láttatni, így a drámai részek is ironikusak, szatirikusak. Azért a végén Viszockij alatt kissé összekuszálódik minden, az egyenesek összegabalyodnak... a végén hagynak 3-4 percet gondolkodni, hogy milyen "kvalitású" emberek tiltanak ma be a nyugati világban egy ilyen "kvalitású" Viszockijt... nagyon-nagyon összekuszálódik minden...