Téma: A nõ

Ryry 2014 márc. 02. - 22:08:24
(23/143)
Szerintünk ez a film jóval több, mint aminek a plakátja, vagy a reklámja mutatja.
Ha érdekel a mélyebb tartalom, olvass tovább itt: http://zorkaszerint.blogspot.hu/2014/02/a-no-kritika.html
9/10
bmv 2014 febr. 19. - 18:31:44 9/10
(22/143)
Soha ne mondd,hogy soha!Cselekményszegény sci-fi - ha én ezt elõre tudom,be sem ülök a moziba.De nem tudtam,hát beültem....és nem bántam meg.Egyrészt nem merném állítani,hogy ez annyira távoli jövõ,amikor lesz majd egy ilyen intelligens szoftver,"aki" megpróbálhatja a társat,a szerelmet helyettesíteni.Nagyon is sokan élnek a számítógépek világában már most is-fõleg a felnövekvõ y és z nemzedék.Másrészt az érzelmek síkján mozog a cselekmény,s ez mindig az élet show-ja.A film nem direkt módon,tanmesével foglal állást,mondván: csak a hús-vér párkapcsolat az igazi,inkább azt sugallja,hogy emberi kapcsolat nincs konfliktusok nélkül.Mindig az adott helyzetre kell adekvát módon reagálni és választ adni. Amíg az ember nem képes gép módjára mûködni (szerencsére!),nem lehet képletekkel,egyenletekkel megoldani problémáit sem. Neki magának kell keresni a megoldást, bármilyen "okos" gép alkalmazása az emberi kapcsolatok helyettesítésére,zsákutca.
_goldie_ 2014 febr. 16. - 20:23:44
(21/143)
a lényeg lemaradt
--spoiler--spoiler--
a végén persze hõsünk rájön -amikor Samatha kivonul az életébõl-
..a valós életben kell a boldogságot megtalálnia...
és nem egy géptõl (vagy a netes kapcsolatoktól) várni a boldogságot
(és ez szerintem a lényege a filmnek)
_goldie_ 2014 febr. 16. - 19:36:29
(20/143)
a fõhõs nagy magányában beleszeret egy intelligens operációs rendszerbe..
(ez nem is olyan távoli jövõ..mint ahogy elsõ hallásra tûnik)

az elválás mindig fáj..és akit szeretünk azt nehezen engedjük el
és -bár hatalmas ûr marad- egy kicsit mindig ottmarad velünk
gondolatainkban..emlékképekben
--spoiler--
elhidegültek..a férfi magába zárkózott a változások miatt és így a neje egyedül érezte magát
de nem értettem milyen változások történtek a házasságuk alatt??
csak a szép emlékeket láthattuk..amire ennyi idõ után is szívesen emlékezett

..talán a részletek tanulmányozása vonta el figyelmemet
..az a biztosítótû..! na az tehet mindenrõl..:))
--spoiler--
és eddig is kerültem a döglött macskákat..és ezentúl sem teszek másként :))
..sõt! :D

kedvenc részletem (a téli táj a zene és ez a tánc!:))
--spoiler-- http://www.youtube.com/watch?v=Ml00a-o6VDI
nekem egy erõs 7-est megért a film
mapk 2014 febr. 16. - 18:34:50
(19/143)
Tetszett.
*SPOILER*
Mikor Samantha elbúcsúzott,a szívem összeszorult, majdnem sírtam, majdnem olyan volt, mint mikor K.I.T.T. elmerült a sósavas gödörben.
*SPOILER VÉGE*
10/8
_goldie_ 2014 febr. 15. - 09:38:28
(18/143)
..gyönyörûen látod a világot..
http://www.youtube.com/watch?v=qGaKPhOPYGM
..a szerelem tök hülyeség - társadalmilag elfogadott elmebaj..
10/10
Virgil80 2014 febr. 15. - 00:38:52 10/10
(17/143)
Csatlakoznék az elõttem szólókhoz. Nagyon jó film. Nem könnyû befogadni. Még most is a hatása alatt vagyok.
9/10
h.tibi91 2014 febr. 14. - 22:09:48 9/10
(16/143)
Hihetetlenül jó film!
Bár elsõre talán kissé elvontnak, vagy vontatottnak tûnhet, de nem az, mert ez igazából egy kõkemény társadalomkritika! Ez pedig nem más, mint a társadalmi elhidegülés, - na, jó meg egy kis kitekintés erejéig a tökéletes, robotikus anya szerep- Manapság mindenki egyre inkább csak a telefonjával, számítógépével és egyéb kütyüivel van elfoglalva, valahol már-már valóban elmondható, hogy komoly kapcsolatban állunk az eszközeinkkel, érzelmi és talán szexuális úton is, hiszen -közönséges lesz, bocsánat- talán a kütyüket sokan többet b@szogatják mint a párjukat. A valódi érzelmek háttérbe szorulnak csak a felszínes és virtuális valóság vonzó igazán. Like gyûjtögetés, posztolás, a szomszédban lakó haverral is csak a neten lógunk együtt. Azonban egyszer minden hóbort véget ér, vagy csak megunjuk, azonban addigra talán túl sok minden mellett mentünk el ami többet nyújthatott volna mint a kék oldal és 4-5"-nyi virtuális világ.
Kifejezetten tetszett a film, nem pörgõs, így jut idõ mindent alaposan megnézni, és ha szerencsénk van meg is látni!
Kicsit hiányolom a férfi alakítás jelölést, bár nem volt kifejezetten eget rengetõn "színészi munka" benne, de talán a listára fel fért volna Joaquin Phoenix.
Szerintem megérdemelné a film az Oscart legjobb film kategóriában -rendezésben meg pláne-, mert azon túl, hogy jó, még egy szélesebb réteghez is eljuthatna ez által.
Aki szeretne egy elgondolkodtató, társadalomkritikát látni, vagy csak unja hogy egy társaságban mindenki a telefonján banánozik mindenképp nézze meg!
9/10
10/10
Laffanat 2014 febr. 13. - 20:30:02 10/10
(15/143)
Csak azért regisztráltam, hogy ehhez a filmhez hozzászólhassak (az elmúlt évek filmválasztásainak megkönnyítéséért hálás köszönet a hozzászólóknak :)).

Ez a film számomra nagyon kellemes csalódás volt. A mögöttes tartalom, a fordulatok, a kiszólások és az emberközeli, testközeli, sallang nélküli ábrázolás lenyûgözött. A film közepe felé úgy éreztem, a film messze hozta azt, amit vártam tõle, már csak amiatt aggódom, hogy a végét el ne szúrják valami sziruppal vagy szájbarágással. Majd ezt követõen újabb, váratlan dimenziókat nyitott a történet, új, szédületes filozófiai és érzelmi horizontokat, és a vége sem siklott ki.

Nagyon szeretem a jó, értelmes, nem felszínes és nem öncélú sci-fit, amiben mostanában sajnos nem volt részünk. A mûfajnak éppen errõl kellene szólnia: görbe tükröt tartani társadalmunknak, magunknak, embereknek. A film tökéletesen hozta a témát és több szinten is kibontotta a "mi lenne, ha..." játékot, mégsem esett szét egy pillanatig sem.

A színészi játék szintén kifogástalan, tökéletesen hiteles volt

Nálam az elmúlt évek legjobb filmélménye, hiába mentek ki páran a moziterembõl alatta.

Lafi
Metropoly 2014 febr. 11. - 21:57:53
(14/143)
Olyasmi ez mint a Jozef Viktor Schwartz: Bársonyos hang novellája?

Megnézem mindenesetre.
deepblue noir 2014 febr. 07. - 13:53:24
(13/143)
igazából spike jonze melankóliájáról meg félelmeirõl szól, esetleg még a nõkhöz való problémás viszonyáról
Superalonso 2014 febr. 06. - 18:02:08
(12/143)
Na de akkor abban egyetértünk, hogy nem szól szinte semmirõl, kvázi nem értem a Legjobb-film jelölést....a Captain Phillips sem szól semmirõl (egy síma túszdráma), de az legalább valós történet mégha dögunalmas is, ott a jelölés elfogadható, bár megjegyzem sokkal jobb filmeket meg nem jelöltek pl. The Butler, About Time, Inside Llewyn Davis, Mandela:Long walk to Freedom, Rush stb., amelyeknek nagyon szép vagy komoly mondanivalója is van......
deepblue noir 2014 febr. 06. - 16:22:13
(11/143)
ert ugye azt kellett volna bemutatni, hogy azért az igazi társ az mégiscsak egy hús-vér nõ, illetve hogy miért is jobb kapcsolatban élni, mint anélkül."

nem lett volna ez fõ funkciója. a baj az, hogy a film egy nagyon egyszerû sémát követ, de voltaképpen nem szól semmirõl, értelemmel közelítve vagy banális, vagy semmi sem stimmel. csak ráment egy olyan hangulatra és látványvilágra, amit a "hipsterek" vagy akárhogy nevezzük õket, igencsak szeretnek, és be is jött neki, és valszeg oscart kap a forgatókönyvért, amit nagyon nem érdemel meg.
Superalonso 2014 febr. 06. - 12:30:56
(10/143)
A film a funkcióját abszolút nem tölti be szerintem, mert ugye azt kellett volna bemutatni, hogy azért az igazi társ az mégiscsak egy hús-vér nõ, illetve hogy miért is jobb kapcsolatban élni, mint anélkül.
Ezek közül egyiket sem sikerült bemutatni normálisan (jobban kellett volna ütköztetni ezeket a képsorokat egymással és akkor talán).....a nõket magasztalni meg fölösleges dolog, mindenki tudja, hogy nélkülük szar volna a világ..

Összességében: rendkívül vontatott, lapos, semmilyen story-t kapunk, így utólag még az Oscar-jelölést is erõs túlzásnak tartom, legalábbis Legjobb-film kategóriában mindenképpen annak....
8/10
demden 2014 febr. 06. - 01:20:00 8/10
(9/143)
Szerintem a sztori zseniális!!! A hangulata is, de a világ, amit "teremtett" az már nem annyira... A színészek megérdemlik a 10-es értékelést (az is, akit nem is látunk) és a jelöléseket... bár szerintem is többet is ki lehetett volna hozni belõle, így nem tartom remekmûnek, de mindenképpen kötelezõnek!!!
wintermoots 2014 febr. 05. - 15:24:30
(8/143)
"A nõ filmként már közel sem olyan szórakoztató, mint feldobott témaként. Ahányszor eljön az idõ, hogy a hagyományos dramaturgia szerint bekövetkezzen némi-nemû kanyar a történetben, valójában egy újabb mindennapok-montázst tolakszik elõ arról, hogy nahát, ember és mesterséges intelligencia, még kirándulni is együtt mennek, mint a normális párok. A forgatókönyv aztán már csak a lezárással tud ismét életet lehelni magába"

írja a kritikus. csakhát akkor talán a 8 pont is túl sok rá:)
3/10
sipmester 2014 febr. 04. - 11:32:51 3/10
(7/143)
számomra fél óra után roppant hiteltelen lett a film. számomra elképzelhetetlen,h egy férfi szerelmes legyen egy test nélküli nõi hangba.
nyuszo04 2014 febr. 04. - 08:56:21 Előzmény kisgyo63
(6/143)
Köszönöm szépen! :)
k11zoltan 2014 febr. 02. - 21:20:15
(5/143)
Hát ez olyan semmitlen volt.
kisgyo63 2014 febr. 01. - 13:35:29 Előzmény nyuszo04
(4/143)
A film angol nyelven, magyar felirattal letölthetõ: teracod.com