Redfield 2007 máj. 05. - 16:29:33
(23/663)
és alapjaiban borzongató, hogy a forró, mocskos börtönbolygón, a nõ "terhes lesz a halállal."
Redfield 2007 máj. 05. - 16:21:30
(22/663)
Habár nekem nem az a kedvencem (hanem a második), de részben egyet értek, szerintem is nagyon jóra sikerült darab, és egyáltalán nem teljesített rosszul, mert azért voltak már elvárások támasztva... Hangulatában, képiekben sikerült újítania az elsõ kettõhöz képest (hát szal más lett) és eleve nagyon jó hatást értek el azzal, hogy harmadik részként tragédiával kezdõdik és azzal is végzõdik. Erõteljes darab, a börtönbolygó talán nem kínált annyi lehetõséget, mint az LV-423 (Asszem ez volt a másodikban), de a hitelesen megjelenített elítélt férfiak, a mocsok és a forróság, valamint a vallásosság érzete elejétõl fogva feszült hangulatot teremtett, arról nem is beszélve, hogy a bezártság ezerszer jobban érzõdött az sötéten-izzón megvilágított alagút-labirintus környezetben.
amozijo 2007 máj. 05. - 12:50:27
(21/663)
A harnmadik Alien az egyik kedvencem. mindenki lenézi, pedig a lehetõ legjobb lezárása a trilógiának. David Fincher elsõ nagyjátékfilmje az, és minden egyes stílusjegye ott van a filmen. Iszonyatosan jó hangulata van, az elsõ és a második közöt lebeg. Amúgy annak is zseniális a zenéje. a mai nagy "efektzenész" Elliot Goldenthal munkája! Csak hallgassátok meg azt a részt, amikor a kislányt és a pasit bepólyázva elhamvasztják a kohóban és közben meg a kutyából kibújik a facehugger! Zseniális...
markeco 2007 máj. 04. - 18:53:11 Előzmény amozijo
(20/663)
Amúgy igazad van!! Tényleg baromi jól megvannak csinálva a hangok a filmben!
Kár hogy a harmadik részben már nem nagyon fellelhetõ ez csak ritkán!
A resurrectionban meg már szinte egyáltalán nem!
amozijo 2007 máj. 03. - 22:10:17
(19/663)
a hegedûk ritka félrepengetése, az üstdob felszinének folyamatos és finom rezegtetése, vagy a bõgõsök monoton basszusa adja a film igazi atmoszféráját az audió részt illetõen. Így is kezdõdik: az ûr morajlását hagszerekkel... fantasztikus.
amozijo 2007 máj. 03. - 22:04:24
(18/663)
Jerry Goldsmith még fénykorának legteljesebb éveiben volt, amikor az Alien-hez zenét szerzett. Vagyis igenis van zene a filmben, méghozzá nem is kevés, a zsenialitás inkább abban van, hogy az egész olyan, mintha efekt lenne, zajok és zörjek, diszharmónikusság válik harmóniává a képekkel és a lassan folyó, feszültséggel teli, "nyugodt" kompozíciók folyásában. Aztán Goldsmith valami egészen másra váltott a 80-as években. A 70-es években több zseniális "zajos", "zörejes" zenét is csinált, pl. Majmok bolygója, vagy a kántálós Ómen. Az utolsó igazán remekmûnek számító zenéje a Poltergeist-hoz szerzett munkája. Bocsi a kitérõért:).
markeco 2007 máj. 03. - 20:43:26 Előzmény anci38
(17/663)
helo!
én is imádom az összes részt, de mégis csak az elsõ a legjobb.
az a baj hogy minden részben máshogy néz ki az "alien-kosztüm", de kibírható!

most a 2000.-ben megjelent feliratos változatokat akarom megvenni díszdobozban, de anyámék nem engedik sajnos, de mindegy!
Alternat 2007 márc. 24. - 09:47:37
(16/663)
Nekem is, mint annyi más hozzászólónak az elsõ két rész tetszett a legjobban, ezek közül viszont inkább a második nálam a favorit. A harmadikból meg hiányzott valami új, legalábbis szerintem. A negyedik részt illetõen meg teljesen igaza van Thingolnak, egyszerûen nem illik a sorozatba.
Egyébként szerintem az egyik legnyomasztóbb az egészben talán az, hogyha jól emlékszem egyáltalán nincs a filmben zene, vagy ha van is akkor nagyon kevés. Ez valami borzasztóan idegölõ tud lenni, hogyha megfelelõen használják. Tehát pl mikor a második részben keresik az alient és mennek elõre a sötétbe és csak a mozgásérzékelõjük pittyeg, se zene, se semmi... az iszonyú, falra mászik tõle az ember. :-)
Anteris 2007 márc. 23. - 23:16:08 Előzmény anci38
(15/663)
hogy lenne abból? Ennek az ürgének robbant fel a hasa az elsõ részben.
Thingol 2007 márc. 23. - 20:18:45
(14/663)
Szerintem az Alien1 egy olyan történetet teremtett amire még ma is van kereslet. Az én kedvencem a 2. az 1. és a 3. fej-fej mellett. A 4. mû film nem illik bele a sorozatba.A 3. végén Ripley bele esik a forró fémbe és elég.Ennek ellenére simán fellehet támasztani néhány száz év múlva.Az meg, hogy Ripley vére savas, az alien királynõ eleven szülõ, a keverék meg lecsapja a királynõ fejét és Ripleyt ismeri el anyjának egyszerûen abszurd
Redfield 2007 márc. 11. - 03:54:09 Előzmény Newcastle United
(13/663)
Az alapfilm. Nyomasztásban és parában az élen jár a sorozatból, kellõképp vezet be minket az Alien-ek nagy nagy történetébe. :) És Ripley sem utolsó, az utolsó nagy megmérettetés elõtt a filmben. :) hehe
8/10
Neszfor 2007 febr. 10. - 13:43:57 8/10
(12/663)
Szerintem a sorozatból (a VS-en kívül azt én nem venném ide) a legjobb az elsõ és a máspdik. A harmadik olyan rossz, hogy az elsõ húsz perc után nem is volt kedvem végignézni, a sorozat mélypontja. A negyedik némileg javított a helyzeten, de az is nagyon haloványan teljesít. Azonban az elsõ és második közül nem igazán lehet kiválasztani a jobbat, mert mind a kettõ a maga stílusában és rendezésében (az elsõ rész inkább ideglelõs Ridley Scott elképesztõ rendezésében, a második pörgõsebb, több látvánnyal Cameron akciója) különbözik. Mind a kettõ egyformán jó.
Kamnouze 2006 okt. 23. - 12:01:44
(11/663)
Az összes alien közül ez a legjobb, érezhetõ végig a feszültség, nem szoktam filmektõl félni, de amikor megnéztem, többet pillantgattam a szoba sötétebb sarkaiba:)
Amúgy, ha érdekel valakit, állítólag készül az ötödik alien sztorija, sigourney weaver azt mondta, hogy az elsõhöz hasonló, sötét hangulatú filmet akarnak
(szerintem a második rész nem éppen horror. inkább akciófilm...)
8/10
Newcastle United 2006 szept. 23. - 10:33:32 8/10
(10/663)
Nálam az elsõ két rész fej-fej mellett van. Az elsõnek a hangulata kitûnõ, nagyon hátborzongató. A második rész fordulatosabb és izgalmasabb, de már nem olyan rémísztõ. A harmadik rész is nagyon jól sikerült, méltó folytatás. A negyedik már csak bõrlehúzás. Az Alien vs Predator pedig valóban nem ide sorolható.
anci38 2006 szept. 23. - 08:58:44
(9/663)
Sziasztok!
Én is szeretem az összes részt.
Végignéztem a képeket és szerintem az utolsó nem a Nyolcadik....-ból való, hanem a 4. rész 1-ik jelenete.
Csak 1 észrevétel volt....
Mikor adják le a 2. részt?
Bru 2006 szept. 22. - 23:08:55
(8/663)
Én is nagyon kedvelem. Bár nekem is a 2. a kedvenc.
Az elsõ részt az alapötlet miatt kedvelem. A másodikat a sztori miatt. A harmadikat a flm végéig tartó nézõnyomasztás miatt. (Ripley mint idõzített bomba?!) A negyediket meg azért kedvelem mert nagyon tetszett a mai technikai háttérrel való megvalósítása. (Leszámítva az utolsó jelenteteket amitõl a frász kitört és ellehetetlenítette a folytatás komolyságá azzal a pöcök orrú nyáladzó albínó Quasimodoval.) A VS. filmet meg nem is venném ide.
Szóval ez a film valóban klasszikus!!
tamsabá 2006 szept. 22. - 22:27:06
(7/663)
Én a Jarmust néztem de ez kihagyhatatlan(azt inkább fölveszem.
matzera 2006 szept. 22. - 19:44:54
(6/663)
én olyan gyerek vagyok aki egy filmet sokszor meg bír nézni , és a véleményem errõl a filmrõl mai napig az hogy fasza!

Legelõször a falu mára rég eltünt elgyalult mozijában láttam a 80-as években. Azt sem tudtam, hogy mi az a tudományos fantasztikum. A lábam nem mertem letenni a padlóra és néha menekülni is szerettem volna a moziból.
37 éves vagyok de a pricc még mindig meg van az elsõ résztõl. A többi lájtosabb, de az elsõ rész "vereség érzését " valamennyire segítettek feloldani.
Szóval a film tananyag lehetne...
szikra 2006 szept. 19. - 22:05:35 Előzmény MegaBrutal
(5/663)
Ebben nagyon igazad van. A legjobb része a 2. szerintem és az 1.,de mindet kedvelem.
Fiona 2006 júl. 24. - 15:07:58
(4/663)
Nagyon jók az Alien filmek!!!! Kár, hogy a Nyolcadik utas... történetét nem sikerült jól leírni, a story nem egészen ez... :)