Téma: A Passió

offtopic
laszlo-1 2015 ápr. 11. - 14:39:30
(1044/1104)
A Hódkóros c. filmet nem láttam, így az arra való hivatkozást nem fogom megérteni.
offtopic
laszlo-1 2015 ápr. 11. - 13:44:49
(1043/1104)
Az jó lesz, mert most még jobban nem értem.
laszlo-1 2015 ápr. 11. - 12:35:10
(1042/1104)
Ne haragúdj, de nem értem mit szerettél volna mondani.
10/10
offtopic
cellasto 2015 ápr. 11. - 08:15:34 10/10
(1041/1104)
trollkodni itt te szoktál.
és ilyen képet belinkelni egy ilyen film topicjába MERÕ NAGY BUNKÓSÁG!!!
offtopic
Roah 2015 ápr. 11. - 07:58:23
(1040/1104)
Nem tudom, de van egy megható videó, egy díjátadóról, ahol Robert Downey Jr. - aki az egyik kedvenc színészem a Less than Zero és a Weird Sience óta -, kiáll Mel Gibson mellett.

Szóval, szerintem, ha van Istennek üzenete, vagy Jézus tanításának máig stabilan álló erkölcsi morálja, és szinte kézzel fogható a szeretet, akkor ez az. :)))

https://www.youtube.com/watch?v=KyO4ftO5N6Y
laszlo-1 2015 ápr. 11. - 01:33:21
(1039/1104)
Amit írsz, az szép és jó és igaz. De a kereszténységnek nem ez a lényege, hanem abból fakadó mellékteméke. Mármint a karitatív tevékenység.
Jézus valóban mindenkit szeretett, olyannyira, hogy életét áldozta értünk. A bûnösökért, akik mi vagyunk, vádlóiért, üldözõiért, elítéliõért és kínzóiért. Igy nyitotta meg az elõtte nem létezõ üdvösség forrását. Ez meglett. Viszont az egyén nem ebbõl üdvözül, hanem annak viszonzásából. Amikor valaki viszontszereti Istent és Jézust azért amilyen, amit érte tett.
Alapjában véve semmi meglepõnek nem kell lenni abban, hogy a passió Mel Gibson általi megrázó bemutató filmje oldalán megjelennek nem csak azok, akiket szíven talált, hanem azok is, akik Júdással kételkedve most is próbára tennék, akik boldogan vonszolnák, korbácsolnák a Golgotára, akik Pilárus elõtt vádolnák, akik kereszthalált kiálltanának rá.
Annak idején, amikor a filmet elõször végigsírtam azt mondtam, ezt mindenkinek látni kell. Mindenki benne van, magára fog ismerni, ez az egész világnak szól.
A hitek, vallások összemosása balga és tudatlan elmék tévedése. Hogyan kerülhat egy lapra a sátánizmus, luciferianizmus és a kereszténység? A gonosz erõk elfogadása nélkül lehet csak mesének tekinteni az isteni kinyilatkoztatást. Az pedig tõle való.
Isten megmutatta szeretetét Jézuson keresztül, de a gonosz Õt nem szereti. Ez az egész lényege. És jól van ez így! Különben az egésznek nem lenne semmi értelme.
offtopic
tombenko 2015 ápr. 10. - 22:10:25
(1038/1104)
Sajnos nincs eltárolva, az utolsó mentés tavalyi.
offtopic
tombenko 2015 ápr. 10. - 22:09:59
(1037/1104)
Kegyetlen, maró szatíra, tetszik!
offtopic
blacknet 2015 ápr. 10. - 19:29:51
(1036/1104)
Szerintem sem volt benne semmi gáz, valószínûleg félreértette a moderátor.
Elõfordul, én nem látom ilyen értelemben sötéten a helyzetet ezen a fórumon. Amikor engem kigyomlálnak, általában pontosan tudom, miért történt, sõt, elõre tisztában vagyok vele, hogy esetleg határsértõ leszek, mert a kendõzetlen véleménnyel ez néha együtt jár.
barna pólós 2015 ápr. 10. - 15:10:37
(1035/1104)
off
Ez nem önteltség, sõt, nekem fogalmam sincsen, hogy van-e isten, vagy milyen magasabbrendû világok léteznek, éppen ti, vallásosak hisztek egy konkrét, logikátlan magyarázatban, és nem fogadtok el mást. Egyszerûen nem értem, hogy lehet egy gyermeteg hibákkal teli mesekönyvben hinni, melyet nem is európaiak írtak, hanem egy, be kell vallanunk, ma sem túl kedvelt nép tagjai. Olyanok vannak benne, hogy elõször megteremtették az égitesteket, aztán a fényt, vagy ehhez hasonló üvöltõ logikátlanságok. A vallásos embereknek az sem tûnt még fel soha, hogy nem csak egy vallás létezik, hanem nagyon sok, ugyanolyan fanatikusan hisznek bennük, azokban is, amelyek kirekesztõek, és mind nagyon más dolgokat tanítanak. Ebbõl egy értelmes ember levonná azt a következtetést, hogy ez egy emberi gyengeség, nagyon valószínûtlen, hogy az egyik tényleg igaz. A vallásoknak semmi közük az általuk elmesélt, de feltételezett istenhez, ha létezne, akkor azok isten megcsúfolásai lennének. Egyszerûen nem hiszem el, hogy egyébként értelmes, nálam akár értelmesebb emberek hisznek egy vallásban. Még Newton és hasonló géniuszok is.