Téma: A Profi

10/10
Bigpapa 2012 aug. 27. - 20:11:16 10/10
(73/173)
Ez a film csak az eredeti szinkronnal nézhetõ.Nekem fent van a tableten és a telómon is,ha valahol várakozom,néha elindítom.Szinte minden mondata a fülemben cseng.
A vége tényleg szar lett.
SPOILER
Nem azért,mert..bumm,hanem azért aki bumm. Egy senki,egy utolsó kis senki.Szóval valami nagy finálé kellett volna.Akkor azt mondom,hogy oké.
SPOILER vége
Belmondonak ezek a filmjei isteniek.Ahogy annak idején a Delon filmek is jók voltak.

Érdemes kutatni és rálel az ember a Garas szinkronra.

10/10
am1980 2012 júl. 14. - 22:41:54 Előzmény o/a
(72/173)
valamikor jó pár éve véletlenül felvettem - asszem az ATV-rõl, nem a legjobb minõségben - az eredeti Garas-féle szinkronos verziót. azt sem tudom, hogy megvan-e még az a VHS... mindenesetre szinte kizártnak tartom, hogy a bolti dvd-n a régi szinkron lenne.
10/10
tixtina 2012 júl. 14. - 22:36:29 10/10 Előzmény Kozutas
(71/173)
Nekem sem tetszik ugyanazért:oo
10/10
Kozutas 2012 máj. 30. - 20:51:43 10/10
(70/173)
Nagyon jó film !!! A vége nem tetszik. Nem mondom, hogy miért mert spoiler.
8/10
offtopic
_Freddy_ 2012 máj. 29. - 18:31:04 8/10
(69/173)
jó a fõcím meg a stáblista oké....de az egész film alatt szinte ugyanaz a zene megy akkoris...de ettõl függetlenül a film jó
o/a 2012 máj. 29. - 18:22:56 Előzmény _Freddy_
(68/173)
Freddynek annyit, hogy Morriconénak 2 zseniális száma is van a filmben, hallgad meg a fõcímzenét és a stáblistazenét, ha ez neked ugyanaz a zene, akkor baj van. Plusz van egy komplett filmzene cd-je A profinak, sok számmal.

Nagy harc volt a régi szinkronért, de technikai okok miatt elvetették, sajnos.
ennyi baromságot... 2012 ápr. 14. - 11:02:05 Előzmény olahmiki1959
(67/173)
Egy dolog, hogy ahhoz hogy jönnek, hogy eldöntsék: te mit akarsz látni.
Sokkal felháborítóbb, hogy akik a filmet készítették, nem hiszem, hogy engedélyt adtak volna az újravágásra.
(régen annyiszor láttam a filmet, hogy már nem néztem meg, pedig 10 pontosnak tartom. De nem szeretem a végét :) )
10/10
Bobo90 2012 ápr. 14. - 09:29:29 10/10
(66/173)
Zene miatt 10-es film.
10/10
DarkGirl 2012 ápr. 10. - 08:56:56 10/10
(65/173)
Nagyon jó film volt. 10/10
black box 2012 ápr. 10. - 00:48:27 Előzmény olahmiki1959
(64/173)
Nem láttam ma este a teljes filmet, így nem tudom, hogy a Filmmúzeumon is kimaradt e a szóba hozott jelenet, a hozzászólásod még a film kezdési idõpontja elõtt íródott. Viszont hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is nemrégiben amikor az RTL-en Az utolsó szamurájt néztem. Természetesen nem ismerem a szó szerint a filmet, de úgy tûnt, hogy mondatok maradtak ki, többször néhány másodperccel "észrevétlenül" megcsonkítva a filmet. Ha nem tévedek és valóban megvágták, akkor meg nehezen tudom elképzelni, hogy vették volna a fáradságot és ezt mondjuk esztétikai szempontok alapján tették, csakis anyagi motivációik lehettek. Azt tudom feltételezni, hogy a reklám érdekében kellett több idõ. A film kezdési idõpontja, eredeti hossza, a következõ mûsor kezdési ideje alapján kb. 20-25 perc reklámra, mûsorelõzetesre lett volna lehetõség. Nem ültem stopperrel a tévé elõtt, de hogy ennél lényegesen hosszabb volt arra mérget veszek. Megteheti e egy tv csatorna, hogy bármilyen ok miatt megvág egy filmet, nem volnának ennek jogi korlátai? Másik kérdés: Kit lehet így átverni, ha errõl van szó
Garas szinkronra nem emlékszem, de Gátival nekem nincs bajom. Arra példát persze nem tudok mondani, hogy egy új szinkron jobb lett volna a réginél. Viszont a virág küldöncnél meglepett, hogy nem a Harkányi Endre hangját hallom. Csak a karakterek hasonlósága miatt lett volna, vagy mégis csak rémlene valami, nem tudom
black box 2012 ápr. 10. - 00:47:30
(63/173)
Nem láttam ma este a teljes filmet, így nem tudom, hogy a Filmmúzeumon is kimaradt e a szóba hozott jelenet, a hozzászólásod még a film kezdési idõpontja elõtt íródott. Viszont hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is nemrégiben amikor az RTL-en Az utolsó szamurájt néztem. Természetesen nem ismerem a szó szerint a filmet, de úgy tûnt, hogy mondatok maradtak ki, többször néhány másodperccel "észrevétlenül" megcsonkítva a filmet. Ha nem tévedek és valóban megvágták, akkor meg nehezen tudom elképzelni, hogy vették volna a fáradságot és ezt mondjuk esztétikai szempontok alapján tették, csakis anyagi motivációik lehettek. Azt tudom feltételezni, hogy a reklám érdekében kellett több idõ. A film kezdési idõpontja, eredeti hossza, a következõ mûsor kezdési ideje alapján kb. 20-25 perc reklámra, mûsorelõzetesre lett volna lehetõség. Nem ültem stopperrel a tévé elõtt, de hogy ennél lényegesen hosszabb volt arra mérget veszek. Megteheti e egy tv csatorna, hogy bármilyen ok miatt megvág egy filmet, nem volnának ennek jogi korlátai? Másik kérdés: Kit lehet így átverni, ha errõl van szó
Garas szinkronra nem emlékszem, de Gátival nekem nincs bajom. Arra példát persze nem tudok mondani, hogy egy új szinkron jobb lett volna a réginél. Viszont a virág küldöncnél meglepett, hogy nem a Harkányi Endre hangját hallom. Csak a karakterek hasonlósága miatt lett volna, vagy mégis csak rémlene valami, nem tudom
orgyen 2012 ápr. 09. - 23:09:11 Előzmény engels engels
(62/173)
Légy szép, és tartsd a szád!
(Soi Belle et tais-toi, 1957)...

Ebben a filmben játszanak együtt 1-1 mondatos mellékszerepet Belmondo és Alain Delon.
Amikor elõször láttam akkor még nem voltak híresek és fel sem tûntek, csak évtizedek múltán mikor ismét mûsorra tûzte a TV akkor csodálkoztam rájuk és az akkori föszereplõkre már nem is emlékeztem.
bandey 2012 ápr. 09. - 22:52:49
(61/173)
Sajnos újra lett szinkronizálva. Belmondo hangja Gáti Oszkár (egyébként nem rossz egyáltalán, de Garas volt az igazi), Farge-é Kaszás Attila volt, most nem is ismertem fel, hogy ki az új hang.
smartdrv 2012 ápr. 09. - 21:09:49
(60/173)
"szerintem ezt a filmet 14 éves kor felett nehéz élvezni"

egyetértek. nekem is kínszenvedés volt mind a 25 alkalommal, amikor megnéztem
8/10
_Freddy_ 2012 ápr. 09. - 17:03:02 8/10
(59/173)
De most komolyan. Titeket nem idegesít, hogy egész film alatt ugyanaz a zene megy??? :DDD És vagy 50-szer elkezdik mindig valami új jelenetnél....ez az egy nem tetszik benne. De amugy alapmû.
fzoltan 2012 ápr. 09. - 13:32:24 Előzmény olahmiki1959
(58/173)
Ritkán lehet olvasni itt ehhez hasonló (a mások véleményét is tiszteletben tartó...) magas szinvonalú hozzászólást. A magam részérõl mélységesen egyetértek a benne foglaltakkal. A mai futószalagon gyártott, sablonokból összeállított filmekhez képest IS a Profi még mindig egy igazi kikapcsolódás idõsebbeknek, fiataloknak egyaránt.
10/10
tibrock 2012 ápr. 08. - 23:35:10 10/10
(57/173)
Nagyszerû film !
10/10
olahmiki1959 2012 ápr. 07. - 19:42:02 10/10
(56/173)
Beleolvasgattam régebbi hozzászólásokba, egy elég hosszú vita alakult ki egy bizonyos jelenet kivágása kapcsán, - dramaturgiai szempontból van-e jelentõsége annak, hogy Belmondo felesége meztelenül, kiszolgáltatottan áll és beszél a rendõrfelügyelõvel, - vagy a film egészének szempontjából nincs jelentõsége ennek az epizódnak, tehát a film - úgymond - nem sérül, ha kivágják belõle. Pro és kontra érvek hangzottak el mindkét álláspont védelmében.
Szerintem sokkal egyszerûbb a dolog.
Hogy jövök én ahhoz, hogy nálam valószínûleg alacsonyabb intellektusú emberek döntsék el helyettem, hogy mit nézhetek meg, vagy mit nem? Majd én eldöntöm, hogy megnézem-e a filmet, neveltetésem, identitásom, ízlésem, hangulatom, és ezer más szempont függvényében. Mégpedig úgy, ahogyan azt egyszer valamikor a rendezõ letette az asztalra, egyetlen másodperc kivágása nélkül.
Egy tv társaságnak egy dologhoz kétségtelenül joga van, amibe senki nem szólhat bele. Bemutat-e egy filmet, vagy sem. Megvágni, megcsonkítani azonban nincs joga. (Tudom, hogy más a gyakorlat, de az ember igazságérzete ösztönösen tiltakozik ellene).
Megfigyeltétek már, hogy a film talán az egyetlen mûvészeti ág, amely esetében rengetegen úgy érzik, - akiknek lehetõségük van rá, - hogy mindenféle ürüggyel belenyúlhatnak, megvághatják, ujjukat figyelmeztetõen felemelve, erkölcsi magasságokból oszthatják az észt?
Amikor a kisember - a vágó, a cenzor, a magát tévedhetetlennek gondoló ítész - hatalmat kap a kezébe, és nem érdekli, hogy esetleg tönkreteszi százezrek, vagy akár milliók szórakozását, élményét.
"A profi" egyébként kisebb-nagyobb hibáival, elavult megoldásaival együtt is az egyik legjobb film a politikai thriller mûfajában. Izgalmas az alaptörténet, meglehetõsen lesújtó képet kaphatunk a régi gyarmati idõk francia vezetõinek, titkosszolgálati tisztjeinek mentalitásáról, beidegzõdéseirõl, egy letûnt korszak embereinek az új idõkhöz való alkalmazkodásának képtelenségérõl, a politika koroktól és rendszerektõl független aljasságáról.
Joss Beaumont felett eljárt az idõ, de az õt üldözõ titkosszolgálat felett is.
Nem véletlen, hogy a film egyik legemlékezetesebb pillanata - Joss és a rendõrfelügyelõ végsõ leszámolása - mintha egy klasszikus westernfilm utolsó jelenete lenne, amikor a két egymással szemben álló fõhõs közül az gyõz, aki gyorsabban tudja elõrántani a pisztolyát. (A rendezõ mintha összekacsintana a nézõvel).
Az eredeti szinkron, - mint általában - telitalálat, Garas Dezsõ száraz, kiégett, érzelemmentes hangja tökéletesen azonosul a Belmondo által játszott figurával, egyszerûen zseniális. (Hallottam Belmondo eredeti hangját más filmekben, ti ha lehet, hagyjátok ki ezt a lehetõséget. Borzasztóan illúzióromboló).
"A profi" Belmondo és a mûfaj egyik legjobb filmje, minden igazi filmrajongó gyûjteményének megbecsült darabja lehet, szerezzük meg, - ha lehet Garas Dezsõ hangjával, - és ha olyan hangulatunk van, bátran megnézhetjük. Nem fogunk benne csalódni.
leho 2012 ápr. 06. - 20:01:05
(55/173)
A filmnek bizonyára vannak hibái (pl.a feleségével való kapcsolata igen sablonosan megrajzolt), ettõl függetlenül klasszikus. Szerintem a nõ sem rossz benne.
7/10
Sasha Wins 2012 ápr. 01. - 15:11:10 7/10
(54/173)
Maga az egész film ilyen. Mikor elmegy a feleségéhez, kimászik az ablakon bemászik, lemászik megfürdeti a rendõrnõt visszamászik, mikor a haverja fel akarja ültetni Belmondo meg kihivja a médiát, és hiába ott van az egész rendõrség de õ szabadon távozik. Az elején is mikor megszökik a sittrõl, lemészárol egy egész tank sereget magába, a kiflis jelenet is amit mondtál, szóval itt tényleg az volt hogy vagy Profi nagyon, vagy mindenki nagyon hülye. Ezt egyébként tipikus francia jegynek is mondhatnám, de azért a történet ment elõre és jó volt. Valahogy maga Belmondo vitte a filmet a vállán, meg a Rosent alakitó szinész. A végén is nem is õ ölte meg az elnököt, hanem az idióta hekus, de ez is francia módi. Ma már ez nem divat, meg a Rambo is elavult mára. Összeségében akkor is egy élvezetes film volt, a maga sajátos bájával. Ma már más az értékrend, de azért is volt üditõ élmény.