Téma: A rémkirály

8/10
Sadenal 2014 dec. 19. - 21:50:30 8/10
(5/5)
Én Nyman-zenéje miatt néztem meg ami bár szegénykésen szól a háttrében (vagyis eredetibe kellett volna nézni HD-ben), remekül festi alá a filmet, amiben Malkovich nagyon jó, de maga a film is igen érdekesen mutatja be a 2. VH-t, egy pedofilon keresztül. A vége a filmnek különösen tetszett, ahogy a monológok is.

8/10
7/10
Újvállalkozó 2014 júl. 21. - 21:30:23 7/10
(4/5)
7/10

Nekem tetszett, elgondolkodtató volt.
7/10
friarx 2011 dec. 27. - 18:27:11 7/10
(3/5)
Megj: nem spoiler, a film megértéséhez ezeket is tudni kell... meg a regényt elolvasni.
Filmnek nem rossz film, de a regényhez képest nem is igazán jó. Csupán a regény lényegét nem ábrázolja a film: az ártatlan pedofil belsõ érzéseit, pl. amikor a kisfiúk levágott haja közé veti magát a fõhõs és a hajillat orgiában fürdik, vagy amikor a kisfiúk nemi szervét tanulmányozza... És mivel pont ez a vonulat nincs ábrázolva, ezért magának a regénynek a mondanivalója is elvész, ti. a nácizmus groteszk rajzolata, amely kivételesen nem a haláltáborok meggyötört hústömegén, hanem az ártatlan kisfiúk "friss húsán" keresztül mutatja be az államgépezet szintjére emelt húsdaráló abszurd valóságát.
Azaz, ez is egy olyan film, mint az 1984 -- elõször a regényt kell elolvasni hozzá, a film csak segít elképzelni az egészet, de a regény gerincét sajnos nem sikerült megfilmesíteni. Pedig magas labda volt. 7/10 a filmnek, 5/10 a regényhez képest.
8/10
sanderb 2011 aug. 29. - 16:33:55 8/10
(2/5)
Meglepett, hogy ezt a filmet ennyire nem ismerik itt a Porton sem, vagy legalábbis nem kommentelte még senki. Pedig figyelemre méltó alkotás, mint általában Schlöndorff filmjei. A történet érdekes, nem hétköznapi: egy szintén nem hétköznapi ember életét ismerhetjük meg, aki az élet és a történelem viharában hánykolódik, de a hullámok valahogy nem akarnak összecsapni a feje fölött... 10/8
10/10
Von-tolla 2009 szept. 17. - 20:45:10 10/10
(1/5)
Üdv!

Megvan-e valakinek ez a film DVD-n, és át tudja-e nekem írni? Ha van, aki tud segíteni, kérem írjon a von-tolla@hotmail.com címre! Köszönöm!