8/10
edimir 2019 febr. 27. - 23:14:00 8/10 Előzmény edimir
(236285/239045)
The Light in Your Eyes - 6. rész

Ha már a Babel esetében egy kis mérleget vontam a felénél, akkor a The Light in Your Eyes esetében is megteszem, hiszen mindössze 12 részes, és most adták a 6. részét.

Úgy tűnik, a hét legerősebb sorozatai a kis mini sorozatok (Feri atyát nem számítva!). A Trap mellett teljesen más szempontból a The Light in Your Eyes emelkedik ki. Részről részre egyre gyönyörűbb, olyan finoman , annyi empátiával ábrázolja az idős kort, olyan bravúros a forgatókönyv és a színészi játék, hogy teljesen le vagyok nyűgözve tőle. Egyszerű hétköznapi emberek, egyszerű környezet... Boldogság Fodrászat... csak mintha a boldogság kerülné el kicsit ezt a környéket és lakóit... vagy talán mégsem?!

Mennyit sápítozunk, elégedetlenkedünk bizonyos dolgok hiányán, miközben azt nem becsüljük meg, ami van, ami adatott.... pedig. A sorozat épp erre hívja fel a figyelmünk, mekkora öröm, hogy fel tudunk futni egy lépcsőn lélegeztetőgép nélkül, hogy nem szorulunk gyógyszerekre, mert egészségesek vagyunk... Annyi mindent tekintünk evidensnek, s talán épp azért meg se becsüljük, de csak veszítsük el ezt az evidensnek vélt dolgot... máris rájövünk a valódi értékére.....

Ez a sorozat attól olyan frenetikusan jó, hogy mindezt elénk tudja tárni roppant eredeti megközelítésben és rendkívül finom, árnyalt módon.

Egyszerűen beleszeretünk a szereplőkbe, a hangulatába.... és igen, mind többen érzik így, ha nem is látványosan, de elég meggyőzően lépeget felfelé a sorozat nézettsége... Azt hinnénk, hogy a vidéken élőkből kerül ki döntően a nézők köre, de érdekes módon Szöul a fogékonyabb rá, ott a nézettség elérte a 8 %-ot.

KÉP: Illiona gyűjteményébe hoztam ezúttal a sorozatból képet... a hogyan fogjunk helyesen borospoharat mappába.:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 22:34:32 8/10 Előzmény edimir
(236284/239045)
Seodaemun börtön

Még a Mr Sunshine kapcsán írtam a hivatkozott hozzászólásomban róla, tettem is fel videót
2018 aug. 30. - 00:24:34 (237069/239094)... bizony régen volt!:))))

"A börtönről, ahol a függetlenségért harcolókat tartották:
http://www.boozefoodtravel.com/korean-history-seodaemun-prison/ - érdekessége, hogy kitér 1945 utáni "hasznosítására" is.


Ez pedig arról a fiatal lányról, akit a koreai Jean d'Arc-nak tartanak... két írást is hoztam róla, van bennük némi átfedés..

http://www.historynaked.com/yu-gwan-sun-koreas-joan-arc/
https://www.pulse.com.gh/the-new-york-times/world/yu-gwan-sun-korean-independence-activist-defied-japanese-rule-id8197820.html

Még fiatalabb volt, mint Ae-shin"

KÉP: _Yu Gwan Sun_Koreai Jean d Arc - szobra a börtönben....

Még meg is jegyeztem, hogy neki a nevében is ott a Sun!:))))
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 22:12:52 8/10 Előzmény Illiona
(236283/239045)
Itt egy írás arról, miért is koccintunk: https://www.dubicz.hu/blog/miert-koccintunk/
Számomra nagyon érdekes volt, különösen azért, mert a középkori szokásként leírt verzió, szinte szóról szóra elhangzott a Mr Sunshine-ban, amikor Hee-sung magyarázza a japán kocsmában Dong Mae-nek a koccintás lényegét, később Choi is csatlakozik... ekkor van, hogy a végén Hee-sung látványosan sántítva megy ki, hogy elvonja a Kisasszonyról a figyelmet,,, és rászólnak, hogy rossz lábára sántít!:)
Ez az a bizonyos verzió: "gyakran került méreg olyan emberek poharába, akiket valaki szeretett volna magától távol tartani. Azért, hogy ez ne történhessen meg, illetve, hogy kiderüljön, kinek a poharába kevertek mérget, az emberek elkezdték összekoccintani a poharukat, méghozzá úgy, hogy egy kevés bor átcseppenjen a koccintó partner poharába. Így tesztelhették, hogy az vajon beleiszik-e ezután is. Ha igen, akkor valószínűleg mindkét pohárban tiszta bor volt."

KÉP: a jelenet - Mr Sunshine
Illiona 2019 febr. 27. - 21:24:48
(236282/239045)
de valami szomorúbb hir is jött Koreából: van egy börtönmúzeum, ahol a japán megszállás évtizedeit mutatják be, egy börtön szemszögéből.
Biztosan nagyon érdekes lehet, én semmiképp nem nézem meg.

Azért felteszem ide, hátha más , aki épp arra jár, megnézné:

"A nemi rabszolgák kérdése már régóta ellenséges forrást jelent Korea és Japán között, de ez nem biztos, hogy az egyetlen.
A japán megszállás 35 évében (1910-45) sok koreai értelmetlenül megkínozták és megölték. A nyugat-szöuli Seodaemun börtöntörténeti hallja élénk képet nyújt a fájdalmas múltról.
Ott a látogatók látják, hogy a koreai függetlenség harcosai sokszor elpusztítják a kínzást. A túlélők számára ez egy élő emlék, amit soha nem felejtenek el.
Fényképeikkel, videó-bizonyságukkal és háttérinformációjukkal arról, hogy hogyan jutottak el a hírhedt börtönbe, történetük nagyon személyes.
Azok számára, akik többet szeretnének megérteni a két nemzet közötti ellenségeskedésről az áldozat szemszögéből, ez az a hely, ahová menni.
A japán kormány 1908-ban építette a börtönöket egy nagyobb rendszer részeként, hogy a koreai függetlenségi aktivistákat az egész országból tartsa. 500 fő befogadásával kezdődött a hely, amely 1919-ig több mint 3000-re bővült, mivel egyre több ember csatlakozott a függetlenségi mozgalmakhoz.
Ez az információ megtalálható a kiállítóterem első és második emeletén, ahol a látogatók felfedezhetik a börtön történetét a születésétől 1987-ig, feltüntetve néhány fontos eseményt és kulcsfontosságú adatot a kritikus időkben.
Yu Gwan-sun, a női függetlenségi aktivista és a március 1-i mozgalom kulcsfontosságú szervezője a nemzet függetlenségéért, az egyik legismertebb fogoly, aki ott halt meg. A kínzás és a verés okozta komplikációk miatt 17 éves korában elpusztult.
A Emlékcsarnokban a látogatók több ezer ember portrét is láthatnak, akik életüket elvesztették a függetlenségért folytatott küzdelem során.
A csarnokon áthaladva a látogatók eljuthatnak az alagsorba, ahol a japán rendőrök kihallgatták, megkínozták és megölték az ilyen aktivistákat.
A múzeum azt mondja, hogy az újonnan érkezőket azonnal átadták egy ideiglenes fogvatartási helyiségbe, hogy hallhassák a szomorúság sikolyait a közeli kihallgatással. A pszichológiai játék része volt a japán tiszteknek, hogy könnyen megkapják a kívánt információt."
http://www.koreatimes.co.kr/www/culture/2017/03/135_225811.html?fbclid=IwAR3yNLtUozf7HhChuBYEQ4qK2qVAiaC9O9dm41lJ3bGPr6Dd1scZQ5WyXmA
ezen a linken a cikk van angolul, azoknak, akik birják a nyelvet, de vannak fotók is, erős idegzetűeknek!
Illiona 2019 febr. 27. - 21:17:16 Előzmény edimir
(236281/239045)
Nos, most én is okosabb lettem!
Nem értettem, miért csak a legutolsó években kezdtek a koreaiak bort inni, amikor a világ többi részén már az élet keletkezése óta isszák.
Hát a koccintás miatt!!!
Amikor koccintunk, akkor mindig a legfontosabbat mondjuk, és mindig mást, "egészségünkre, a barátságra, az ünnepeltre, a borászra, hogy legyen egy jó esténk stb.)
Ami a legfontosabb ilyenkor, hogy egymás szemébe nézünk. Nem lesütjük, meg a szomszéd nőjére, meg a nagymamára, hogy látja -e!!! Hanem nyugodtan mélyen, egyenesen a másik szemébe.
Na ez Koreában nem ment, egészen mostanáig.
Ott ha isznak, akkor a félrefordulás a fiatalabbtól, az alárendelttől kötelező, nem nézhetnek egymás szemébe!
Hej! Konfuciusz, Konfuciusz!!!
A kép, amit hoztál, igazi szemléltető! Mindenesetre lementem magamnak!
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 18:39:27 8/10
(236280/239045)
Babel - 8-9. rész

KÉP: Illiona, ezt neked hoztam... azért akadnak a sorozatban, akik ismerik a borospohár fogásának szabályát... és be is tartják!:)
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 18:37:21 8/10
(236279/239045)
Babel - 8-9. rész

Spoiler

KÉP: felirat - a Színésznő Feleség szeretné elvágni a szálat a temetés után, ami még az elhunyt férje családjához kötötte.... jámbor óhaj... tudjuk, hogy nem fog menni, hiába mondott le az anyagiakról... egyrészt még nincs meg a gyilkos, másrészt még az Elnök Lánya sem törődött bele a vereségébe....

Ja, az ilyen bagázs még a lelked is akarja..:((((

Természetesen a rész végére is marad egy új fejlemény, amiért aggódhatunk....

Bevallom, némileg csökkent a lelkesedésem a sorozat iránt, a biztató kezdés után egyre jobban taszítanak a karakterek, nem igazán tudok senkit kedvelni... Tea Min Ho halálával a legizgalmasabb karaktert veszítettük el... és azt a színészt, akinek volt kisugárzása... a többiek csak úgy vannak... az elnökné (szándékosan kisbetű, nem csak azért, mert köznév!) szánalmas... azok a megereszkedett vonások, ahogy próbál erőt sugározni, de nincs mögötte semmi, csak egy csalódott és frusztrált öregasszony, aki végre a mindenható szerepben tetszeleg...

... az elnök valódi állapota felől szándékosan bizonytalanságban tartanak bennünket... de vhogy őt sem érzem karizmatikusnak....

Kéne egy igazán jó Gonosz, de Tae Min Ho kiválásával maradtak nekünk ezek a kisstílű mini zsarnokocskák...

8/10
edimir 2019 febr. 27. - 18:16:41 8/10
(236278/239045)
Babel - 8-9. rész

Spoiler

KÉP: úgy tűnik, hogy ez egy kitörési pont... az, hogy a vállalat elnöke lehet, többé már nem nyűg a számára, hanem lehetőség, megszabadulni anyuci fennhatóságától, a báb szerepétől....

Azt hiszem innentől lesz igazán izgalmas az Idősebb Fiú... ez nem egyszerű lázadás a részéről, hanem vmi belső megkeményedés, a saját út, amihez eszköz a vállalat vezetése.... és igen, várható, hogy "törleszt" a múlt sérelmeiért... anyuci helyében azért nem lennék olyan nagyon nyugodt... kicsi fiacskája nem túl meleg érzelmeket táplál iránta....
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 18:11:04 8/10
(236277/239045)
Babel - 8-9. rész

Spoiler

Az Idősebb Fiú a kórházban kezd rájönni arra...

KÉP: - felirat - hogy mind a fivére, mind az anyja csak kihasználta őt..... Ez a felismerés lökheti még mélyebbre, de akár erőt is adhat. hogy a korábbi állapotból elmozduljon.. kitörjön....
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 18:08:18 8/10
(236276/239045)
Babel - 8-9. rész

Spoiler

A másik részkérdés az Idősebbik Fiú háttere, kapcsolata a féltestvérével....

Nos, itt ér minket meglepetés... Úgy tűnik, hogy Tae Min Ho varázsa nem csak a nőkre hatott... értett a férfiak nyelvén is... legalábbis a bátyját sikerült megnyernie....

De nézzük egy kicsit az Idősebb Fiút... Kezdjük sokkal jobban megérteni. Egy zsarnoki anya jutott ki neki, akit a fiúcska nem érdekelt, csak az "örökös". Sem a lelke, sem a képessége, affinitása nem számított, a "nevelés" kimerül annyiban, hogy a vállalatbirodalom örököse, semmi más nem számít... Természetesen a törődés hiánya, a ridegség őt is megviseli... meglepődünk a kutyás történet fordulatán....

Gyermekként elfogadja Tae Min Ho közeledését, a kapcsolat a két fivér között megmarad felnőtt korukig.....

Az Idősebb Fiú sosem akart örökös lenni, a feleséget is az anyja választja ki a számára... szinte összeroppan a kényszer súlya alatt....

KÉP: Tae Min Hotól kapja a drogot, hogy "segítsen neki felejteni"..... Így már jobban megértjük a nőügyeit és a drogozását... mindkettő egyfajta menekülés a rákényszerített szerepből....

Tae Min Ho zseniális stratéga.. ügyesen kihasználja a fivére bizalmát és löki lefelé a lejtőn.....
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 17:54:05 8/10 Előzmény edimir
(236275/239045)
Babel - 8-9. rész

Spoiler

Nos, így a sorozat felén túljutva érdemes egy kicsit megállni...

A sorozat hatalmas lendülettel indult, akciók, bonyodalmak, rejtélyek..... aztán természetesen belassult, hiszen az okokat, a hátteret is be kellett mutatni, kapcsolatokat tisztázni...

Folyamatosan kapjuk az új információt, ami felülírja, amit esetleg addig gondoltunk... de a fő rejtély, Tae Min Ho gyilkosához még mindig nem igazán jutottunk közelebb...

Viszont néhány részkérdésre választ kaptunk... Ezek egyike az Elnök Lánya... Nos, úgy néz ki, hogy a korábban nő, a Tae család eddig talán "legnormálisabb" tagja sem mentes a kőkemény érdekérvényesítéstől... Szerelmes, de mivel a szeretett férfi mást választott... így igyekszik a riválistól megszabadulni..... Jó a jelenet az Elnök Lánya és a Színésznő Feleség között...

KÉP: - felirat - a fenyegetés hatástalan, a Színésznő Feleség nem hajlandó csendben eltűnni a férfi életéből

A megfélemlítés tehát nem jött be... Mondjuk elég kétségbeesett és semmire sem vezető eszköz a férfi megszerzése érdekében.... Attól, hogy a Színésznő Feleség eltűnik a képből, még nem automatikusan következik, hogy az Ügyész őt választja, akinek a vállán kisírja magát... S amiről a nő nem is tud, hogy kettejük között ott áll még az apja - az elnök - bűne is, amit az Ügyész apja ellen elkövetett....
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 15:11:04 8/10
(236274/239045)
The Fiery Priest - Egy tüzes pap Magyarországon

A mi történelmünk is büszkélkedik igazi "tüzes" papokkal. Ezek egyike volt Erdős Imre, aki az 1848/49-es szabadságharc idején tábori lelkész volt.
Életéről itt olvashattok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C5%91si_Imre
A legnevezetesebb hőstette a branyiszkói áttöréshez kapcsolódik, mely fordulatot jelentett.

Erdős Imre így járult hozzá a sikerhez: "A magyar csapatok további előnyomulását a branyiszkói szoros tette lehetetlenné, amelyet Franz Deym tábornok csapatai tartottak megszállva. 1849. február 5-én a branyiszkói ütközetben Guyon három oldalról támadta meg az osztrákokat. A középről támadó 33. csongrádi honvédzászlóalj és a frissen toborzott 2. besztercebányai (főként szlovák újoncokból álló) honvédzászlóalj rohama az ellenfél magaslati pergőtüzében többször megakadt. Ekkor Erdős maga állt a honvédek élére, és magasra emelt kereszttel, a csatárlánc előtt rohant a meredek hegynek. „Na predek, za mni, tu je Pan Boch!" („Előre, utánam, velünk az Úristen”) – kiáltotta. A honvédek minden erejüket megfeszítve követték papjukat, és az állandó ellenséges tűz ellenére lépésről-lépésre bevették a hegytetőig vezető kanyargós úton kiépített osztrák állásokat. Eközben Erdős végig a katonák előtt járt, többször elesett, de sebesülés nem érte. Az egyik osztrák sánc előtt megcsóválta feje fölött keresztjét, a sánc mögötti ellenség közé dobta, és azt kiáltotta: „Hagynátok az ellenség kezébe jutni Isteneteket, és tűrnétek a mocskot zászlótokon?" A katonák nem hagyták, hanem tovább rohamoztak, és elfoglalták a sáncot."

A nevezetes kereszt fotóját és ismertetőjét a szócikkben találjátok.

A 33. honvédzászlóaljat Szeged városa állította ki, a helyi iparosok látták el felszereléssel.
http://www.bibl.u-szeged.hu/reizner/02/2092.htm
A szlovák újoncokkal ezek a szegedi honvédek voltak Erdős Imre "tüzétől" olyan elszántak, hogy a puskatűzbe mentek a győzelemért.... és sikerült!
8/10
edimir 2019 febr. 27. - 07:06:22 8/10 Előzmény Illiona
(236273/239045)
The Fiery Priest

Október 26-án volt az első olvasópróba a szövegkönyvből .... Tudjuk, hogy milyen gőzerővel szokták a forgatást csinálni... Hát... legalább nyilvánvaló lesz, hogy meddig jutottak a részek forgatásában, amikor a baleset történt.... Igen, ha ügyesek, akkor beépítik a történetbe a sérülést..... Legalább megmutatja, hogy az Atya is csak ember, nem sebezhetetlen....
Illiona 2019 febr. 26. - 23:11:02 Előzmény edimir
(236272/239045)
The Fiery Priest

A sorozat elején ugy emlékszem, késő őszi külső képeket láttam. vagyis az elejét biztosan november körül vették fel.
Talán alkalmazhatnának dublőrt is! Senki nme szólná meg érte!
De majd kiderül, biztosan látni fogjuk begipszelt kézzel, legfeljebb hozzáigazitják a forgatókönyvet.

8/10
edimir 2019 febr. 26. - 19:07:56 8/10 Előzmény Illiona
(236271/239045)
The Fiery Priest

Szegény Kim Nam Gil, azért nem lesz így olyan egyszerű forgatnia, nem tudom, mennyi rész van már készen a 40 részből, de a szerepe szerint elég aktív, néhol bravúros mozgást kell produkálnia...
... ez azért nem az, hogy vki csak a vállalati irodában ücsörög főnökként, vagy hosszú, szerelmetes pillantásokkal bűvöli a partnerét és a nézőt.....

Eddig nem is néztem utána a sorozat nézettségének, de az írás nyomán pótoltam.... a 6. résznél Szöulban az 1. helyen állt 18.5 %-kal, legutóbb a 3. volt. 18 %-kal.

KÉP: törött csuklóval vajon a lábtechnikája is ilyen tökéletes marad?
Illiona 2019 febr. 26. - 08:58:05
(236270/239045)
Az ALLKPOP hirei között jelent meg:

"Kim Nam Gil színész egy csuklótörést szenvedett el, miközben forgatta az ő SING hétvégi drámáját, a The Fiery Priest-et.

C-Jes Entertainment február 26-án azt mondta: "Igaz, hogy Kim Nam Gil megsérült. Mert sok cselekvési jelenete van, még akkor is, ha minden szekvenciát a lehető legnagyobb óvatossággal próbálnak megtervezni, váratlan helyzetek fordulnak elő; ezek eredményeként megsérült.

C-Jes folytatta: „A csuklótörés miatt elkerülhetetlen, hogy a merevitő viselése elkerülhetetlen, Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a filmezés ne sérüljön. Kim Nam Gil is erősen akar folytatni . Mivel a nézők a sorozat iránti érdeklődése magas, sokkal több erőfeszítést fogunk tenni a további sérülések megelőzése és a színész fellendülése érdekében. "

Eközben Kim Nam Gil „The Fiery Priest” című története egy meglehetősen rosszindulatú katolikus papról szól, aki a nyomozókkal együtt bűnügyi ügyek megoldására törekszik. A dráma gyorsan népszerűsödik, és a legutóbbi 16,2% -os rangsorát a közelmúltban rögzíti."

Kép: az egyik hivatalos plakát
8/10
edimir 2019 febr. 25. - 21:46:25 8/10 Előzmény edimir
(236269/239045)
Off

Trap - 6. rész

Spoiler

Kész vagyok! Így még egy sorozat se vezetett meg! Azt hiszem, borzasztó nehéz lesz szombatig várni a befejező részre..... Félelmetesen jó... amilyennek egy thrillernek lennie kell.... ha rágnám a körmöm, már a könyökömnél tartanék.

Azt hiszem két kifejezés immár örökre azzal a speciális tartalommal telítődve marad meg, amit a sorozattól kapott... az "1 mm" és a "vakfolt"...

Mindössze 7 rész, de többet ér, mint sok X+végtelen részes sorozat..... egyszerűen zseniális....
már csak azért szorítok, hogy a végét ne szúrják el.... akkor bizony 10/10-es lesz!
8/10
edimir 2019 febr. 25. - 18:09:47 8/10 Előzmény Illiona
(236268/239045)
Most legalább nem a máglyán kell a szövegkönyvet tanulnia., mint Sillában anno.. így azért kényelmesebb!:)))))))
Illiona 2019 febr. 25. - 18:00:46 Előzmény edimir
(236267/239045)
The Fiery Priest - Feri Atya

hát eddig is elég sok minden történt, de most ugy tünik, hogy csak ezután kezdődik el a nagy leszámolás.
Mindig ugy marad abba, hogy alig várjuk az egy hetet.

Kép: mert a sikert nem adják egy szép pofi miatt: keményen kell tanulni!
Illiona 2019 febr. 25. - 17:55:47 Előzmény edimir
(236266/239045)
Ezek a szépségmaszkok főszerepet játszottak a Love to the End cimű 104-részes sorozatban.
Azért gondolom, hogy ők voltak a főszereplők, mert minden körülöttük forgott.
De képet kaphattunk arról, hogy hogyan is készülnek, mit tudnak
Magában a sorozatban is volt ugye a tervezés, a licensz birtoklása, a cég, aki gyártja annak tulajdonosának elcsábitása, a licensz ellopása, a technikusok képzése, a kinában való gyártatás, a tv-shoppokban való eladás, gyár bérlése, majd megvásárlása.
Egy családi műhely teljes kifosztása, feloszlatása, és egy nagy multiba való beolvasztása.
Nagyon izgalmas, jó sorozat volt, földöntúli elemek nem szerepeltek benne, annyi hogy aki mindig a jó oldalt választja, az végül majd sikeres lesz, habár néha ugy érzi, hogy semmi sem sikerül.
A sorozat főszereplője Kang Eun Tak.