Illiona 2015 jan. 24. - 21:04:17
(215067/239047)
Enchanting Neighbour:

azután találkozik a két mûvészlélek, és elkerülhetetlenül szeretnek egymásba.
A feleség nem áll készen arra, hogy a családját elhagyja, de férfi számára nincs kétely, ekkor döbben rá, milyen fojtogató is a szeretõ család, és a tökéletes feleség pedig mint egy kullancs kapaszkodik belé, persze csakis kizárólag a szeretet nevében!
Némi gyötrõdés, de csak ugy a látszat kedvéért, de azután mégis összejönnek. Nem sokat vannak együtt és nem jutnak messzire a kapcsolatukban, csók minden mennyiségben, de tovább nem lépnek.

Kép: a gazdag férj kislányukkal.
Illiona 2015 jan. 24. - 20:55:17
(215066/239047)
Idomárnak :)

és a képen a fõszereplõ, az egyszerû férj,
Illiona 2015 jan. 24. - 20:51:30
(215065/239047)
Enchanting Neighbour

az alaptörténet: van egy szegény család, sokan élnek szûk helyen, 3 generáció. A feleség mindent megpróbál, 3 helyen dolgozik hogy jobban élhessenek. a nagylány 10 éves forma.

Van a gazdag család, ahol szintén 3 generáció él együtt. Tökéletes harmóniában. Persze egy 120 részesnek az 1-3 részében!!!!
DE!
gazdagéknál a tökéletes házasságban élõ férj-felesé-gyerek szimbiózisban a feleség mindent megpróbál nyujtani, de õ nem az az otthonülõ fajta fõfoglalkozású feleség, müvészember, egy musical fõszerepében táncol. Este késõn jön, reggel sokáig alszik. A férj az, aki gondoskodik 5 éves lányukról, aki reggel este törõdik vele.

szegényéknél is csak látszólagos a béke! Hiába a feleség minden igyekezete, hogy kényelmes normális életük legyen, a férjnek nem ez kell. Õ egy mûvészember, aki zenét szerez, énekel és táncol. Hiába a szép feleség igyekezete, õ másvilágban él, más impulzosokra vágyik. Ketrecbe zárva érzi magát, ahol csak megfelelni lehet egy önjelölt idomásnak, pedig minden mûvészlélek csak haldoklik szabadság nélkül.
Kiderül, a lányuk sem saját, a feleség csak ugy hazavitte a nyakára, õ hiába tilakozott.
Illiona 2015 jan. 24. - 20:37:59
(215064/239047)
mér régóta készülök arra, hogy irjak egy soriról, ami most megy kint, én folyamatosan nézem, de amiért eddig hallgattam, annak oka, hogy magam is naponta, hetente változtattam a véleményem, de nem csak árnyalatokban, hanem teljes szélsõségekben.

de tegnap már említettem szereplõazonosság miatt a Two Weeks vetitésen, ugyhogy nem halogatom tovább.

Enchanting Neighbour, Kedves Szomszéd címmel.
a másik címe, a Fabulous Neighbor, Mesés Szomszéd.
azt hiszem a Kedves Szomszéd a jó választás, itt ugyanis a "kedves" szót szarkasztikusan kell gondolni, és "mesés" jelzõ nem az igazi ebbõl a szempontból.

http://asianwiki.com/Fabulous_Neighbor
a sorozat minden hétköznap megy, félórás, és nincs még angol felirat sem. És itt nagyon hiányzik, sok párbeszéd van, amit érteni is jó lenne, de még igy is élvezhetõ.
15 rész ment le eddig, amibõl egyet, a 12.-et nem tudtam megnézni, annyira sok feszültség volt benne, hogy nem voltam rá képes , és azóta sem pótoltam!

Kép: a hivatalos poszterkép
Illiona 2015 jan. 24. - 20:05:24 Előzmény dorombka
(215063/239047)
Nagyon tetszik, hogy valaki olyan nevet választ hogy "S". Egyszerû! és Koreában olyan sok azonos vagy hasonló nevû van. A My Lovely Girlben Rainnal játszó énekes fiú mûvészneve "L",( Kim Myung Soo.)
Gondolkodtam. ha nekem kellene választanom egyetlen betût, amivel azonosítanának, talán a hosszú Ó-t választanám.
Ez az egyetlen utcanév, és vezetéknév amit magyarországon egy betõvel lehetséges választani.

Nem tudom miért kaptam ezt a gyönyörû Rain képet, de a mai nap ez volt az egyetlen ami jó történt. És ennyi pont elég is. Köszönöm.
Illiona 2015 jan. 24. - 19:46:09 Előzmény dorombka
(215062/239047)
Dervistánc: egyetlen magyar TAROT kártya van, ami világszinvonalú, rengeteget adnak el belõle, és a megalkotója Kazanlár Emil, aki magyar-perzsa származású. Õ maga nevezte megát Perzsának, gondolom ez a mai Iránt jelentheti.
Még 10 évvel ezelõtt Szegeden is tartott tanfolyamot!
Kazanlár Emil felhasznált perzsa eredetû jelképeket a kártyája megalkotásánál, és a "dervistánc" az érmék kettes. Kép és jelentése mellékelt linken.
http://www.dudus.hu/kazanlar/tarot/kaz66.htm
9/10
offtopic
dorombka 2015 jan. 24. - 15:28:54 9/10
(215061/239047)
Ha már nem dõl fel, kicsit tovább nézegettem.

A DERVIS szót bár szoktuk - igaz ritkán használni, igazából a pontos jelentésével én nem voltam tisztában...
olyan török valaki...Valójában ennél árnyaltabb a dolog :
A szó a perzsa Darwīsh (درویش) szóból ered, melynek jelentése „ajtóban álló”, „vallásos koldus”.
A köztudatban a muzulmán szúfi testvériség (tarika) képviselõire utal, akik a középkori keresztény szerzetesekhez hasonlóan szegénységben, aszkétaéletet élnek.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dervis

És nekik is van tradicionális táncuk, ami teljesen olyan, mint a Dervis bögre :
fehér köpeny libben - forog, mint a múltkor a balettos csésze.

Találtam egy rövid videót errõl amiben leírják, hogy tulajdonképpen csukott szemmel táncolnak, pörögnek-állítólag ettõl gyorsabban megy a mozgás.Hát én nem is tudom :-O
https://www.youtube.com/watch?v=BsgsLatyCtM

KÉP dervisfesztivál Konya, Törökország
http://modern.az/articles/19502/1/
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 13:16:31 8/10
(215060/239047)
További kellemes hétvégét mindenkinek!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 13:15:28 8/10
(215059/239047)
Jó hétvégét Neked is! Igen, én is így gondolom.... a vetítés végétõl kezdtem a visszaolvasást. ezért csak most értem ide a hsz-edhez. Már dorombkának megírtam a tiéddel összecsengõ véleményem a dologról...

Gondolat-kórus mûködik, ha kisebb fáziskéséssel is!:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 13:10:46 8/10
(215058/239047)
De legalább megérte?
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 13:09:59 8/10
(215057/239047)
Nagyon eltalálták!:))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 13:08:18 8/10
(215056/239047)
Miket meg nem találsz!:)))))))))))))))))) Egyébként a kötés nem idegen a férfiaktól sem, a magyar történelemben is volt rá szomorú példa, Lovassy László, az országgyûlési ifjak nagyreményû vezérérõl jegyezték fel, hogy a börtönévei végén, amikor már pszichikailag és testileg is összeomlott, akkor kötögetett, mint engedélyezett tevékenység.... elõtte magánzárka, falhoz rögzített lábbilincs, minden nemû kapcsolattartás, írás, olvasás tiltva... a legkegyetlenebb sors egy ifjú, ragyogó eszû vki számára...
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 12:48:12 8/10
(215055/239047)
Roppant praktikus, így nehezebb feldönteni a Vetítéstõl még szûk szemnyílással!:))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 12:45:38 8/10
(215054/239047)
Igazi kedves kanna, meleget áraszt a színe és az ábrázolt jelenet is... remek kompozíció, szinte egy kört zár be.
Az öreg kalapjának, hátának íve folytatódik a lány meghajlásában.... teát kínál a teáskannán!:))))))))))))))))))
Az öreg arca néhány vonallal megrajzolt történet... tele bölcsességgel, elégedettséggel, humorral, jószándékkal.
Finom színek, semmi harsányság... a lányka kitölti a teát, az öreg felfrissíti a torkát... aztán jöhet a mesélés folytatása!:)))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 12:35:05 8/10
(215053/239047)
Nekem is furcsa volt, intim ruhadarabot a kedvesünknek veszünk ajándékba. Bár néha vesz az ember a hétköznapi szükségbõl a családtagnak is, de itt alkalmi ajándékról van szó... szóval meglepõ....

Nem ismerte a melltartó titkát, csak ahogy szorongatta tûnt fel neki... tapintással érzékel... nem tudatos...

Hm, hova a frászba rejthette volna el a zálogházi cédulát Oh Mi Sook, amikor könnyû nyári ruha volt rajta? A melltartó, amióta létezik, mindig egy amolyan nõi széf a filmekben, látványosan dugdossák oda a hölgyemények a pénzt.
Lehet az ajándék forgatókönyvírói indoklás, miért veszi kézbe az Ügyésznõ a véres ruhakupacból és szentel neki nagyobb figyelmet....

Hm, lassan eme ruhadarabbal annyit foglalkozunk, mint egy férfi!:)))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 12:23:20 8/10
(215052/239047)
Én köszönöm!:))))))))))))))))))))))) A reagálásaid segítenek a tovább gondolásban... és a lényeg sosem a vetítés, hanem a beszélgetés, a gondolatok cseréje, építése...
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 12:18:24 8/10
(215051/239047)
Hát körülbelül... eszköz, amit használni lehet, aztán eldobni, megsemmisíteni, ha már nincs rá szükség... Moonnak hatalmas az Ego-ja, a legkisebb ellenállást, ellenkezést is személy elleni sértésnek fogja fel, igazi diktátor hajlamú.... A semmibõl tört fel erõszakossága, kíméletlensége révén, csak a hozzá hasonlóan kíméletlen embert respektálja.
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 12:08:20 8/10
(215050/239047)
Tudom, hogy az ilyen képkockákkal elnyújtom a Vetítést, de annyira frappánsak ezek a szólások, olyan sajátos ízt adnak a sorozatnak, hogy nincs szívem nem betenni õket. Egyszer kellene csinálnunk egy ilyen gyûjteményt a Libalex számára!:))))))))))))))))))))))))
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 11:56:55 8/10
(215049/239047)
Ezt én nem tudom megítélni, ehhez kevés a filmben felvillanó emlékek, vagy én nem figyeltem eléggé a részletekre, a film gyakran él a párhuzamok bemutatásával, ezek a párhuzamok nem teljes megegyezések, az utak lehetnek eltérõek, izgalmasan színezi a más jellegû karakter... de vhol van egy olyan érzésem, hogy Moon áldozatai, az Ügyésznõ és Tae San is a törés után, ami a magánéletüket tönkreteszi, késõbb magányosok, de azért van egy kapcsolat az életükben még, amit addig nem becsülnek meg igazán, amíg el nem vesztik. Tae Sannak Man Seok, az Ügyésznõnek Oh Mi Sook. Tae San és az Ügyésznõ is a szárnya alá veszi ezt a bizonyos másikat, Tae San az árvaházban a gyengébb fiút, akit meg akarnak verni a többiek és akitõl elszednék a jobb falatokat; az Ügyésznõ pedig egy útjába kerülõ drogos lányt, akinek segít kikeveredni a szer rabságából....és utána ez egyfajta fogadott család, Tae San esetében egy öcs, az Ügyésznõnek egy húg. Bár vmilyen módon próbálják istápolni védencüket késõbb is, de nem teljes odaadással, inkább csak alkalomszerûen, egy-egy felbuzdulásból, védenceik számára fontosabb a kapcsolat, õk a ragaszkodóbbak.

Miután megölték õket, akkor érti meg Tae San és az Ügyésznõ is, hogy mit jelentettek a számukra, és persze ehhez társul egy jó adag bûntudat is. Én ezért gondolom, hogy az ügyésznõ nem leszbi, a bosszújához ugyan felhasználta egy gyenge pillanatában védencét, de saját élvezetére nem hiszem. Oh Mi Sook nekem úgy tûnt, hogy Tae Sanhoz vonzódik, tetszik neki. Az Ügyésznõvel nem laktak együtt, csak barátilag nézett be hozzá, amikor a tábla felkelti a kíváncsiságát.
8/10
offtopic
edimir 2015 jan. 24. - 11:20:42 8/10
(215048/239047)
... akkor és ott elintézte, az ügy számára kedvezõen zárult, nem lett volna értelme a gyilkosságnak, csak újabb bonyodalmat jelentett volna akkor.

OFF a lány hosszú idõre pszichiátriai kezelés alá került. De a késõbbiekre nézve igazad van, csak ez tényleg nem volt elõre látható.

Van egyfajta párhuzam az Ügyésznõ és Tae San életében, mindkettõjük életében törést okozott Moon, mindkettõt anno lebecsülte, mint lehetséges ellenfelet, aztán késõbb megmutatták, hogy van bennük spiritusz.