Illiona 2014 aug. 27. - 08:13:38
(212167/239047)
Szia!
Én most találkoztam elõször ezzel a bloggal, nagyon tetszik. Mérhetõ a rajongás foka!

Mindenki más szempontokat vesz figyelembe, amikor megitél egy szinészt + ott vannak a mérhetetlen szubjektív érzések, és ez épp így jó.
10/10
Ljerk 2014 aug. 26. - 22:04:28 10/10
(212166/239047)
Igaz. Szerintem is a vidámabb arca az igazán megnyerõ, nem véletlenül van az animált képeibõl készült blogom tetején az a Surgeon Bongos jelenet, amikor megnevettet egy beteg gyereket. :)

http://leeyo-won.blogspot.hu/

Mondjuk annyiban vitatkoznék a Sillás sírásáról, és errõl már váltottam eszmecserét mással is - hogy az teljesen reális Deokmán helyzetében. Az egy mindent elvesztõ fiatal reménytelenül síró üvöltése (szûkölése) - nevelõanyja meghalt, apja hallgatólagosan engedélyt ad a megölésére, az ország amit a hazájának talál meg, ellene fordul.

Tisztában vagyok majd mindennel amit a képességeit illeti, ezzel kapcsolatban nem zavar a kritika, sõt nagyobbik részével egyet is értek - az meg hogy amúgy a vidámabbik énje tetszik, az más tészta. :)
10/10
offtopic
kimbin01 2014 aug. 26. - 09:09:46 10/10
(212165/239047)
Ha csak 1-2 mm csapadék lesz, a nagy fák alatt meg sem fogjuk érezni.
10/10
offtopic
kimbin01 2014 aug. 26. - 09:05:26 10/10
(212164/239047)
Sajnos egyetértek Illivel, de tiszteletben tartom Ljerknél, hogy nagyon kedveli.
Nem arról van szó, hogy nem szeretjük, de ezeket látva a drámai jelenetek kissé laposak, nem csúcsosodnak
fel annyira, mint várnánk tõle.
A Silláról készített making filmek inkább arról beszélnek, hogy alapvetõen vidám, nevetõs természetû.
9/10
napraforgó 2014 aug. 26. - 09:02:34 9/10
(212163/239047)
Remélem a fõpapnõ kiimádkozza az esõmentes szép idõt.
Ha pénteken mégis borúra áll az idõ, jelöljetek ki egy másik helyszínt. Én már régebben javallotam a Liget éttermet a Cirkusz mellett, ami pár percre van csak a szokásos találkozóhelytõl, és így bármikor be lehet oda menekülni, de bármi másban is benne vagyok.
Maggit kérjük, hogy imádkozzon szorgalmasan a szombati szép idõéert....
10/10
offtopic
kimbin01 2014 aug. 26. - 08:51:54 10/10
(212162/239047)
Sziasztok, szebb idõt szombatra! Itt még gondolkodik, hogy essek vagy ne essek?
Illiona 2014 aug. 26. - 07:36:00
(212161/239047)
Lee Yo Won kapott nagy feladatokat, és a Silla és a 49 nap igazi nagy kihivások voltak, és elég rtbkorrekten megoldotta.
Nehéz megfogalmazni, hogy mi a bajom vele, de azokban a jelenetekben ahol igazi dráma és szenvedés van, nem tud semmit kifejezni az arcával, merev.
A vidám, csibészes, boldog jelenetekben nagyon jó, talán ez közelebb van az alaptermészetéhez. De amikor bele kell halni a fájdalomba, az bizony nem megy neki. Nem tud sírni, a mûsirását borzalmas hallgatni. (Gondolok pl arra jelenetre a Sillában, amikor a szikláknál a folyóparton sír.) És itt ebben a Cruel Love c soriban is, amikor a nagy drámák vannak, bizony próbálnak pótcselekedni: a kezét mutatják, amint mûrángatózik, és messzirõl ahogy megy, lapos cipõben, meggörnyedve, ugy topog, mint aki... !
A 49 napban is a vidámabb jelenetekben meggyõzõbb volt, pedig az a film igazi fõnyeremény volt a szinésznõnek.
Persze az is benne van, hogy túl jó partnerekkel játszani nem könnyû: pl Misil túlszárnyalhatatlan arcjátékban, amikor õ gondolkodott, még a gondolatait is lehetett látni, érezni, és ebben a most nézett soriban is a fiúk túl jók voltak, a fõszeplõ Soo Hwan az arcának bármely izmának mozdítása nélkül lehetett követni ahogy a gondolatai sorakoznak, ahogy felismer, megért, dönt, elvisel, belenyugszik.
én csak ezeket láttam vele, többet még nem.
Illiona 2014 aug. 26. - 07:00:33
(212160/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

ez a videó illik a most divatos jeges vizes divathoz, és az uj sorozathoz, a sellõlányhoz is:

https://www.youtube.com/watch?v=HWggzUnxYS8

kép: kávézó Szöulban
10/10
Ljerk 2014 aug. 26. - 07:00:24 10/10 Előzmény Illiona
(212159/239047)
Köszönöm az ismertetõt.

Engem érdekel a véleményed Lee Yo-wonról. Legfõképp mert én jobban kedvelem õt, mint összeségében a színészetét. Igazából 3 sorozatban láttam jól játszani és ahol sok emlékezetes pillanattal ajándékozott meg (Silla, 49 Days, Surgeon Bong), a mozifilmjeibõl és a többi sorozatból inkább csak egy-két jelenet maradt meg bennem.
Illiona 2014 aug. 25. - 22:14:18
(212158/239047)
Cruel love:

a kötelezõ klisé, az aranyos, kedves gyerek lemaradt!
10/10
offtopic
kimbin01 2014 aug. 25. - 21:23:58 10/10 Előzmény Illiona
(212157/239047)
Láttam, kb. 2 éve, és asszem ajánlottam is a pzs. részvények miatt.:)
Félretéve a tréfát, valójában nagyon is kemény, keserves lehet a szerelem, és igen eltökélten
kell küzdeni néha a boldogságért. Majd kivesézzük!
Illiona 2014 aug. 25. - 20:52:47
(212156/239047)
Cruel Love:

a mindent elsöprõ elsõ szerelem: egy kép arról a kevés boldog pillanatról:
Illiona 2014 aug. 25. - 20:50:14
(212155/239047)
Cruel Love:
a képen:a második szerelem:

és egy párbeszéd:
" -Megérted?
Mi az amit megértesz?
Még ha szégyenteljes is volt, akkor is az én életem, az én szerelmem. Te meg azt játszod, mintha megértenéd?"
Illiona 2014 aug. 25. - 20:43:52
(212154/239047)
Cruel Love:

a másik fõszereplõ: Kang Yong Gi: Kwon Sang Woo

és egy mondat a 8. részbõl, ami mindent megmagyaráz:

" Van elég önbizalmad, a végsõkig szeretni azt a nõt akit korábban én öleltem?"
Illiona 2014 aug. 25. - 20:40:07
(212153/239047)
Cruel Love:

http://asianwiki.com/Cruel_Love

a képen a fõszereplõ Lee Soo Hwan: Kim Sung Su
Illiona 2014 aug. 25. - 20:30:08
(212152/239047)
A mostani hétvégét egy nagyon megrázó sorozat megnézésével töltöttem, és miután felszáradtam, és már látok is a szemeimmel, igy gyorsan elsõ indulatból idehozom az ezzel kapcsolatos érzéseimet.
Aki már látta, arra kíváncsi vagyok, mit gondol ugyanezekrõl, aki pedig nem látta, annak csak javasolni tudom.
Egy kicsit hosszúra sikeredett, dehát remélem nincs korlátozva egy-egy hozzászólás hossza, aki sokallja, legfeljebb a felénél abbahagyja... :).

SPOILER természetesen!!!

Cruel Love ( Bad Love) : Kegyetlen Szerelem
(2007-2008, 20 rész).

Lee Soo Hwan és Na In Jung találkozása sorsszerû volt. A szerelem ugy tört be életükbe, mint egy tornádó, megállíthatatlanul, irányithatatlanul. Nem volt hatalmuk felette.
De a SORS csak kevés boldog idõt engedélyezett számukra, a meseszerû szerelem gyorsan ellehetetlenült. A férfi nõs volt, kötelékei eltéphetetlenek, a lány naiv és idealista, házasságról álmodozott. A valóság ugy takarta be õket, mint egy sûrû, áthatolhatatlan köd. Vagy inkább mint sûrû, fekete, bûzös szmog.
Szétváltak, majd 5 fájdalmas év következett.

A férfi, Lee Soo Hwan éli az életét, próbálva alkalmazkodni, érzelmi ürességben túlélni. Vannak céljai, ambíciói, azokért még tud küzdeni, talán.
A nõ, Na In Jung szegénységben él, egy kifõzdében szintén kiüresedve tengeti semmilyen életét. Csak túlél. Egy dolog van, amit tesz, hibáztatja, gyülöli volt szerelmét.
De, azután összetalálkozik egy férfival, Kang Yong Gi-vel, aki vidéken szintén egy korábbi szerelemtõl megsebzetten szenved. Õ is egy sorsszerû szerelemben élt egy különös lánnyal, aki végül öngyilkos lett, ezután férfi magába fordult, sebeit nyalogatva .
És a két fájdalommal együtt élõ magányos ember találkozik, és szépen lassan kialakul a bizalom, az egymásrautaltság, az egymásratámaszkodás, egy uj, igéretes szerelem. Küzdenek ugyan ellene, de végül elfogadják, és elkezdenek örülni egymásnak, az életnek. Esküvõre készülnek.

De túl korán. Nem adják olyan könnyen a feloldozást az égiek! Kiderül, hogy a lány régi szerelme nem más mint az uj szerelme sógora! Talán a modern Európában már túllépnének ezen a dolgon, de Korea és Európa nagyon messze van. Egy feleséget megcsalni ott megbocsáthatatlan bûn, és egy volt szeretõ mindig a társadalom szemétjét képezi. Még a mai modern idõkben is. A feleségek, akiket eltartanak, és egyetlen lehetõségük a létezésre az, ha feleségként funkcionálnak, nekik a férj esetleges uj szerelme, és emiatti kilépése egy házasságból olyan presztizsveszteség, amit soha senki nem tolerál. Lehet, hogy az uj korszak uj generációja majd hoz ebben változást, de ez a sorozat még a meglévõ beidegzõdéseket mutatja.

És ezzel kezdetét veszi több részen keresztül a „NAGY SZENVEDÉS”.
Szenved a volt szeretõ férfi, aki már ekkorra eltemette magában a lányt, de az ujra eléjött, egy másik férfival a kezében, felszakítva a sebeit, felkavarni az érzelmeit, hogy ujra mindent mérlegre tegyen. hogy rádöbbenjen még mindig szereti a lányt, és még mindig akarja õt. Megérti, hogy már nincs semmilyen olyan érték az életében ami felér a szerelemmel. De már bölcsebb is mint volt korábban, érett férfi, aki felelõsséggel tekint a szeretteire. Ha már nincs remény, akkor legalább elengedi a lányt.
Szenved Kang Yong Ki is, hisz éppen ujra szerelmes, éppen letette a régi gyötrelmeket, éppen képes elfogadni, hogy a lány múltja tartalmaz erkölcstelen dolgokat, és mikor végre megbízik abban hogy egy uj kapcsolatban nem számit a mult, csak a jelen és a jövõ, akkor kiderül, nem lehet a múltat figyelmen kívül hagyni, az az õ saját családja, apja, lánytestvére, mostohaanyja, és persze a sógora! Soha nem lehet többé a lánnyal együtt már.

Szenved a lány is! annyi kegyetlen év és fájdalom után nem csak ujra rátör a múlt, de lehetetlenné válik az uj kapcsolatban való ujrakezdés is.
Kétségbeesetten próbál menekülni, lerázni Kang Yong Git, õ sokkal hamarabb megértette, nincs esély arra, hogy õk együtt legyenek. A fiú sokáig küzd érte, de végül mégis bele kell nyugodnia, beletörödni, hogy nincs esélyük.
A megoldás szomorú fordulattal érkezik: a régi szeretõ Lee Soo Hwan halálos betegséget kap, ami rövid idõ alatt el is viszi. Nagyon szépen méltósággal ment el, a szívem szakadt meg érte. De a forgatókönyvíró igy oldotta meg a 2 férfi 1 nõt szeret klisét. El kell fogadni.(sóhaj!)

a forgatókönyv: 2 kis hibától eltekintve jól összerakott történet, jó karakterekkel, nem volt fõ gonosz, csak emberi esendõség legfeljebb. Egy évvel ezelõtt még lassúnak tartottam volna, de már elfogadtam, a koreai filmek épp igy lassan jók.

a szereplõk: a két férfi fõszereplõ tökéletes választás, nagyon eltalálták a karaktereket. A Lee Soo Hwant alakitó Kim Sung Sut a My Older Syster c soriban láttam, ott is fõszerepben, és ott is meggyõzõ volt, szivesen látnám más szerepekben, más sorozatokban is. Kang Jung Git alakító Kwon Sang Woo-t a Dae Mul c sorozatban láttam Misil partnereként, de a mellékszereplõk is hitelesek voltak, uj arcok is tüntek fel, és a régi arcok sem voltak tolakodóak.
A nõi fõszereplõ korrekt volt, és akkor én is korrekt vagyok, és sem jót , sem rosszat nem érdemel. Jót nem tudnék, de itt annyi rajongója van köztetek, hogy inkább rosszat nem irok róla.

A zene: Végig harmóniában volt a történésekkel, és az érzelmi felfokozódott állapottal, de semmilyen hang, vagy dallam nem maradt meg belõle. Olyan zene, ami tökéletesen szolgál egy produkciót, de CSAK szolgál és nem képes önálló életre.

Kinek ajánlom ezt a sorozatot? Azoknak mindenképp, akik nagyon szeretnének már sírni, de nem tudnak!!!
Azoknak, akik szeretnek elgondolkodni, hogy mi is az emberi sors, és mi a szabad akarat!!!
Akik szeretik azokat a karaktereket, akik ha hibáznak is, de méltóságukat megõrizve tudnak tovább élni, vagy éppen méltósággal halni .
Azoknak akik el tudják fogadni, hogy társadalomban élni azt jelenti, az egyén szabadsága és cselekvõképessége alárendelõdik a közösség szabályainak, és bár ettõl maga az ember boldogtalan, de maga a közösség, a nemzet, a társadalom több, erõsebb, gyarapodóbb.

Uff
10/10
offtopic
kimbin01 2014 aug. 25. - 09:47:09 10/10
(212151/239047)
Sziasztok, remélem ma nem lesz ilyen nagy csend a megszentelt partokon, mint az elmúlt két nap!?
Illiona 2014 aug. 25. - 07:47:24
(212150/239047)
Sziasztok, szép napot mindenkinek!

KAI:
https://www.youtube.com/watch?v=8Ij7-vafIKI

Kép: biciklitároló a metróállomás mellett (utitárs fotó)
10/10
offtopic
kimbin01 2014 aug. 24. - 09:04:25 10/10
(212149/239047)
Elképzelhetõ, hogy angol felirattal elérhetõ lesz a neten, de nekünk ez már nem akadály.

Közömbös vagyok a színésznõ iránt, és szerintem valaki mást kellett volna erre a szerepre.
Majd meglátjuk.
Egyenlõre van mit néznem, az este fejeztem be az Iris 2, a feliratokat várom a Fated to love you-hoz
meg a Király lányához.Igaz már egyszer végig néztem mindegyiket angol felirattal, így ráérek kivárni
a magyar feliratot.
Viszont másik kettõt magyar felirattal néztem, a Cunning Single Lady (Wolya) és a My princess-t
(Ryu Soo Young), amelyek a szokásos mai dorámák. Nem voltak rosszak, de mint tudjátok a nagyszabású
történelmi filmeket szeretem a legjobban.

A Király lánya- King's Daugther Soo Baek Hyang inkább lélektani, mintsem akciódús dráma, a pekcsi királyi ház
életének egy kis darabkája, ahol árulás, szerelem, és a testvéri szeretet vagy irigység, féltékenység a fõ
mozgató rugója.
Illiona 2014 aug. 24. - 08:28:32
(212148/239047)
Pirates:

most az elmúlt hetekben elárasztották a netet a különbözõ képek, elõzetes videók. De már a forgatás során is bõven tettek közzé részleteket.
Nekem ez már kicsit sok, mert elveszik azt a meglepetést, a "rádöbbenést", amit egy film az ujszerûségével okoz.Ráadásul a közzétett képek kivétel nélkül sötét, nyomasztó benyomást keltõ rongyos alakokat mutatnak csak, remélem a filmben lesz más is.
Az elõzetes videókból nem is néztem meg egyet sem, és rádasául a fõszereplõ szinésznõ a SHARK óta nálam a negatív tartományban tartózkodik...
Úgyhogy nagyon várom magát a filmet, remélem hamarosan valamilyen formában hozzá lehet majd jutni.